-
sneki, prijetnja kaznom ne uci vrijednostima.
ja bih na mjestu tvoje mame maloj tebi objasnila da krasti nije lijepo (ne da mi se opisivat moju imaginarnu raspravu u detalje
) a na kraju price bi smisljali nacin na koji mozes popraviti svoju pogresku - kradju. posto su u pitanju novci mozda bi se dogovorili da nema kupovanja novih igracaka kroz neko vrijeme.
ovako nesto su primjenjivali moji roditelji
. vazno je da dijete aktivno sudjeluje u razgovoru (nije prodika + kazna vec razgovor + dogovor) i da se samo potrudi smisliti kako bi nadoknadilo stetu.
sto se tebe i tvoje klinkice tice, vas dvije imate "suradnju". ona ne slusa, a ti ludis, prijetis kaznama (a kad skuzi da se za te stvari koje ona radi ne ide u dom? gdje ce joj onda biti kraj?). sada mozda mislis da nema sanse da bi tvoja slatkica sudjelovala u jednom ovakvom razgovoru. medutim praksa pokazuje djeca uvijek suraduju (cak i "najproblematicnija" djeca iz domova) , ako odrasla osoba nastupa zbilja prijateljski. kako su djeca strucnjaci za komunikaciju, njima nije bitno samo STO kazes, vec i kojim tonom te uz koje neverbalne signale to kazes. ako nece suradjivat, uvijek se trebas zapitati: sto JA radim krivo? da li vicem? da li imam naroguseni pogled? stisnute obrve? da li mi je "nos u zraku"? itd... mozes vjezbati i pred ogledalom 
ovo nije nesto sto se nauci radit preko noci ali se zna da pali dugorocno, sad bih napucala neke linkove ali ne stignem sad, budem poslije
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma