lukina mama, meni je to sasvim jasno da je tvoje dijete i normalno i dobro i drago. ono ipak ne moze razumjeti pojam posjete i gostiju, i to ga je poremetilo. i sama kazes da je u parku ok. ovdje se osjetio ugrozenim, dosle su dvije, navalile na NJEGOVE stvari. otkud je on mogao znati da ce otici? i da nece uzeti nista njegova?
ja bih izbjegavala takve situacije ili dopustila samo u slucaju da mogu neprestano moderirati njihovu igru.
a u situaciji kad je netko ugrozio njegov prostor, ti si zacijelo razgovarala s odraslima i ne samo da nisi pokazala razumijevanje za njegove osjecaje, nego si ga jos i izgrdila zbog toga. a on je vjerojatno bio sav izvan sebe.
dakle, sve je ok. dijete ti je super. s vremenom ce nauciti dijeliti i sve ce biti idilicno. dotad trenirajte u parku. pokazi mu kako nekome moze posuditi igracku, i kako ce mu je taj vratiti. pa neka i on od nekoga posudjuje... i tako. sve je trening.
a vjerujem da mi je najveci shit roditeljska uputa djetetu koje je u tantrumu uputa SMIRI SE. i to protisnuta kroza zube, ili cak viknuta. oooo, kako ne, smirit ce se odmah