Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: HZZO plaća privatne preglede??

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno HZZO plaća privatne preglede??

Nešto sam čula, nešto čitala, ali kako mi to do sada nije trebalo (a i ovo pitam za susjedu) sve sa pola uha i pola oka .
    Suprug moje susjede je zadobio težu ozljedu noge (nije ozljeda na radu) i mora na MR, međutim, u bolnici su mu rekli da mora čekati 3 mj (a o tome mu ovisi cijeli ishod situacije - dakle operacija, terapija ili nešto treće). On zbog posla ne može toliko čekati i biti u neizvjesnosti (a i 70% plaće, podstanari, malo dijete, alimentacija za dijete iz prijašnjeg braka...) p me sad interesira da li može ići privatno i tražiti povrat novaca od HZZO? Znam da je negdje bilo priče o tome.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da je limit čekanja 30 dana i da HZZO vrši povrat novca plaćen za tu pretragu privatno.

Ali nemam iskustva pa ne znam koja je točno procedura.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.hzzo-net.hr/pravila/2-6.htm

Ima na ovom linku u članku 50.a nešto o tome.

Ako ustanova, odnosno privatnik ne pruže osiguranoj osobi zdravstvenu zaštitu iz stavka 1. ovoga članka odmah, odnosno u roku od 30 dana obvezni su na uputnici, uz potpis odgovorne osobe i pečat ustanove, odnosno ordinacije naznačiti datum kada im se osigurana osoba prvi put javila, te da joj nisu pružili traženu zdravstvenu zaštitu, odnosno da joj neće biti pružena u roku iz stavka 1. ovog članka. U suprotnom, obvezni su naznačiti datum kada će osiguranu osobu primiti na prvi specijalistički pregled koji mora biti unutar roka od 30 dana od dana prvog javljanja osigurane osobe.
    Ustanova, odnosno privatnik koji osiguranoj osobi ne pruži zdravstvenu zaštitu iz stavka 1. ovog članka u roku od 30 dana od dana njezinog prvog javljanja obvezni su Zavodu nadoknaditi trošak na ime sredstava koje je Zavod vratio osiguranoj osobi za zdravstvenu zaštitu korištenu u neugovornoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno kod neugovornog zdravstvenog radnika privatne prakse u skladu s općim aktom Zavoda.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam čula da je itko ovo pravo ostvario

ali sam čula da su kod spomena tog Zakona i članka znali ugurati i dati termin unutar zakonskog roka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •