-
Pouzdanost Reynell testa
Evo otvaram temu vezanu uz posjet centru Suvag. Puno sam čitala o Reynell testu na forumu, jer sam odvela svoju djevojčicu na njihovu obradu zbog lošijeg izgovora glasova (s,z,ž,lj,nj,r).Uglavnom rođena u terminu, apgar 10/10, razvoj u skladu s dobi.
Dolazimo na audio obradu i ispiremo oba uha- mala plače i spava od umora u čekaonici, pa nakon toga ulazimo kod psihologa.Vrlo hladan pristup kako maloj tako i meni.Krenulo ispitivanje na kojem u početku mala surađuje, ali kako test odmiče mala naočigled spava i ne prati je više.Ocjena: kasnimo 1 godinu u razumijevanju govora i psihologica vrlo hladno preporuča njihov vrtić- ja u šoku, ne mogu vjerovati da nisam ništa primjetila i idućih mjesec dana do termina kod logopeda doslovce živim na rubu očaja.
Pišem ovo za sve uplašene mame poput mene koja je imala sreću doći kod logopedice koja je nakon par minuta toplog i neformalnog razgovora rekla da nalaz psihologa ne drži vodu i da je sve uredno za dob te da nastavimo terapiju.Poanta je da Reynell nije pouzdan ako dijete ne surađuje i da možda ima puno djece ocijenjeno lošije nego što treba.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma