Page 23 of 28 FirstFirst ... 132122232425 ... LastLast
Results 1,101 to 1,150 of 1354

Thread: Njega djeteta nakon 1 godine - II dio

otocanka's Avatar

http://www.andjeli.hr/Porez%20na%20dohodak.htm

"23.5.2005.

Provjerite osobni odbitak na poreznu osnovicu u osobnom dohotku jer za dijete koje ima Nalaz i mišljenje od liječničke komisije sa navedenim člankom 38. ima pravo na koeficijent 1 a ne 0,3 koliko ga automatski priznaju u poreznoj upravi.

Iz zakona:

1,0 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe kojima je rješenjem, na temelju posebnih propisa, utvrđena invalidnost po jednoj osnovi 100% i/ili koji radi invalidnosti imaju, na temelju posebnih propisa, pravo na tuđu pomoć i njegu. U tom slučaju porezni obveznik za sebe osobno i za istu osobu koju uzdržava ne može koristiti osobni odbitak iz točke 3. ovoga stavka.

što znači da ne mora biti rješenje mirovinskog o postotku invaliditeta, već bi morali priznati Nalaz i mišljenje, ako se radi o djetetu koje ima pravo na tuđu pomoć i njegu ili osobnu invalidninu. "
    http://www.bertid.hr/ria/autizam.htm

AnneMary's Avatar

evo ja sam bila, predala, nisu mi ništa konkretno rekli, jedna je pitala jel ima invalidnost, ja rekla ne, ona veli onda nema odbitka.
    a ja sma rekla da bi trebalo bit po članku 36, stavak 4, mislimd a sam čak točno rekla, na to su rekli priližite rješenje pa ćemo vidjeti.
    iskreno mm bi trebao dobiti skoro maksimum ove godine jer je bio u vojnoj misiji, pa mi to nije toliko bitno, a i uvijek se možemo žaliti na rješenje.
    tako da s eza sad neću s tim zamarat.
    ali ću pratit šta ste na kraju otkrili, pa da imam materijala za žalbu!

jelena.O's Avatar

OTOČANKA tzako je priznaje se 1 , a istovremeno ne može se priznavati i 0.3

Iznimno, uvećanje osnovnog osobnog odbitka može se priznati poreznom obvezniku za uzdržavano dijete na temelju vjerodostojnih isprava nadležnih tijela prema posebnim propisima, kojima je utvrđen potpuni invaliditet ili tjelesno oštećenje djeteta. Na primjer, nalazom i mišljenjem tijela vještačenja utvrđeno je da dijete ima teže tjelesno ili mentalno oštećenje, roditelj koji koristi porodni dopust ili dopust do sedme godine života djeteta radi njege toga djeteta nema pravo na doplatak za pomoć i njegu, sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi. U ovom slučaju se može priznati uvećanje osnovnog osobnog odbitka u visini 1,0 temeljem nalaza i mišljenja tijela vještačenja te riješena o porodnom dopustu do sedme godine života djeteta radi njege toga djeteta.

citirano iz posta Otočkane, i odnosi se na djecu koja uistinu imaju određena oštećenja. a ne automatsski sve mame koje su dobile dopust za njegu djeteta. postoji razlika.
    a i zakon o porezu na dohodak u čl.36 nije uopće dvojben, sasvim je jasan, a sasvim je za neku drugu temu postupanje državnih službenika u pojedinim slučajevima.

maxi's Avatar

molim pomoć - moram se javiti za novo vještačenje u ožujku - kome i gdje u HZZO? po mjestu stanovanja ili kako?

MBee's Avatar

U HZZO gdje i inače obavljaš stvari u Pravnu službu. Mi imamo vještačenje u lipnju a rekli su da predam papire u ožujku pa požuri.

Default vještačenje

Ja bi trebala imati novo vještačenje u ožujku,da li vrijdei kao prije dok ne dobijem novo riješenje vrijedi ovo postojeće i da li se na nova riješenja ima pravo žalbe kao i prije,hvala puno.Koliko se otprilike sada čeka,da li netko ima iskustva i već dobio riješenje od zavoda?Hvala.

Cure, kad treba predati papire za prvi put produljit porodiljni? Kao što je vidljivo iz potpisa porodiljni mi ističe 1.6. Imam sve papire i preporuke, jel prerano, kaj mislite?

mg1975's Avatar

Moram podijeliti sa vama naše tj. MM-ovo današnje iskustvo sa pravnicom u CZSS.

Kako sam sa 1.2. promjenila poslodavca hjteli smo ih obavijestiti o toj promjeni + prenesti pravo sa mene na MM tj. oni bi sada koristio pravo na dopust za njegu. Ja sam sa 1.2. trebala početi koristiti SRV u staroj firmi ali zbog XY razloga smo se razišli i našla sam noi posao gdje se očekuje da radim puno radno vrijeme.

Pravnica mu je nakon 1/2 njegovog izlaganja šta bi mi, rekla da s obzirom da se mi međusobno nabacujemo sa svojim dijeteom (aludirajući pri tome da mi je sa 15.1. promjenila rješenje iz dopusta u SRV, a sad bi mi dopust na MM-a) to dijete ne treba pojačanu njegu. :shock: Nakon što me MM nazvao ostala sam u šoku i dobro da nisam bila tamo jer bila u stanju fizički se obračunati.

To inače nije njezin prvi biser, meni je preko telefona u ponedjeljak rekla da odem po rješenje u staru firmu i donesem njoj pa će tek onda ona obavijestiti računovodstvo CZSS-a o promjeni poslodavca. Jer njoj se neda pisati novo rješenje o SRV.

Sutra MM ide na HZZO u Jukićevu predati zahtjev, a gospođu pravnicu ćemo pismeno prijaviti nadređenoj osobi.

pale's Avatar

Mg1975, koja luđakinja :shock: , baš bi je trebalo prijaviti, pa joj reći da ste se vi samo malo nabacivali sa njom
    Recite mi za korištenje porezne olakšice, ja bi trebala promjeniti prvo u poreznoj kartici MM-a, i onda kad predamo papire za povrat, predati i kopiju Mišljenja? Ako sam dobro skužila

zanima me dali netko zna što bude u slijedečoj situaciji... Moja prijateljica je na pola radnog vremena do djetetove 7 godine. Djete je sada 5 godina. Ona je ostala trudna,i sada ne zna kakva su joj prava,dali joj ako ode na porodiljni ostaju invalidnina i doplatak? te pošto se do 6 mjeseca djetetova života isplačuje puna plača,dali bi to vrijedilo i za nju jer joj sada pola isplačuje firma a pola država...

PLEASE odgovorite mi!!! HVALA unaprijed

pale's Avatar

koliko sam ja shvatila kad radiš srv imaš sva prava kao i ostali radnici. Ako se sa srv ode na komplikacije oni ti izračunaju satnicu i po tome imaš punu plaću, ali mora prekinuti srv. i doniti dokaz o tome. Ali neka provjeri u HZZO-u. Što se tiće invalidnine i doplatka nemam pojma :?

nadica_b's Avatar

mi smo išli u poreznu upravu i upisali taj 1 bod na poreznu karticu.
    Dijete mi ima čl 38, prima invalidninu

Default porez

Da se vratimo malo na porez tj. olakšicu. Mallena kad čitam ovaj zakon izgleda mi kao da mi koji koristimo produljeni porodiljni iako nemamo utvrđen invaliditet imamo pravo na "bolji" koeficijent.
    Danas sam išla popunjavat poreznu prijavu i rubrika di se popunjava gornje daje navodi na zaključak da se odnosi samo na osobe sa invaliditetom. Ovako stoji PODACI O UZDRŽAVANIM ČLANOVIMA UŽE OBITELJI - INVALIDI *INVALIDNOST ILI PRAVO NA TUĐU POMOĆ I NJEGU ZBOG INVALIDNOSTI.
    Prija koja mi radi na poreskoj mi kaže da imam pravo. Ona je i sama koristila ovakvu vrstu porodiljnog pa vjerujem da je dobro upućena.
    U vezi HZZO imam užasno iskustvo sa korištenjem prvog porodiljnog. Pamtim i danas djelatnicu koja me tako izvozala (tri puta sam sa drobom do zuba 8 mjesec trudnoće dolazila) i na kraju nije bila u pravu. Ma da je samo rekla OPROSTITE...

draga split, kad netko dobije posao i uči ga, onda ne uči zakone nego usmenom predajom od kolega uči posao. nažalost, zato situacija u ovoj državi je takva kakva je. ne kažem da su krivi državni službenici na takvim radnim mjestima, već jednostavno neadekvatna educiranost od strane tijela u kojem se određena osoba zaposli. zbog toga i dolazi do svojevoljne interpretacije zakona, a da se zakon zapravo nikad i ne pročita od strane državnog službenika!
    vrlo jasno piše u zakonu tko ima pravo na uvećani os odbitak, a mi međuso bno bespotrebno zakompliciramo poprilično jasne situacije.
    nitko nikome ne može zabranit da pokuša ostvarit uvećani os odbitak, samo je pitanje koliko njih će uspjeti jer dolazimo do onoga da ipak nismo svi pred zakonom jednaki, ali ne zbog nejasnog zakona, već zbog neupućenosti ljudi koji rješavaju naše slučajeve.
    bilo bi lijepo kad bi svi dobili ono što žele, a povrh svega da naša djeca budu zdravija. to ionako nema cijenu...

Nitko ne zna koliko ranije treba predat papire 1. put na HZZo?

Quote Originally Posted by amel
    Nitko ne zna koliko ranije treba predat papire 1. put na HZZo?
    misliš za dopust za njegu djeteta? nama su rekli s 8 mjeseci da počnemo skupljat i da predamo. skupljali otprilike mjesec dana i predali. ali mislim da je to sve na knap. što ranije, to bolje.
    i sretno!

ivana zg's Avatar

curke oprostite što gnjavim ali ja čekam odgovor na žalbu 2-stupanjskoj komisiji. rekli ste da u ŽAJINU moram do 28.02, što ako do tada ne dobijem njihov odgovor.....s kojim rešenjem da idem u Žajinu, kada mi je zadnji put produljenje odbijeno, a ono važeće je bilo samo 3 mjeseca

mg1975's Avatar

Quote Originally Posted by ivana zg
    curke oprostite što gnjavim ali ja čekam odgovor na žalbu 2-stupanjskoj komisiji. rekli ste da u ŽAJINU moram do 28.02, što ako do tada ne dobijem njihov odgovor.....s kojim rešenjem da idem u Žajinu, kada mi je zadnji put produljenje odbijeno, a ono važeće je bilo samo 3 mjeseca
    Ideš sa onim prvim jer je ono još uvijek važeće (bez obzira kada si trebala obaviti vještačenje tj. ako si ispunila uvijet odlaskom na vještačenje) sve dok se ne donese rješenje koje ga ukida i na koje se ti nećeš žaliti. S obzirom da se žališ na ovo drugo rješenje (koje ti ukida dopust) ono nije posatalo konačno tj. važeće.

Nadam se da si me skužila.

p.s. Nadam se pozitivnom rješenju žalbe.

JA bi trebala savjet za susjedicu ćiji dječak ima 2,5 godine. Ona je sa njim na "njezi" od prve godine, pa sve do njegove 7.

Htjela bi ga upisati u vrtić da bude malo u kolektivu i da se nauči ono što doma ne može (druženje, igra, dijeljnje igračaka i sl). Upisala bi ga makar na 4 sata dnevno.

Ima li pravo na upis (državni ili privatni ) s obzirom da je ona doma?

Hvala vam.

otocanka's Avatar

Quote Originally Posted by ententini
    Ima li pravo na upis (državni ili privatni ) s obzirom da je ona doma?
    Po zakonu da (djeca s posebnim potrebama imaju prednost pri upisu), ali u praksi to ne funkcionira baš uvijek. Baš danas idemo na razgovor jer se otvorilo jedno mjesto (a ja im "sjedim" na telefonu ).
    Do sada su, unatoč pozivanju na zakon (i skoro svim ostalim prednostima koje ostvarujemo) pronalazili razloge da ju ne prime.

MBee's Avatar

otocanka sretno! Mi trenutno vodimo borbu za asistenta u vrtiću.

maxi's Avatar

može u vrtić ali max na 5 sati

maxi's Avatar

pomoć molim, u Klovićevoj se nitko ne javlja na telefon

zna li netko gdje se točno javljaš za produžetak srv-a, u područni ured najbliže mjestu stanovanja (kod mene bi bio Martićeva) ili na veće lokacije poput Klovićeve?

i još, trebam li za prodiženje tj. novo vještačenje isto pisati molbu?

Quote Originally Posted by otocanka

Po zakonu da (djeca s posebnim potrebama imaju prednost pri upisu)
    što znaći te PP? Ona je s njim zbog oštećenja motorike (tj. tek sad je prohodao) još ne govori, a inaće sve drugo je normalno.

maxi

Jel to sigurno? Vrijedi i za državni i privatni? Bez obzira što je ona doma?

HVALA VAM CURE ( otocanka, držim fige i sretno )

otocanka's Avatar

Quote Originally Posted by MBee
    otocanka sretno! Mi trenutno vodimo borbu za asistenta u vrtiću.
    Mi smo uspjeli!!! :D

I vama želim da što prije dobijete asistenta.

otocanka's Avatar

što znaći te PP? Ona je s njim zbog oštećenja motorike (tj. tek sad je prohodao) još ne govori, a inaće sve drugo je normalno.
    I moja mišica motorički zaostaje za vršnjacima, te smo to dobili na pismeno od komisije. Na osnovu toga radim skraćeno radno vrijeme, a to rješenje sam kopirala kad sam predavala papire za vrtić.

Koristi li tvoja prijateljica produženi porodiljni? Ima li maleni ikakvu dokumentaciju tj. službenu dijagnozu?

mg1975's Avatar

Quote Originally Posted by maxi
    pomoć molim, u Klovićevoj se nitko ne javlja na telefon

zna li netko gdje se točno javljaš za produžetak srv-a, u područni ured najbliže mjestu stanovanja (kod mene bi bio Martićeva) ili na veće lokacije poput Klovićeve?

i još, trebam li za prodiženje tj. novo vještačenje isto pisati molbu?
    U Zagrebu se papiri predaju u HZZO, Jukićeva 12 (za cijeli Zagreb). Trebaš napisati zahtjev/molbu za produžetak srv-a i priložiti kopiju med. dokumentacije.

maxi's Avatar

a, u Jukićevoj, nikad ne bi sama pogodila
    dokumentaciju? stare nalaze koje sam predala za prošlo vještačenje ili nove? ili sve :shock:

maxi

Jel to sigurno? Vrijedi i za državni i privatni? Bez obzira što je ona doma?

HVALA VAM CURE ( otocanka, držim fige i sretno )
    Stavljam link na zakon.
    Članak 20.
    (1) Prednost pri upisu djece u dječje vrtiće, koji su u vlasništvu jedinica lokalne uprave i samouprave ili u državnom vlasništvu, imaju djeca roditelja žrtava i invalida domovinskog rata, djeca iz obitelji s troje ili više djece, djeca zaposlenih roditelja, djeca s teškoćama u razvoju, djeca samohranih roditelja i djeca uzeta na uzdržavanje, djeca u godini prije polaska u osnovnu školu i djeca roditelja koji primaju dječji doplatak.
    Pravilnik o pravima roditelja djeteta s težim smetnjama u razvoju na dopust ili na rad s polovicom punog radnog vremena radi njege djeteta (NN 92/03) propisuje:

Članak 6.

2. Jedno od prava iz članka 3. ovoga Pravilnika ne može ostvariti roditelj djeteta s težim smetnjama u razvoju, odnosno prestaje mu to pravo za vrijeme dok je dijete stalno ili tjedno smješteno u ustanovi socijalne skrbi, zdravstva ili prosvjete, odnosno ako dijete boravi u ustanovi socijalne skrbi, zdravstva ili prosvjete svakodnevno duže od osam sati.

3. Izuzetno od stavka 2. ovoga članka roditelj koji sam živi s djetetom, a koji je obavezan raditi drugu smjenu, ima pravo na rad s polovicom punog radnog vremena, odnosno ne prestaje mu to pravo, iako dijete boravi u ustanovi socijalne skrbi, zdravstva ili prosvjete svakodnevno duže od osam sati.

mg1975's Avatar

Quote Originally Posted by maxi
    a, u Jukićevoj, nikad ne bi sama pogodila
    dokumentaciju? stare nalaze koje sam predala za prošlo vještačenje ili nove? ili sve :shock:
    Kako smo dobili informaciju od našeg ureda CZSS-a, oni će sve predmete poslati u HZZO oko 15.2.. Neznam kad ti trebaš novo vještačenje (sorry počela sam raditi pa ne pratim koncentrirano temu), ali mislim da nije na odmet priložiti svu med. dokumentaciju iz razloga što će HZZO biti zatrpan i 99% sam sigurna da će to ubrzati rješavanje tvog predmeta.

Mi tražimo izmjenu rješenja CZSS-a na HZZO-u pa su nam rekli da bi bilo dobro da donesemo kopije kompletne med. dokumentacije kako bi se ubrzalo rješavanje predmeta.

MBee's Avatar

Quote Originally Posted by mg1975
    U Zagrebu se papiri predaju u HZZO, Jukićeva 12 (za cijeli Zagreb). Trebaš napisati zahtjev/molbu za produžetak srv-a i priložiti kopiju med. dokumentacije.
    Samo da upozorim da ovo nije istina. Danas sam bila u Klovićevoj u Pravnoj službi i papiri se predaju po mjestu stanovanja jer CZSS-i tako prebacuju naše postojeće papire.
    Uz sve gore navedeno potrebno je kod dr-ice opće prakse uzeti i Uputnicu za liječničko povjerenstvo. U Klovićevoj se sva papirologija predaje oko 1,5 mjesec ranije u Urudžbeni, soba 1.

iki's Avatar

Da i ja pitam:
    Shvatila sam kako sada sve preuzima HZZO, jel tako?

Kakva je procedura kad ne želiš nastaviti njegu nego se vratiti na posao?

Imala sam dogovor sa svojom soc. radnicom da joj se javim u travnju 2009 (jer mi u rješenju piše da je u travnju 2009 potrebno kontrolno vještačenje).
    No kako radim u školi, dogovarale smo varijante kako "dogurat" sa njegom koja izlazi u travnju, da potraje do kraja svibnja.

Varijanta -skupljanje papira, pa odustajanje, pa rješenje o prestanku, pa čekanje da rješenje postane pravomoćno i.....eto kraja petog mjeseca.
    A kaj sad, ak to više ne rade soc. rad.?

mg1975's Avatar

Quote Originally Posted by MBee
    Quote Originally Posted by mg1975
    Samo da upozorim da ovo nije istina. Danas sam bila u Klovićevoj u Pravnoj službi i papiri se predaju po mjestu stanovanja jer CZSS-i tako prebacuju naše postojeće papire.
    Ok.....ali u Novom Zagrebu nije moguće predati dokumentaciju......plus što nas je CZSS Novi Zagreb uputio na Jukićevu 12.

Mi smo predavali papire zbog promjene u korisniku dopusta za njegu.

MBee's Avatar

Vjerojatno Novi Zagreb i spada u Jukićevu, ja sam Trnje i spadam pod Klovićevu.

Ne spada cijeli Novi Zagreb u Klovićevu, Dugave spadaju na Remetinec HZZO i tamo ja moram predati papire, a tamo sam i otvorila porodiljni.

Sorry nije Klovićeva trebalo pisat nego Jukićeva

mg1975's Avatar

Mi zvali HZZO Novi Zagreb, a oni nas uputili na Jukićevu.

Možda nije na odmet prvo nazvati lokalni ured HZZOa.......evo linka na brojeve telefona http://www.hzzo-net.hr/02_04_20.php

p.s. Znam da je HZZO ured u Remetincu nadležan za cijeli Novi Zagreb jer sam i ja tamo rješavala papire za komplikacije i porodiljni.

maxi's Avatar

ja sam uspjela dobiti jednu od lokacija HZZO-a u blizini kuće ali na broj pravnog savjetnika u Mihanovićevoj se nitko ne javlja

ima li netko informaciju za Medveščak, gdje se predaju papiri? ili da riskiram i odnesem sve u Klovićevu gdje sam sve inače obavljala?

maxi's Avatar

i kad kaže da se "nitko ne javlja" mislim na uporno zivkanje već drugi dan

Default porodiljni

Evo imi krećemo sa vještačenjem. KAo prvo nejasno mi je do kad mi je odobrena njega. U rj. stoji:"...priznaje se pravo na dopust zbog njege djeteta ime i prezime sa danom konačnosti ovog rješenja.
    Korisnik je dužan do 01.4.09. porenuti postupak." Drugi rođ. je dva mj. kasnije i pretpostavljala sam da su se dosjetili da im je potrebno dva mj dok donesu odluku i traže dva mj. radnije vještačenje.
    Zovem danas HZZO i pitam šta treba od dokumentacije i gđa kaže:
    - rodni list
    -potvrde da smo u radnom odnosu ja i mm (nije mi jasno zašto ja pa nisam mogla dobit otkaz u međuvremenu kad sam u statustu u kojem jesam)
    - rješenje centra
    - mišljenje i nalaz
    - medicinska dokumentacija
    I to sve treba predat već u drugom mj., a ja tempirala preglede krajem trećeg da bi bili nalazi "svježi".
    Zovem ponovo i gđa. kaže da nalazi mogu bit od zadnjeg kontrolong pregleda.
    Nikakvu uputnicu mi nije spominjala. SUtra idem u svoje pedijatrice da je pitam u vezi ove medicinske dokumentacije. Ako dijete nije primilo sva cjepiva ako slabo napreduje u težini i sl. to mi ne piše u medicinskoj dokumentaciji.
    Slabo mi je od svega ovoga. Nekako mi izgleda sve prejednostavno.
    KAo da će priznavati zaista teškim slučajevima, a ostali nek se sami bore.

Default porodiljni

Evo imi krećemo sa vještačenjem. KAo prvo nejasno mi je do kad mi je odobrena njega. U rj. stoji:"...priznaje se pravo na dopust zbog njege djeteta ime i prezime sa danom konačnosti ovog rješenja.
    Korisnik je dužan do 01.4.09. porenuti postupak." Drugi rođ. je dva mj. kasnije i pretpostavljala sam da su se dosjetili da im je potrebno dva mj dok donesu odluku i traže dva mj. radnije vještačenje.
    Zovem danas HZZO i pitam šta treba od dokumentacije i gđa kaže:
    - rodni list
    -potvrde da smo u radnom odnosu ja i mm (nije mi jasno zašto ja pa nisam mogla dobit otkaz u međuvremenu kad sam u statustu u kojem jesam)
    - rješenje centra
    - mišljenje i nalaz
    - medicinska dokumentacija
    I to sve treba predat već u drugom mj., a ja tempirala preglede krajem trećeg da bi bili nalazi "svježi".
    Zovem ponovo i gđa. kaže da nalazi mogu bit od zadnjeg kontrolong pregleda.
    Nikakvu uputnicu mi nije spominjala. SUtra idem u svoje pedijatrice da je pitam u vezi ove medicinske dokumentacije. Ako dijete nije primilo sva cjepiva ako slabo napreduje u težini i sl. to mi ne piše u medicinskoj dokumentaciji.
    Slabo mi je od svega ovoga. Nekako mi izgleda sve prejednostavno.
    KAo da će priznavati zaista teškim slučajevima, a ostali nek se sami bore.

Pink-OS's Avatar

Quote Originally Posted by amel
    Cure, kad treba predati papire za prvi put produljit porodiljni? Kao što je vidljivo iz potpisa porodiljni mi ističe 1.6. Imam sve papire i preporuke, jel prerano, kaj mislite?
    nije rano,samo ti kreni!

Pink-OS's Avatar

Quote Originally Posted by luka2306
    zanima me dali netko zna što bude u slijedečoj situaciji... Moja prijateljica je na pola radnog vremena do djetetove 7 godine. Djete je sada 5 godina. Ona je ostala trudna,i sada ne zna kakva su joj prava,dali joj ako ode na porodiljni ostaju invalidnina i doplatak? te pošto se do 6 mjeseca djetetova života isplačuje puna plača,dali bi to vrijedilo i za nju jer joj sada pola isplačuje firma a pola država...

PLEASE odgovorite mi!!! HVALA unaprijed
    laički,doplatak i invalidnina ostaju jer to su djetetova prava a ne majkina dakle....
    za ovodrugo ne znam nek nazove hzzo iako ja mislim da bi trebala dobiti punu plaću ili nek ide onih samo 45 dana ili 28 na porodiljni što se zakonski mora ići u trudnoći,onda bi prvih 6mj trebala imati punu plaću,nek me neko ispravi ako griješim

Pink-OS's Avatar

Quote Originally Posted by ivana zg
    ivana ja sam odluku drugostupanjske komisije čekala 6 mjeseci ,tako da idi nemaš što čekat tko zna kad će to biti obrađeno!

Default Dopust

Bok cure,treba mi hitno vaš savjet ili pomoć ili bar nekakva smjernica što da sad radim.Redovni roditeljski dopust mi ističe 1.4. kada beba ima 1.god. u TOM PERIODU MENI JE ISTEKAO UGOVOR I OSTAJEM BEZ POSLA.Beba ima čl.38,ima invalidninu i ima uvećani dd.Imam li ja kakvu mogućnost tražiti produžetak dopustaza njegu djeteta ili nešto slično,budući da sam ostala nezaposlena za vrijeme porodiljnog.Mogu li dobiti status njegovatelja ak ne produženi dopust?Mogu li se 2zaposliti" pa onda ostvariti produljeni dopust?? mOGU LI UOPĆE OSTVARITI IKAKVU NAKNADU ?? :?

Pink-OS's Avatar

čuj nešto svakako možeš od tog napraviti,barem da te netko od poznanika prijavi na nekoliko mjeseci pa da ostavriš ovo pravo na njegu djeteta,a ti sama procjeni dali imate uvjeta za njegovatelja,tu su puno stroži!
    Bože,Bože koli ti je to idiot uopće dao otkaz za vrijeme porodiljnog!? šta ti je ugovor istekaoili što! ?

Pink-OS's Avatar

sad sam vidjela da ti je ugovor istekao,najjače mi je kad čak i sindikalisti kažu PA TO NIJE OTKAZ AKO JE NEKOM ISTEKAO UGOVOR,a da što je to nego otkaz,ma gade mi se,sve o+ide na ruku poslodavcima,čast izuzecima!

Default PRODUŽETAK

Znači,mogu ja tako napravit,da se zaposlim na 2 mjeseca i onda tražim produženi za njegu djeteta? Super,ako to može tako...A za njegovatelja mislim da imam isto uvijete jer mi je beba slijepa s 0% vida + ostala motorička oštećenja i stvarno joj je potrbna stalna njega..ali mislim samim time što ne vidi da imam pravo to tražiti? Što vi mislite?
    :?

Pink-OS's Avatar

joj stvarno ne znam to za njegovatelja,možda se netko drugi javi da zna više o tom!
    što se tiče zaposlenja,samo provjeri koliko dugo moraš biti zaposlena,to ne znam i naravno dogovori da ti nedaju otkaz sve to vrijeme 8)

Page 23 of 28 FirstFirst ... 132122232425 ... LastLast