Drage forumasice i forumasi (sto vas duze citam, to ste mi drazi)!
Ovo je prica o jednoj livadi u Zagrebu, koja je godinama bila središte društvenog života stanara okolnih zgrada. Zgrade oko livade prepune su male djece, i to je glavni razlog zbog kojeg zelim ovu pricu podijeliti s osvijestenom roditeljskom populacijom Rodinog foruma.
Prije skoro godinu dana livada je iznenada opasana ogradom i ispostavilo se da će se na njoj graditi jos jedna stambena zgrada. Djeca su preko noci izgubila igraliste, pa nije cudo sto su se nakon oporavka od prvog soka na ogradi pojavili grafiti: A gdje cemo se igrati, A gdje je nogostup, Svi su se rodendani ovdje slavili, Mi smo kao krave – treba nam trave, Djeco evo vam livade: (Crtez TVa), itd. Kako to izgleda kada se djeca igraju u prašini gradilišta, mozete vidjeti ovdje (i procitati grintanjaMMa o ovom problemu).
Posebnu tezinu cijeloj prici daje cinjenica da doticna zgrada nice u zakonski sivoj zoni - postupak dobivanja gradevinske dozvole tek je u tijeku. Dosadasnji napori stanara (Inicijativa Zeleno Borovje), predvodeni nasim najzasluznijim sustanarom Nikolom, imali su odredenog uspjeha: izvodac radova dobio je nalog da makne ogradu, ali uslijedila je zalba i mrtvi hod, do daljnjeg...
Zanimalo bi me me imate li slicnih problema u kvartovima u kojima zivite. Dobro bi mi dosla i koja rijec podrske, narocito prije snimanja televizijskog priloga o ovom nasem problemu, koje bi se trebalo odrzati iduci vikend...
Hvala!![]()