Koliko dugo se sirup Lupocet može čuvati na sobnoj temperaturi nakon otvaranja? Vrijedi li i dalje rok valjanosti koji je otisnut na pakovanju? Isto me zanima i za OperilP kapi za nos?
Koliko dugo se sirup Lupocet može čuvati na sobnoj temperaturi nakon otvaranja? Vrijedi li i dalje rok valjanosti koji je otisnut na pakovanju? Isto me zanima i za OperilP kapi za nos?
netočno!lunahor prvotno napisa
trebalo bi biti navedeno koliki je rok valjanosti nakon otvaranja. ja osobno ne bih dulje od mjesec dana, osim ako uputa ne kaže drugačije
ja bi isto tako ali mi je pedica rekla zasto bacam lijekove, pa zato jer je u mom stanu 30 stupnjeva ljeti na gornjem katu a nemamo nista drugo i rekla je da nema veze, da mi ona nece davati neka ja doma cuvammagriz prvotno napisa
![]()
mislim da je bilo rijec o fenistil kapima, ali rekla je da ih sve cuvam![]()
Čekaj, jesi li sigurna? Znači za svaku bolest drugi sirup, iako se možda potrošilo 2-3 žličice? :?magriz prvotno napisa
I ja pitam jesi sigurna? Ima lijekova kojima izričito piše rok trajanja nakon otvaranja. I ja sam smatrala da ako to nije naglašeno, lijek traje do datuma valjanosti, otvoren ili ne.magriz prvotno napisa
Nemoguće.Na lijekovima koji imaju kratak rok trajanja nakon otvaranja to obavezno piše a ovi na kojima to nije naznačeno vrijede dok ne isteče rok.S tim da se mora držati u mračnom i hladnijem mjestu(najčešće ne smije temp.prijeći 25°C.Meni lupocet,ibuprofen i čepići stoje dok ih ne potrošimmagriz prvotno napisa
lijekovi koji imaju ogranicen rok cuvanja nakon otvaranja to imaju i napisano u uputi ! kao npr kapi za ociž
Nema veze što je otvoren, čuvaju se na sobnoj temp. i vrijedi do isteka roka trajanja koji je naznačen na ambalaži.amaranth prvotno napisa
Ograničeni rok nakon otvaranja imaju neki antibiotici (sirupi), kapi i masti za oči, efedrinske kapi za nos (rade se u ljekarni), inzulini... Svakako manji broj lijekova.
magriz prvotno napisa
![]()
U uputi se izričito navodi kad je drukčije od deklariranog roka trajanja. Ako ne piše ništa, to znači da nema posebnih ograničenja.
:?sorciere prvotno napisa
pa martinaP je farmaceut
potpis. S tim, da recimo na sirupu ibuprofen za snižavanje temp. izričito stoji da se ne smije čuvati u hladnjaku (što sam skužila naravno nakon par mjeseci 8) )Na lijekovima koji imaju kratak rok trajanja nakon otvaranja to obavezno piše a ovi na kojima to nije naznačeno vrijede dok ne isteče rok. S tim da se mora držati u mračnom i hladnijem mjestu (najčešće ne smije temp.prijeći 25°C.
pa da znam, ne bi pitalaImga prvotno napisa
.
ups, moj je uredno u frižiderutinkie winkie prvotno napisa
a znam da ga i u dežurnim službama i pedijatri, bar gdje sam ja vidjela, drže u frižu![]()
na zaraznoj (u izolaciji) je na polici, kraj toplomjera
bili triput pa sam vidjela
točno.martinaP prvotno napisa
mada ja osobno, a to sam napisala u svom prvom postu ne bih koristila lijek 3-4 mjeseca, ili duže nakon otvaranja. pogotovo takav ne bih davala djetetu. pod tim mislim na sirupe, kapi, masti...
mi lupocet nakon otvaranj držimo u frižideru i koristimo ga 6mj. pa čak i duže
nama zna trajati i po godinu dana.... kao i neki biljni sirupi za kašalj...YO prvotno napisa
Eto a ja sam sve ljekove bacala nakon mjesec dana ako nisam nasla naznaku koliko vrijede nakon otvaranja.![]()
imaam jedno pitanje.
ne radi se o lijeku, nego alkoholu, onom za čišćenje rana. Ima li on rok trajanja???
Imam jednu bočicu polupunu, već 3 godine, konstantno je zatvorena bila, malo sam primirisala, ne čini mi se da je ishlapio??
alkoholu niš ne može bit, osim da ishlapi
kako ću prepoznat da nije ishlapio (a da ne moram kušavat)?
stari ljekovi spadaju u kategoriju opasnog otpada i ne smiju se bacati zajeno sa komunalnim otpadom vec se trebaju vratiti u ljekarnu koja ih je duzna prikladno zbrinuti. (nadam se da ne moram citirati zakon)mama mita prvotno napisa