Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: sjenilo za auto ili zaštita od sunca

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno sjenilo za auto ili zaštita od sunca

Bio je topić prošle godine, ali nikako da nađem, možda je bilo na burzi.

Uglavnom, zanima me ono sjenilo za auto, gdje toga trenutno ima za kupiti, kakvo itd.

Sad smo sjedalicu okrenuli u smjeru vožnje i sunce mu odzada baš lupa po glavi, jučer sam razvukla maramu preko vrha i pridržavala rukama, ruka mi je bila sva vrela.

Treba mi nešto za stražnje staklo i za staklo na zadnjim vratima, da se onako kao nalijepi vakumom.

Prošle godine smo imali onu kao zavjesicu za prozor, to se odzada stalno odljepljivalo, nismo baš bili oduševljeni, iako sam čitala da je nekima super. Osim toga, kako je to bilo kvadratično, nije pokrivalo čitav prozor.

One obične okruglaste/ elipsaste, što se samo zalijepe i idu preko čitavog prozorskog stakla, mi se čine bolje, mada, nemam iskustva.

Zato, ako ste gdje što takvo u zadnje vrijeme vidjeli, napišite. Još ako je u Vž, da mi bude pod nosom, super. Iako mi ni Zg nije problem.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je to sve nikakvo. mi stavimo ručnik na prozor i najbolja zaštita. jest da ne vidi van, ali...

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nevjerojatno, ali ja sam danas htjela postaviti pitanje gdje kupiti sjenilo ili kako se to već zove.

Dok se vozimo, moram sjesti pored L. i rukama je štititi od sunca, jer je postalo prejako i jako joj smeta.

Ne znam uopće gdje to kupiti, tražila sam u TL, Tintiliniću, Intersparu, nigdje nema sjenila! Gdje ga kupiti?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi imamo to sjenilo, iz mercatonea ja mislim. uzasno je lose, totalno propusta sunce, tako da pazite sto kupujete.

mi sad isto trazimo neko novo.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi imamo to sjenilo, iz mercatonea ja mislim. uzasno je lose, totalno propusta sunce
    I mi ovako, al zato imamo sunčane naočale 8)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imamo i mi, al ih ne koristimo

dobro si me sjetila, mozda ove godinu budu cesce na nosu

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Niti jedno sjenilo me nije bas zadivilo svojom kvalitetom pa sad razmisljam zatamniti straznja stakla. Ima li iskustava?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kupili smo lani Graco u TL. Nije baš neka investicija jer sunce uvijek prolazi kroz onaj komadić prozora koji nije zaštićen sjenilom
    I da, dosta je koštalo, ali nije bilo drugog...

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi na stražnjim bočnim prozorima i na petim vratima (?) imamo zaštitne mrežice koje pokrivaju apsolutno cijelo staklo a montiraju se na na nekakve utore koji su integralni dio okvira od vrata. Mrežice su iste marke kao i auto pa vjerujem da i to nešto znači (osim veće cijene ). Od svih varijanti koje sam vidjela, ovo mi se čini najbolje rješenje. Možda da pogledate kod vašeg dealera...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mozes meni plavusi malo bolje pojasniti o cemu se radi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.folije.com/index.html

Zadovoljni

Baš ako je jako sunce i ako se dugo vozimo stavim pelenu na staklo

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa
    Nije baš neka investicija jer sunce uvijek prolazi kroz onaj komadić prozora koji nije zaštićen sjenilom
    I da, dosta je koštalo, ali nije bilo drugog...
    zato sam ja lani šefici stavila dva sjenila, jedno se preklapalo priko drugog i onda je bilo ok. sunce joj nije smetalo.
    je da je malo blesavo izgledalo gledajući iz vani (išlo jedno sjenilo pa od pola njega išlo drugo) ali ko ga šljivi. i sve sam ja to fino onim ljepcima polipila i sve 5.
    ove godine ću isto osim ako ne nađem nekoga u splitu ko dobro stavlja folije (a ne naplati mi ko svetog petra kajganu).

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a da li te folije kaj valjaju? jer ja sam isto imala tu ideju, pa mi je MM rekao da to ništa ne valja :/

i kako to stavite ručnik prek prozora da ne padne i da prozor bude dobro zatvoren.

ovo s dva sjenila mi se ne čini loše

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja stavljam tetra pelenu , ali je zakacim vratima. Stavis pelenu i zalupis koljenom vrata i cijelo staklo pokriveno.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Ja stavljam tetra pelenu , ali je zakacim vratima. Stavis pelenu i zalupis koljenom vrata i cijelo staklo pokriveno.
    lako je ovo izvest i učinit cirkus adriu od auta kad imaš 5 vrata, ali s 3 je već - snađi se duže.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi imamo ono Gracovo sjenilo koje se rola, ali ne znam što da stavimo na stražnje staklo jer nas i odande jako grije. Možda po benzinskim postajama ima tih sjenila?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Znači - te folije, sjenila i sl. - skupa rješenja, a opet, niste u potpunosti zadovoljni. Bacit ću onda se i ja na ova rješenja s tetra pelenama i ručnicima, nema druge.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zasto folije na valjaju, mi ih bas planiramo staviti? Do sada smo se mucili sa sjenilima, rucnicima...

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma ja ne znam da li valja ili ne. MM mi je rekao da to nije tako nepropusno kako reklamiraju, da nekad bolje grije preko toga, da su neke loše, pa se ni ne zalijepe kak treba, tj. brzo otpadnu...imao neki njegov frend pred koju godinu.

zato me zanima ima li netko s tim pozitivno iskustvo. lako moguće da sad ima na tržištu kvalitetnijih folija nego pred par godina.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo imali folije na starom autu i bilo je super. planiramo ih sad staviti na oba nova auta.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

super, eto javio se netko tko je imao super rješenje! :D

koje folije, kakve, gdje to kupujete? folije s ovog linka ili se to još negdje prodaje?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vidi [ovdje, ima hrpa informacija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram MM-a pitat

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

auto u servis i zatamniti stakla. ne mora onako crno, mrtvacki imaju i svjetlije folije koje sluze svrsi. ja prosto nisam vjerovala. experimentisala sam sa podlakticom, ono kako se bes folije ugrije, a sa folijom ne. mislim da to ugradjuje skoro svaki auto servis.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Mozes meni plavusi malo bolje pojasniti o cemu se radi?
    Mislim da je ovo išlo meni.

Pogledaj na: http://www.volvocars.com/hr/All-Cars...Equipment.aspx, pod Udobnost pa pod Klima pa Sjenilo za sunce, stražnji prozori.
    Tu imaš neku sličicu.

Nadam se da se vidi dovoljno da skužiš o čemu se radi.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pišulinka još nije stigla, ali smo stavili folije na stražnja stakla, mislim 30% zatamnjenja da nije onako mafijaški crno Mislim da je cijena bila oko 800 kn za 3 šajbe, neka srednja kategorija.
    Ima ih manje i više trajnih, kolko para, tolko muzike... Navodno su LLumar i 3M najbolje. mi smo uzeli ovdje http://www.jac.hr/.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    Pišulinka još nije stigla, ali smo stavili folije na stražnja stakla, mislim 30% zatamnjenja da nije onako mafijaški crno Mislim da je cijena bila oko 800 kn za 3 šajbe, neka srednja kategorija.
    Ima ih manje i više trajnih, kolko para, tolko muzike... Navodno su LLumar i 3M najbolje. mi smo uzeli ovdje http://www.jac.hr/.
    I kako se iz auta vidi van, da li je vidljivost smanjena?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Deaedi baš zato smo uzeli srednju zatamnjenost jer se i po noći vidi van. Baš me je toga bilo strah.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa
    super, eto javio se netko tko je imao super rješenje! :D

koje folije, kakve, gdje to kupujete? folije s ovog linka ili se to još negdje prodaje?
    postoje razni stupnjevi zatamnjenja
    razne boje folija (sivo, crno, zeleno, plavo ...) možeš uskladiti uz boju auta

štite od UV zračenja, auto se manje grije unutra tj. duže ostane hladno po ljeti ...itd.

prošlo ljeto smo i popust dobili - zbog djece (rodni list na uvid)
    mislim da su tri prozora bila 1300kn; postavljanje gotovo isti dan (uz prethodno zakazan termin)

uopće se ne kuži da su folije, izgleda kao originalno tamno staklo
    važno je dobru firmu naći i ne raditi u fušu ...

jedino što treba paziti je da se ne grebe po prozoru (npr. prstenom, oštrom igračkom i sl.) ...

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi imamo to famozno sjenilo na staklu ali ono što nas muči pored toga da nije to neka zaštita je i to što vozač ne vidi ništa kroz to staklo....
    a kako tek vozite vi koji stavite pelenu ili sl. preko stakla? :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo i mi zatamnili. Jako sam zadovoljna. Neka srednja zastita, da se i dalje vidi van, a opet stiti od sunca. Auto se stvarno puno manje zagrije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kako tek vozite vi koji stavite pelenu ili sl. preko stakla?
    pa bočni stražnji prozori mi stvarno ne trebaju za ništa osim za parkiranje u rikverc. pa ako se trebam tako parkirati, skinem pelene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to što vozač ne vidi ništa kroz to staklo....
    ne znam, ali ja vidim sve, pa čak i po noći. a ćorava sam, nosim naočale, imam astigmatizam, smetaju mi bljeskovi...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi smo do sada stavljali pelene, ali moram priznati da mi smetaju u vožnji. Pokrivaju mi dio kuta kad gledam unazad, a kod parkiranja niš ne vidim.
    Lutonjice, šta prije parkiranja ostavljaš auto na cesti, izlaziš van, skidaš pelene, vračaš se i onda parkiraš? U gradskoj vožnji kad treba reagirati brzo mi se čini jako nepraktično. Ja se naime uvijek parkiram na rikverc.
    Nisam pametna šta napraviti da nama ne smeta u vožnji, a da klincima ne smeta sunčeko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne dolazim baš u situacije da se moram u rikverc parkirati u zagrebačkoj gužvi. tada to vjerojatno ne bi funkcioniralo. ali u rikverc se parkiram uglavnom samo u svoju garažu ili dvorište, a nešto rjeđe na parkiralištima ili privatnim garažama.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mene je nakon isprobanih 300, fasciniralo jedino safety 1st sjenilo...stvarno kad ga zakeljiš ne mrda....

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lut meni itekako treba to bočno stražnje staklo zbog prestrojavanja u desno ili zbog jednog raskrižja u mom mjestu gdje jednostavno ne vidiš ide li ti tko na glavnoj cesti ako ne gladam na to staklo...
    ja stvarno ne vidim ni po danu ništa kroz to sjenilo pogotovo ako je sunce, očito je to neko smeće od sjenila (neko reklamno od coca-cole) :/

pokušat ću staviti neko drugo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se oslanjam na sve retrovizore. kod prestrojavanja usred zagreba baš i nemam vremena okretati glavu :/

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja se oslanjam na sve retrovizore. kod prestrojavanja usred zagreba baš i nemam vremena okretati glavu :/
    ali u retrovizoru ne vidiš tkz."mrtvi kut"
    ja koristim i retrovizor i svoje oči

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima onaj produženi koji vidi i mrtvi kut

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    mene je nakon isprobanih 300, fasciniralo jedino safety 1st sjenilo...stvarno kad ga zakeljiš ne mrda....
    gdje ste ga nabavili?

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo par puta kupili u plodinama, prodaju po dva kom, i to okrugle, kockaste, i one nepravilnog oblika, za stražnja bočna stakla. Mis mo uzeli kockaste, po dva sa svake strane, stavili ih uduplo i evo tako funkcioniramo već 2 godine, ljeto i zima. Navikla sam se vidjeti kroz njega

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •