Jel tko zna gdje povoljno šivaju one zavjese kao role,što se podižu kao žaluzine? U Lantei su mirekli da šivacu 150 kn po metru,pa još dok kupim zavjese,doći će me too much novaca.
Jel tko zna gdje povoljno šivaju one zavjese kao role,što se podižu kao žaluzine? U Lantei su mirekli da šivacu 150 kn po metru,pa još dok kupim zavjese,doći će me too much novaca.
mi takve iomamo u sobama, al ja sad ne znam koliko košta samo šivanje takvih zavjesa jer mi smo uzeli zavjese za boravak i karnišu, i u sobama takve na podizanje i došlo nas je 7000kn, ali tiu je i materijal i sve, još nam frajer doma dofurao sve...mi zadovoljni
Probaj u Velani ili u Kiki, ne znam cijene, ali znam da oni šivaju
karlova kuma je šivala zavjese u kiki i užasne su, a platila je 1000kn oko 2m zavjesa +šivanjeloptica prvotno napisa
Mi smo šivali u Velani i to nekoliko puta, svaki put je ispalo savršeno. Probaj onda tamo
velana je zakon!
Probat ću u Velani pitat.Ne daje mi se par tisuća kuna samo za šivanje,jer imam skoro 8 m prozora,i to mi je too much,ali ako ne pitam,neću znat slinit nad njima![]()
Što se tiče Velane, oni s vremena na vrijeme imaju akcijske prodaje gotovih zavjesa - naravno da ti se mora potrefiti da ti se sviđa zavjesa i još da je pravih dimenzija, ali ako ćeš imati sreće... probaj
Da ne otvaram novu temu, može li mi netko potvrditi je li zatvorena Kreativa na Kvatriću. Trebam materijal za rimske zavjese, a tamo je bio genijalan izbor. Ima li možda u Av. mallu kakav sličan dućkas s materijalima? Blizu posla mi je, pa da se zaletim.
Linda, sad sam nazvala Kreativu u Maksimirskoj.Kaže gospođa da rade i da drže zavjese i dekore,ali ne više metražu i odjevne predmete.
A na Velesajmu isto dolje ispod Adaxa uvijek vidim neke dekore i zavjese,jesi bila tamo?
pomagajte jednoj koja pojma nema o zavjesama
Dakle imamo dosta velike prozore i moramo staviti zavjese.
E sad, da li kupiti materijal pa šivati? ili kupiti gotove? gdje kupiti karniše? o čemu treba voditi računa prilikom kupnje? Odgađam ovo već mjesecima i odlučila sam s epokrenuti, a uopće ne znam od kuda bi krenula...
Da li kupiti karnišu ili onu šipku na koju se "nataknu"? totalno sam pogubljena![]()
Eh, draga... prvo moraš znati što želiš...Nisam neki stručnjak, ali rješavam si to sama, pa evo malo o tome:
Prije nego odabereš zavjese, moraš riješiti karniše, jer nije svejedno kako se one vješaju (mjeriš od visine vješanja ako je karniša u zidu, a ne od stropa).
Ja imam obične jednostruke bijele karniše, najjednostavnije i najjeftinije, koje se samo učvrste u strop, ali one ne podnose veliku težinu zavjesa.
Daklem, ako još nemaš karniše, ogledaj da li bi ih učvršćivala u strop ili u zid... Danas je većina prilagođena za ugradnju u strop.
Da sad odabirem karnišu, odabrala bih tu štapnu na koju ide gotova zavjesa s već ušivenim omčicama. To je najjednostavnije - ne zafrkavaš se sa kukicama koje ispadaju u pranju i pucaju nema ništa...
Eh, sad... Te zavjese s omčicama nikad tako lijepo ne padaju kao one s kukicama koje gore imaju ušivenu traku za nabiranje, pa to bolje izgleda. Nisam zapravo kupovala ove s omčicama, pa ne znam.
Karniša koja se ugrađuje u strop može biti jednostruka (samo za tanku zavjesu) i dvostruka (za tanku zavjesu + dekor zavjesu koja je obično tamna i služi umjesto roleta).
Kad odabereš i postaviš karnišu, znat ćeš da li ti odgovaraju neke standardne zavjese ili moraš po mjeri... Ja imam asimetrične prozore u kuhinji, pa imam tako sašivene i zavjese. Ako ti je bitno da budu štajaznam do poda ili do radijatora, možda je bolje da ih daš šivati. Moja svekrva je starog kova i kaže da se zavjese (ovisno o debljini materijala) kupuju tako da budu 2x ili 3x dulje od duljine karniše, da se lijepo naberu. Meni ni u snu ne bi palo na pamet kupiti 3x duljinu karniše jer bi to jako zatamnilo prostor + bilo bi preteško. Ja volim lagane prozračne zavjese i imam ih "na rijetko" tj. 1,5-1,8 duljine prozora. Nemam dekore, ali to je zgodno ako nemaš rolete.
Najbolje ti je odabrati neki dućan koji ima jedno i drugo, zavjese i karniše. Oni koji prodaju tkaninu za zavjese često nude usluge šivanja, ali moraš dooobro i točno izmjeriti i točno znati što trebaš. Ako ti nije tak jako bitno, uzmi štapne karniše i gotove zavjese s omčicama duljine malo preko ruba radijatora (neka srednja) i gotovo. To ti je često najjeftinija kombinacija.
Eto, nadam se da ti nisam još gore zakomplicirala priču. Uzmi si jedno popodne i malo pronjuškaj - Emmezeta ima i zavjese i karniše, Pevec isto (ja kod njih kupujem zato jer su mi pod nosom, onaj na Žitnjaku), a i mnoge druge trgovine.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.08.2014. at 12:05
Evo, zaviri malo, možda nađeš da ti se uklapa nešto gotovo:
http://www.emmezeta.hr/uredenje-doma...e=3&order_by=3
http://www.emmezeta.hr/uredenje-doma...FesBwwodrGcA1w
Peterlin, hvala ti do neba![]()
moram sad to sve proučiti...
Pretpostavljam da se više isplati otići u neki od centara nego u slaon zavjesa?
Da, pretpostavljam da je tako, ali ne znam jer nikad u životu nisam ušla u salon zavjesa, sve sam rješavala sama.
Ako nemaš ništa, možda bi ti pasalo nešto od ovakvih panel zavjesa (meni se sviđaju, ali ih ne mogu koristiti zbog radijatora): http://www.emmezeta.hr/uredenje-doma...-kava-krugovi/
Lijepo se prošeći i uživaj...
Ja sam prije povoljno našla u outletu Mog doma tamo u blizini Dukata... Totalno jeftine zavjese (metrza) jer se više ne proizvodi taj dezenjedino,, morala sam ih donijeti na šivanje krojačici.
A odabir zavjesa stvarno ima milijun mogućnosti i bitno ti je da ti znaš što želiš... Onda lako nađeš di je najpovoljnije kad znaš što tražiš...
ne moram govoriti da uopće ne znam kako ću odabrati boju i ostalo...kad vidim svu tu silu dezena primim se za glavu![]()
da, ti paneli su mi jako lijepi i moderni, ali mislim da se nama neće uklapati radi rasporeda u stanu
- u spavaćoj sobi moramo kratku radi kreveta
- u dječju mi tako nešto ne odgovara
- u dnevnom boravku isto mora ići kratka jer je uz prozor kutna garnitua
- u kuhinji uopće ne znam šta ću jer na stropu imam knauf (zatvarali smo neke cijevi i ustvari je jako komplicirano). Čak razmišljam da nađem nešto što ide direktno na prozor - na letvicu, ali se bojim da će tek to izgledati loše![]()
Evo ti još malo teorije: http://www.uredisvojdom.com/article/...abrati_zavjese
Ako mene pitaš, bitna je praktičnost i lakoća održavanja. Imaš malo dijete, NEMOJ slučajno uzeti neke zavjese koje trebaš peglati. Ja ih imam, ali s razlogom (moj mlađi je alergičar i astmatičar, imam zavjese od tankog markizeta koje vrlo malo nabiru prašinu; svjesno sam ih uzela znajući da ću peglati, ali pomirila sam se s tim). U kuhinji i dječjoj sobi su kratke zavjese (malo preko ruba prozorske daske i gornjeg ruba radijatora). To je ovakav materijal: http://satenorijent.com/kamenovanistampanimarkizet.html
U kuhinji imam uteg (vidi na slici - u donjem šavu je ušiven "lančić" koji zavjese vuče prema dolje) a u dječjoj sobi nemam ni to, ali dobro padaju.
U dnevnoj sobi imam neku prastaru zavjesu od sintetičke čipke (boja slonovače) i ta se pere svaka 3 tjedna je užasno nabire prašinu, ali nju vješam mokru direktno iz mašine i baš me briga.
da. svekrva na moru ima utege na zavjesama. Nikad mi nije bilo jasno čemu to
Puno si mi pomogla hvala.
Moram samo odrediti jedno popodne i krećem u akciju.
Eh, nisam vidjela tvoj post prije nego sam napisala svoj, ali nema veze...
Za kuhinju - možda su ti dovoljni venecijaneri, pa ne trebaš zavjese. Ovako nešto: http://www.sbs.com.hr/proizvod/pregl.../venecijaneri/
Imamo rolete pa su mi vencijaneri nekako hladni u tom slučaju.
Inače u stanu nam baš nekako fali topline, sav je prebijel - nekako se nadam da će zavjese pripomoći...
Ako imaš rolete, ne trebaju ti venecijaneri (a i njih je teško čistiti, lakše je oprati klasičnu zavjesu). Ne znam za učvršćivanje karniše u knauf, ali kod mene su u staroj zgradi stropovi od trstike. Namučio se mm dok je u to montirao karniše, iako je svaka samo na nekoliko vijaka... On zabuši, a odvali se žbuka veličine šake. Užas! To je isto jedan od razloga zbog kojeg imam najtanje zavjese i najlakše karniše - ako i otpadnu, nema šanse da išta razbiju, pogotovo ne nečiju glavu.
Glede boje - zavjese su stvarno spas. U apartmanu gdje smo ljetovali bile su žutonarančaste tanke i baš su krasno izgledale.
Zaviri u Yisk - baš su mi danas ubacili novi katalog u sandučić: http://jysk.hr/prozor/konfekcijske-zavjese
Ikea sigurno isto ima štogod. Vjerojatno imaš i neki dućan u blizini - meni je to najpraktičnije.
Ali najbitnije je da se tebi sviđa i da ne bankrotiraš.
Ja sam osoba koja je kupujucio zavjese dva puta se zeznula pri mjerenju. sto u konacnici zna doci skupoooooooooooo.
meni je jako jako tesko odabrati zavjese. jedne koje imam sam kupila u salonu zavjesa i s njima sam jako zadovoljna. mislim da su 2x duljina. ali one su same po sebi jako prozracne i one su mi sad u dnevnom boravku. gusce imam u spavacoj sobi.
sto se tice karnisa, vidim da je Peterilin napisala skoro sve, ali ja bi samo dodala, da su moje iz Kike, neke koje samo kupis i stavis, ali su stap, na koju idu zavjese na onim malim kukicama, dakle ne na ringovima, kako vecina ljudi misli da mora. i zadovoljna sam stim jako, jer mi se ovakve karnise vise svidjaju, a ringovi bas i ne.
A kako si u ZG, imaš sad i Ikeu, pa uživajako ti se sviđa ovaj, skandinavski, stil. I cijene.
karniše http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/ca...ng_room/18892/
zavjese http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/ca...extiles/10654/
Ima tko preporuku za krojačicu za šivanje zavjesa na području Zg ili Velike Gorice a da nije skupa?
Znate li gdje bih u Zagrebu mogla naći dobar izbor tkanina za zavjese?
Ima li dućana u kojima imaju i tkanine na metar i gotovih zavjesa, ako slučajno imaju ono što tražim?
Emmezeta, Lesnina, bilo je nekad i u Bauhausu (ili je to bio onaj Baumax?), salon Paradiso na Staroj Smoborskoj, Velana, ima i po velikim shopping centrima.
Ikea?
fancy zavjese su nam iz velane (skupe ko suho zlato), manje fancy iz ikee, jeftinjara. A ostalo nam viška materijala pa sašili i jastučnice. I odličan je materijal, lijep uzorak...i ne pegla sea radi se o neprozirnom pamuku (samo propušta svjetlost)
Nekad je i u meblu bilo zavjesa
Posljednje uređivanje od MikiMama : 17.10.2017. at 00:41
Po mjeri šivaju i u Lesnini, vidjela ali nisam naručivala.
Super, puno vam hvala svima. Za početak bih pogledala po gradu, ono što je dostupno javnim prijevozom.
Zapravo tražim zavjesu koja je neke srednje debljine, da dobro ublažava svjetlost, voljela bih da izgleda kao pamuk ili nešto prirodnije, ali da je ipak plastika jer nemam vremena ni uvjete za održavanje pamučnih zavjesa. Bijelo i možda s nekim geometrijskim uzorkom, više onako minimalistički.