Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 160

Tema: Jesenske bebe 2006

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Jesenske bebe 2006

Gdje ste vršnjaci?
    Kako napredujete? Jel pričate,idete u vrtić,kolko ste vejiki i teški,kak papate i spavate,imate još dude...?
    Ajde da malo izmjenimo informacije i iskustva...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa kaj niko nema bebeka rođenog u jesen 2006??? :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima, al svi su na superbaby

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ima, ali smo protjerane.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa što se niste vratile kao i mi

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo i nas
    Zdravi veseli i debeli!
    A pobjegli i sa SB!
    Kako su ono išla pitanja:
    Veliki cca 85cm i 13ak kg.
    Još nosimo pelene (platnene), čuva nas teta čuvalica, spavamo nemirno, jedemo dobro i sikimo preko svake mjere!
    Dudu nemamo.
    A vi?

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

E i mi smo tu...
    Pricamo slabo samo osnovne i najbitnije stvari tipa mama, tata, kaka, nece i KA tj sika ... Slabo papamo sikimo do iznemoglosti (rastu nam cetvorke)... bespelenasimo se vec 2 mj.... spavamo super (sa mamom i tatom)...
    dudu nemamo i tako....

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pa što se niste vratile kao i mi

Evo ja sam tu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ajde hvala Bogu da smo se skupile.. :D
    Vidim da nas je malo,al se nedamo
    Mi smo "veliki" 81 cm i teški 10 kg.Također slabo pričamo(samo osnovno),idu nam zubi,jedemo dobro i raznoliko,spremamo se u vrtić na jesen...
    Imamo još pelene(čekamo ljeto) i imamo tu nesretnu dudu ko kojoj smo ovisni
    Kole,kak ste uspjeli skinut pelene?Kaj ih nema ni po noći?
    Mene brine ta duda.Neznam kak bumo s toga riješili...?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

:D :D :D
    I mi smo tu!!!

Jelena ima 17 mjeseci, mislim da ima oko 12 kila :/
    U zadnje vrijeme je počela više pričati :D . Čak zna i malu rečenicu: mama/tata/eka (seka), dođi!

Cica i dalje. I to dosta. Noću je nemirna, pa to stalno nečemu prepisujem: vremenu, zubima, kavi koju sam popila kasno popodne .....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Konačno vikend. I konačno smo svo bolje spavali i to do 8 :shock:
    Kak su ostali?

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

lat pogledaj ovo:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0
    a nemamo ni nocnu pelenu 8)
    A inace imamo oko 81 cm i oko 11 kg sve je otprilike nismo se skoro merili.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Eto i nas- oko 10kg, visinu nemam pojma, veličina robe 74/80. Brblja ko luda, rečenice, pjeva, sve živo priča, prepričava, priča na telefon.......
    Danas je prvi put jela sama, od prije tjedan dana izbacili ciku..........i tak

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A kak to da opet odobrise ovo cudo?
    Ok, i mi se prijavljujemo.
    Marija ima 16 mj., visina- nemam pojma, tezina- nemam pojma (mrsavica je, sa 12 mj je imala 9,5 kg), cica jos uvijek, jede slabo, dudu nema, bocicu isto. Piski i kaka u pelene i u kadi kad ju kupam

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nika i Marija, booook!!! :D

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi se isto prijavljujemo natrag

Oko 11,5 kg, 80-al cm visoki.... priča neki svoj jezik - kažu da ma uvijek razumije, ali ja brate mili nju niš ne kužim..... očekujem svako malo da me pošalje kvragu

Cica - naravno i tako ćemo vjerojatno skupa i na njenu prijavu za fakultet, kako sada stvari stoje......

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo i nas natrag

Imamo 15,5kg i oko 87cm, nisam ziher s brojcicama, tu je to...jos uvijek smo veliki...

Prica - puno, ima dosta sirok vokabular, spoji do tri rijeci (od po dva slova, ), pjeva, jede sam sve osim juhu, nije bas da hrana ne zavrsi svugdje okolo, ali polako...
    Nosi platnene, valjda cemo ovo ljeto na odvikavanje, iako zasad ne zeli niti sjesti na tutu.

I naravno, ciki redovito. Bocicu i dudicu nismo koristili.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Patrik ima kila koliko ih ima....nemam pojma iskreno jer se nismo jako dugo vagali. Ovih dana planiram tek obaviti cijepljenje sa Priorixom jer ni to nismo uspjeli zbog prehladica i ostaloga pa ćemo se onda i izvagati.
    Sisa još uvijek, a zbog bebice koja dolazi bih ga htjela odviknuti iako mi trenutno dojenje ni malo ne smeta. Kada mu se servira ono što voli, a to je uglavnom rižoto, tjestenina, pire i meso, jogurt, brokula, ostalo povrće u kombinaciji sa pireom ili rižom jede ko lud.
    Vokabular mu se sastoji od riječi, a rečenice još ne spaja. Evenutalno kaže Mama di pa pa di di tata ( u prijevodu mama digni se idemo autom kod tate)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jelena je dugo bila šutljivo dijete
    Sad je nekako u zadnje vrijeme puno propričala, svaki dan nešto novo. Nekad se baš iznenadim koliko toga zna i kuži.

Bočicu nema, dudu jako rijetko, tj. od mene nikad ne uzima dudu, čuvalica kaže da je nekad hoće, nekad ne, tako da ću je maknuti jer joj očiti ne treba. Duda, mislim

Pelene ima još uvijek. To čuvam za ljeto i godišnji. Tako sam i s njenom sekom. Skužila sam da joj ništa ne znači da joj skinem pelenu u 5 popodne kad dođem s posla već baš mora cijeli dan.
    Kad sam joj skinula pelenu, više je uopće nismo niti stavljali.
    Vidjet ćemo kako će ići s Jelenom.

Početno

Alo! i mi bismo vam se pridružile! bejbi je rođena 30.10.06. carskim rezom, ima 11 kg, visinu ne znam, ali nije bas visoka.
    cikimo i to jako puno, pokusavam smanjiti, ne vidim dojenju kraja.
    inace, odlično jede i sve voli, nadam se da ce i tako ostati, jer i moj muž i ja obožavamo sve vezano za hranu!
    Cuva je dadilja 8 sati dnevno.
    Dorotea24, je li to stiže nova jesenja ljubav? Cestitam! kako se osjećaš?
    ima li razlike u odnosu na prvu trudnoču?
    Koalica, kad uhvatis vremena bi li mogla napisati kako je Nika prestala dojiti?
    Nadam se da uživate u ovom divnom proljetnom danu!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Drago mi je da nas ima..Kad čitam sve ove porukice sve me više brine moja sunčica i njeno pričanje.
    Ima 18 mjeseci i priča samo osnovno:mama,tata,pa-pa,njam-njam,papa(kapa,piti),baba(beba,baka,visibaba),duda ,dida i tu i tam nekaj ponovi u nekoj skračenoj verziji.Što se tiče razumjevanja apsolutno sve kuži i to već jako jako dugo.Starija kći počela pričat sa 10 mj. i u njenoj dobi već slagala rečenice.Ima li razloga za brigu?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bikica,
    dobrodošla!

lat,
    I ja sam isto primjetila razliku u količini govora kod svojih cura. Starija je i ranije propričala i u njenoj dobi već prave, velike rečenice slagala, a Jelena manje.
    Ali ja ne brinem, u puno stvari se razlikuju. Jelena je motorički naprednija, prije je prohodala nego Lana, Lana je prije propričala...
    Svako je dijete različito.

Moja Jelena isto puno doji. Lana je sisala do 15 mj, sama je izbacila, smanjivala i količinu i broj podoja.
    A Jelena ne pokazuje nikakvu tendenciju prestanka, a meni se ni ne žuri još

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pozdrav jesenjke moje!

Mislav ima 17 i kusur mjeseci, 12kg i 83cm. Broj cipela 23,5.

Još imamo pelene, valjda se budemo odviknuli na ljeto, sad nemamo živaca pokušavati. Pričamo, ne još cijele rečenice, ali već znamo barem 10-tak riječi, ja se uopće ne brinem, jer i stariji je dosta kasno propričao, a sad ga ne možeš zaustaviti.
    Sve razumije i super mi je što možeš s n jim normalno komunicirati već kao da je veliki.

Papamo super, gotovo sve, pa čak i bracin dio. Klopa nam je stalno na pameti. Još je kući, ne ide u jaslice niti imamo tetu čuvalicu(nismo je uspjeli naći). Kombiniram se za posao.

Dudu nemamo, ni bočicu, a nismo ih nikada ni imali. Dojimo punom parom, i uživamo oboje. Uspavljujemo se nekad dojeći a često i samo mazeći se ili sam legn u krevet i zaspe.

Baš mi je narastao, mišek mali!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja se isto ni malo ne zabrinjavam zbog pričanja. MM se neki dan zabrinuo jer je neka curica 10 dana mlađa od Patrika došla do njih i rekla Patriku bok. kako si? kako se ti zoveš? a on je samo gledao u nju sa blago telećim pogledom, rekao muuuuuuuu, pokazao na prozorčiće i pitao ta je to?

Mi isto nemamo ni dudu ni bočicu, ali zato imamo turbo cool čašu iz TL-a sa slamkom na koju voli piti.
    Upravo se kupaja u začepljenoj kadi da sapere sa sebe pijesak koji mu se danas u igralištu zavukao čak i u pelenu Pun pišo mu je bio pijeska.

Ivancice, al dugo nismo bili na jesenskim trudnicama/bebama zajedno

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A evo i mene da se prijavimo kad nas je toliko puno slavonaca
    Lukas je totalni sisoovisnik, malo jede ostalu hranu,ali raznovrsno, ali zato kaka gomile pet puta dnevno. Da se malo hvali mama frikuša, još nije pojeo niti jedan kolač,puding ili sladoled, samo integralne kekse
    Neznam koliko je visok, nosi robicu 92, već su mu neke majice prekratke. Težak je valjda više od 12kg. (mene nemojete pitat za kile )
    Puno blabla, ali ništa razumljivo, osim tata, sisi, vava, cica, daj, papa,mama...Neki dan je ponovio za igračkom na engl star!
    Prohodao je prije mjesec i po i prilično je spretan(duuugo je puzao) i obožava se penjati. Danas smo bili na pijesku prije konjičkog i uživao je. To je tamo gdje vade pjesak, ogromna površina i super za djecu!
    Jako je nježan i voli se mazit i obožava životinje. Presretna sam sad što imam psa, iako mi je jedno vrijeme bilo preteško pas i malo dijete. E da i imat ću ih još...Nadam se ne opet 11...Pa ako znate ako bi tko psića za 2 mj...

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zaboravila sam
    dudu nemamo (ali imamo siiiiiisiiiiii) i pelene još imamo, nadam se odvič ga uskoro jer mi je pomalo dosta pranja pelena...
    Neki dan sam mu kupila prvu bočicu iz fore (bebi od 16 mj) i oduševio se! Dirao ju i govorio sisi! No ubrzo je shvatio da to ipak nije to!

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo da vam se i mi pridružimo, S će za koji dan napuniti 18mj. i tad ćemo ići na cijepljenje tako da nisam sigurna za mjere, ima oko 12kg i 83cm, cipele br.22. Pelene još nosimo ali bar jednom dnevno traži da joj skinem pelenu i stavim je na njen wc (ece). Priča svašta, pravi mali papagaj. Duda je svetinja, ima dana kad je samo u ustima kada je umorna ali ima i dana kad je nevadi, ali zato je cijelu noć ima u ustima (što me zabrinjava). Papa svašta, čak sama zna reći što bi htjela jesti (npr. za doručak).
    Ivanaos i mi imamo psiće, u petak nam se oštenila zlatna retriverka, ima ih 6. I mi smo iz slavonije.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi nemamo psa, ali se on svaki put pomami za psom, hoce ga dotaknuti i to...neki dan smo vidjeli jednog na Rivi, otisli do njega da se pomazimo (uvijek zaboravim kako se zove onaj iz Men in Black), draaaaagi pas...i uhvati ga od dragosti za glavu i protrese ju u sekundi prije nego je itko uspio reagirati. Ni jadni pas se nije snasao, nije se uspio niti naljutiti od iznenadjenja :shock:

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ajd kad ste sve tu,evo i mene..
    16 mjeseci, a friške mjere... 79,5 cm.. 11 kg..stopalo cca 20-21..robica 80...

frajerica je neki dan odlučila da više ne želi sikiti i kad ju pitaš želi li, odmahuje glavom i govori ne ne...
    Najveća fora su joj kuglice/bobice od lipe koje manijakalno skuplja po ulici, a voli i kamenčiće u parku i svog šarenog medu...
    hrana? tako tako, a možda se i ja previše opterećujem. neki dan je popila 1 dl soka od rajčice :/ dok je njen tata pravio pizzu...
    ne voli baš žvakati, čokoladu i flips ne jede, a obožava voćni jogurt..
    rijči: mama,tata,tet, baj, papa, did,pitapita (što god to značilo) i uglavnom slogovi..
    i meni je isto fascinantno kako sve razumije i kako se već lijepo može s njom....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure drage,stavljaju li još vaša djeca sve u usta?Kod nas je kao ta faza malo u opadanju :/ al još uvijek je prestrašno...Od papira,kamenja,cvijeća,lišća,sitnijih komadića bilo čega...Mislim da nema veze sa zubima,jer to radi stalno bez obzira na to izlaze li ili ne.Luda sam od toga.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj, Jelena to isto još radi. I to najviše kad ja gledam :/ , zna da me to smeta i da ću skočiti pa sve manijakalno trpa u usta.
    Jučer je lizala pijesak i gurala kamenčiće u parku.
    Jedva čekam da ta faza prođe.

A noćas smo spavali koma. Lana kašlje pa je to budi, onda se svaki put probudi i Jelena pa je sisala sigurno 5 puta...
    Ne znam kako ću preživjeti današnji dan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi ne stavljamo ništa previše u usta,osim recimo slamčice koju smije stavljati... a možda je to i zato što imamo 16 zubi pa je zatišje što se toga tiče

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Anci,da izdriš dan

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

hej jesenice kad ste sve tu evo i nas malo.

Naše najfriškije mjere su: 72 cm, i 9600 g, a jede ko vuk i stalno nekaj žvače. Kaj se govora tiče slaže i ona već rečenice pod utjecajem starije seke koja je blagoglagoljiva.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lukas stavlja u usta igračke po kuči i ja mu to ne branim. vani ne stavlja ništa u usta. Mislima da to ima veze sa njegovim sisanjem, potpuno namiri želju za cuclanjem.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

may, značili to da više uopče ne sisa?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne, već par dana ne sisa, niti traži i uglavnom je noć u komadu.... :D

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo i nas! Lobel ima više od 12kg, čini mi se da je zaista velik.
    Prohodao je sa 11 mjeseci i od tada je stalno u pokretu.
    Ide u jaslice, najmlađi je u grupi i čini mi se da se je dobro snašao.
    Puno priča, ali razumljivo izgovori samo par riječi: tata, mama, da, ne, daj, papa, ajde, čita hoće, neće.
    Nedavno je prestao sisati, pa nije ni imao dudu ili bočicu nego pije iz čaše. Skidanje pelena planiram na ljeto.
    Velika je maza i obožava životinje; stalno traži pažnju i previše se voli nositi (a ja sam trudna i to mi polako postaje problem)...
    Toliko, pusa!

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jutros sam ga mjerila - koliko sam uspjela - 91cm 8)

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

lat ni moja marija ne prica nis osim....mama,tata,dida,baba,meme,vauvau,bibi,papa, njam, pa pa,....sitno,i jos brblja na svom jeziku nezaustavljivo.

Kaj svi vasi klinci tak super jedu :shock: :shock: :shock: Ima li itko malog štrajkača? Moja m. dakle katastrofa, po par zlicica svaki obrok, ono kaj je za rucak nula bodova, ja kad vidim kak djeca otvaraju usta se sokiram ,jerbo ovo moje prase otvori tolko da joj jedva ubacim zlicu u usta. Jos nece nista kruto ni primirisati, tak da smo jos na gnjecenju vilicom. Jedino si kruh trga i stavlja u usta. Voli cokolino i ostalu -lino ovisnicku hranu, i obozava jogurte.

Ali zato kadju pitas di je cika, otvara usta a ni ne vidi ju

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jelena, bez obzira na broj i količinu podoja, jako dobro jede. Povrće, voće...
    Ali do godinu dana- skoro ništa. Samo je sisala.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma evo mi skoro nista nejedemo... te ni nemamo problem sa stavljanjem stvari u usta ... jedino je jeo pre nekoliko tjedana posle stomacne viroze, na svu srecu je hteo jesti jer je smrsavio strasno...tad sam imala prilike nekoliko dana da uzivam u svakom njegovom zalogaju no kad se oporavio nastavio je po starom...ali zato sika radi neprekidno :D doduse sad vise "jede" povrce a voce odbija. A slatkise jos nije probao i nemamo skoro nameru, malo sam frikusa

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ej vi frikuše što vam klinci ne jedu još ništa od "junka", baš sam ljubomorna, ali vidjet ćete vi kad budete imali dvoje djece pa kad ne budete mogli sprječavati da klopaju ono što vide od starijih. Mi jedemo i čokoladu, i ostale stvarčice koje nisam ni u ludilu davala starijem u toj dobi.

Ali inače, stvarno sve jako voli jesti. Dohranu smo počeli sa skoro 7 mjeseci, i po malo uvodili namirnice, super ih je prihvaćao. Osim onih na koje je alergičan. :/ Užasno je alergičan na jaja, među ostalim. Pa strašno moramo paziti. Nisam ga zato do dana današnjem još ni sa čim dala cijepiti. Previše me strah.

I da vam se pohvalimo, od kad se nismo čule, Mislav je prebolio kozice, zahvaljujući braci, naravno.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo i nas,Teo,16,5 mjeseci,vrlo sitan,nosi velicinu 80,jede malo...prica osnovno,obozava dudu,prohodao sa 14!spava dva puta dnevno!preboljeli kozice!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sanja,
    ivancice, super.. jedna bolest manje...

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ah, mi isto štrajkamo s jelom - da ne jede u jaslicama mislim da bi živili samo na cici.....

Ivancice

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I moje cure su imale kozice prije nekoliko tjedana. Seka donijela iz vrtića pa smo i to sad odradili.
    A što se junka tiče... zadovoljna sam kako ona jede, ne dajemo joj monte i sl., ponekad samo kockicu čokolade. Istine, vidi od seke i sladoled i sl. ali joj još nisam dala. Jednom joj je seka dala (u napadu darežljivosti) i Jelena se sva osula.
    A čokoladu obožava. Naravno.

Ustvari, ona stvarno jede super. Jedino ponekad u gužvi zastranimo s nekim linom, ali to je to.
    Draži joj je griz, palačinke (samo prazne jede), kruh i jogurt i sl.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

teo ne pije mlijeko vec 7 mjeseci,niti ista s mlijekom jedino hoce vocni jogurt,sir i puding tako da griz,lino i slicno ne dolazi u obzir.Inace malo bolje jede kako mu ne dajemo slatko(iako je jelo jos uvijek prava borba)

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sara ništa nestavlja u usta, kad je bila bebica je ali ni onda nije baš previše.
    Što se tiće papanja, negdje oko rođendana je imala fazu od nekih 2mjeseca kad je jaaaaako malo jela, onda se to malo pomalo popravilo, sada ugl. dobro papa. Lino-nema šanse -ništa joj se nesviđa od toga, a ostala junk hrana...pojede ponekad čokolade (prije je vidjela od nas a sada sama traži -kade) mada joj nedam baš svaki put kad traži.
    Ima 9 zubića (jedinice, dvojke, jedna četvorka), a vaši??
    Kako vam ide pranje zubića?? Kod nas jaaako teško, neće usta otvoriti, a kada je uspijem nagovoriti onda mi da smo koju sekundu i gotovo.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi imamo 10 zubica,sa pranjem nam ide isto tako kao i vama Ivany!nista posebno!valjda ce nadoci?!od zubica imamo 4 jedinice,2dvojke i 4 cetvorke!danas je cak i dobro jeo,nismo se bas jaaako natezali juuupi!

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •