Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Priznavanje radnog staža nezaposlenima - molim pomoc!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Priznavanje radnog staža nezaposlenima - molim pomoc!

Bog cure,

Zatrudnila sam za vrijeme ugovora o radu na određeno vrijeme, nekoliko dana prije isteka ugovora otisla sam na bolovanje zbog komplikacija i za to vrijeme (3 mjeseca) dobivala punu placu, kad sam otvorila porodiljni na HZZO -u mi rekli da se moram prijaviti na Zavod za zaposljavanje i prekinut mimje radni staz.
    U Narodnim novinama sam pronasla zakon po kojem sam prvih 6 mjeseci trebala primati nakn adu kao zaposlena, a drugih 6 kao nezaposlena, opet sam isla na HZZO, u njihovo pravnoj sluzbi su mi rekli da imam pravo i nazvali nadlezne za to u Zagrebu da provjere, rekli su im da se taj zakon moze tumaciti na 2 nacina, a oni ga tumace da cijelo vrijeme primam naknadu kao nezaposlena i tako su mi na kraju i uplacivali.

Nedavno sam na Rodnim stranicama pronala clanak u kojem pise da se nezaposlenim majkama priznaje staz za vrijeme porodiljnog dopusta , a meni to ni na Zavodu za zaposljavanje, ni u HZZO-u, ni u mirovinskom
    nisu rekli.
    Opet sam obisla sve te ustanove, na Zavodu nemaju pojma o tome,
    a u Mirovinskom su mi rekli da je to istina , ali da oni to ne govore svima jer da bi svi to onda trazili, i da se zahtjev mora podnijeti prije nego dijete napuni godinu dana, a moje ima 17 mjeseci.
    Ne zele mi priznati taj staz iako su oni pogrijesili , izgleda da svi moramo znati sve zakone. Mislim da su mi jednostavno morali nastaviti staz kad sam otvorila porodljni.

Ne znam sto da radim, puno bi mi znacilo tih 13 mjeseci staza , molim ako mi netko od vas moze pomoci!
    I zanima me jesam li u prvom slučaju imala pravo?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nažalost propustila si rok pa niš od staža.Jedino mi nije jasno zašto su te poslali na burzu.Meni je tako isto istekao ugovor ali u mom slućaju ga je poslodavac produžio.Svejedno sam se raspitivala jer nisam znala da će mi produžit ugovor,i na HZZOu su mi rekli da spadam njima,njima se javljam svaki mjesec,i dobivam porodinski svoju plaću.Raspitivala sam se u 11.07.Znači,ne bih spadala pod burzu.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Re: Priznavanje radnog staža nezaposlenima - molim pomoc!

Citiraj roli prvotno napisa
    Bog cure,

...iako su oni pogrijesili , izgleda da svi moramo znati sve zakone. Mislim da su mi jednostavno morali nastaviti staz kad sam otvorila porodljni...
    nazalost, istina je da ti nitko u nasim drzavnim firmama nece DATI sva tvoja prava, ako ikako moze zaobici, niti da ce se itko pobrinuti za tebe osim ako to ne trazis, ali to ne znaci da ti moras znati sve zakone.
    totalno te razumijem, da si razocarana i ljuta zbog takve situacije, ali na njima je da rade u svoju korist (citaj korist drzave) a na nama da se izborimo za sebe. prema vlastitom iskustvu, za svako pitanje koje mi je imalo sumnjivo, pretrazujem i trazim savjete na forumima strucnjaka i ljudi koji su prosli slicne situacije jer, osim nekoliko casnih iznimaka koje ce ti reci da ti imas pravo i na nesto vise, dosad mi nitko nista nije servirao bez da sam trazila.

ne kazem da je tvoja greska, ali isto tako mislim da nije ni njihova - svatko radi u svoju korist, a svi zakoni se mogu protumaciti na barem 2 nacina :/

bilo bi puno ljudskije definitivno da su te uputili barem da potrazis savjet u strucnoj-pravnoj sluzbi ili te upozorili da imas i druge mogucnosti

zao mi je sto je tako na kraju ispalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •