Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: kako regulirati proizvodnju mlijeka?

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno kako regulirati proizvodnju mlijeka?

ne znam jel to dobar naslov ali nisam znala kako bih formulirala pitanje

problem je slijedeći - Josip sisa u dosta nepravilnim razmacima, nekad par puta za redom a 1-2 puta na dan spava duže od 3 sata, čak i po 6 sati u komadu, od početka mi je desna cica "punija" i u njoj praktički uvijek ima jako puno mlijeka i problem je što kad on tako duže spava ta cica postane jako tvrda, imam osjećaj da će se raspuknuti tako da ju ja još svaki dan izdojim 1 ili čak 2 puta uz njegovo cicanje

s lijevom cicom je problem što se u njoj još prave kvržice i kad se napuni uvijek je nekako izobličena, oko bradavice se obavezno prave kvržice i sa vanjske strane prema pazuhu a nekad bude i cijela u kvržicama

što da radim da se to regulira? naravno da ne bih htjela dobiti mastitis

i da, obzirom da Josip povremeno "razvlači" moje bradavice dok cica jer okreće glavicu, mršti se i još svašta radi obično mi navečer budu užasno bolne, obično ih nakon svakog podoja namažem melemom a jednom na dan purelanom - da li je to dobro?

hvala

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Trebat ce neko vrijeme da se uspostavi ponuda potraznja. Sve sto ti se dogadja je normalno i uobicajeno dok je beba jos mala.

Po tvom opisu mi se cini da dobro izlazis na kraj s problemima. Ako ti se dogadjaju kvrge, dobro je sto ih izdojis. Jedino pazi da ne izdajas do kraja, nego samo do omeksavanja.

Je li beba dobro napreduje? Koliko ima popiskenih i pokakanih pelena? Jeste li vec prosli skok u razvoju s 3 tjedna?

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tako i izdajam

ima više od 6, kaka skoro nakon svakog podoja a dosta i piški, brzo mu se pune pelenice

pa zadnjih 5vdana definitivno ima faze kad vrlo često traži cicu i ja ga onda npn stop stavljam na prsa a imam i onaj osjećaj praznoće onda u cicama iako on vuče non stop e sad da ki je to već taj skok u razvoju? noćas je tako prvi put i noću, tako da smo noćas prvi put više cicali nego spavali a desna cica mi se svejedno stigla opet jako napuniti u samo 3 sata što je spavao od 4 do 7 ujutro

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

patronažna ga je vagala 10 dana nakon izlaska iz bolnice i imao je 3470, rođen je s 3320 a iz bolnice izašao s 3150, ona je bila zadovoljna i rekla da dobro napreduje a i meni se subjektivno tako čini jer mu se obraščići svaki dan zaokružuju i baš izgleda kao zadovoljna i zdrava beba

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

onda je sve OK

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mučilo me najviše to smijem li se i koliko izdajati jer samim masiranjem kvrge nisu odlazile a nisam htjela da mi se pravi još više mlijeka nego što on jede

a naravno i užasno me strah mastitisa

ništa, i dalje masiranje i povremeno izdajanje i čekam da se to samo regulira

mislim da definitivno prolazi skok u razvoju jer noćas i danas non stop cica

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako stalno sisa, manje ce se stvarati kvrge

inace, kad god osjetis da su ti nelagodno pune, da pomalo pocinje boljeti, obavezno izdoji do one mjere kad ces ti sama osjetiti olaksanje.
    ali negdje oko mjesec dana ionako omeksaju, nisu vise tako natecene i pune limfe, pa cak i uz vise mlijeka u njima ce biti lakse.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

htjela sam rec, dobro radis sto malo izdojis kad imas osjecaj da je previse

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj renata prvotno napisa
    htjela sam rec, dobro radis sto malo izdojis kad imas osjecaj da je previse
    hvala, to me najviše i brinulo

tako i izdajam, do olakšanja

danas zaista imam manje kvrge u ovoj lijevoj a od jučer ju je cicao pa ne znam ni sama koliko puta jer je skoro stalno na cicama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •