Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: odumiranje posteljice

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno odumiranje posteljice

susjedica draga mi je danas završila u bolnici (bila na pregledu pa ju zadržali)

kažu da posteljica odumire, ona je sad u 37-om tjednu. Pričala sam s njenim mužem tu pred vratima, on je sav prestrašen i na rubu suza. Ja neznam baš o tome pa vas molim da mi kažete što to znači, da znam prenjeti i smiriti ih.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Odumire - misliš prerano sazrijeva ili nešto drugo (tipa odljuštenje)? Porodit će je valjda čim prije, sad je ionako skoro u terminu. Je li s bebicom sve ok?

~~~~~~~~ za oboje

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa nemam pojma, tako im je doktor rekao da odumire posteljica. Neka vrijednost da bi trebala biti oko 10, a njoj je 5,5.
    I da je beba premalo dobila u zadnjih par tjedana, sad ima 2,700.

Pokušavam nešto iskopati, ali mi baš ne ide.
    Nadam se da će se naći netko da mi kaže malo o tome

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sun nista se ne brini
    Ocigledno je doslo do prevremenog sazrevanja posteljice i njenog oslabljenog rada, ali bebica u 37. nedelji koja ima 2.7 kg je sasvim spremna da se rodi.
    I da, ako sada ima 2.7kg znaci da nije do sada bilo nekog znacajnijeg zastoja u rastu.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mislim da se odumiranje posteljice zove još i kalcifikacija ili starenje posteljice

Mislim da je riječ o tome da posteljica ne "provodi" dovoljno kisika i hranjivih tvari do bebe.

~~~ da sve bude ok

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Sun nista se ne brini
    Ocigledno je doslo do prevremenog sazrevanja posteljice i njenog oslabljenog rada, ali bebica u 37. nedelji koja ima 2.7 kg je sasvim spremna da se rodi.
    I da, ako sada ima 2.7kg znaci da nije do sada bilo nekog znacajnijeg zastoja u rastu.
    Moja djevojčica se zdrava rodila sa 2.7 kg, doktori će ocijeniti pati li bebica i poroditi je ranije po potrebi, dobro je da je prate i da je u bolnici - imala sam cimerice sa sličnim dijagnozama i rodile su zdravu djecu, ali to treba pratiti u bolnici ne bi li se dijete porodilo ranije, ako treba.

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I meni je posteljica prerano počela stariti. U tom slučaju ona slabije provodi kisik i hranjive tvari do bebe. Pod kraj trudnoće su mi vodili sumnju na zastoj rasta.
    Mene čak nisu ni zadržali u bolnici, ali sam išla 2 x tjedno na ctg i često na uzv. Rodila sam s 39+1, carskim rezom. Andrej je imao 2750 gr, 47 cm, agpar 10/10. U
    Doktor je rekao da bi vaginalni porod bio prenaporan za bebu, pošto mi posteljica ima slabu vodljivost i da je velik rizik da bi beba ostala bez kisika.
    Inače, zadnjih mjesec dana sam morala ležati, i to na lijevom boku, jer se tako oslobodi neka krvna žila, pa beba ipak malo više dobija.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •