Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: torba za rađaonu

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno torba za rađaonu

Znam da zvuči bedasto (blago rečeno), ali s obzirom da sam pročitala spisak za rađaonu, a čula sam da se smije nositi samo mala torba, mene zanima KOLIKO MALA? Mislim, pokušala sam spakirati u mali ruksak, ali baš i ne ide... Idem na Sv. duh pa ako može neki savjet...

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam rodila na SD i nosila sam poveću torbu, skoro pa putnu + ruksak (to mi dođe kao obična ženska torba), naravno unutra sam natrpala milion gluparija koje mi uopće nisu trebale .
    Zbog pozamašnih gabarita prtljage mi nitko nije ništa rekao, a niti ijednoj drugoj curi, koliko sam ja vidjela, naprotiv; sestra je to uredno cukljala zamnom kud sam god išla .

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam nosila ogroooooomnu putnu torbu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samsonite kofer na kotače

plus neseser s ključem

i ruksak

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Super cure; odmah mi je lakše jer stvarno ne znam kak' bi sve "za svaki slučaj" stvari uspjela strpati u neku malu torbu...

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

torba za teretanu 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Putna torba i moja redovna.I nitko nije ništa rekao.Šlape si stavi na vrh.Ja sam po predrađaoni hodala u tenesicama,a onda su mi rekli:"Mama,imate šlapice?"

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    torba za teretanu 8)
    Isto!
    Sve što mi je kasnije trebalo, naknadno su mi donosili.

lidac2004

Početno

manja sportska torba je isla svuda sa mnom...
    kasnije su mi nosili pice i hranu svakodnevno...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Što manja moguća, ionako za vrijeme vizite sve moraš skrivati pod krevet da bi bilo lijepo i uredno kad dođu gospoda liječnici! Pa nek nam daju bar pristojne ormariće :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja sam nosila putnu torbu,jer sam sa svakim daljnjim porodom skužila kaj mije na prijašnjem falilo 8) pa sam svašta nosila...čak i dvije knjige da mi ne daj bože bude dosadno.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Zvončica prvotno napisa
    Što manja moguća, ionako za vrijeme vizite sve moraš skrivati pod krevet da bi bilo lijepo i uredno kad dođu gospoda liječnici! Pa nek nam daju bar pristojne ormariće :/
    ništa mi nismo morali skrivat, naprotiv, kod mene je bilo tak neuredno da mi je sve bilo neugodno kad je čistačica došla oprat pod

ništa mi nije bilo u onim njihovim famoznim ormarićima, nego sve oko kreveta; ogromna torba, ruksak, vrećice sa voćem, sokovima i sl, uvijek nekakav ručnik prebačen preko kreveta + hrpa raznorazne štampe :/

dobro da me nisu izbacili iz bolnice

ni kod drugih nije bilo baš puno bolje, ali nam nikad nitko nije ništa rekao

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Andrea onda sigurno nisi rodila u Vinogradskoj. Ja rodila u ponoć, a u 6 mi viče sestra sklanjaj tu torbu dolazi vizita. :shock: :shock:

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dolazi vizita - e, to mi je recenica snova, kao da dolazi nadstojnik zatvora, sklanjaj torbe, cvijece ni slucajno ne smijes imati na ormaricu a ako te uhvate s gacicama, jao :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nosila sam poveću torbu, naglašavam nosila sama
    Trudovi su me drapali sa Lukom, ali sestra ni da trepne: "Uzmite si torbu gospođo i idemo u rađaonu" :shock:
    Kad sam rodila Josipa stvari su mi ostale u sobi (jer sam ležala na odjelu), pa mi ih je samo muž prenio na odjel za babinjače

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa
    Andrea onda sigurno nisi rodila u Vinogradskoj. Ja rodila u ponoć, a u 6 mi viče sestra sklanjaj tu torbu dolazi vizita. :shock: :shock:
    na SD !

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sportska (velika) torba u kojoj je između svih mojih "kućnih" potrpština bilo i 7 paketa uložaka (shvatila doslovno riječ "puno"), kompota, 3 l soka, voda, vic krekeri + kozmetika, fen (neupotrebljen), spavačice (3), frotirka, ručnici (i rezervni ), itd....(ne smijem više jer će mi ponestati ovih smjlića)..(MM ju je jedva digao:.. )

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni za rađaonu sve stalo u papirnatu vrećicu

Ostatak je bio u torbi u autu koju mi je MM donio posli

Ja sam fanatik za trpanje stvari u što manje prostora

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja još čekam sa spremanjem torbe (počinje 35 tjedan) ali nisam sigurna što sve ponjeti (Merkur). Jedno pitanje koje me zbunjuje . Kakva su iskustva sa nošenjem steznika poslije poroda? Od kada se nosi, ako se nosi, gdje se može nabaviti, je li potrebno ili ne? Koliko vrijedi uputnica za porod i kada je vrijeme za otići po nju (s obzirom na privatnog ginekologa koji prati ptrudnoću)? Imala bih ja još stotine pitanja, ali....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Andrea,ja sam ti već odgovorila da uputnica za porod ne treba..tvoj dr.će ti je dati da je iskoristiš samo u slučaju ako preneseš,pa da obaviš pregled u bolnici.

hela187

Početno pitanje

cure znam, glupo pitanje, ali sta trebam uzeti?
    uopce nemam pojima koliko cega i sto uopce i imam blagi osjecaj da cu uzeti najveci samsonite i hrpu nepotrebnih stvari!
    please help!
    i sta jos sve trebam uzeti za bebu?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E sad možda se neću sjetit svega al uzmeš samo za prvi dan dok netko ne dođe u posjetu i donese što ti treba:
    za tebe: kućni ogrtač, 2 spavačice (raspitaj se dal možeš imat svoje ili moraš imat bolničke, u Vinogradskoj moraš imat bolničke), 2-3 paketa uložaka (onih običnih vatenih), par komada gačica, po mogućnosti onih jednokratnih, mrežastih, stvari za osobnu higijenu (četkica za zube, češalj i sl.), jastučiće za prsa, grudnjak za dojilje, 2-3 ručnika, možeš uzet i 2 platnene pelene (ja se morala izdajat pa da ne mažem ručnike), ako želiš možeš uzet i izdajalicu, obavezno uzmi neku čokoladicu i sokić, neke grickalice, zatim obavezno mobitel i punjač za mobitel, 2 šlape po mogućnosti jedne s kojima možete u vodu (kod tuširanja), 2-3 role toletnog papira, vlažne maramice,

Što se tiče stvari za bebu u Vinogradskoj se ništa ne nosi za bebu, već tata ili ko već dođe po mamu i bebu donese stvari koje će beba obuć i mami donese njene stvari.
    Tata za bebu donosi bodi ili benkicu (kako želite, al bi bilo dobro imat u pripremi par benkica jer se nama desilo da je Roku slomljena ključna kost prilikom poroda pa prvih 10 dana nije smio nositi bodiće), kapicu, čarapice, kompletić koji će imati prilikom izlaska iz bolnice, 2 pelene (pampers, ili platnene ovisi koje ćete imat, te pelenu za široko povijanje), nosiljku (sjedalicu za auto ) u kojoj ćete voziti bebu doma.

Vjerojatno sam nešto zaboravila, pa cure dopišite

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kakva je situacija sa Rijekom? Koliku torbu se smije nositi?Da li može moja spavaćica ili bolnička?što još pametno ne zaboraviti..

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kakva je situacija sa Rijekom? Koliku torbu se smije nositi?Da li može moja spavaćica ili bolnička?što još pametno ne zaboraviti.. Zbuki sam

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kakva je situacija sa Rijekom? Koliku torbu se smije nositi?Da li može moja spavaćica ili bolnička?što još pametno ne zaboraviti.. Zbuki sam

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ups,cijelo mi je vrijeme javljalo grešku,pa nisam znala da je poslano.Sorry!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dakle,nitko nezna mogu li nositi svoju spavaćicu.Odoh ja kupiti pa nek bude za svaki slučaj.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

možeš imati i svoju ali ako dođeš bez onda dobiješ njihovu,a drugo ti ništa ne treba za u rađaonu,jedino su rekli da se može uzeti bočica sa vodom ali ima i vode tamo.a torbu sa svim tvojim stvarima ti netko donese kada dođeš u sobu
    tako su rekli na tečaju.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    možeš imati i svoju ali ako dođeš bez onda dobiješ njihovu,a drugo ti ništa ne treba za u rađaonu,jedino su rekli da se može uzeti bočica sa vodom ali ima i vode tamo.a torbu sa svim tvojim stvarima ti netko donese kada dođeš u sobu
    tako su rekli na tečaju.
    Ja sam njihovu spavaćicu nosila samo onaj prvi dan sve druge dane (6) sam imala svoje. Jednom sam pitala da mi daju jer mi se moja zaprljala, donijeli su mi neku bez rukava u kojoj mi je bilo hladno pa su me lijepo uputili u prostoriju gdje se sve to drži da si sama nađem
    Za rađaonu ne treba ništa osim papuča i dokumentacije, vodu daju tamo.
    Što se torbe tiče, ja sam nosila srednje veliku i neseser, tj. donijela pa je mm odnio sve u auto i vratio tek kad su me odvezli u sobu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a šta sve nositi za bebu u rodilište?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne znam , mi nismo smjeli imati ništa, kad smo izlazili van onda pelene, odječa, jastuk ili ona nosiljka .
    Ali ima nešto ponesi si male škarice neke bebe kad se rode imaju velike nokte, ja sam svom sinu morala ih odgristi jer na odjelu nisu imali škarica tako da mi je malac zdrapao cicu i sebi cijelo lice.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ok,obavezno uzmem škarice.A koliko pelena?u čemu je beba obučena ta 3 dana?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pa neznam jer daju u Rijeci da bebača oblačiš kako hočeš , sumnjam...
    Njima ti je lakše onaj smotuljak napravit,a pelene stavljaju platnene.
    A kad izlaziš iz rodilišta ponesi si obavezno pelene 1-2 (ne znam za kakvu se odlučiš) I bebinu odječu po tvom izboru, bodić, čarapice, bebi obavezno stavi kapicu navodno da preko glave gube toplinu... a i propuh, klima u autu.. i neko odjelce za ljeto, da se maleni ne skuva
    Sretno, kad je dan D?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bebu u Rijeci oblače u njihove tutice, ima ih svakavih od bijelih bolničkih sa znakom Kbc Rijeka do lijepih i očuvanih (iz donacija, pretpostavljam). Lea je svih 6 dana bila obučena ko bombončić, ljudi koji su gledali slike nisu vjerovali da ih tako oblače u bolnici. Pelene ne treba nositi ali
    ja sam ponijela dvije platnene pelene za staviti na krevet kad dojim mada ih daju u bolnici.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dan D?po terminu 05.09. ali nikad se nezna,pa za koji dan treba se polako i spremiti,ako ništa da mama i svekrva budu na miru!

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

za bebu ti u bolnici ne treba ništa ,jedino za van,tako su rekli na tečaju.
    A što se tiče spremanja ja već sve spremila

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

oho,super! onda i ja krećem u akciju!A što si sve sebi spremila?Znam da se već pisalo o tome,ali pretražnik ne radi.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ovako:dvije spavaćice
    one obične uloške(vir)
    papuče
    grudnjak za dojenje
    stvari za osobnu higijenu
    ručnike,vlažne maramice
    milm da je to to,ako nisam nešta zaboravila.Ma svaki dan se nečega sjetim pa ubacim u torbu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jednokratne gaćice,jastučići za prsa??

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

da,mada su rekli da se gaćice dobiju ali bolje ih je uzeti za svaki slučaj

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    da,mada su rekli da se gaćice dobiju ali bolje ih je uzeti za svaki slučaj
    dobiješ par komada, nedovoljno, osobito ako ostaneš duže od dva dana.
    Što se stvari za ponijeti tiče, ja bih još dodala i japanke za pod tuš.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa mislim da onda imam sve,osim uložaka. Ako vam još šta padne na pamet pišite.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sinulo mi još nešto, ja sam uzela i plastičnu šalicu, ledeni čaj, tetrapak mlijeka i Petit kekse, spasilo me jer su me u sobu dovezli u 21 sat a večera davno prošla...... a ja gladna, ništa jela 25 sati.......

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e dobra ideja!!!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

super cure!puno ste mi pomogle!ja sutra pocinjem polako pakirati torbu za vinogradsku(termin 16.8),pa sam bas po forumu trazila di to pise(pretraznik ne radi)!! 1-kratne gacice su izgleda najpovoljnije u hospitaliji(7kn=komad); u tl-u ih nije bilo kad sam ja trazila,a u ljekarni su bile oko 9kn=komad!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

super cure!puno ste mi pomogle!ja sutra pocinjem polako pakirati torbu za vinogradsku(termin 16.8),pa sam bas po forumu trazila di to pise(pretraznik ne radi)!! 1-kratne gacice su izgleda najpovoljnije u hospitaliji(7kn=komad); u tl-u ih nije bilo kad sam ja trazila,a u ljekarni su bile oko 9kn=komad!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a koliko tih gaćica uopće nositi sa sobom?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nemam pojma!ja cu kupiti 1o komada,pa lako javim mm-u da kupi i donese jos!!ne znam jel se jos preporucuje kupiti onaj byvacin spray za ranu??!! ja ubacila u torbu i domestos vlazne maramice za dezinfekciju wc skoljke i labello(za radjaonu)!!

gogita

Početno

nama su na tecaju savjetovali i bombone od fruktoze, ima ih u ljekarnama, koje smijete uzimati umjereno tijekom poroda, navodno jako pomazu u slucaju vucje gladi, zgaravice i dakako energije! ujedno i strcaljku za vodu kako biste se mogli osvježiti posto se ne smije piti i Melem za usnice koje su suhe od disanja!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

možda glupo pitanje,ali kakve pumpice za vodu nosite?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •