Mikonja ništa nisam dobila. Koliko sam shvatila ima vremena naredna tri miseca. Odnija vrag prišu.
Sad moram predat opet za DD. Znaš li šta treba odnit?
Mikonja ništa nisam dobila. Koliko sam shvatila ima vremena naredna tri miseca. Odnija vrag prišu.
Sad moram predat opet za DD. Znaš li šta treba odnit?
nemam pojma...nisam još išla na mirovinsko....ne znam jel treba opet sve papire ili samo ispunjeni zahtjev :?split prvotno napisa
i mi smo dobili produženje godinu dana, ne mogu vjerovati da su nam tako dugo dali, presretna sam
:DŠkoljkica prvotno napisa
:D
Školjkica, još sad samo skupi papire i predaj do 28.2. za dječji
školjkica cestitam!!
ja jos cekam rjesenje ....![]()
split za dd kad je produzetak samo vazece rjesenje i misljenje i nalaz komisije odneses (tako sam ja prosle god)
Ako moje rješenje važi do 6 mjeseca jel to znači da ću do tada primat dd, a u šestom moram dostavit novo rj. ako mi odobri komisija produljenje?
tako je....al svejedno moraš opet predati do 28.02.split prvotno napisa
hvala mg 1975.
pokušat ću dobiti pravnu službu u hzzo-u da vidim što će oni reći jer ja nekome moram predati zahtjev i medicinsku dokumentaciju do kraja ovog mjeseca.
jel znate koliko se otprilike čeka nakon što predam dokumentaciju, pa do komisije? mi smo u zagrebu, trnje.
opet sam zaboravna...sta ono treba odnjeti u HZZo do veljace da se produzi DD od 800kn?
mallena, nitko ti na to ne može odgovoriti jer smo sve to do sada obavljali preko CZSS-a, a sad to radi HZZO
za DD valjda treba predati sve isto kao kad je bio tražen?
skupite sve isto, oni višak tak i tak vraćaju, za one koji su dobili friška rješenja------ nek predaju odmah za DD, jer ga dobijaju od dana podnošenja, za ostale predati do 28.2, a teće od 1.3.
Ako se obnavlja (znači rješenje i svi ostali papiri su predani prošle, pretprošle, ... godine) tada predaješ samo popunjeni zahtjev.leonisa prvotno napisa
A ako je prvi puta, onda traže kompletnu dokumentaciju.
"Uz zahtjev je potrebno priložiti presliku osobne iskaznice za podnositelja zahtjeva i sve punoljetne članove kućanstva; izvod iz matične knjige rođenih za dijete te nalaz i mišljenje Centra za socijalnu skrb o postojanju oštećenja zdravlja djeteta."
http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=1288
da to je to! bravo!otocanka prvotno napisa
tnx
Još uvijek čekam odluku da mi dođe doma i da se u roku 15 dana mogu žaliti. Soc. mi ju je valjda slala na Staru Godinu kada mene nije bilo doma, sada je ljuta i zahtjeva da dođem a ja stvarno ne mogu onda kada njoj odgovara jer mi nema tko čuvati malu a je po ovoje hladnoći neću vući.
Uglavnom poslala mi je slušajte sada ovo:plava koverta, na njoj žig od CZSS, nije preporučeno, a unutra papir, bez žiga tko šalje i bez potpisa na kraju, totalno ne profesionalno. Uglavnom na papiru piše kako je na snagu od 01.01.09. stupio na snagu novi zakon, i da ja sada mogu birati po kojem zakonu hoću da mi se vodi slučaj(u mom slučaju predpostavljam žalba)....pre smiješno jer na tome papiru ne piše kave su to promjene nastale u novom zakonu s obzirom na stari i koji bi po mene bio povoljniji.
To je u stvari jedan dio iz zakona koji možemo naći ovdje na Rodi a ja ga već odavno imam spremljenog na svom kompijuteru.
Pa ne budi ljena ja ga otvorim i počnem se smijati, jer u jednoj točki zakona piše ; da će ministar u roku 30 dana koliko sam shvatila donjeti prdpostavljam "točke novog zakona" to jest promjene s obzirom na stari.
I sad vi meni lijepo recite gdje je tu logika?????
Kako da ja odlučim po kojem zakonu da se vodi moj slučaj kada će zakon biti donesen tek krajem mjeseca?????
I kako njihova službenica to nazne?
Ako itko ovdje ima pojma o tome novome zakonu ovdje molim vas da mi objasni ako sam ja nešto krivo shvatila ili propustila kakvu novost u svezi ovog zakona, u posljednje vrijeme??
Pogotovo me zanima što se to toliko mjenja u novom zakonu a da se odnosi na nas,( što nam ide na ruku a što ne, tj.mjenja li se on i u kojim segmentima pozitivno a u kojima negativno) a ne na službe CZSS ili HZZO?
Hvala vam od srca na odgovorima stvarno mi je bitno radi rješavanja moje žalbe!!!!!
Pink-OS hvala ja se već nabrusila, naoružala podacima, literaturom....spremam se psihički danima i danima da to počnem, a sada neznam i jel mi pametno, pošto ni HZZO ni CZSS ne zna tko će što raditi i kako će to sve ići po novome zakonu, pa se bojim da mi zbog te sve zbrke ni ne pogledaju tj. razmotre žalbu. Mogu li se ako me odbiju još nekome žaliti ili....?
ivana zg, meni je rješenje došlo na krivo prezime (kriva slova) , s krivom godinom rođenja i još puno pogrešaka
a zagubilo se 3 tjedna između jednog i drugog centra![]()
cure, ja svako malo upadnem ko padobranac, al dajte malo pomozite, ako možete...
jel postoji nekakav zakonski rok u kojem treba donijeti rješenje o dopustu za njegu djeteta (dakle od predavanja zahtjeva, komisije i donošenja rješenja)? mislim, ako se donosi rješenje onda je riječ o upravnom postupku, slijedom toga trebaju poštivati ZUP? nisam pravnik, samo logika...
dalje.. moja curica je rođena s niskom porođajnom težinom u terminu, hipoksija (krvarenje 2. stupnja), hipo-hiper tonus, distoni sindrom, eeg s nešto šiljaka i kratkotrajnim apnejama u snu. redovito smo na vježbicama, ona je jedna živahna 9.mjesečna bebica, posjeda se, pivotira (ne puzi), gmiže, diže se na koljena. ovo sve je počela naglo radit unazad 2 tjedna. kolike su nam šanse da nam odobre produljenje porodiljnog? trebam li pisati zahtjev i navoditi nešto što nije bitno za komisiju (npr. iznenadno povraćanje i hospitalizacija, povišen dunger-upućuje na alergiju, abdukcija kukova)?
ja vam unaprijed zahvaljujem!
![]()
..i još.. koliko je važno što još nije cjepljena? kako ću takvo djete poslat u jaslice, nemamo ni bake, ni djede, ni plaću za tetu čuvalicu... koliko je to sve bitno za komisiju?
Sada po novom Zakonu ti nemogu ništa pametno reći, jer nema novog pravilnika o vještačenju. Po starom Pravilniku mislim da je bio za provođenje vještačenja rok od 40 dana od dana Zaključka.mallena prvotno napisa
Šanse da ti odobre dopust za njegu imaš, na koliko dugo teško je reći. U zahtjevu samo napišeš da moliš da ti se omogući korištenje dopusta za njegu i onda uz njega priložiš kopije svih nalaza koje imaš (uključujući i one koje ti smatraš da su relevantni za utvrđivanje trenutnog zdravstvenog stanja).mallena prvotno napisa
da, zakonski rok koji u mojem slučaju nije bio ispoštovan
kad se obavi komisija najbolje je zvati, ako treba i svaki dan, ali kako nabaviti kontakt sad kad sve ide preko HZZO-a - to ne znam
evo svježih informacija sa HZZO. jutros smo odnijeli papire, dobit ćemo rješenje kroz 3 mjeseca na kućnu adresu, dakle bez vještačenja, komisija odlučuje samo na temelju nalaza. kažu da oni to malo manje kompliciraju nego Centar za soc skrb.
živi bili pa vidili!
mi smo i Zg.
Mallena molim te za tri informacije: 1. U koji HZZO se predaju papiri tamo gdje sam otvarala porodiljni ili u neki drugi (radi se o Zg) 2. koji točno sve papiri osim liječničkih nalaza trebaju 3. Tri mjeseca im treba za rješenje???? Znači papire trebam predati min 3 i pol mjeseca prije isteka porodiljnog?
3 mjeseca???? Isto pitanje, kada onda predati papire, tri mjeseca prije isteka važećeg rješenja ili...
mi smo išli u jukićevu, gleda se po mjestu stanovanja. taj rok od 3 mjeseca ne znači da sve rješavaju za 3 mjeseca, točnije, kroz 3 mjeseca ćemo na adresu dobit rješenje jer mi taman tada ističe porodiljni. dakle, riješit će do tog roka. to može bit i za mjesec dana (šta čisto sumnjam). ja bi ti preporučila da sad predaš papire ako ti porodiljni ističe u 6.mj, zlu ne trebalo da imaš komodno vremena. mi smo uz nalaze specijaliste (fizijatar, neuropedijatar, otor.,oftamolog) priložili i nalaze kukova, eeg-a. te sam u zahtjevu navela sve šta se do sad događalo s mojom curicom, sve zdravstvene poteškoće, i bitne i manje bitne.
javim kako će se sve odvijati...
Znači, ak sam ja dobro shvatila, više ne treba predavati domovnicu za dijete, rodni list, uvjerenje o prebivalištu i potvrdu o zaposlenju za roditelje? I još pitanje da li za zahtjev postoji obrazac ili ga pišemo sami?
mislim da to ipak treba :/amel prvotno napisa
di je pisalo da nije tako?
za zahtjev ne postoji obrazac, pises ga sama. napises koje su djetetove tegobe i da zbog toga molis komisiju da razmotri vas slucaj i produzi ti porodiljni jer dijete jos uvijek treba pojacanu njegu majke.... ili nesto slicno bla bla....
Jel to sigurno da se više dijete ne vodi komisiji? Neke se stvari vide i bez da se gleda nalaze, a u nalazima ih nema. Npr.nekidan sam čekala sa malom u redu i dođe jedna obitelj sa djetetom vršnjakom (razlika 5 dana). Mali izgleda stariji godinu dana od moje male. Znam da se glupo uspoređivat ali vidi se da sporo napreduje i to uz sav trud oko prehrane. Pomišljat kakva bi bila da je na prehrani u jaslicama ili vrtiću je bespotrebno. U nalazima neuropedijatra piše da je gracilna, a u kartonu piše da je ispod težine za dob ali ja prilažem nalaz, a ne karton. I šta sad.
Meni to izgleda kao stezanje remena. Bojim se.
ja sam nabrojala samo nalaze, ali ide i sve ostalo. zahtjev smo napisali na kompu, nikakav njihov obrazac. nama su rekli da ne trebamo dovodit djete nego će komisija (doslovno rekli:konzilij) odlučit na osnovu nalaza, a rješenje šalju na kućnu adresu. valjda mi nismo izuzetak jer je žena rekla da oni to više ne kompliciraju kao što je radio Centar.
ako bude kakvih promjena, javit ću vam.
Evo ja ponavljam svoje pitanje iz prošlog posta pa ako tko zna odgovor;mallena je li ti možda znaš kao to ide sada po novom kada se žališ na rešenje i postoji li mogućnost kakve žalbe dalje u slučaju da i drugostupanjska komisija odgovori negativno?Ako itko ovdje ima pojma o tome novome zakonu ovdje molim vas da mi objasni ako sam ja nešto krivo shvatila ili propustila kakvu novost u svezi ovog zakona, u posljednje vrijeme??
Pogotovo me zanima što se to toliko mjenja u novom zakonu a da se odnosi na nas,( što nam ide na ruku a što ne, tj.mjenja li se on i u kojim segmentima pozitivno a u kojima negativno) a ne na službe CZSS ili HZZO?
Hvala vam od srca na odgovorima stvarno mi je bitno radi rješavanja moje žalbe!!!!!
Hvala!
Da li dokumenti i nalazi koji se predaju mogu biti kopije ili moraju biti originali (što mi nema smisla)?
možda znam i manje nego druge cure ovdje, jedina razlika što sam ja tek sad u 2009. predala zahtjev, pa tek trebamo vidjeti kako će biti. pretpostavljam ako više ne možeš izjavljivati žalbu, mogla bi pokrenuti upravni spor, valjda??? ima li ovdje pravnika?nadam se da ćeš uspješno rješiti svoj zahtjev...ivana zg prvotno napisa
![]()
nisam ti baš u toku, pa ne znam što je bilo tvojoj curici. ako je nešto očigledno, onda najbolje da je odvedeš specijalisti na pregled, napiše nalaz i mišljenje za komisiju. njima treba dijagnoza, bilo vještačenje s djetetom ili ne, to će ti svakako trebati.split prvotno napisa
zvala me socijalna danas, dobili smo produzenje jos godinu dana :D :D
Malena beba čestitam od srca :D
Da li netko zna da li ukoliko komisija odbije nastavak porodiljnog, a jave se neki zdrastveni problemi kod djeteta u narednom periodu imam pravo ponovo se javit HZZO sa zahtjevom za ponovo korištenje produljenog porodiljnog?
Jupi!!!! :D Čestitam!!!malena beba prvotno napisa
split prvotno napisa
najbolje da pitaš njih ili soc.radnicu, nemam pojma je li to bilo moguće po starom ili po novom zakonu....po meni mislim zašto ne bi bilo moguće....mojoj kolegici s posla mala je krenula u prvi razred osnovne škole, znači ima 7 godina, ima problema s govorom...tek su joj sad ustanovili neki poremećaj koji ima 5 djece u Hrvatskoj i doktori se čude što uopće hoda itd. predpostavljam da se radi o nekom stupnju krvarenja u mozgu itd. uglavnom ona meni sada kaže da je doktorica na papirima napisala da traže za nju da radi 4 sata....da malu može voditi logopedu....ona me isto pitala postoji li mogućnost da dobije godinu do dvije dana umjesto skraćenog radnog vremena, ali ja sam joj rekla neka pita tu doktoricu koja im je to preporučila pa neka proba....tako da mislim da i ti imaš šanse...odi doktorima, neka ti napišu preporuke radi pogoršanja zdravlja, zbog produljenja, skupi papire i u HZZO ili CZSS ne znam kako to po novom ide, napiši molbu, pa ćeš vidjetei....
IVANA ZG ni ja ne znam puno o novom zakonu jer ne znaju ni službenici u HZZO_u!
jučer sam dobila rješenje da nas je odbila drugostupanjska komisija,ono što tebe zanima koa i vas odbiju znat ću zakoji dan,jer sam rješenje dala jednom pravniku,a on će vidjeti sa odvjetnicima da li i kakva se žalba piše tada i da li nam se uopće ispalti žaliti,tj,koliko su oni uopće sigurni da će mo dobiti pozitivan odgovor!
ako je ovo istina da više nema komisije(kakva god da je bila,nažalost uglavnom loša) ovo je svakako još gora solucija jer masa problema se vidi mod djece tek oči u oči,i meni ovo izgleda kao stezanje remena,nažalost na najslabijima!
sory zbog grešaka
Ja sam danas dobila rješenje u kojem piše: Pravo na dopust radi njege djeteta majci s.s priznaje se do navršetka dvije godine života djeteta bez potrebe ponovnog kontrolnog vještačenja. Što to znači? Dakle, ako moje dijete koje ima 4 dijagnoze i za očekivati je da će npr. kasniti s govorom, nema pravo više tražiti produljenje nakon isteka ove godine dana? znači to je to za nas bez obzira kakvo će dalje biti stanje? ili sam nešto krivo skužila???
samba mislim da se ipak radi o tom da nećeš do njene druge godine vršiti nikakva vještačenja,jer nema potrebe! a ti sama prije isteka,znači prije nego ona napuni dvije godine tražiš novo vještačenje! nebrini
SAMBA opet ja! ili odmah uloži žalbu na ovo rješenje,jer nitko od njih nemože znati kako će tvoje dijete napredovati da bi tako nešto napisli,i mislili kad ona napuni dvije da će svi njeni problemi nestati!
IVANA ZG pitala si što ako vas odbije i drugostupanjska komisija,pravnik nam je rekao da možemo podnijeti žalbu upravnom sudu,u našem slučaju netreba odvjetnik,plaća se samo neka tksa od 100kn i oni to na upravnom sudu rješavaju,bez nas i bez odvjetnika,nekužim se u proces al netreba odustajati! dakle trebo bi ti neki pravnik ako nedaj Bože i budeš odbijena proučiti rješenje drugostupanjske komisije da se vidi što dalje!
Pink os žao mi je da su vas odbili i slažem se sa tobom da je ovo sa komisijom stezanje remena.
Ono u vezi povratka sa posla na ponovni porodiljni sam pitala u slučaju da idem radit, a nešto "ispliva" u vezi zdrastvenog stanja.
Ja sam nazvala područni HZZO da pitam što i kako sad i evo što mi je rečeno: treba medicinska dokumentacija o bolesti od koje djete boluje (ne orl i okulista) i zahtjev mojeg doktora opće prakse koji će predložiti zašto i koliko ja trebam dobiti produljenje, a produljuje se na rok od 2 maks 3 mjeseca![]()
Sve mi skupa nema smisla i više mi ništa nije jasno. Ima li tko kakve drugačije informacije?
Pink-OS ako su vas odbili ja stvarno onda nemam što tražiti, sastavila sam žalbu od dvije stranice-MOŽDA ju pročitaju......hvala ti na odgovorima, ne vjerujem da ću na sud a opet vidjet ću.
Zanima me samo je li smo još uvjek na produljenom porodiljnom dok traje ta sudska parnica ili ne?????
amel pedijatar treba dati preporuku?????!!!!!!!!! o Bože svašta, pa nije on specijalist!!!!!!!! 3mjeseca? toliko sam ja dobila za djete koje s godinu dana nije puzalo a kamoli da je bilo naznaka da će uskoro hodati!!!!!
Gamad, ja sam završila žalbu s rečenicom da je sramotno što ova država steže remen na njmanjima, najslabijima, najpotrebitijima, bolesnima,najvažnijim i budućnosti ove zemlje a to su djeca.
Ja sam danas nazvala socijalnu radnicu i rekla je da mogu tražit ponovno produljenje ako mala ne bude dobro... , ali rekla je da će po novom sve bit puno strožije. znači, bili smo na komisiji u zadnji čas!
Jel ima netko da je iza 1.1.2009. tražio promjenu rješenja na temelju važećeg nalaza vještačenja.......ja imam nekih problema oko ostvarivanja prava na rad u SRV, pa bi promijenila rješenje tako da MM počne koristiti pravo na dopust za njegu. Neznam kod koga tražiti promjenu CZSS-a ili HZZO-a.