Stranica 13 od 28 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 1354

Tema: Njega djeteta nakon 1 godine - II dio

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Malena beba...
    fizijatar ti je sad na križinama... uglavnom Dr. Jukica je na krizinama, jer se na firulama preuređuju prostorije...
    I ja sam narucena 17.11 kod nje. Pa ako slucajno nisi znala... ako jesi za prebacaj na krizine...sorry..

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

uh,sorry onda, nesto si spominjala komisiju u Splitu pa sam krivo zakljucila...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Sretna Mama prvotno napisa
    Malena beba...
    fizijatar ti je sad na križinama... uglavnom Dr. Jukica je na krizinama, jer se na firulama preuređuju prostorije...
    I ja sam narucena 17.11 kod nje. Pa ako slucajno nisi znala... ako jesi za prebacaj na krizine...sorry..
    znam da je

a di tocno? to ne znam. kad si ti narucena, u koliko sati?

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    Citiraj Sretna Mama prvotno napisa
    Malena beba...
    znam da je

a di tocno? to ne znam. kad si ti narucena, u koliko sati?
    ulaz na križine-glavni ulaz (tamo di trudnice idu vadit krv na transfuziološki odjel)
    odmah u prizemlju sa desne strane su ti plava vrata (druga vrata, nakon ulaza na urološku polikliniku) na kojima piše odjel za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju -tu uđeš, kroz hodnik ideš ravno i opet dođeš do plavih vrata...kad prođeš kroz njih opet ideš pravo i nakon par metara sa lijeve strane su ti vrata sa imenom dr. Jukice....

nadam se da si shvatila....

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja se nadam

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

cure, sorry što ovako ulijećem, pokušala sam sama tražiti, ali previše mi je, a nemam vremena jer bih sutra već otišla do centra za socijalnu skrb. zanima me ima li tko ovdje ili se možda spominjalo produljenje porodiljnog, tj. njege djeteta nakon prve godine, zbog alergije ili dermatitisa?! znam da sam na jednom forumu pročitala da je jedna cura dobila produljenje, ali naravno da sam zaboravila gdje
    haj pliz uputite me ako znate gdje se o tome pričalo.
    thanx!
    btw, već sam dosta zakasnila (punimo godinu za 20 dana!), ali svejedno bih probala. što ako do rođendana ne budemo izašli niti pred komisiju niti dobili rješenje? jel idem na bolovanje ili?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zeljno iscekujem odgovor na tvoj post, a nadam se da ce znati meni netko odgovoriti na moj prijasnji tj, svako koliko se sastaju komisije u ZG?

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj lidijast prvotno napisa
    cure, sorry što ovako ulijećem, pokušala sam sama tražiti, ali previše mi je, a nemam vremena jer bih sutra već otišla do centra za socijalnu skrb. zanima me ima li tko ovdje ili se možda spominjalo produljenje porodiljnog, tj. njege djeteta nakon prve godine, zbog alergije ili dermatitisa?! znam da sam na jednom forumu pročitala da je jedna cura dobila produljenje, ali naravno da sam zaboravila gdje
    haj pliz uputite me ako znate gdje se o tome pričalo.
    thanx!
    btw, već sam dosta zakasnila (punimo godinu za 20 dana!), ali svejedno bih probala. što ako do rođendana ne budemo izašli niti pred komisiju niti dobili rješenje? jel idem na bolovanje ili?
    mi smo u početku imali dermatitis a sad imamo alergiju na hranu-da li je to vezano jedno uz drugo ne znam, ali dobili smo godinu dana (iako imamo i hipotoniju) jer nam je alergija bila polazna dijagnoza

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

dosta kasnis, ja sam predavala papire kad je josip imao niti 10 mjeseci pa su mi rekli da kasnim...
    ides na bolovanje ili ides radit, ne smijes imati prekid radnog odnosa

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kakva je procedura u ZG?
    narucit cu nas privatno kod fizijatra jer se ceka punoooo krace... jel mi nalazi privatnika vrijede jednako kao i nalazi iz bolnice?

kakva je procedura?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Plusic prvotno napisa
    kakva je procedura u ZG?
    narucit cu nas privatno kod fizijatra jer se ceka punoooo krace... jel mi nalazi privatnika vrijede jednako kao i nalazi iz bolnice?

kakva je procedura?

vrijede isto. ja iman neke od privatnika, neke iz bolnice

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

svako koliko se sastaju komisije u ZG?
    Teško ti je saznati kako rade komisije u ZG.......ali koliko sam ja uspjela pohvatati to je jednom mjesečno osim kad su godišnji.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kakva je procedura u ZG?

kakva je procedura?

vrijede isto. ja iman neke od privatnika, neke iz bolnice
    :? :? meni su rekli da ne mogu biti nalazi privatnika :? :?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi smo u početku imali dermatitis a sad imamo alergiju na hranu-da li je to vezano jedno uz drugo ne znam, ali dobili smo godinu dana (iako imamo i hipotoniju) jer nam je alergija bila polazna dijagnoza
    znači zbog alergije ste dobili produženje? jeste li išli na testiranja za alergije? pretpostavljam da ste vadili krv. iako mi je dermatolog rekao da nema smisla raditi alergološke pretrage prije djetetove 4. godine. tko vam je dao preporuku za produženje pedijatar ili dermatolog. ja sam isto kod priv. derm., nadam se da će to proći.
    dosta kasnis, ja sam predavala papire kad je josip imao niti 10 mjeseci pa su mi rekli da kasnim...
    znači mogu odmah produžiti bolovanje kad mi istekne godina?! ja bih se ustvari prijavila na 4 sata. znate li možda mogu li na godišnji pa onda na bolovanje, ili? kolika je naknada ako odmah pređem na bolovanje? nisam u petak ništa uspjela riješiti, u pon. u 8.00 bit će pred uredom!!
    jel mi to bolovanje daje pedijatrica?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

cure, sorry što sam tako zbrkana, ali sto stvari me zanima, a ne želim vas previše daviti!
    hvala na pomoći!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mene jako zanima odgovor na tvoje pitanje... cekam nekoga tko ima iskustva

takoder sam sada zbunjena sa ovim pitanjem "drzavnog" ili privatnog nalaza

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

znači zbog alergije ste dobili produženje? jeste li išli na testiranja za alergije? pretpostavljam da ste vadili krv. iako mi je dermatolog rekao da nema smisla raditi alergološke pretrage prije djetetove 4. godine. tko vam je dao preporuku za produženje pedijatar ili dermatolog.
    Ja bih se samo osvrnula na ovo jer se pretrage ne rade do 1-ve a ne 4-te godine. Mi uz ostale dijagnoze imamo i alergiju na hranu na Nalazu i mišljenju i priložili smo povijest bolesti alergologa iz Klaićeve kod kojeg odlazimo na redovne krvne kontrole od Evine 1-ve godine.

Mislim da ti ne treba nikakva preporuka već tvoja molba i papiri od specijalista koje predaš CZSS-u. Tako sam barem ja.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moji nalazi od neurologa su uvijek od privatnog i vrijede isto, niko me nije ni pitao jeli privatnik. A zasto nebi vrijedili od privatnika?

Lidijast iskoristi i godisnji i bolovanje ako mozes, procedura cesto dugo traje. Ja sam bila na bolovanju za dijete pa za sebe jer sam nalaz komisije cekala vise od 2 mjeseca!!
    Mislim da ti preporuka ne treba, samo nalazi i ostala dokumentacija koju trazi CZSS. Tako je bilo kod nas.

I procedura ti je ista - znaci nece krace trajati jer ti trazis skraceno radno vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Da li se naknada vraća ako se ne dobije novo produljenje?

Nama je prvo produljenje isteklo u rujnu 2008. predala sam novi zahtjev i sad čekam komisiju.

Ili uopće neću dobivati naknadu dok čekam na novo rješenje?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ako sam ja dobro razumjela cure na doupustu si dok ne dobijes negativno rjesenje, znaci neces trebati vratiti naknadu.

nadam se da ce se javiti koja cura koja je imala takav slucaj

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

znači zbog alergije ste dobili produženje? jeste li išli na testiranja za alergije? pretpostavljam da ste vadili krv. iako mi je dermatolog rekao da nema smisla raditi alergološke pretrage prije djetetove 4. godine. tko vam je dao preporuku za produženje pedijatar ili dermatolog. ja sam isto kod priv. derm., nadam se da će to proći.
    znači mogu odmah produžiti bolovanje kad mi istekne godina?! ja bih se ustvari prijavila na 4 sata. znate li možda mogu li na godišnji pa onda na bolovanje, ili? kolika je naknada ako odmah pređem na bolovanje? nisam u petak ništa uspjela riješiti, u pon. u 8.00 bit će pred uredom!!
    jel mi to bolovanje daje pedijatrica?
    pravnica mi je rekla da smo na temelju obje dijagnoze dobili produljenje iako nam je alergija bila polazna dijagnoza (kad smo radili one četiri pretrage koje su potrebne za predati uz zahtjev tada smo otkrili da ima i hipotoniju)-zbog alergije sam i tražila njegu djeteta.

Išli smo na testiranje kad je imao 9 mjeseci, RAST test (znači vadili smo krv), al nam to testiranje nije pokazalo alergiju...drugi test (Dunger test) nam je pokazao prisutnost alergije al mi još ne možemo otkriti što točno. Za sada znamo da je definitivno alergičan na rižu i rižine proizvode (dva puta smo bili na hitnoj jer je reakcija bila strašna). Osipa mi se i na kukuruzne proizvode.

Na testiranje nas je uputio gastroenetrolog, alergolog je rekao ne testiranju jer takvi testovi nisu poudani kod malih beba. Rekao je da je najbolje vrijeme za testiranje oko sedme godine i ne prije treće godine...

Na pravo njege djeteta nas je uputila gastroenterologica i na nalazu je napisala da se traži posebna majčina skrb zbog jakih alergoloških reakcija....a onda smo otkrili da ima i hipotoniju pa su i neuropedijatar i fizijatar napisali mišljenje da se traži pojačana majčina skrb.

Ja sam trenutno na godišnjem jer čekam rješenje a čini mi se da ću morati uzeti i koji dan bolovanja...

Na splitskom CZSS su mi rekli da ne mogu biti nalazi privatnika nego samo bolnički tako da sam bila luda jer u mjesec dana sam morala napraviti one 4 pretrage bez kojih se ne može predati zahtjev. Predala sam 11.07. taman prije njihovih godišnjih odmora, na komisiji smo bili 27.08. a rješenje mi stupa na snagu 15.10.

eto samo da znaš da je to duuuuga procedura...

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

HITNO!!
    Jel netko u ZG u zadnjih mjesec dana obavljao ORL pregled? Ako da, gdje se najmanje čeka?

.....zvala sam Klaićevu i tamo me mogu naručiti za mjesec dana kod dr. Babić ili da dođem utorak-četvrtak-petak u 8:30 i čekam L. mi je sad zdrava pa bih to htjela obaviti prije nego opet uhvatimo neku boleštinu (što je vrlo lako jer smo krenuli u jaslice).

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mikonja, puno hvala na iscrpnim objašnjenjima. ja sutra ranom zorom krećem u CZSS, pa ću vidjeti što će biti. bojim se samo da me ne otpire jer kasno dolazim. prijateljica mi na svu sreću radi u bolnici pa se nadam da ćemo pretrage moći obaviti za par dana!? :/
    javim sutra kao je prošlo!
    MBee, samo prenosim što mi je rekao, a i mikonja, tj njen dr se slaže s tim mišljenjem. kažu da te alergije koje djeca imaju u ranoj dobi nisu "doživotne" alergije, mogu trajati vrlo kratko, javiti se iznenada na neku tvar na koju dijete nije prije bilo alergično,... zato je mislio da ti testovi nisu neki pokazatelj.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

MBee, samo prenosim što mi je rekao, a i mikonja, tj njen dr se slaže s tim mišljenjem. kažu da te alergije koje djeca imaju u ranoj dobi nisu "doživotne" alergije, mogu trajati vrlo kratko, javiti se iznenada na neku tvar na koju dijete nije prije bilo alergično,... zato je mislio da ti testovi nisu neki pokazatelj.
    To stoji, da sve alergije nisu doživotne (nama su rekli da su mlijeko i jaja vjerojatno prolazne a ostale stalne) ali je nama testiranje otkrilo još stvari na koje je E. alergična a da nismo znali jer ih nismo konzumirali a ovako možemo paziti, npr. lješnjak. Pošto je alegična na kravlje mlijeko morali smo se testirati na soju da vidimo može li nam ono biti zamjensko.
    Kod naše alergologice u Klaićevu dolaze jako male bebe, mi se redovito pratimo i mislim da ne stoji ta priča sa netestiranjem. Šta bi trebala, ići po principu ako mi ne padne u šok super, nije alergična?! Meni je to glupost.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    To stoji, da sve alergije nisu doživotne (nama su rekli da su mlijeko i jaja vjerojatno prolazne a ostale stalne) ali je nama testiranje otkrilo još stvari na koje je E. alergična a da nismo znali jer ih nismo konzumirali a ovako možemo paziti, npr. lješnjak. Pošto je alegična na kravlje mlijeko morali smo se testirati na soju da vidimo može li nam ono biti zamjensko.
    Kod naše alergologice u Klaićevu dolaze jako male bebe, mi se redovito pratimo i mislim da ne stoji ta priča sa netestiranjem. Šta bi trebala, ići po principu ako mi ne padne u šok super, nije alergična?! Meni je to glupost.
    to definitivno stoji, naravno da nećeš pustiti dijete da padne u šok. ja I još jako ograničavam jelovnik, maksimalno, tako da ne vjerujem da će reagirati tako burno. i idemo s jako malom količinom, tako da su reakcije lokalizirane i smanjene. al sad ćemo i mi vaditi krv, to će nam vjerojatno trebati za CZSS.
    btw, bila sam jutros tamo, i preporučili su mi možda bolje HZZO, jer se manje čeka i ne trebaju svi nalazi kao za CZSS, ali je i naknada puno manja. pola plaće i tek 833 kn za bolovanje! ja ću predati na obje strane pa što prođe!?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo bili na Komisiji 3.6. a nalaz i mišljenje je stigao DANAS i to sa greškom tako da sam morala ulagati žalbu. Dok se sve to riješi prođe mojih godinu dana i ništa od defektologa

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

toliko dugo se ceka?

onda to znaci da ja moram krenuti danas da bi uopce uspjela skupiti nalaze, predat komisiji i dobiti rjesenje do 02.04.?

a joj......

gdje da krenem prvo?
    ja bi kod fizijatra jer mi se ne svidjaju ni neke njegove najnovije kretnje (kao da mu pada glavica, neznam kako da to opisem, rekao je MM da ga to podsjeca na one heavy metalce kad masu glavama dok plesu?)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno komisija centra

Gđa. iz Ministarstva u emisiji "Normalan život" kaže da nisu potrebni svi nalazi (ORL, ....) već smo oni u vezi bolesti zbog koje se ide na komisiju i da Centri pogrešno tumače zakon. Kaže da u Centru rade soc, radnici koji nisu medicinske struke pa da se to zato događa i da rade na edukaciji pa da će bit bolje. Pitam se pa zar u komisiji nisu doktori koji mogu ukazat soc. radniku koji su nalazi potrebni???
    I tako roditelj bolesnog djeteta postaje ping-pong loptica.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: komisija centra

Citiraj split prvotno napisa
    Gđa. iz Ministarstva u emisiji "Normalan život" kaže da nisu potrebni svi nalazi (ORL, ....) već smo oni u vezi bolesti zbog koje se ide na komisiju i da Centri pogrešno tumače zakon. Kaže da u Centru rade soc, radnici koji nisu medicinske struke pa da se to zato događa i da rade na edukaciji pa da će bit bolje. Pitam se pa zar u komisiji nisu doktori koji mogu ukazat soc. radniku koji su nalazi potrebni???
    Gđa. iz Ministarstva nije u pravu jer je još uvijek na snazi Pravilnik o vještačenju prema kojem CZSS traži i druge nalaze osim onih o primarnoj dijagnozi. Već je trebao biti donesen novi Pravilnik (prema novom Zakonu koji stupa na snagu sa 1.1.2009.), ali još ništa od toga.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mg1975 prvotno napisa
    HITNO!!
    Jel netko u ZG u zadnjih mjesec dana obavljao ORL pregled? Ako da, gdje se najmanje čeka?

.....zvala sam Klaićevu i tamo me mogu naručiti za mjesec dana kod dr. Babić ili da dođem utorak-četvrtak-petak u 8:30 i čekam L. mi je sad zdrava pa bih to htjela obaviti prije nego opet uhvatimo neku boleštinu (što je vrlo lako jer smo krenuli u jaslice).
    mi smo prije par mjeseci bili u vinogradskoj

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imam i ja jedno pitanjce. bacili su mi bubu u uho. ja sam dobila pravo na skraćeno radno vrijeme. da li imam pravo na DD ili ne? ne mogu dobiti soc radnika na telefon, pa eto pitam ako netko ima iskustva

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Imas pravo na dd

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: komisija centra

Citiraj split prvotno napisa
    a ako ste tek pehist kao ja pa da vama je pedijatrica otišla u mirovinu i sad je mijenja specijalizantica mlađa od mene koja pojma nema da pravo na produljeni dopust uopće postoji, a ne nešto o tome koje nalaze trebam prikupiti... :? ne zna ni sama što bi napisala na uputnicu. stvarno je ta birokracija prestrašna!!

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imam pravo na dd? ja sam mislila da tu ima neka fora sa iznosom plaće, tj iznosom po članu obitelji. ima li tko na skraćenom radnom vremenu a da prima dd?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam na pola radnog vremena, imaš pravo na DD u iznosu 831,50kn.
    DD vezan uz visinu plaće ide preko CZSS-a a ovaj na koji imaš pravo preko HZMO-a.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vow! šaljem ti pp! hvala na info!

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj iva2405 prvotno napisa
    mi smo prije par mjeseci bili u vinogradskoj

Hvala na informaciji .....baš sam u ponedjeljak bila u Vinogradskoj kod okuliste, pa sam svratila do ORL-a i naručili nas za idući petak.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

priključujem se s pitanjem da li zna netko psihologa u st-u da nije Plejić i Dvornik-kod njih smo na čekanju a hitno mi triba već kasnim sa papirima,ili privatno ko je i di
    hvala puno unaprid

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kakvi su pregledi kod OFT i ORL? jel ORL šalje na bris ili je to samo rutinski pregled?

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

okulist je samo nakapao oči i pogledao ih, a orl je pregledao oči, uši i nos, sve je bilo ok. ništa posebno. nisu nam uzimali nikakav bris.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a super onda. ali sad gledam uputnice od pedijatra i nalaz od alergologa, on nas šalje na briseve. grozim se toga!! srce malo, kako će on to!?! :shock: ja nisam nikad radila niti jedan, ali kažu da je bris nazofarinksa koma. :?
    bitno mi je samo da mogu obaviti barem orl pregled i dobiti taj papir za CZSS. pati me jedino fizijatar. naručeni za kraj 10.-og mjeseca. zna li netko ima li u Os privatni fizijatar za djecu?!?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

okulist je samo nakapao oči i pogledao ih, a orl je pregledao oči, uši i nos, sve je bilo ok. ništa posebno. nisu nam uzimali nikakav bris.
    ovako i kod nas

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ovako i kod nas
    Uz navedeno nama su radili i audiometriju (ispitivanje sluha).

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

frendica mi kaze da su njoj dolazili doma prije komisije u pregled djeteta ? jel to uobicajeno il ?

mi tek krecemo kod fizijatra, kako da znam sto mi jos od nalaza treba?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

frendica mi kaze da su njoj dolazili doma prije komisije u pregled djeteta ? jel to uobicajeno il ?
    Uobičajeno je. Dođe ti socijalna radnica doma, pogleda ima li dijete svoju sobu, u kakvim uvjetima živite, ispuni neke svoje papire, ti potpišeš...

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

netko je pitao za ORL.
    mi smo danas obavili. došli u 7 i bili prvi, ali počeli raditi tek od pola 9.
    sve u svemu, ok, poanta nam je bila da što manje čekamo s bolesnima.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno porodiljni

Nama u SPlitu nitko nije dolazio kući.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pa kakva im je to fora da dolaze u kućne obilaske?! :? čemu to u ovakvim slučajevima? mi obavili ORL, sve ok, trajalo cijelih 30 sekundi.
    jeste li vi imale baš nalaz od neuropedijatra ili bilo kojeg pedijatra?!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne kuzim cemu dolazak u kucu?
    zasto onda ne idu svima?

dijete spava sa nama u sobi, mozda da imamo veliki stan, imali bi i izbora, al ovako ce spavati sa nama u sobi sve dok mi ne odlucimo preseliti u dnevnu ili u veci stan a i nekako sam si zacrtala da mi je OK da do cak 3 godine bude sa mnom u sobi

jel znate mozda jel ima negdje na jednom mjestu sto mi je sve potrebno?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

LJUTA SAM!!!
    konačno sam uspjela iščeprkati mišljenje koje je napisano 12.09. a do danas se zagubilo u faxiranju između dva CZSS-a!!!

cure koje se kužite....ako sutra konačno odem potpisati to faxirano mišljenje (pod pretpostavkom da su mi odobrili 6 mjeseci skraćenog radnog vremena kako su mi najavili na samom vještačenju) od kad mi važi tih 6 mjeseci?
    od dana potpisa ili se ravna po nekom datumu koji je naveden u mišljenju (vještačenje je bilo 2.9., komisija 12.9. pa je za pretpostaviti da stave 1.10. kao početak!!!)

a sutra je 10.10.!!!! i ljuta sam i jadna....pišite brzo da ne puknem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •