Bog cure,
Zatrudnila sam za vrijeme ugovora o radu na određeno vrijeme, nekoliko dana prije isteka ugovora otisla sam na bolovanje zbog komplikacija i za to vrijeme (3 mjeseca) dobivala punu placu, kad sam otvorila porodiljni na HZZO -u mi rekli da se moram prijaviti na Zavod za zaposljavanje i prekinut mimje radni staz.
U Narodnim novinama sam pronasla zakon po kojem sam prvih 6 mjeseci trebala primati nakn adu kao zaposlena, a drugih 6 kao nezaposlena, opet sam isla na HZZO, u njihovo pravnoj sluzbi su mi rekli da imam pravo i nazvali nadlezne za to u Zagrebu da provjere, rekli su im da se taj zakon moze tumaciti na 2 nacina, a oni ga tumace da cijelo vrijeme primam naknadu kao nezaposlena i tako su mi na kraju i uplacivali.
Nedavno sam na Rodnim stranicama pronala clanak u kojem pise da se nezaposlenim majkama priznaje staz za vrijeme porodiljnog dopusta , a meni to ni na Zavodu za zaposljavanje, ni u HZZO-u, ni u mirovinskom
nisu rekli.
Opet sam obisla sve te ustanove, na Zavodu nemaju pojma o tome,
a u Mirovinskom su mi rekli da je to istina , ali da oni to ne govore svima jer da bi svi to onda trazili, i da se zahtjev mora podnijeti prije nego dijete napuni godinu dana, a moje ima 17 mjeseci.
Ne zele mi priznati taj staz iako su oni pogrijesili , izgleda da svi moramo znati sve zakone. Mislim da su mi jednostavno morali nastaviti staz kad sam otvorila porodljni.
Ne znam sto da radim, puno bi mi znacilo tih 13 mjeseci staza , molim ako mi netko od vas moze pomoci!
I zanima me jesam li u prvom slučaju imala pravo?

Odgovori s citatom