Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Grimase

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Grimase

Kopala sam po pretražniku, ali nisam ništa našla...

Kaleb jako, jako često radi jednu grimasu, kao da se na silu jako smije. Sjećam se da je radio tu grimasu kad je bio manji (star 7-8 mjeseci), onda je prestao i sad je nedavno opet počeo.

Može li to biti povezano sa zubićima ili? Nisam baš vidjela da druga djeca rade neke grimase. Ovo mi ne izgleda kao tik, ali ne mogu skužiti radi li tu grimasu namjerno ili nenamjerno.

Ljudi uglavnom misle da se smije, ali to nije smijeh, izraz lica kad se smije sasvim mu je drugačiji.

Ima li tko kakvih iskustva?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dugo te nije bilo...

Kaleb je presladak klinac koji se mami paničarki ruga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ozbiljno pitam, ne postavljam dijagnozu.
    Eto, da vidite i sami razliku - prve dvije slike su pravi smijeh, druge dvije ta grimasa.

http://s233.photobucket.com/albums/e...rent=62017.jpg

(idete na next)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni liči na naprezanje (i ne kužim kak to netko može zamijeniti sa smijehom :shock: )

i moje cure su to radile kao bebe, kad su istraživale što sve mogu, ali ne znam što bi to značilo u starijoj dobi :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je li moguće da se stvarno na silu smije?
    zapravo, kad razmislim, i zara to radi kad ju netko fotografira, ili općenito kad misli da bi se trebala nasmijati :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ne znam, ali radi to prečesto. Baš ga sad promatram, zaigrao se i ne radi te grimase. Najčešće ih radi kad je vani ili kad gleda crtić. Ili u kontaktu s ljudima. Počeo je to raditi prije desetak dana, točno na dan kad su došli sestra i NJM, a kad je to radio sa 7-8 mjeseci, trajalo je oko mjesec dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali ima mi smisla to što pišeš, jer je on prilično nedruštven i ne zna baš kako pristupiti ljudima pa je moguće da se tako pokušava uklopiti. Ipak, ostaje mi enigma zašto to radi i kad smo sami te kad gleda crtiće.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Možda mu izbijaju zubi,pa mu pomaže pritisak na čeljusti.
    Moj to radi slično(grimasa i micanje sa čeljusti lijevo- desno) i tako nekoliko mjeseci,ali nikako da mi izbiju "šestice".
    Kaleb je u fazi "petica",popipj mu čeljust da vidiš jesu li zubi blizu.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Arpi se isto smješka na silu kad se želi svidjeti nepoznatim osobama, ili kad želi pokazati da je dobar - moguće da je to u pitanju i kod Kaleba. Dečko trenira smiješak br. 27.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mozda nekoga imitira?
    Mishica vec par meseci jako cesto pravi grimase. Ja sam vec pomisljala na razne strahote(kao i ti, pretpostavljam, obzirom da ti je topic na "zdravlju"). Kada je pocela da govori, pitala sam je sta to radi a ona mi odgovorila "to radi Nina"(beba-komsinica). Onda sam redom krenula da je pitam za svaku od grimasa i za svaku mi je rekla ko je u pitanju. To nikada ne radi pred ljudima, samo kada smo sami kuci. Oponasa ljude i vezba nove izraze lica, nije fora da to svi vide dok ne usavrsi .

Kaleb je presladak i sa grimasom.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

To mu je ko neki mot, ono fora, izražava neki osjećaj ili imitira nekog tko to radi, na svoj naćin.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hm, mozda vezba smesak, ali moze da bude i od zubica.
    Novi je pravio svakakve grimase kad su mu rasli zubi, po tome bih prvo i primetila.
    Nekako bas izgleda kao da se napreze, ali mozda je to kako mi, spoljni posmatraci to vidimo.
    Novi je isto imao neku grimasu za slikanje, ali to je bilo i vise nego ocigledno, dugo nismo mogli normalno da ga fotografisemo.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je prva pomisao bila - nelagoda, jel moguce da time iskazuje svoju nelagodu s nečin

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    meni je prva pomisao bila - nelagoda, jel moguce da time iskazuje svoju nelagodu s nečin
    Baš suprotno, radi to i kad uživa (crtić, igra...).
    Vidjet ću hoće li potrajati. Možda stvarno ima veze s peticama, ali čini mi se kao da je pojačano u nekim situacijama.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ma to mu je fora koja ga sad drži, ali će ga proći..vid je imao par takvih grimasa koje je stalno radio, da je i meni već bilo :?
    znao se nekak zgrčiti pa tresti facom, nešto prestrašno i presmiješno, a to bi radio od neke miline, ali i tek tako kad bi mu došlo.
    jedno vrijeme - dosta dugo je kostantno hodao s glavom na lijevom ramenu , i tak..a smijanje na silu smo isto prošli, to je bilo in s negdje 2 godine.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ema je takve face radila dok je kakala ili kad se susprezala da ne kaka (dok ne stigne na wc). Dakle, vjerojatno nelagoda.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Je li moguće da kaka? Tako nekako Tin izgleda kad to radi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Je li moguće da kaka? Tako nekako Tin izgleda kad to radi.
    Ne. Kaka jednom dnevno, bez ikakve muke i najave. Ovo radi svako malo.

Provjerila sam zube, on IMA sve 4 petice izrasle. :shock: Ukupno 20 zubića. Dakle, zube možemo eliminirati.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Luna, F kad gleda crtiće pokušava imitirati likove - ako gleda Nema, onda ponavlja riječi, ali potiho, samo mu se ustića miču...
    isto tako i njihove grimase oponaša...

možda se pokušava uživiti u crtić, razgovor odraslih...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I Ena je to radila kad je bila manja (ne znam tacno, ali mislim kad je bila stara nekih desetak mjeseci),
    ono bas se isceri, i to traje trenutak i prodje.
    Na to sam potpuno zaboravila i ova tema me je podsjetila.
    Vec odavno to nisam vidjela kod nje, ali moram priznati da mi se nije dopadao taj njen izraz :/ .
    Pokusavala sam to dovesti u vezu s necim ali nisam uspjela, a u to vrijeme smo otkrili njene probavne tegobe zbog alergije pa sam ja svaki put kad vidim taj njen izraz mislila: ajoj, evo opet je boli trbuh, i odmah bih trazila druge simptome ali nisam ih nalazila, pa mislim da nije bilo vezano za to.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj Luna

Ja išla brzo vidjeti kakve su grimase.. Kad ono, smajlić. Mislim, nije da se rugam jer sam ja malo prelabava po tom pitanju (znaš da je kod mene prvo "sve okej i super" a tek zilijun godina kasnije možda posumnjam ).

Nego, Patrik to radi unazad par mjeseci. Npr kad skuži da ću ga slikat onda se tak narikta a meni je to malo Jer se inače preslatko smije a kad se narikta - pa.. netko reče - kao da kaka.

Inače, ak se sjećaš, Patrik je još ko manji bebać imal faze raznih faca i grimasa, tak da stalno izmjenjuje kojekakve. Mislim da im je to zgodno isprobavanje. Mrštenje, čubljenje, ko fol plakanje, cerekanje isl. Mi imamo valjda malog glumca..

A Kaleb

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Baš sam o ovoj temi sinoć razmišljala jer i moj mali radi grimase koje me ponekad zabrinu, npr.sjedi na podu i igra se i onda odjednom se počne naprezati,pocrveni stisne šake i ispušta čudne zvukove,nakon toga smijeh.Istu stvar napravi kad mu mijenjm pelenu, leži i ima igračku u ruci i krene se naprezati kao da će se pokakati,zaboravih napomenuti da mališa ima 10 mj. :D

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni to izgleda po slici i po opisu kao tik. Da je nešto drugo vjerujem da bi ti to skužila, tipa nariktavanje za fotkanje, kakanje, zubići...Moja se Nina isto nariktava kad se treba slikati, ali i tada osmjeh izgleda prirodno.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zarazno je. Tin je prekjučer počeo raditi identičnu zubatu grimasu kad vidi fotoaparat. i sto posto sam sigurna da se ne radi o tome da prije nisam išla za tim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da sam skužila razlog grimasa, dakle, ima 20 zubića, ali dolje desno mu je meso iza petice (tamo gdje je mjesto za šesticu) skroz bijelo, prvo mi je izgledalo kao veliki zub, tek onda sam skužila da je meso. Što bi to moglo biti? Pa nije vrag da dvogodišnjaku raste šestica? Prsti su mu u ustima non-stop i stalno radi grimasu.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Slažem se s Tiwi.

Istražuje. Ja se ne bih brinula.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bi isto rekla da je tik.
    Ali zašto se toliko brineš?Pa djeca su mali istraživači,rade svakakve gluposti i sve ih to prođe kao da nikad nije ni postojalo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ali zašto se toliko brineš?Pa djeca su mali istraživači,rade svakakve gluposti i sve ih to prođe kao da nikad nije ni postojalo.
    Veliš mi da je tik i onda me pitaš zašto brinem? Pa zar ne ostaju tikovi cijeloga života?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja ne bih rekla da je tik. Nego baš doslovno, pravljenje grimasa. I Jana ih radi, ona najčešće izbacuje donju vilicu, ali i svaki dan ima neku novu. Kako su došle, tako će i proći.
    Don't worry

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Veliš mi da je tik i onda me pitaš zašto brinem? Pa zar ne ostaju tikovi cijeloga života?
    Ne!Tikovi u djece su najčešće bezazleni i kratkotrajni a nastanu bezveze,čisto isprobavanja radi ili zbog kopiranja nekoga/nečega.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne!Tikovi u djece su najčešće bezazleni i kratkotrajni a nastanu bezveze,čisto isprobavanja radi ili zbog kopiranja nekoga/nečega.
    Ma da? Vidiš, nisam to znala. Hvala ti.

Imamo tu jednog lokalnog tipa na kiosku koji ima grozan tik kao da se stalno jaaaaaaako smije i stisne oči - kao ovo Kalebovo, samo potencirano na stotu - i to mi je koma, pa sam se us**la da će i ova grimasa izgledati tako kad K. odraste.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Možda se dojmio Kaleba?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa stvarno,možda dijete njega oponaša .Moji su u par navrata imali nekakve tikove i moja prva pomisao je bila- :shock: ajme,djeca mi imaju skrivene probleme,negdje sam pogriješila...Onda su mi stručni ljudi objasnili da skoro svako dijete u nekim fazama ima tikove.Ili vide nekoga drugoga ili iz fore počnu ponavljati nekakve pokrete...uglavnom ništa čudno.Ali ako tikovi traju duže (od 6mj,god dana...) e onda bi se to trebalo ispitati i vidjeti u čemu je problem.

Luna,Kaleb ti je presladak

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma da? Vidiš, nisam to znala. Hvala ti.

Imamo tu jednog lokalnog tipa na kiosku koji ima grozan tik kao da se stalno jaaaaaaako smije i stisne oči - kao ovo Kalebovo, samo potencirano na stotu - i to mi je koma, pa sam se us**la da će i ova grimasa izgledati tako kad K. odraste.
    Ajme znam o kome pričaš,ali nikad to nisam zapravo registrirala kao tik(kiosk)
    A za tikove kod odraslih ipak ima pomoči (Škarica )

BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I moja Mia radi "grimasu" u biti to više izgleda koda frkće nosom! Ma ja mislim da to nisu nikakvi tikovi, kaj ja znam djete se zabavlja ! U biti procjenite same http://images36.fotki.com/v1158/free...jpg?1205175137

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ti mogu reci samo da ce raditi vjerovatno sve do 8,5 godina (a za dalje ti javim kako vrijeme prolazi)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •