-
udara glavom gore-dolje!!!
Jučer nekoliko puta. Prvo je ležao na podu (na strunjači) na trbuhu i počne mahati glavom gore-dolje, onako kao znak za da, nekoliko puta. Onda u jednom momentu radi to ponovno, ali tako da glavom počne udarati o podlogu. Jednom dok je to radio činio mi se nervozan, drugi put gleda me, smije se i to napravi. Onda ga uzmem na ciku, nakon kratkog dojenja dignem ga na rame da se podrigne, a on to isto počne raditi udarajući glavom u moje rame. To izgleda prestrašno. Osim što je to napravio jučer nekoliko puta, ponaša se sasvim normalno. U životu smo bili kod neuropedijatra i radili UZV mozga. Ima minimalno krvarenje 1. stupnja i blagi hipertonus - vježbamo. Ali sve ostalo je ok. Danas ću pratiti hoće li to ponoviti i namjeravam posjetiti ili bar nazvati doktora (iako smo baš jučer prije toga bili na redovnom pregledu). Ali, molim vas, ako je netko imao slično iskustvo ili zna o čemu bi se moglo raditi da se javi jer sam naučila da moram sama usmijeravati svaku priču s doktorima.
-
Moja mladja je otprilike u toj dobi imala takav tik. Isto bi tako mahala gore-dolje, s ramenima lagano povucenima prema gore. Pedijatrica je rekla nek joj onda samo mirno govorim da je sve u redu, da je smirujem (mada ona nije djelovala uzrujano). I prošlo je čim sam to počela raditi
-
MamaRibice, hvala ti na odgovoru.
Danas je to Bartol napravio samo jednom. A doktor kaže da je to kod tako male djece normalno, da to znaju raditi i da im to može biti neka vrsta ugode. Kod veće djece bi to mogao značiti problem. Ako podloga nije pretvrda, kaže da se ne može na taj način ozlijediti. I neka pratim 2, 3 tjedna, da bi u tom roku trebalo prestati i da se javimo u slučaju da to ne prestane ili da se uz to pojavi još nešto neobično.
-
A joj! Ne znam puno o tome ali samo šaljem vibrice da taj tik uskoro prođe
-
I moj B. to radi, ali su nama rekli da je njemu to posljedica na traumu iz bolnice iako smo tamo bili skupa svega par sati (cca 21-01h) - istu noc pusteni doma, no bio je odvojen od mene dok su mu stavljeli infuziju. Vristao je stravicno
, a oni nam nisu dali da udemo
.
Mislim da bi sad razvalila vrata da mogu vratiti vrijeme.
Kazu da je cudno da je tako mala beba tako brzo izregirala...
Nama je neuroped rekao da mu skrecemo paznju, puno na cicu, nositi...trabalo bi proci za max. 6 mjeseci, ako ne, onda lijecenje.
Najcesce lupa po noci kad se probudi. Onda ga ja lovim i brzo stavljam na cicu.
Ako pococa sve pet, a ako nece (kao sinoc) onda je to pono vristanja bacanja i pokusaja da lupa glavom.
Po danu ako nece ici spavati ili ako je jako umoran...nezadovoljan oko necega. Uglavnom kad se osjeca lose,no na srecu dan uglavnom ishendlavamo bez lupanja.
Najcesec lupa o madrac, o puzle je prestao, nekada i u zraku kad ga drzim ili stavljam na cicu radi iste pokrete (nekada nece cicati)...nekada o moje rame, jednom prilikom o bratovu glavu kad sam ih skupa nosila, neki dan o resetke kinderbeta...
Nadam se da ce prestati
-
Hvala cure.
I Bartol je to počeo raditi valjda u svim mogućim situacijama. Čak te pokrete glavom poprati i cijelim tijelom. Ali, ne znam, ne čini mi se pri tome niti nezadovoljan, niti nervozan. Čak mi se čini da to češće radi u igri, kao da mu je to neka fora. A nismo niti, na sreću imali nikakvu traumatičnu situaciju. Bez obzira, nije mi baš svejedno i nadam se da će proći. Kod nas i kod vas, Pooh, čim prije.
-
Drage moderatorice, je li moguće ovaj topic premjestiti na dobne skupine 0-1? Voljela bih čuti još iskustva ako ih ima, a mislim si da sam za to pitanje trebala postaviti tamo.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma