Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Pouzdanost Reynell testa

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Pouzdanost Reynell testa

Evo otvaram temu vezanu uz posjet centru Suvag. Puno sam čitala o Reynell testu na forumu, jer sam odvela svoju djevojčicu na njihovu obradu zbog lošijeg izgovora glasova (s,z,ž,lj,nj,r).Uglavnom rođena u terminu, apgar 10/10, razvoj u skladu s dobi.
    Dolazimo na audio obradu i ispiremo oba uha- mala plače i spava od umora u čekaonici, pa nakon toga ulazimo kod psihologa.Vrlo hladan pristup kako maloj tako i meni.Krenulo ispitivanje na kojem u početku mala surađuje, ali kako test odmiče mala naočigled spava i ne prati je više.Ocjena: kasnimo 1 godinu u razumijevanju govora i psihologica vrlo hladno preporuča njihov vrtić- ja u šoku, ne mogu vjerovati da nisam ništa primjetila i idućih mjesec dana do termina kod logopeda doslovce živim na rubu očaja.
    Pišem ovo za sve uplašene mame poput mene koja je imala sreću doći kod logopedice koja je nakon par minuta toplog i neformalnog razgovora rekla da nalaz psihologa ne drži vodu i da je sve uredno za dob te da nastavimo terapiju.Poanta je da Reynell nije pouzdan ako dijete ne surađuje i da možda ima puno djece ocijenjeno lošije nego što treba.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poanta je da Reynell nije pouzdan ako dijete ne surađuje i da možda ima puno djece ocijenjeno lošije nego što treba.
    ta poanta je tocna za sve testove, testiranja i sl. od psihologa preko pedijatra do logopeda i neurologa...jednostavno je tako

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma upravo tako, ali sam htjela napomenuti i taj neljudski odnos psihologa u Suvagu. Zapravo je strašno da takvi ljudi rade uopće s djecom.
    Imala sam osjećaj da joj je drago što dijete prema njenim riječima značajno zaostaje i da je za svakodnevne terapiju- nikakve utješne riječi roditelju već pljuska kao da nisam primjetila kako velikih problema moje dijete ima.
    Svim mamama sa sličnim dijagnozama preporučam drugo pa i treće mišljenje prije odluke i smještanju djeteta u njihov vrtić.
    To je sad nova tema šta o tome vrtiću mislim i možda je u dogledno vrijeme dotaknem.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Maribel, i mi smo u postupku obilaženja dijagnostičara u Suvagu ( po drugi put).
    Ako te imalo tješi, mi smo naišli i na psihologicu dijagnostičarku i na logopedicu dijag. koje se uopće ne znaju nasmijati.
    Tako hladan pristup ( i to prema maloj djeci !!!) već dugo nisam vidjela :? .

Druga stvar je s logopedima terapeutima za koje imam samo riječi pohvale.
    Kako nam se uvelike smješi mogućnost da nam preporuče Suvagov vrtić, interesira me kakva ti imaš saznanja o njemu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Puno sam pisala o našem posjetu Suvagu i psihologu na temi Suvag i Reynell test i o problemu pred kojim sam se našla kako izorganizirati vođenje djeteta u Suvag vrtić.

Moja curka je od psihologa na Suvagu također dobila dijagnozu kašnjenja u razumijevanju oko godinu dana, a njezina logopedica je rekla da se njoj nije činila tako loše.

Zanima me, ako ćete tražiti drugo mišljenje, kome ćete se obratiti ?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maribel prvotno napisa
    To je sad nova tema šta o tome vrtiću mislim i možda je u dogledno vrijeme dotaknem.
    Please, reci nam o vrtiću sve što znaš !

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nemam nažalost saznanja o vrtiću Suvag-mislim da je u dogledno vrijeme bilo mama na forumu koje su u međuvremenu upisale svoju djecu pa bi one svakako mogle više reći.
    Moje je mišljenje da treba biti siguran da je to stvarno ono što je potrebno djetetu- i onda ok, uz sve one probleme usklađivanja posla i njihovog radnog vremena.Ja se jedino bojim da zbog krutosti sistema tamo ide puno više djece nego što treba.Moje je pitanje i koliko stvarno napreduju više u takvoj ustanovi u odnosu na poticajnu sredinu normalnog vrtića gdje pričaju i igraju se s djecom razvijenijeg govora.
    Bezbroj je mogućnosti za drugo mišljenje: centar Slava Raškaj, centar Argentinska, privatna poliklinika Logokor.....
    Apeliram samo zato što je psiholog dijagnostičar Suvaga krivo procijeno moje dijete- a potvrdila logoped dijagnostičar Suvaga.

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nikako da prestanem misliti o svojem iskustvu s Centrom Suvag.
    Jedna njihova bivša djelatnica rekla mi je da se kriteriji u procjeni djece prilagođavaju politici kuće- pa ako u pedagoškoj godini imaju puno mjesta u vrtiću kriteriji su jedni, a ako je vrtić popunjen kriteriji su drugi. stvarno se iskreno nadam da to nije tako i da većina dijagnostičara radi savjesno svoj posao.
    No eto ja sam tek sada u velikoj dilemi : da li je možda zbog nedostatka mjesta u vrtiću logopedica odbacila mišljenje psihologa, koje je meni od početka bilo sumnjivo.
    Držala sam da je to mišljenje stručnjaka, a da ja kao mama možda gledam srcem pa ne vidim ono što je možda očigledno.
    Ne mogu a da se ne zapitam koliko se zapravo vodi brige o dobrobiti naše djece, pa na kraju i nas roditelja-nije to samo tako ići na pola radnog vremena, izvlačiti djete iz običnog vrtića i premještati ga u potpuno novu sredinu, objasniti mu zašto više nije sa svojim prijateljima....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako se dijete loše snalazi u novim situacijama i ne želi(ili ne zna kako ) komunicirati sa osobama koje prvi put vidi testiranje u tom trenutku(ili kod tog stručnjaka ) čini mi se da nema smisao.
    Opet sa druge strane reći mišljenje da dijete zaostaje na osnovu jednog testiranja koje i nije prošlo najsjajnije ne čini mi se objektivno.

Osobno,ne bih dijete izvlačila iz poznatog kolektiva i u vukla ga na drugi dio grada u sredinu znam koju sumnjam da neće razumjeti potrebe moga djeteta.Radije bih (ako je to ikako moguće ) plačala dodatne satove stručnjacima da rade sa mojim djetetom.
    I sve to iz jednostavnog razloga jer mi nismo samo intelektualna bića,nego i emocionalna i mislim da je jako bitno(posebno u tako ranoj dobi) osječaj prihvačanja i razmumjevanja u okolini u kojoj boravi.
    Nismo svi jednaki ,nisu ni sva djeca ista ,nekom je teže uklopiti se u kolektiv,a procjenjivati djetetovu spremnost uklapanja u mnoštvo kao najvažnijim kriterijem za uspjeh nije nešto što me oduševljava.

Moj sin ima manje poteškoće u izgovaranju glasova(s,š,č,ž,z),sad je to već gotovo korigirano(nakon samo nekoliko mjeseci ).Meni zapravo nije ni palo na pamet voditi dijete u Suvag .Razlog je tome ošto oni traže jako opsežnu obradu prije nego uopće poćnu raditi sa djetetetom.
    Ja sam znala da moj sin neće surađivati na raznoraznim pretragama i na testiranju, pa samim tim teško da bi postigli efekt.
    Naravno , da nije surađivao ni na testiranju kod privatnog logopeda,ali ja sam sa njom dogovorila da dolazimo nekoliko puta na kratko da se navikne .Nakon trećeg puta sve je krenulo iznenađujuće dobro,surađuje i rezultati se čuju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo dobili pismenu preporuku za Suvag vrtić nakon samo jednog posjeta psihologu, koja nam je rekla da je gužva u vrtiću. Na razgovoru u sadašnjem vrtiću sa logopedom, psihologom i defektologom (sve tri su žene) koje već jako dobro poznaju moje dijete, dogovorili smo da će one intenzivno raditi sa mojom malenom, 2x tjedno defektolog, 2x tjedno logoped i da bi to trebalo dati rezultata, a da po njihovom mišljenju malenoj (koja je dosta osjetljiva i teško prilagodljiva) premještaj u novu sredinu može napraviti kontra efekt. Tako da sam odlučila ostaviti dijete u sadašnjem vrtiću i pričekati godinu dana da vidim kako će se stvar razvijati, a sve to najviše zbog straha da će novu sredinu teško prihvatiti i ne želim da to proživljava. Ja sam nalaz psihologa pokazala logopedici u Suvagu i pitala ju da li mogu umjesto njihovog vrtića, kombinirati ambulantne vježbice i privatne vježbice, a ona mi je na to odgovorila da je za tu djecu jako važan baš taj kolektivni rad u njihovom vrtiću. Svejedno ću ovu godinu preskočiti, riskirat ću.
    Nakon što u sadašnjem vrtiću tim radi s malenom već 3 tjedna, već ima malih pomaka, odjednom je dotrk postao doktor.

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Upravo je i s nama tako, manje poteškoće pri izgovoru zvučnih glasova: s, z, š, ž,č , ć koje smo isto već gotovo korigirali privatnom terapijom.
    Problem u suradnji i s privatnim logopedom je bio prisutan na početku.
    No vrtićki logoped predlaže obradu u Suvagu, jer je to detaljan pregled i zbog cerumena u uhu (nijedna upala uha) ne bi bilo loše ispitati sluh.
    Naručujem dijete i čekamo termine za obradu oko 2-3 mj., a ja nadobudno očekujem kako ćemo to sve obaviti bez problema.
    Nisam znala da se tamo nema sluha za djetetov umor, lošu volju, nespremnost za surađivanje te da neće biti nimalo milosti pri ocjenjivanju i postavljanju dijagnoza na osnovu 20-minutnog ispitivanja.
    Opet ponavljam: najviše me zatekla hladnoća kojom nas je doslovce popljuvala, a dijete od 5 godina itekako razumije da se o njemu ne govori nešto dobro. Ja sam se jedva suzdržala da ne briznem u plač, pa sam u silnoj nevjerici i razmišljala kako sada dalje-kako malenoj objasniti upis u novi vrtić, kako na poslu reći da trebam 4 sata radno vrijeme i sve tako idućih mjesec dana do termina kod logopeda. Sada smo svi odahnuli!!

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Draga Andi- meni je par osoba iz Suvaga (jedna otorinac, jedna logoped) reklo da moram slušati savjet struke, da je vrtić Suvag jedino rješenje, da se ne zavaravam da ću bilo kakvim privatnim terapijama uspjeti napraviti ono što se postigne njihovom svakodnevom terapijom. Čak sam dobila packu da mi se može dogoditi da malena ne bude za redovan školski program- uglavnom djelatnici Suvaga držali su svoj vrtić jedinim rješenjem.
    Od logopeda dijagnostičara nisam ništa bolje očekivala, a kad tamo normalna ženska koja se zna našaliti i nasmijati-dijete se veselo počelo razgovarati i njena je ocjena bila da treba ispravljati govor i dalje, ali da je sve ostalo u skladu s dobi te da dođemo na kontrolu samo po potrebi.
    Ma ko je tu sad pametan
    :? Ja opet mislim da bi moju malenu dotuklo premještanje iz sadašnje okoline- ne znam kako bi nesretno dijete napredovalo više od sretnoga.
    Ona ima svakodnevnu terapiju sretnog druženja s djecom u poznatom okruženju. Nakon onakvog pristupa pri psihološkom testiranju nisam sigurna koliko bi i ja bila sretna da im ostavljam malenu-izgubili su moje povjerenje i teško da će ga dobiti nazad. Djeca su puno, puno veće blago od pukog broja kartona u Suvagu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

maribel, odahnula sam čitajući tvoj post, hvala bogu da ima još mama koje misle kao i ja
    u potpunosti se slažem sa svime što si napisala
    mi danas idemo na ispitivanje sluha na Suvag, pa sutra javim kako je prošlo
    logoped je dijagnozu postavio još u siječnju, a rekli su mi da prije ljeta nećemo dobiti vježbe-prekrasno

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I meni je drago da mogu s nekim podijeliti ono što sam prošla i što mislim, a još više ako sam ikome pri tome pomogla.Nisam željela zvučati neuko i priglupo ne uvažavajući mišljenje struke.Mi mame najbolje poznajemo našu djecu i uvijek trebamo osluškivati sebe, ma koliko teško bilo donositi odluke kad su u pitanju naši najmiliji.
    Pa naravno da im želimo najbolje i kad bi stvarno to bio vrtić Suvag bez oklijevanja bi na njega pristala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo da javima da smo bili na testu sluha, malena odlično čuje i otorinolaringologica je rekla da čim krenemo na vježbice da će ona to sve brzo ispraviti jer je brbljavica.

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Super! I nama je to prošlo ok.
    No uvijek imamo problema s povećanim stvaranjem cerumena, pa smo ispirali oba uha prije provjere sluha, a bojim se da bi opet imali što za isprati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Curke, evo me da vam se opet pridružim .

Identične su i moje dileme oko Suvaga kao i vaše.
    S razlikom što mi obavljamo dijagnostiku u svibnju, a S.Jug kod koje idema na savjetovanje svaka 3-4 mjeseca jednom nam je natuknula da bi E. bila za Suvagov vrtić.
    Od prošlogodišnje dijagnostike mi je dobro poznato kakvi su dijagnostičari i kako pristupaju djetetu.....

I ja sam pokušala maximalno objektivno sagledati situaciju i pluseve i minuseve svake solucije.
    Od frendice malecka (4,5 god) ide u Suvagov vrtić i ona je prezadovoljna, nekoliko puta je naišla usred rada i jako se ugodno iznenadila kako lijepo rade s dječicom.
    Svaki dan imaju individualne logopedske vježbe i sl.
    Znači, ako mojoj malenoj zaista treba taj vrtić, znam da tamo dobro rade.

Moja najveća dvojba je : Što ako njoj taj vrtić ne treba i sve dvojbe koje je maribel nabrojila:
    Ne mogu a da se ne zapitam koliko se zapravo vodi brige o dobrobiti naše djece, pa na kraju i nas roditelja-nije to samo tako ići na pola radnog vremena, izvlačiti djete iz običnog vrtića i premještati ga u potpuno novu sredinu, objasniti mu zašto više nije sa svojim prijateljima....
    Da bi nekako unaprijed olakšala odluku, naručila sam se kod prof. Marte Ljubešić u Kabinet za ranu komunikaciju ( Savjetovalište ERF-a) da čujem njeno mišljenje i tražit ću mišljenje privatne logopedice koja već 6 mj. radi s E.

Pa ćemo vidjeti...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Slajica, koliko tvoje dijete sada ima godina ? Kada ste prvi put radili dijagnostiku ? Da li je već tada dobila preporuku za Suvag vrtić ? Da li od tada (po tvojoj procjeni) kod djeteta ima promjena (napretka) ?
    Mi smo odlučili ove godine propustili prijave za vrtić Suvag i raditi ćemo izvan vrtića, pa ako i iduće godine dobijemo preporuku tada ćemo se upisati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E. ima 3 god i 9 mjeseci.
    Bili smo na dijagnostici u Suvagu u proljeće 2007 i dali su preporuku da idemo na savjetovanja kod Silve Jug cca jednom u 2-3 mjeseca.
    Savjetovanja su uglavnom za roditelje kako raditi s djetetom kod kuće.
    Uz to smo je vodili privatno kod logopeda od siječnja 2007 dva puta tjedno. Uglavnom, kasni u govoru zbog kašnjenja u razumjevanju.

Napreduje izvrsno ( po mom subjektivnom roditeljskom mišljenju ).
    Kad smo krenuli kod logopeda privatno i na dijagnostiku u Suvag, govor je bio na samom početku, tu i tamo fraza od dvije riječi.
    Sada frajerica priča u rečenicama.
    Ako se radi o naučenim situacijama, rečenice su i gramatički točne.
    Ako priča o nečem novom, onda griješi u padežima, zamjenicama ( on-ona) i poretku riječi u rečenici.
    Većinom govori o sebi u prvom licu (ja), no ponekad još uvijek i u trećem.
    Ima jako veliki fond riječi, no ponekad joj se teže prisjetiti kako se nešto kaže ( kažem joj prvi slog riječi, pa se sjeti).
    Još uvijek joj je vrlo slabo do nikakvo razumjevanje pojmova iza, ispred, ispod, iznad. To jako brka.
    Teže prati više naloga u jednoj rečenici ( npr. Uzmi loptu, odnesi je u sobu u kutiju za igračke i zatvori vrata. -najvjerojatnije neće ni čuti ono zatvori vrata, a kamoli napraviti ).
    Rastura jako puno pjesmica iz vrtića i vječito ih pjevuši, pleše, glumi... .

Samo se nadam da će neke od tih dobrih stvari pokazati i kod dijagnostičara.

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Baš mi je ovo trebalo da čujem. Moja mala govori složene rečenice, prijedloge usvojila-jedini problem je što nezrelo priča. Logopedica iz Suvaga kaže da govori kao mala njemica- obezvučila je sve zvučne glasove.
    Privatno idemo logopedu od siječnja 2008. i osim r sve je uspješno progovorila-sada samo u svakodnevnom govoru to sve treba i primjeniti, tako da jednom kaže ja cam bila, pa onda ja kažem di si bila pa se ispravi ja sam bila.Uglavnom ide nam pomalo. Imamo 5 godina za par dana i mislim da će to sve biti ok. Puno sam o tematici čitala i zapravo sposobnost govora ide nakon razumijevanja kako slajica i piše. Sve me to dodatno ohrabrilo, no veliku pomutnju nam je složila psihologica i dugo nisam znala kome zapravo vjerovati.Zanima me gdje to idete na savjetovanje kod gđe Jug?
    Ne bi bilo loše dodatno se informirati.
    Vjerujem da lijepo rade s djecom u vrtiću Suvag- ostaje uvijek ona dilema da li je dijete stvarno za taj program i koliko je kvalitetno postavljena dijagnoza pri obradi. Uvijek se pitam kako bi mi završili da se i logoped dijagnostičar poput psihologa nije potrudio udobrovoljiti malu za kvalitetnu suradnju pri ispitivanju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo kopiram svoj post sa teme "Suvag"

Ja sam jučer bila u našem vrtiću na sastanku, logopedica, defektologica i psihologica su radile sa mojom princezom mjesec dana i kažu da bi ipak bilo bolje da ju dam u Suvag u vrtić jer da ona ima PUNO posla, a da bi na vrijeme krenula u školu i da bi u njoj mogla funkcionirati, najbolje rješenje je da sada krene u Suvag.
    Bila sam danas u Suvagu, ispunila papire, krećem sa realizacijom na Centru za soc. skrb i kako sada stvari stoje, izgleda da će ipak na jesen krenuti u Suvag. Vrtić izgleda jako lijepo, a osoblje koje sam danas srela činilo mi se odlično. Razgovarala sam sa glavnom prof. voditeljcom vrtića, gđa. je jako ugodna i toplo preporuča vrtić, kaže da ne daju preporuke ako djeci to stvarno ne treba i da iz svog iskustva može reći da od sve djece koje su prošla njihov vrtić jako je mali broj onih kod kojih se pokazalo da je preporuka bila suvišna. Navratila sam kasnije i do naše logopedice, koja se oduševila kad sam joj rekla da su nam sada razmišljanja usmjerena prema tome da malena ipak ide u Suvag. Rekla mi je da je sada odlično vrijeme i da ćemo vidjeti kasnije da nismo pogriješili. Eto tak ...

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bok Andi.
    Podupirem tvoju odluku za vrtić-možda sam zvučala preogorčeno u svezi ove teme.Kada je djetetu potrebna stručna pomoć i nudi nam se za dobrobit našeg djeteta svakako da ju treba iskoristiti-sigurna sam da je odluka potpuno ispravna.I ja sam razmišljala o upisu-no nakon obrade kod logopedice dijagnostičarke dileme više nije bilo. Rekla nam je da to za nas nije potrebno.Pokrenula sam ovu raspravu samo zbog različitosti u mišljenjima psihologa i logopeda iste ustanove i velikog upitnika nad glavom kada smo sve to završili. Mi i dalje nastavljamo privatno- pa ćemo ponoviti kontrolu dogodine.Nisam baš presretna s pomisli da ćemo možda opet kod iste psihologice.Javi mi kako se stvari odvijaju kod vas.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Slajica prvotno napisa
    Da bi nekako unaprijed olakšala odluku, naručila sam se kod prof. Marte Ljubešić u Kabinet za ranu komunikaciju ( Savjetovalište ERF-a) da čujem njeno mišljenje i tražit ću mišljenje privatne logopedice koja već 6 mj. radi s E.

Pa ćemo vidjeti...
    Slajice, jesi dobila termin ? Koliko dugo se čeka ?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Svakako preporučam savjetovanje na ERF-u kod prof. Ljubešić vezano za ranu komunikaciju, ali i za šire probleme. Mi smo ove godine termin čekali pet mjeseci, ali bila je nekakva izvanredna situacija, inače se ranije dođe na red. Prezadovoljna sam pristupom djetetu i roditeljima.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Andi prvotno napisa

Pa ćemo vidjeti...
    Slajice, jesi dobila termin ? Koliko dugo se čeka ?
    Čeka se jako dugo, nama su rekli kad sam zvala da naručuju za rujan.
    No objasnila sam im da bih trebala samo savjetovanje, ne cjelokupnu obradu. Ostavila sam im broj telefona u slučaju da im netko iznenada otkaže termin.
    Zvali su me nakon 7 dana da dođem sljedeći tjedan ( posljednji tjedan u svibnju).
    Obavili smo savjetovanje i prof. Ljubešić je kroz igru u petnaestak minuta procjenila Elenu ( i to vrlo objektivno).
    Obavile smo i kompletnu dijagnostiku u Suvagu, dobili mišljenje od naše privatne logopedice i sada čekamo odluku Suvagovog stručnog tima tj. preporuku što, kako i gdje dalje s terapijama.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

No objasnila sam im da bih trebala samo savjetovanje, ne cjelokupnu obradu. Ostavila sam im broj telefona u slučaju da im netko iznenada otkaže termin.
    Zvali su me nakon 7 dana da dođem sljedeći tjedan ( posljednji tjedan u svibnju).
    Obavili smo savjetovanje i prof. Ljubešić je kroz igru u petnaestak minuta procjenila Elenu ( i to vrlo objektivno).
    Obavile smo i kompletnu dijagnostiku u Suvagu, dobili mišljenje od naše privatne logopedice i sada čekamo odluku Suvagovog stručnog tima tj. preporuku što, kako i gdje dalje s terapijama.
    To bih i ja trebala, neko drugo mišljenje, ako je moguće kroz savjetovanje, bez cjelokupne obrade. Jesi zadovoljna s onim što ti je prof. rekla ?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Andi prvotno napisa
    To bih i ja trebala, neko drugo mišljenje, ako je moguće kroz savjetovanje, bez cjelokupne obrade. Jesi zadovoljna s onim što ti je prof. rekla ?
    Jako sam zadovoljna njenom procjenom.
    U vrlo kratkom vremenu je vidjela gdje je Elena dobra, a gdje nije.
    Ona je iznjela svoje mišljenje zbog čega bi Suvagov vrtić bio dobar, zbog čega ne, generalno njenu preporuku što je u ovom trenutku najbolje za Elenu i ohrabrila me je neka se više rukovodim roditeljskim instinktom.
    Ona je definitivno stručnjak koji će vrlo objektivno procjeniti dijete i svoju procjenu bez uljepšavanja reći roditeljima.

No mi smo bili kod nje kad je Elena imala 1,5 godinu i 2 godine, tako da je mogla vidjeti njen napredak sa sadašnjom logopedskom terapijom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ko da sam ja pisala taj post....

kakva je situacija danas i dali ste radili raynell test i kako je prosao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •