Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Gluten ?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Gluten ?

Cure help! Kupila sam od alnature bio palentu u dm-u i na vrecici ne pise sadrzi li gluten...zna li netko?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ako nema oznaku "gluten free" (prekrižen klas pšenice u krugu) onda postoji vjerovatnoća da ga ima u tragovima.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

palenta je obično od kukuruza iako ima i one koja je od pšenica. Kukuruz ne sadrži gluten, pšenica da. Pogledaj sastav.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

razgovaralo se vec negdje o tome. mislim da se radilo o severovom kukuruznom grizu (isto iz dm-a) - zena je nazvala severe koji su joj jamcili da nema glutena, tj. koliko se sjećam, da ne koriste iste strojeve za obradu kukuruza i ostalog
    - mi jedemo upravo taj griz i zadovoljni smo

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ako nije navedeno da ga nema nemoj ga koristiti!!Pogotovo ako je razlog ne korištenja glutena celijakija!Sama bolujem od iste pa ti sa sigurnošću mogu reći da tena kukuruzna krupica u prozirnoj vrećici nema glutena.Na njoj isto nije navedeno da nema,ali smo je testirali u udruzi oboljelih od celijakije i nema 100% :D

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zna li netko može li gluten u tragovima izazvati alergijsku reakciju? Zanimljivo je kako na nekim staklenkama hrane za dojenčad naprijed piše 'bez glutena', a iza malim slovima 'Vsebnost glutena manj kot 20 mg/kg izdelka'. I to samo na slovenskom jer Hrvatima valjda to nije bitan podatak. Kako to može proći? Mislim, ja se hranu iz staklenke nekako ne usudim davati iz još X razloga, ali malo istražujem.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Zato što je 20mg/kg po Europskim standardima proizvod koji ne može ugroziti zdravlje čak i osoba oboljelih od celijakije.Naravno dužni su to ipak navesti na proizvodu da nije prirodno bez glutena nego je iz njega uklonjen.Zašto to nisu napravili na Hrvatskoj deklaraciji,e to je već druga priča. :shock:

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja koristim alnaturinu palentu i nije mi bilo na kraj pameti da pomislim da bi možda sadržavala gluten :/

Obično na njihovim proizvodima stoji oznaka ako ima nečega u tragovima.

Nekako mislim ako nije navedeno ništa, da se onda radi o čistom kukuruzu

Ali kad potrošim ovo pakiranje prelazim na Franckovu (nju kuham nama velikima) jer mi alnaturina ima puno kojekakvog trunja u sebi :/

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

alnaturina palenta koju mi imamo ima tu oznaku da je gluten free tj frei pored nje je stajala palenta istog proizvodjaca samo bez te oznake

ja mislim da u franckovoj ima glutena u tragovima, samo da znas ako ces ju bebici kuhati

a meni ja ova alnaturina jako fina i nasa nema tog nekog trunja...prekrasno je zuta to je mene fasciniralo kad sam povirila u vrecicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •