Stranica 10 od 28 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1354

Tema: Njega djeteta nakon 1 godine - II dio

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure kad u mjesecu sjeda dio od CZSS-a za 4-satno radno vrijeme?

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Izmedju 20. i 25. u mjesecu.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

HITNO MI JE, MOŽE LI MI TKO POMOĆI I ODGOVORITI!!!!!

Krajem mjeseca trebala sam donjeti nalaze soc. za novu komisiju, no moja mala je prohodala (ima 16 mjeseci), i što sada,?

1. imam li uopće pravo tražiti novo produljenje i na osnovi čega?
    2. ako nemam pravo kome se trebam obratiti za "prekid produljenja" i kada ono uopće nastupa, kada se moram vratiti na posao?
    3. da li da ipak odem na komisiju i kažem da je mala dok smo čekali na komisiju u međuvremenu prohodala ( moram s njom 01.09.08. na privikavanje u jaslice, a ko počnem raditi to mi šefica neće dopustiti)
    4. moram li ja u Žajinu odnjeti kakve papire u slučaju prekida ili to soc. riješava- zbog obustave isplate
    5. kako da znam koliko su mi isplatili iz Žajine???

ne želim kršiti zakon, ali ako mogu još malo dulje ostati sa svojom princezom, rado bih

PUNO HVALA UNAPRIJED NA ODGOVORIMA!!!!!!hITNO MI JE NE ŽELIM GUBITI VRIJEME!

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

idi na novu komisiju i sve dok čekaš odgovor za novu komisiju možeš koristiti dopust.
    Meni piše ponovna komisija u listopadu. Ali ja ću prekinuti dopust jer ću na komplikacije.

Mene isto zanima kada se prekida kad to stupa na snagu.
    I šta znači u listopadu? Da li je to i listopad ili do listopada?

Ajd ako neko zna meni je socijalni na godišnjem.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ivana ZG ako već imaš nalaze koji su na temelju pregleda dok mala nije hodala idi sa tim nalazima. Ako nisi još napravila preglede - napravi ih bez obzira na komisiju uvijek je dobro biti pod nadzorom liječnika. Mi smo ipak laici.
    Ja sam bila sretna kad je moja počela ustajat i sva sam ponosna fiziterapeutu rekla "diže se", a onda je ona rekla:"Da ali samo sa desnom nogom!" Ja sam bila tako sretna da mi uoće nije palo napamet da obratim pažnju da li koristi obe noge.
    Sretno!
    Javi rezultate komisije (u sličnoj sam situaciji za 6 mjseseci).

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je pisalo "novo vještačenje u ožujku 2008", trebala sam se javiti svojoj socijalnoj krajem veljače i obavijestiti je da želim ići na novo vještačenje, skupila sam sve nalaze i odnijela joj.
    N je tada imala 2 godine i naveliko je hodala, ali ja se nisam htjela sama odreći svojih prava, nego biti s njom najdulje što mogu.
    na red za komisiju smo došli tek krajem travnja, čekali smo njihov nalaz još nekih 3 tjedna. odbili su nas (hvala Bogu da je sve OK s mrvicom), otišla sam na CZSS potpisati da sam upoznata s nalazom i onda sam čekala da socijalna napiše rješenje o prekidu dopusta. to sam isto čekala nekih 2 tjedna, dobila sam obavijest u sandučić da imam preporučeno pismo, podigla sam ga zadnji dan (svaki dan dobro dođe jel ) i 15 dana od preuzimanja rješenja, ono je postalo pravomoćno - počela sam raditi puno radno vrijeme 19.06. (do tada sam bila na 4 sata)

19.06. sam otišla u CZSS da mi lupe onaj zeleni žig da je rješenje pravomoćno i odmah je MM to odnio u Žajinu da mi obustave i dječji doplatak - pravo na DD je prestalo s 30.06. i bolje je papire odnijeti osobno u Žajinu, jer se može dogoditi da njimaa rješenje od CZSS stigne prekasno pa se mora vraćati ono što su greškom uplatili.

da sam se u tih zadnjih 15 dana žalila na rješenje, mogla sam biti i dalje na dopustu dok se žalba ne riješi, ali u međuvremenu je (konačno) stigao i zadnji nalaz neuropedijatra koji je potvrdio da je sve OK pa sam se mirne duše vratila na posao.

u ta 3,5 mjeseca dok smo čekali, mrva se super privikla na jaslice, tako da smo i to riješili bez stresa

nadam se da sam ti objasnila ono što te zanimalo, ako te još nešto zanima, pitaj

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mirjana nesto me zanima:

napisala si da ti je dopust bio do ozujka a da si na red dosla tek u travnju.

To znaci da si na dopustu dok god ne dodjes na red na komisiju i dok ne dobijes rjesenje?

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malena beba, tako je: na dopustu si dok ne dobiješ drugo rješenje i ono ne postane pravomoćno
    dakle, meni je pisalo "novo vještačenje u ožujku", a dopust je prestao tek 19.06.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

A meni je soc. radnica rekla da se javim mjesec dana prije isteka da bi prekinuli dopust jer najvjerojatnije neće biti potrebe za produljenjem. Više mi se sviđa ovo da se odužuje
    Mi najvjerojatnije i nećemo jer stvarno nemamo osnove. Iva je prohodala, fizijatrica je na zadnjem pregledu rekla da je kontrola po potrebi, znači ako vidim kakav problem... taman je bila prohodala, samo smo još malo vježbali iskorak. Sad je super, a ja se nadam čudu i da ću do kraja dopusta otvoriti komplikacije u trudnoći

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvaaalaaaa!!!!!

Problem broj 1. je taj što mi imamo nalaz od fizijatra i preporuku za produljenje od 6mjeseca 2008g , ali kada smo trebali neuropedijatru u 6 mjesecu ona se razbolila, pa otišla na godišnji, kao i drugi neuropedijatri na Goljaku i nema termina do 9-10 mjeseca, kao ni na Rebru ni u Klaićevoj i što sada, ne vrijedi mi sada ići ni privatniku kada je prohodala i bezveze pljunuti 500 kn, jedino kada bi poznavala nekoga neuropedijatra koji bi mi progledao kroz prste 8)

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a gle ivana zg možda dobiješ produljenje.
    meni je moj socijalni rekao da bez obzira što je prohodala mogu dobiti produljenje.

a ti još imaš preporuku od fizijatra.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da ali preporuka od fizijatra je iz 6 mjeseca kada mala još nije hodala...jedino da probam otići soc. i reći joj da nikako ne mogu do 9 mjeseca dobiti termin za neuropedijatra, a da za privatnoga nemam novaca, pa da me pošalje na komisiju bez toga nalaza :? zadnji put mi ni tako nisu pogledali niti jedan, a dr.Sabol privatni neuropedijatar, kojem sam platila 5 min. pregleda 500 kn, prepisao je sve od riječi do riječi od dr.Žućka fizijatra s Goljaka

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema veze što je preporuka od 6. mjeseca, odi s tim nalazom, ništa ne možeš izgubiti.
    javi se socijalnoj, odnesi joj nalaze koje imaš, reci da ćeš ići na novop vještačenje i da još čekaš termin za neuropedijatra, možeš im taj nalaz donijeti i direktno na komisiju

to što dijete hoda, ne znači da je rad s njim gotov.
    osim toga, ja sam tek na zadnjem pregledu kod neuropedijatra naučila što njima znači prohodati : kad dijete nauči mijenjati smjer dok hoda (ja recimo uopće nisamuočila taj moment, znam kada je počela samostalno koračati, ali kada je počela mijenjati smjer, uopće ne znam )

mi smo i nakon prohodavanja još par mjeseci išli na vježbe (jednom mjesečno) kod terapeutice koja je provjeravala kako ona hoda, tek kad je postala stvarno stabilna u tom hodu, više nismo išli

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno dopust

Meni nije jasan ovaj pojam "dopust". Meni je odobren dopust do 01.4.2009. i do tada moram javit promjene. Kad da se ja javim soc.radniku? Npr. ako se javim mj.ranije i on kaže dobit će te poziv za komisiju. Meni dođe 01.4.2008. i ja se moram javit na radno mjesto. ŠTa da im kažem da sam na bolovanju? Ko mi daje plaću do tada dok se to rješi?Postoji li opasnost da dobijem otkaz?
    Zna li netko koliko zakonski mora bit star nalaz?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno dopust

Meni nije jasan ovaj pojam "dopust". Meni je odobren dopust do 01.4.2009. i do tada moram javit promjene. Kad da se ja javim soc.radniku? Npr. ako se javim mj.ranije i on kaže dobit će te poziv za komisiju. Meni dođe 01.4.2008. i ja se moram javit na radno mjesto. ŠTa da im kažem da sam na bolovanju? Ko mi daje plaću do tada dok se to rješi?Postoji li opasnost da dobijem otkaz?
    Zna li netko koliko zakonski mora bit star nalaz?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Lijepo molim cure iz Zg-a da mi jave kad im sjedne uplata jer su mi rekli u Centru da zna biti problema prvi mjesec dok se sve ne uhoda. Hvala!

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja nisam iz Zg, ali sam evo danas dobila onaj dio od Centra, ako ti što pomaže

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj pale prvotno napisa
    Ja nisam iz Zg, ali sam evo danas dobila onaj dio od Centra, ako ti što pomaže
    Isto tako.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja ništa
    Ima li to veze s gradovima ili se isplaćuje isti dan na nivou države?
    To se ja tješim...

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja ništa
    Ima li to veze s gradovima ili se isplaćuje isti dan na nivou države?
    To se ja tješim...
    Mislim da je na nivou drzave, pa mi je jedini realan razlog to da Zgb ima najveci broj korisnika, pa treba vise vremena da se to obradi.
    Nazovi sutra soc. radnicu. Meni su zeznuli jednu isplatu nakon 4-5 mjeseci .

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jutros sam zvala pa ako će nekome pomoći informacija da za Zagreb danas idu isplate, upravo ih pripremaju

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Novci sjeli! Dakle, dio od CZSS-a mi je točno 20% manji od onog od firme (jednom smo pisali o tome pa sam rekla da ću se izjasniti nakon prve uplate).

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

cure pomagajte!!!
    stigao mi je poziv za 2.9. za komisiju u Gajnicama, jel tamo spominjana grozna dr?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    cure pomagajte!!!
    stigao mi je poziv za 2.9. za komisiju u Gajnicama, jel tamo spominjana grozna dr?
    Ne. Ona dr. koja odbija je u Španskom.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Dakle, dio od CZSS-a mi je točno 20% manji od onog od firme (jednom smo pisali o tome pa sam rekla da ću se izjasniti nakon prve uplate).
    Jap, to je to. S time da ne uplate ostale doprinose, pa ulazimo u vecu poreznu grupu, a nemamo pravo na povrat poreza .

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj otocanka prvotno napisa
    Jap, to je to. S time da ne uplate ostale doprinose, pa ulazimo u vecu poreznu grupu, a nemamo pravo na povrat poreza .
    Kad smo već kod povrata poreza...šalje li na kraju godine CZSS potvrdu o isplaćenom koja se prilaže uz prijavu poreza tj. Mirovinsko za DD?
    Imam povrat na račun nekih kamata, Dopunskog zdravstvenog itd. pa samo da znam kakve ću probleme imati oko ove love

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kad smo već kod povrata poreza...šalje li na kraju godine CZSS potvrdu o isplaćenom koja se prilaže uz prijavu poreza tj. Mirovinsko za DD?
    Imam povrat na račun nekih kamata, Dopunskog zdravstvenog itd. pa samo da znam kakve ću probleme imati oko ove love
    Niti salje, niti mozes dobiti.
    Taj prihod se ne racuna. Uz PK koju dobijes od firme, prilozis potvrde dop. zdrav. i sl., a Obrazac za prijavu poreza popunjavas bez tih uplata.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dakle, dio od CZSS-a mi je točno 20% manji od onog od firme (jednom smo pisali o tome pa sam rekla da ću se izjasniti nakon prve uplate).
    Ne uplaćuju ostale doprinose?!? Pa zar to nije protuzakonito - sva prava iz radnog odnosa imamo i dalje, tj. ne ide nam polovica staža, nego cijeli pa bi i doprinosi za mirovinsko trebali biti uplaćeni. Ja ne mogu usporediti svoju plaću s naknadom od czss jer sam na pola tek od 29.7., pa sam samo za 3 dana dobila pola-pola, ali baš me zanima kakva će biti isplata idući mj.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ovdje mozes naci vise informacija o tome http://www.andjeli.hr/Peticija.htm

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno dopust

Molim Mirjanu da mi pojasni pojam "dopust". Mail je malo niže.
    Pokušala bi isto šta je i ona prošla.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno dopust

Molim Mirjanu da mi pojasni pojam "dopust". Mail je malo niže.
    Pokušala bi isto šta je i ona prošla.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako sam dobro shvatila, do sad nisu uplaćivali doprinose, ali sad je to riješeno?
    Ma sramota, nevjerojatno koliko truda treba uložiti za ostvarivanje zakonskih prava !

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je li netko bio u situaciji da ga tijekom skraćenog r.v. poslodavac šalje na službeni put? Naime, meni se to dešava i soc. radnica mi je rekla da o tome u zakonu ništa ne piše (a ni ja surfajući nisam ništa našla). I to je izgleda još jedna od rupa u zakonu i totalna nelogičnost - radiš skraćeno da se možeš više posvetiti djetetu, a onda bi se od njega trebala razdvojiti na nekoliko dana i noći!

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Ako sam dobro shvatila, do sad nisu uplaćivali doprinose, ali sad je to riješeno?
    Na zalost, nista nije rjeseno. Centri su dobili naputak, ali to je ostalo mrtvo slovo na papiru. I dalje ne uplacuju doprinose (izuzev II stupa mirovinskog).

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cure,

dal se može tražiti DD bez obzira na dijagnozu ili ne?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Koliko sam ja shvatila ako si ti na osnovu djetetove dijagnoze dobila produženje porodiljnog ili 4-satno radno vrijeme ili patronažu itd., imaš pravo na DD bez obzira na samu dijagnozu.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U srijedu idemo na vještačenje a imamo dijagnzu nutritivne alergije i hipotonije. Valjda će nam odobriti....

E sad, ako odobre, moram čekati rješenje i s tim gdje idem za DD? Jel treba kakav formular?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Na ovoj stranici imaš za isprintati Zahtjev ili ga možeš kupiti u NN.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure kao prvo hvala na savjetima, odlučila sam ipak iči na komisiju bez obzira što mala hoda :D

Kao što sam već rekla imala sam preporuku od fizijatra od 6mjeseca ove godine, ali neuropedijatra nisam jer je bila na godišnje i na bolovanju. Jučer ja zovem Goljak i ugodno se iznenadim. Objasnim kako sam u 6 mjesecu trebala neropedijatru, kako nije radila i moželi me netko drugi primit.
    Prvo neugodno iznenađenje; niti jedan neuropedijatar na Goljaku neće primiti pacijenta svoga kolege, pa da dijete "umire", a njegovog doktora nema
    Drugo; u 9 mjesecu dolazi novi ili nova neuropedijatrica na Goljak
    Treće, kaže sestra meni nazovite direktno na EEG-možda vas prime, kažem ja njoj ali meni treba samo pregled radi komisije, i dajte vi mene zabilježite u 9mjesecu ili kada imate slobodan termin, samo da mogu objasniti soc. zašto još nemam nalaza..
    A ona meni jel možete doći danas(jučer) do 17h, ja kažem mogu u 16h :D

došla obavila, neuropedijatrica bez ikakvih problema dala preporuku za produljenje bez obzira što mala hoda :D

KAKO MI JE DRAGO ŠTO IMA TAKVIH LJUDI I ŠTO BAR NEKADA IMAM PRILIKU POHVALITI DOKTORE I MEDICINSKE SESTRE!!!!!!! HVALA-GOLJAK!!!!

S druge strane moj pedijatar mi ne želi dati potvrdu da mi je dijetetu sve u redu s grlom, uhom, nosom i očima-kaže nije kompetentan, a njemu; kako ste onda sad bili kompetentni ustvrdit da je moje dijete zdravo da nema upalu grla i da ga možete cijepiti, unatoč tome što već drugi tjedan kašlje, kiše, ima začepljen nosić??????!!!!!

Samo je šutio!!!!!!!!

Rekla sam mu da ne dolazi u obzir da čekam termine, i redove i da dijete vodim okulisti i otorinolaringologu zbog smetnje u motorici i da bez toga idem na komisiju, mada vidim da on nije zadovoljan time što ću tražiti produljenje i što mi baš zbog toga ne da papire, a što se njega uopće tiče moje produljenje, kakve to ima veze s tim???

Što da radim, da isfotokopiram stare nalaze od prošle komisije da soc. ne skuži da nove nemam, a na komisiji ih i tako neće gledati, tamo su nam zadnji put pregledavali grlo :shock: umjesto da vidi je li djete puza i zastoja u motorici za vršnjacima , naravno u Španskom, ona s grbom luđakinja!!!!!!!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ivana zg pa on tebi to MORA dati!!!
    Nema ne zeli,ko ga to pita!? Ima li on ijedan objektivan razlog da ti ne da potvrdu? I kakve on uopce ima veze s tim?

Mi smo bas isli kod otorinolaringologa da nam to da prije zadnje komisije!

Kad ti je komisija? Bas me zanima kako cete proci jer i ja planiram ici i razvlaciti koliko god mogu
    Kad su oni mene mogli zakinuti za 2 mjeseca sad mogu i ja ovako....

A sta ti je neuropedijatrica napisala u preporuci?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

malena beba a što da ti kažem...hvala Bogu da nam za komisiju više ne treba preporuka pedijatra inače bi ga "prebila jezikom"

Zovem soc. već danima i stalno je zauzeta i nikako je ne mogu dobiti, moram joj se bar javiti do kraja kolovoza, a pošto sam se preselila iz Dubrave u Sesveta, ova mi ne želi malo zažmiriti ( još nemam ni novu osobnu) pa kada skupim nalaze ona će sve to prebaciti soc. u Sesvete , tko zna što me tu čeka?
    Rekli su mi da se moram javiti u kolovozu, a meni je soc. rekla da se javim krajem kolovoza, sada je kraj, zar ne

Uglavnom ne da mi se djete vuć po nepotrebnim doktorima pa ću nešto izkemijat, pošto mi pedijatar ne da potvrdu da je dijete zgdravo....hmm ....jedino da mu kažem da mi treba za jaslice 8) ( pošto idemo na privikavanje 01.09.-pisala sam vrtić jer ne znam hoću li dobiti produljenje dalje)

Nuropedijatrica mi je rekla, da je ona za to da majke budu što duže s djecom doma, pogotovo s dijecom koja se vode na Goljaku i imaju veću potrebu za tim.

napisala je na kraju nalaza ; dalje vježbe po uputi fizijatra. Moli se majci produljenje porodiljnog dopusta.
    Ako me ovaj put zapadne Špansko i ona "luđakinja grbava", ne idem, reći ću da imama neki pregled.
    Čula sam da su žene za djecu koja nisu propuzala do 11 mjeseci dobivale po 1 godinu produljenje, a mi samo 4 mjeseca i to smo ih navukli na 4
    Mala mi je prohodala nakon 16 mjeseci

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    S druge strane moj pedijatar mi ne želi dati potvrdu da mi je dijetetu sve u redu s grlom, uhom, nosom i očima-kaže nije kompetentan...
    Ali on doista nije kompetentan. Komisija (i Zakon) traze misljenje specijalista, a pedijatri to nisu. Specijalisti su otorinci i okulisti.

"Medicinska dokumentacija: za djecu od 0 do navršene 3.godine života - nalaze neuropedijatra, fizijatra, otorinolaringologa i okuliste."

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

lijepo molim ako mi može netko odgovoriti, po kojem ključu se dodjeljuju pedijatri na komisiji? ovisi li to po mjestu stanovanja i može li se predvidjeti?

hvala

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ne možeš nikako znati kud će te pozvati
    ja stanujem na Medveščaku gdje pripadam Centru za soc.skrb a dobila sam poziv za komisiju u Gajnicama

isto tako znam neke cure s Malešnice, jedna je išla na Kruge a druga u Gajnice

načula sam da je najgora neka dr.Vesna u Španskom, u Gajnicam aje malo bolja situacija a u Krugama mi se čini O.K.

mi idemo u utorak u Gajnice, dijete 4 godine, reflux obostrano :/ tražim pola radnog vremena

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno nalazi

Ja se malo isčuđavam i nije mi jasno da ako ponovo ideš na komisuju moraš opet imat nalaze od onih pregleda koji su bili ok. Npr. ako ideš zbog motorike moraš vadit nove nalaze od sluha i vida???!!!
    Može li se javit netko tko je bio više puta na komisiji pa da nam kaže jel stvarno treba nove nalaze ili samo one od bolesti zbog koje nam je već odobren porodiljni?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

S druge strane moj pedijatar mi ne želi dati potvrdu da mi je dijetetu sve u redu s grlom, uhom, nosom i očima-kaže nije kompetentan...
    Ali on doista nije kompetentan. Komisija (i Zakon) traze misljenje specijalista, a pedijatri to nisu. Specijalisti su otorinci i okulisti.

"Medicinska dokumentacija: za djecu od 0 do navršene 3.godine života - nalaze neuropedijatra, fizijatra, otorinolaringologa i okuliste."
    Kako je onda kompetentan ocijeniti da se moje dijete može cijepiti unatoč tome što kašlje, kiše i ne spava noćima zbog začepljenog nosića. Kompetentan je ustvrditi da nema upalu uha, grla ili pluća, ili kada treba dati uvjerenje o zdravlju jaslicama, a nije kompetentan za to isto kada to treba prosljediti komisiji, da ne govorim kada je kao mala imala konjuktivitis sam ju je htio lječiti ali ja sam tražila uputnicu za okulista u Vinogradskoj!!!!!?????

kao drugo, ja već drugi put idem na komisiju,radi motorike, i ne vidim potrebu za tim pregledima, a i neke su cure ovdje potvrdile da su takve nalaze dobivale od svojih pedijatara.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Curke ovo sam vas htijela pitat;
    Danas sam dobila soc. i kažem joj kako je ne mogu dobiti već par dana, kako mi pedijatar ne da potvrdu, ona mi kaže; nema problema ako to uđe i u Rujan :shock: i kaže kako oni znaju da dugo čekamo na termine i da mi trebaju ti nalazi od okulista-(mada sam joj rekla da ih ovi na komisiji nisu ni pogledali) dobro soc. i tako pola toga ne zna...rekla je da mi se neće obustaviti plaćanje plaće i nadoknade, i da moram otići do nje da moje papire pošalje soc u sesvetama.......

Pitanje;
    1. U slučaju odbijanja komisiji o produljenju, moram li ja vratiti te novce ( ne mislim samo na Žajinu već i na porodiljni) za tih par mjeseci sok čekam odluku komisije ili ne?
    2. Cure iz Sesveta, gdje vas obično šalju na komisiju?
    3. Pozna li tko kakvu soc. u Sesvetama i hoće li mi oni tamo praviti probleme što dolazim tek u Rujnu?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

1. U slučaju odbijanja komisiji o produljenju, moram li ja vratiti te novce ( ne mislim samo na Žajinu već i na porodiljni) za tih par mjeseci sok čekam odluku komisije ili ne? iz prve ruke znam da je to normalno produljenje dok ne dobiješ novo riješenje, ma kakvo ono bilo; moja šogorica čeka komisiju za drugo produljenje a dijete je navršilo 2 godine u lipnju, ona normalno prima naknadu i neće je trebati vratiti
    2. Cure iz Sesveta, gdje vas obično šalju na komisiju? lokacija za komisiju nema veze sa mjestom stanovanja ili adresom Centra za soc.skrb kojem pripadaš
    3. Pozna li tko kakvu soc. u Sesvetama i hoće li mi oni tamo praviti probleme što dolazim tek u Rujnu?
    na ovo nemam odgovor ali na Medveščaku je samo jedna soc.radnica koja se brine za sve ovakve slučajeve pa ne možeš birati

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Zao mi je sto te moj odgovor naljutio.

Stvar je jednostavna - covjek radi po slovu Zakona, a u Zakonu je tocno propisano tko izdaje dokumentaciju.

Specijalisti su ti koju imaju znanje, aparaturu i iskustvo na odredjenim podrucjima. Trazila si specijalista da joj lijeci konjuktivitis jer si smatrala da ovaj ped. nije kompetentan za to, zar ne ?

Lijecnika koji zaobilaze Zakon je uvijek bilo (i bit ce) .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •