-
Hello!
Ja sam na Fragminu već 3 mjeseca, i ne znam dokad, no već mi se "uvukao pod kožu"
i to mi je postala najnormalnija stvar.
Također pikam u trbuh i imam male modrice, no kažu da je to od njega normlno.
Moja procedura je sljedeća; stajaći (sad već nekad sjedeći a skoro i žmirečki
) položaj, pređem s alkoholom na vati na željeno mjesto (kombiniram strane - uvijek je to područje u ravnini pupka, malo iznad, pa onda jednea ili druga strana) - tzv. špekec.
Primim između da prsta lijeve ruke kožu, stisnem, i drugom rukom polako počnem ugurravati iglu, i to ne do kraja, već 2/3 (to je prvi dio koji boli). Kad je igla unutra, pustim lijevom rukom kožu i sa jednom držim injekciju, a sa drugom (baš zato jer jaaako teško ide) polako stiskam tekučinu. Kad me zapeče, stanem na sekundu, pa opet polako...(to je drugi dio koji boli) I tako do kraja. Kad izvučem, ponovno malo potrljam s alkoholom i GOTOVO juuuppppiiiiii!!
Nekada (jako rijetko) skoro ni ne osjetim, skužila sam da ima jedno mjesto na obje strane gdje kad pogodim niš ne boli (jako mi je teško naći to mjesto, rekla sam si da ču si sljedeći puta kad pogodim, označiti sa X
). Najčešće me peče, i to dok i de ta tekučina, te oko 10tak min poslije.
Jedno vrijeme mi je MM davao u ruku, no skužila sam da trbuh ipak manje boli.
Nekada imam malo plavo i tvrdo (prođe kroz 4-5 dana), nekada samo crvenu točkicu, nekada ali najrijeđe niš. Najčešće, imam 2 plave šljivice na svakoj strani i niš strašno.
Ja ga uzimam od punkcije (24.12.), i svaki put pitam doca "do kad?"
, no on mi kaže da nam sad Fragminček čuva posteljicu :D, pa furamo još
.
Ja si sve mislim da neće biti vječno, da kako je dijabetečarima i da ću raditi sve sa zadovoljstvom za našu malu
!!
Dr. R je i moj doktor, zaslužan za našu toliko željenu tudnoću :D , i naravno obožavani od strane mene i MM!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma