Možda nisam bila dovoljno precizna.....
CZSS na osnovu skraćenog nalaza i mišljenja može napisati rješenje (tako je bilo kod mene). Skraćeni nalaz i mišljenje su dovoljni i za podnošenje zahtjeva za uvećani DD.
Možda nisam bila dovoljno precizna.....
CZSS na osnovu skraćenog nalaza i mišljenja može napisati rješenje (tako je bilo kod mene). Skraćeni nalaz i mišljenje su dovoljni i za podnošenje zahtjeva za uvećani DD.
Na osnovu nalaza i mišljenja su mi napisali rješenje za 4-satno radno vrijeme ali socijalna radnica tvrdi da to nije dovoljno za rješenje za patronažnog defektologa što mi je puno bitnije.
Nije mi jasno ovo s DD i poreznom olakšicom - imaju li na to pravo svi koji su dobili rješenje od czss ili ovisi o dijagnozi?
Nedavno su se javile cure da su nekima odbili uvećani DD zbog nekog novog pravila oko dijagnoza (mislim da je to bilo van Zagreba) iako na web-u od HZMO-a nema nikakvih podataka o tome tj. svi koji imaju rješenje od CZSS da im dijete ima teže oštećenje zdravlja imaju pravo na uvećani DD bez obzira na dohodovni cenzus.
vidi ovdje
http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=100
Poreznu olakšicu možeš ostvariti na osnovu rješenja od CZSS-a (za sada nitko nije javio da su ga odbili), ako ti ne radiš 4h onda tm može koristiti tu olakšicu (dodatna olakšica iznosi 0,3).
Na osnovu kojeg rješenja, imam dva (za 4-satno radno vrijeme i za defektologa)?mg1975 prvotno napisa
Meni su sa HZZO- a poslali obavijest da im nisam dostavila nalaz i mišljenje za DD. A ja to nisam ni dobila od soc. radnice... samo zapisnik i rješenje poštom. I sad ja nju zovem a ona mi kaže da to ne daju kad dijete ima manje oštećenje kao moje, jer nemam pravo na DD, osim ako i bez toga imam pravo pa mi ga nešto malo povećaju. Je li itko u zadnje vrijeme dobio DD sa distonijem :?
Soc. ti mora dati nalaz i mišljenje komisije bez obzira hoćeš li ti tražiti DD ili ne.
da, ni ja ne razumijem kako nisi dobila nalaz i misljenje komisije. josip ima distoni, mi smo dobili uvecani DD
Bila sam kod soc. radnice i dala mi je nalaz i mišljenje, kao nije mi ga dala jer je smatrala da neću dobiti DD. Kaže da o tome odlučuje komisija koja meni neće odobriti jer je to tako malo oštećenje, odobravaju samo sa teškim oštećenjima. Nisam se htjela prepirati nego sam samo tražila taj papir i rekla da ću ja predati taj papir pa kako bude. Kaže ona meni ah to vam je koja kunica više![]()
Uglavnom baš me je razljutila, pa ja sam se čudila da svi ovdje pričaju o tom papiru a ja ga nemam :?
MAlena beba kad si dobila DD, prije koliko su ti ga odobrili?
Imam li pravo žaliti se ako mi ga ne odobre, i na kojoj osnovi ?
ja sam dobila DD prije koji mj. dobila sam za 4 i za 5, znaci od 3 mj o.g.
ja sam razumila da SVI koji dobiju dopust za njegu imaju pravo na dd.
pusti ti svoju soc. radnicu, sta ona prica, samo ti posalji, mislim da svakako imas pravo na dd
Ja za L. dobivam uvećani DD od siječnja ove godine......točnije od 21.1. kad sam podnjela zahtjev. Dijagnoza nam je distoni.
ja sam bila ta koja je isto imala problema sa doplatkom! uglavnom dobili smo ga!
pale ja bih rekla ako imaju svi pravo ima i tvoje dijete i zato se naoružaj strpljenjem i nemoj odustati dok god neostvarite pravo na doplatak![]()
Možda za tvoju soc. to jesu mali novci ali uz ovu mizeriju od 2000kn itekako dobro dođu!
Kada sam ja tražila soc. radnicu da mi da nalaz i mišljennje ( pošto mi ga sami nisu poslali) pitala je zašto mi treba.Kada sam rekla da je za doplatak rekla mi je da nemamo pravo na doplatak 100%, ja sam rekla da imamo, a ona ne nemate!
Ma nemaju oni pojma!
Dobili smo doplatak. Valjda je mislila na neki doplatak od CZSS.
Ok, thanks cure![]()
Znači, čekam riječ iz HZZO-a, a ako i oni misle kao i soc radnica, u napad![]()
Koliko ste čekali to rješenje, neka tri mjeseca ili :?
Evo, mi bili u ponedjeljak na vještačenju, i sad čekamo da nam jave kaj su odlučili.
Rješenje nam je stiglo za mjesec dana, računaju otkad predaš papire.
S time da su mi naknadno javili da trebam donijeti još neke papire, pa su računali mj dana otkad sam donijela taj zadnji papir.
Ja sam pitala na Hzzo-u (za doplatak) i rekli su mi da oni to ne rješavaju, nego Hzmo (mirovinsko!?!). Zvala sam njih i rekla mi ženskica na tel. da moram zahtjev s rješenjem od komisije poslati u A. Žaje (Zg), pa mi je sve čudno. Curke iz Zg i okolice, gdje ste vi predavale?
Predaješ u Mirovinsko, imaš baš šaltere za DD.
Evo i mi konačno dobili rješenje, naravno da moram na bolovanje dok ne bude pravomoćno.
Papire predala 20.03. a na komisiji bili 10.05. i šta da još rečem.![]()
Molila bi da mi malo pomognete da ne čitam sve, koliko sam skužila s nalazom i mišljenjem i rješenjem trebam ići u Žajinu.
da li mogu već sad ili kad rješenje postane pravomoćno?
I da li mi treba još nešto osim toga, tipa formular, biljezi i sl.
Hvala!
E da novo vještačenje je siječanj 2010. i dijagnoza Dystoni.
![]()
AnneMary dobili ste godinu i pol!! super, cestitam!!
vidim da je tvoj CZSS spor kao i moj, i ja sam rjesenje cekala puna dva mjeseca!!!![]()
mozes odnjeti privremeno rjesenje, neke su cure pisale da su naknadno odnjele i pravomocno ali meni nisu trazili. Moras predati i onaj nalaz i misljenje komisije. Ako prvi put predajes za DD moras jos priloziti i rodni list, neznan koje jos dokumente za roditelje treba jer sam ja to davno predala, jos za prvo dijete (kad jednom predas vise ne treba).
Kupi onaj formular za DD u NN, tamo ti sve pise.
dakle :
formular za DD,
rodni list,
privremeno rješenje,
nalaz i mišljenje.
jel to sve?
sama sam sa curicom i ne mogu si dozvolit vozanje od njihove strane, želim doći sa svime i odjednom to obaviti.
da ne velim da sam tražila nalaz i mišljenje i kad sma došla kod pedice po bolovanje, vidim da mi je iskopirala krivo, tj. tuđe, sad moram ponovo kod njih!![]()
1. Zahtjev za doplatak (UT-V-430) NNAnneMary prvotno napisa
2. preslika osobne iskaznice
3. rodni list
4. nalaz i mišljenje Prvostupanjskog tijela vještačenja tj.
5. rješenje CZSS-a o postojanju oštećenja zdravlja djeteta (ja sam dostavila naknadno, MORA SE)
6. preslika tekućeg ili štednog računa
I da, ne moraš ići osobno, može netko dostaviti papire umjesto tebe.
Nažalost moram sama, jer nemam nikoga tko bi mi to mogao napravit!MBee prvotno napisa
Svejedno hvala!
Možeš poslati poštom, samo budi sigurna da si sve papire priložila.AnneMary prvotno napisa
još me samo zanima jesi ovo mislila na privremeno rješenje ili ono zadnje, kad postane pravomoćno.MBee prvotno napisa
ja sam preuzela to privremeno rješenje, a pravomoćno tek 16.07., mislim da sam čitala da može i to privremeno, a socijalna radnica veli da mora ovo zadnje. :?
predala sam papire danas, sutra dolazi doma soc.radnica :D
ali treba dočekati komisiju u ljetnim mjesecima :/
moze prvremeno. provjereno, ja sam poslala i nisu mi ni trazili ono pravomocno!AnneMary prvotno napisa
Ja sam predala nalaz i mišljenje i naknadno dostavila pravomoćno rješenje (rekli su da im ne donosim privremeno nego tek kad bude pravomoćno).AnneMary prvotno napisa
a jel znate di da zovem da pitam? ima ko broj za informacije?
telefon na koji stranke mogu dobiti pravne savjete/doplatak za djecu:
01/4595-914
Hvala!![]()
sve sam prikupila, sutra zovem i šaljem poštom, da ne vucam djete po Zagrebu i busevima.
ZANIMA ME DA MI ODGOVORE CURE KOJE SU NA 4 SATA.
Da li vam firma iz neto ( ako je fiksna) izracunava bruto , pa iz polovice bruta isplačuje plaču?
Naime meni bi plača trebala biti (neto) oko recimo 6000 kn, oni to podjele s 2 ,pa od toga naprave bruto,pa isplate recimo oko 3000 kn, ali socijalno iz njihovog dvostrukog bruta izračunavaju sve kaj treba odbiti, i to sve skupa ispadne oko recimo 2600. Sve skupa je recimo 5600 , a ne 6000.
Pitala sam u računovodstvu da bi se iz ukupne neto radio bruto, pa onda djelio , rekli su da za to mora biti suglasnost nadležnih, pa me zanima kakav je kod vas običaj
soc.radnica će sutra poslati mišljenje na komisiju, kaže da po njoj nema problema
e sad, po vašem iskustvu s obzirom na datum...koliko ću čekati na komisiju i postoji li neki maximum tj. zakonski rok u kojem me moraju pozvati?
maxi, nejmanje se čeka mjesec dana , bar u mom slučaju , a pošto je ljeto imaš šanse dočekati i 10.9.
Koliko se sjećam.....zakonski rok je 40 dana....ali daj provjeri to u mojim postovima iz I dijela ove tememaxi prvotno napisa
Molim one koji su na 4 sata da mi malo razjasne kako se dođe do takve vrste "porodiljnog". Trenutno koristim produljeni porodiljni do djeteove godine i 10 mj. Kad to istekne moram ići na komisiju. Zanima me da li ja tada dajem molbu za 4 sata ili mi oni produlje porodiljni tj ostajem kući potpuno. Da budem jasnija da li komisija daje 4 sata kad se radi o lakšem oštećenju ili se ja biram kakav porodiljni želim. Radi se o tome da se bojim da mi ne produlje, pa bi rađe tražila 4 sata nego da me odbiju potpuno. Možda sam nejasna - ispričavam se.
Split dovoljno si jasna. Ne ovisi o nacinu na koji ces koristiti dopust oce li ti ga odobriti ili ne, samo o teskocama koje dijete ima. A ako ti odobre dopust o tebi ovisi kako ces ga koristit.
Hvala beba. Sumnjam da će mi odobrit. Radi se o hipotoniji. Nadam se da će do tada prohodat (Sad ima 13 mj.). Pokušat ću svejedno.
ja sam dobila uvećani dječiji s rješenjem od komisije u kojem su bila sva objašnjenja da se radi o dis obzirom da radim 4 sata, dobila sam i poreznu olakšicu.
Meni je rješenje do 10 mjeseca. Sad me zanima, ukoliko moja malena do tada prohoda da li sama odustajem od ponovne komisije ili ju moram proć?
Zanima me i kad mi se ukida dječiji? Da li s ponovnim nalazom komisije?
Stigao nam je nalaz i mišljenje, a rješenje još čekamo. Uglavnom, dobili smo godinu dana :D !
Sad me zanima u vezi porezne olakšice, L. je prijavljen na MM-a, pa mi je logično da i dodatnu olakšicu ostvaruje on - no kako u našoj državi u mnogočemu nema logike, pitam da li je to tako ili moram ja ići na poreznu?
Ne moraš ići ti ali pričekaj pravomoćno rješenje (predaš im presliku).
Predala sam puste papire za dodatnu njegu,dva mjeseca cekam da me zovu,ali evo jos nista.Obavjestila sam i sefa o tome.Sad 23.07. mi istice porodiljni,sta da radim?
Nazovi socijalnu radnicu pa pitaj gdje je zapelo.
ZANIMA ME DA MI ODGOVORE CURE KOJE SU NA 4 SATA.
Ima li tko komentar na ovo!!!!!!!!
Da li vam firma iz neto ( ako je fiksna) izracunava bruto , pa iz polovice bruta isplačuje plaču?
Naime meni bi plača trebala biti (neto) oko recimo 6000 kn, oni to podjele s 2 ,pa od toga naprave bruto,pa isplate recimo oko 3000 kn, ali socijalno iz njihovog dvostrukog bruta izračunavaju sve kaj treba odbiti, i to sve skupa ispadne oko recimo 2600. Sve skupa je recimo 5600 , a ne 6000.
Pitala sam u računovodstvu da bi se iz ukupne neto radio bruto, pa onda djelio , rekli su da za to mora biti suglasnost nadležnih, pa me zanima kakav je kod vas običaj