Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Zubici s tockicom

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Zubici s tockicom

primjetila sam da su mu se na prdnja gornja dva zubica pojavile tockice kao da u glinamol otisnes spajalicu ( kad ju izravnas) iste boje kao zub. Ne znam od kada to ima ali ja sam to nedavno vidjela. Sta bi to moglo biti? Jel moguce da je karijes? On ima dvije godine. Kako to mozemo ljeciti? Nisam jos cula da tako mali popravljau zube. On pere zube svako vece i preko dana ako jede nesto slatko ili popije sok - vodimo ga kod zubara kad idemo ja i suprug ali samo da se navikne - zubar ga provoza na stolici "pogleda" zube i to je sve. Nismo premazivali zube sa nicime, kaze zubar tek kad nauci pljunuti. Nismo pili antibotike od 12.mj..
    Pomozite...toliko sam ocajna da non stop razmisljam o tome a tek sljedeci tjedan idemo kod zubara.
    Hvala!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne bi te htjela plašiti,jer jako je teško ovako napamet bilo šta reći.Za početak pročitaj si ovo: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=58560

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala puno!
    Bojim se da je karijes!
    Molim te dali mi mozes ili ako netko zna reci nesto za te paste Toouth Moouse - zvala sam dobavljaca moze se kupiti samo paket sa svim okusima a nas ljekarnik nam nudi Aminoflourid gel.
    Jesi mozda ili dali je netko mozda koristo taj Aminoflourid gel?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mama mita prvotno napisa
    aminoflorid se ne smje koristiti kod djece mleđe od 6 godina jer se nesmije gutati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala puno!
    Bojim se da je karijes!
    Molim te dali mi mozes ili ako netko zna reci nesto za te paste Toouth Moouse - zvala sam dobavljaca moze se kupiti samo paket sa svim okusima a nas ljekarnik nam nudi Aminoflourid gel.

Aminfluorid ja ne bi davala, pa taman joj svi zubi ispali.
    Za TM pitaj svog zubara ako ti hoce prodati i onda pitaj za detalje.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala vam puno!
    Zara01 uspjela sam se dogovoriti da mi naruci nasa ljekarna u OS koja uzima robu od Medike jer onaj drugi distributer Maico (kojeg je netko spomenuo na forumu) uvjetuje da kupis cijeli paket pa sam zvala ured te firme u HR koja me uputila ne Mediku. Tako da cemo uspjet nabaviti Toouth Moouse i to samo okus koji mi zelimo!
    Nadam se da ce mu to pomoci!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uzmi okus dinje, nama je taj najmanje fini pa ga najmanje proguta.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A ja luda zena rekla od jagode - misleci kako je okus sigurno fin!
    Idem nazvati zenu u apoteku da joj kazem dinja e ne jagoda - mi toliko toga narucujemo od njih da zena misli kako smo frikovi -narucujemo i trazimo sve ono sto nemaju!
    Zara01 HVALA!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bojim se da je karijes!
    Ako je karijes,onda je u začetku i to se može popraviti.Trebaš odvesti dijete zubaru da to pogleda i eventualno popravi,a što se tiče premazivanja sa kremama i gelovima,isto se prvo savjetuj sa stomatologom,specijalistom dječje stomatologije.Maleni tek ima dvije godine i proći će još barem 4-5 dok ne dođe vrijeme ispadanja tih zubića,dakle cilj je sačuvati mu zube,a sačuvati ćeš ih ako ih popravite.Vjeruj mi to je itekako moguće,moj nećak je na taj način spasio prednje zube,a kutnjake je,na žalost izgubio,jer je njegova mama predugo čekala.Karijes na mliječnim zubima napreduje jako brzo i zub će za čas propasti,ako se nešto ne poduzme.
    Sretno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja ne bih davala aminfluorid tako malom djetetu.
    ja sam to koristila kad su počeli nicati trajni, a koristim i dan-danas jednom u 2 tjedna. al ne smije se nipošto gutati!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    Ako je karijes,onda je u začetku i to se može popraviti.Trebaš odvesti dijete zubaru da to pogleda i eventualno popravi,. Karijes na mliječnim zubima napreduje jako brzo i zub će za čas propasti,ako se nešto ne poduzme.
    Sretno.
    Tanči mislis da djetetu od dvije godine moze popraviti zub? Kako? Ko ce ga natjrat da drzi otvorena usta da bi mu zubo kopao po zubima? Od kada se zubi mogu popravljati?

Te tockice boje zuba postale su zuckaste pa sam gotovo sigurna da je karijes....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislis da djetetu od dvije godine moze popraviti zub? Kako? Ko ce ga natjrat da drzi otvorena usta da bi mu zubo kopao po zubima? Od kada se zubi mogu popravljat

Naravno da se moze popraviti. Nece zinuti od prve, ali s vremenom, hoce.
    Nece zubar njemu popravljati zubice sa busilicom, malo ce postrugati karijs i sa nekom kiselinom malo pocistiti, a onda staviti gips. Kad idete zubaru pitaj ga za TM koliko cesto i koje zube.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    Ako je karijes,onda je u začetku i to se može popraviti.Trebaš odvesti dijete zubaru da to pogleda i eventualno popravi,. Karijes na mliječnim zubima napreduje jako brzo i zub će za čas propasti,ako se nešto ne poduzme.
    Sretno.
    Tanči mislis da djetetu od dvije godine moze popraviti zub? Kako? Ko ce ga natjrat da drzi otvorena usta da bi mu zubo kopao po zubima? Od kada se zubi mogu popravljati?

Te tockice boje zuba postale su zuckaste pa sam gotovo sigurna da je karijes....
    Da,to je,na žalost karijes,al ponavljam,pomoći ima samo moraš brzo djelovati.Dječji stomatolozi jako dobro znaju kako pristupiti djetetu i kako dvogodišnjaku popraviti zub.Zara 01 je jako dobro opisala jedan od načina.
    Postoji i način skidanja karijesa pomoću ozona,dakle bez bušilice.Međutim,to imaju samo neki privatnici,ali ni to nije neka prevelika cifra,jer kad zbrojiš ova pasta,ona pasta...svaka cca 150kn,na kraju se nakupi,a djelotvornost je dvojbena,pogotovo kod karijesa.
    Moj nećak je baš sa dvije godine popravljao prednje zube(klasično,kod privatnog zubara) i jako je dobro surađivao.Bitno je da odvedeš dijete odmah,jer zub jako brzo propada i onda kad bude preduboko zahvaćen,više mu zubar ne može pomoći,jer ne može takav zub brusiti,jer će puknuti,a i može doći do granuloma kad se pulpa od zuba zagadi.(i to je moj nećak prošao,bio je natečen ko čovjek-slon)

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E da,zaboravih,dijete ne mora držati usta otvorena.Postoji držač koji će djetetu držati usta otvorena,tako da ni to nije problem.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bili juce kod zubara ja nisam mogla cekat! Uglavnom zubo kaze da nije karijes vec da je to ostecena caklina jer kaze da kad prodje sa onom zakrivljenom spahtlicom ne osjeti rupicu ali kaze da se to moze pretvoriti u karijes i da dodjemo cesce kontrolirati (sreca u nesreci pa idemo mi veliki jednom mjesecno - a zubo nam je isti). Kaze da mi se cini da je rupica jer su te tockice tamnije od zuba.
    I sta sada? Da ga vodim kod nekog drugog zubara ili?
    Meni je jako zao djece kad vidi da imaju crne "pojedene" zube...i stvarno ne bi voljela da i on dobije...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tanči našli smo zubara koji je specijalista za djecu i prevenciju i koji je rekao da je sigurno to pocetak karijesa i da dodjemo sljedeci tjedan pa ce mu to izgrecati i staviti plombu! :D :D :D
    Hvala Vam cure da nije bilo Vas bila bi ne informirana i tko zna kako bi zavrsilo!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zato sam ti i naglasila da odvedeš malenog stomatologu specijalisti dječje stomatologije.
    Drago mi je da ste uspjeli naći rješenje i vibram da bude sve ok.Javi kak ste prošli,a malenom jedan veeeliki grlić i pusika da bude "hrabar veliki dečko"

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tanči evo novosti;
    Bili smo kod tog zubara u Belom Manastiru koji mu je izbrusio zubic ali koliko je mali dao i stavio mu je plombu koja mu je vrlo brzo otpala pa sam ja u panici rekla muzu idemo kod naseg u OS - a njemu se pokvarila stolica pa sam pitala zubaricu vrata do a ona je vec stavila sve sterilizirati pa je rekla da dodjemo ujutro - i bili smo - kaze da je to jako mali i ne na prednjima nego na zadnjem (ali ne kutnjak je mu jos nije izrastao) i kaze da je plomba otpala jer je povrsina bila pre mala i da bi ona sad ocistila sve i stavila u plombu onda bi opet pala je je ta povrsina mala a ne bi bilo dobro da dira po zdravom djelu zuba pa kaze da redovito kontroliramo i idemo kod zubara i cim se poveca kaze da onda ona moze ocistiti i staviti plombicu! A kod prednjih je u pitanju caklina a stvarno ne karies (to su mi svi troje rekli...hmmm...) i kaz da ce morat nositi aparatic i da ce mu morat napraviti neki zahvat na poliklinici prije nego pocne nositi aparatic...
    Sad tratimo TM jer su nam u ljekarni rekli da su pitali u Medicu i da mogu samo zubari kupiti...e sada moram naci zubara u OS koji to ima....

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam šta bi na ovo rekla,ali pošto sam u utorak i ja bila kod naše zubarice s kćeri,usput sam ju pitala i za ta pomanjkanja cakline.Ona kaže da ,na žalost sve više i više djece dolazi s tim problemom i da takvi zubi jako brzo propadnu jer su mekani,nezaštićeni.Izgleda da nekog konkretnog rješenja za taj problem nema.
    Što se tiče karijesa,plombi i brušenja hm..... isto diskutabilno.Moj nećak već 4 godine nosi iste plombe na prednjim sjekutićima s tim da mu plombe prekrivaju otprilike trećinu zuba.Ja sam davno,prije nekih 25 godina otkrhnula ćoškić od donjih jedinica,jer sam pametna otvarala tetrapak zubima.I odem zubaru,on pobrusi,stavi plombe,na večer plombe ispadnu,ja odem opet,on opet malo pobrusi,nakon par dana plombe padnu.Opet ja odem k njemu,a on me našpota da nesmijem jesti jabuku,jer da mi zato padaju plombe :shock: Odem ja drugom zubaru,on opet malo pobrusi,opet plombe padnu.I sad si ja mislim,ovako ću ja ostati bez tih zubiju,jer svaki put je meni zub sve manji i manji,jer ga svaki put malo pobruse.I tada,konačno,nakon dugog lutanja i traženja nađem ja super zubara,kojem ništa nije problem napraviti i ispričam mu moju priču,a on veli:to je zato jer oni ne znaju pravilno izbrusiti zub,pod nekim određenim kutem.Uglavnom,on je meni izbrusio i poplombirao te zube i te plombe još uvijek stoje na mjestu(18 godina),pa mi je spasio zub koji bi svaki drugi zubar izvadio i ja sam mislila da će taj zub morati van,ali ne,moj se zubar mučio dva mjeseca da ga spasi i spasio ga je.Njegov moto je da uvijek stigne izvadit.Eto par situacija čisto za ilustraciju da ima zubara i "zubara"

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tanči ja sam ga juce htjela voditi kod cetvrtog (koji nam je i susjed) ali mm je rekao da ja nisam normalna! I da ce mali imat fras od zubara a ja sam rekla da cu ja dobiti fras od zubi njegovih i da o.k. necemo ici u ordinaciju ali cu ga pitati za misljenje o tom zubu sa karijesom koji je sad do pola izbrusen a bez plombe!
    Je ima svakakvih zubara to je istina ja bi bila naj sretnija da sam dole u Rovinju i da ga mogu voditi kod mog zubara jer je on meni bio naj bolji i dok se nisam udala isla sam kod njega jer sam znala ici dole za vikend! A sad mi je financiska situacija takva da ne mogu a i mali ne voli voznju u autu pa i kad idemo kod mojih na ljetovanje on podivlja dok dodjemo!
    Dva zubara od tri (sinoc kad sam legla u krevet) su me pitali dali je pao na zube - ja sam rekla ne ali kad vracam film (ja ti stalno o necem razmisljam) sjetih se kako je pao baki i udario glavom i imao je taku sljivu i cvrgu da su mu snimali glavu i nakon tog jedno tjedan dana cca sam primjetil te zubice... :? :? :? Mislis da bi moglo biti to povezano sa padom? Ovaj u Belom mu je isto probavao dali mu se ta dva prednja klimaju.
    I tao dok sam si ja mislila o svemu doslo mi je kako je ovaj u belom isao brusiti jer sam ja rekl "ma sta stvarno vi ne mozete to izbrusiti i staviti plombu?" a on je onda valjda da me umiri ili da dokaze mogu ali nema smisla ipak stavio plombicu.
    Ma...
    Hvala Tanci !

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znam kak ti je Htjela bi da maleni ima dobre zube,a problema sto.I kod nas je slična priča,mada moja kćer ima sve zdrave(pljuc-pljuc da ne ureknem ) ali ja sam svejedno stalno u nekakvom strahu i stalno kontroliramo zubiće i sad joj je nakakva točka,bijela na prednjoj,trajnoj jedinici i nikako da izblijedi i doktorica veli da je to nakupina kalcija koja se dogodila usljed čestih uzimanja antibiotika dok je bila mala i dok su joj se ti zubi stvarali i da će to proći(nadam se da hoće),pa joj trajni zubi izuzetno sporo rastu,pa,pa,pa.....ma užas,čovjek jednostavno nije pametan.Joj,a tek teoretiziranja oko uzimanja fluonatrila neki doktori su apsolutno za i to dvojica profesora sa stomatološkog faksa,neki su pak-strogo protiv i sad ti budi pametna :? Ja se lomim oko tog fluonatrila već godinu dana,čak smo skroz prestajali,pa opet počinjali,pa mijenjali doze.....i još uvijek nisam na čistu,što napraviti?!?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •