Stranica 9 od 28 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1354

Tema: Njega djeteta nakon 1 godine - II dio

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam tek od 1.7. na 4 sata pa ću tek slijedeći mjesec znati tko mi koliko isplaćuje tako da za sada ne mogu pomoći.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zvala je prije dva dana i kaze da ne zna ni ona kada ce biti komisija.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

@maxi

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ovo što se tiće plaće na 4 sata...
    Ja ovaj mjesec dobivam prvu. Poslodavac mi je rekao da bi ja dobila neto plaću 4 000 kn, on mi uplaćuje 2 200 kn, a Centar 1 800 kn, da mu je tako rekla knjigovođa. Polovicu od poslodavca sam dobila, još sad čekam oko 20 - og ovu drugu polovicu. Raspitat ću se kod knjigovođe oko ovoga, jer nisam još ni na poreznu išla srediti olakšicu.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni točno pola pola uplaćuju. Pola mi sjeda od firme 4. u mjesecu , a polovicu oko 20. CZSS.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi dobili do 3. g. Sad čekam nalaz pa da krenem za dječji.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja već 3 g dobivam pola plaće od firme,pola od czsc, i nikad ne dobijem isti iznos,a obrazloženje je bilo da firma koristi poreznu olakšicu,pa je njihova isplata nešto veća od onog dijela što mi isplaćuje centar.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne znam ja sam u državnoj firmi pa je to možda drugačije

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Može samo ukratko,jer ne stignem sad sve pročekirat.Što se tiče porezne olakšice, mala je na muža prijavljena, ja korstim 4h.Znači,oboje trebamo mijenjat PK,ili?

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

koliko sam upućena samo jedan ima to pravo, a meni su iz firme rekli bolje onaj tko ima veću plaću.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Baš sam htjela pitati to za poreznu karticu, nisam baš sve skužila.
    Dobiva se nekava olakšica?
    Evo nama sutra rješenje postaje pravomoćno! :D
    pa ću ga sutra preuzeti, konačno!
    Poslala sam papire za DD, još samo naknadno trebam i ovo pravomoćno rješenje.
    Oni će poslat firmi!
    Jel još nešto treba i šta je s tim porezom?
    Može kratke upute, i da , mm je odsutan , jel to može bez njega?
    Jel se to može samo na prijavi poreza na kraju godine?
    Please help!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može i a kraju godie, apose ako je plača fiksa!

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zvala sam danas poreznu u VG, i rekla mi je ženska nek dođem sutra s rješenjima od Centra.Ali je rekla isto da ne mijenjam ništa na poreznoj kartici,jer to nije trajno rješenje. :? Niš ne kužim,ali vidjet ću sutra što će mi tamo reći.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni na rješenju piše ponovno vještačenje u 10 mjesecu pa su mi opet upisali u poreznoj i povećala mi se plaća.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

eh da ponovim moje pitanje

na dopustu za njegu djeteta sa skračenim radnim vremenom sam do listopada ove godine.
    Malena već prohodava i nema šanse da mi odobre produljenje. Recite mi da li taj dopust mogu prekinuti ja sama ili baš moram ponovno proći komisiju

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Meni su rekli da im se javim mjesec dana prije nego mi istekne dopust tj skračeno radno vrijeme. Soc. radnica je rekla da mi sigurno neće više trebati dopust i da ću im ja javiti da ne želim vještačenje jer nema više potrebe i da je onda to gotovo, nekakav zahtjev, nešto tako. Ako ne dođem onda oni moraju proći cijelu proceduru vještačenja, ili nešto tako, uglavnom bolje je sam se javiti da nas ne tlaće ako nema potrebe.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala.
    A šta je onda sa uvećanim dječijim? Vjerojatno onda sa tim papirom idemo na odjavu tog dječijeg ili nam vrijedi do kad je navedeno u rješenju za dječiji doplatak?

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Za DD nemam pojma kako ide, ali nekako mislim da treba to odjaviti, ne znam zašto ( a još ga nisam ni dobila )

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

od danas nam je reješene pravomoćno! :D

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

:D

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    hvala.
    A šta je onda sa uvećanim dječijim? Vjerojatno onda sa tim papirom idemo na odjavu tog dječijeg ili nam vrijedi do kad je navedeno u rješenju za dječiji doplatak?
    Kad prestane pravo na produljeni porodiljni ili srv,onda se ukida i dd,tj mi smo im dužni poslat rješenje o prestanku korištenja prava.
    A jel ti želiš još biti na porodiljnom i dobivat dd? Meni je centar pobio pravo na 4h,ja sam se žalila i žalba se rješavala 4 mj, a u tom vremenu sam ja koristila pravo rada na 4 h i dobivala dječji.Dakle,dok se god žališ,pravo koristiš.I sad mi je drugostupanjska komisija produljila srv još godinu dana.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

stvar je u tome što je moja mala za divno čudo prohodala i nevjerujem da će mi ga produljiti. Vidjet ćemo što će još fizijatrica reći.
    E a i mi bi drugo djete pa me strah ukoliko sam na skraćenom radnom vremenu a odem na komplikacije da će mi računati samo tih pola što dobivam od firme a ovo od CZSS-a da neće gledati. E a ipak mi ta polovica treba.
    morat ću baš nazvati HZZo da se raspitam.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prekjučer nam je stiglo rješenje - piše da mi je odobreno srv do vještačenja u lipnju iduće g., a u nalazu i mišljenju stoji godinu dana. E sad, budući da će mi rj. postati pravomoćno tek zadnjih dana ovog mj., moje srv će ispasti manje od 11 mj :? . Nije mi jasno zašto takav nesrazmjer - do kojeg je došlo radi njihove sporosti? I još k tome, u 8. mj. smo na kolektivnom g.o., ali bitno da sam radila puno r.v. dok smo najintenzivnije hodali na vježbe i doma vježbali .

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mama sanja to ti je uobicajeno. meni je isto pisalo godinu dana, na vjestacenju smo bili 17.12.2007. a rijesenje smo dobili 15.02.. postalo je pravomocno 01.03. Ja iman pravo do 31.12.o.g. znaci 10 mj

to ti je nasa administracija, a kad mi njima nesto moramo platit onda su puno brzi...

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mama sanja i kod nas je isto tako......
    Bili smo na vještačenju u 11. mj., nalaz komisije su faksirali našoj soc. polovicom 12. mj. (mislim da je to bilo 17.12), rješenje postalo pravomoćno 19.1. (zbog toga što je još trajao porodiljni dopust), ponovno vještačenje u 12. mj. ove godine.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

stvar je u tome što je moja mala za divno čudo prohodala i nevjerujem da će mi ga produljiti.
    Mi trebamo na ponovno vještačenje u 12. mj.. L. hoda (prohodala sa 14 mj.), ali mi je neuropedijatar rekao da bi mogli tražiti produljenje jer još usvaja tehniku hodanja (moramo raditi još na finesama) tako da ćemo ići na produljenje pa šta bude.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

stvar je u tome što je moja mala za divno čudo prohodala i nevjerujem da će mi ga produljiti. Vidjet ćemo što će još fizijatrica reći.
    E a i mi bi drugo djete pa me strah ukoliko sam na skraćenom radnom vremenu a odem na komplikacije da će mi računati samo tih pola što dobivam od firme a ovo od CZSS-a da neće gledati. E a ipak mi ta polovica treba.
    morat ću baš nazvati HZZo da se raspitam.
    Ajde kad se raspitaš na HZZO-u za ovo javi mi i ja se nekako nadam još jednom čudu dok mi istekne ovo skraćeno radno vrijeme

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

jutro

meni moj socijalni tek jučer dao nalaz i mišljenje. Hvala Bogu pa sam dobila dječiji i bez toga.
    Pitala sam ga ukoliko malena prohoda kako onda ide. Rekao mi je da ako ja hoću prekinuti taj dopust da samo dođem do njega da mu potpišem izjavu. Ništa mi nije rekao mjesec dana ranije.

a ovo za HZZO ću danas ispitati

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

adi, ima li kaj novog??????

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma zvala sam u HZZO ali na šalter tamo gdje ja pripadam. Uglavnom napričala mi je sve i svašta.
    Ona čak ni ne zna kako bi se to računala, ali da bi bilo bolje prekinuti dopust, tj. vratit se na puno radno vrijeme pa na komplikacije.
    Ali mi opet nije rekla da li ću imati punu plaću.
    Da pošaljemo email glasnogovornici?
    Ili da nam se bar neko javi ko je tako napravio i ko zna kako to ide???

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Adi,ja sam sve to prošla.Bila na 4h, zatrudnila, i prosjek ti se uzima cijele plaće,a ne samo 4 h.Ja sam dosta pisala o tome i kopirala mail od glasnogovornika hZZo-a,pa u tražili potraži.Ja sam se ponovo vratila nakon 6 mj porodiljnog na 4h.Tad mi je taman rješenje isticalo,išla sam na novo vještačenje,odbili mi 4 h,žalila sam se i produžili.Lovu nikakvu nisam izgubila,osim kad sam bila na porodiljnom nemaš pravo na dječji doplatak.
    Guraj žalbe dok možeš,ja sam otvorila drugi porodiljni 28 dana prije poroda,jer mi je bilo žao lovu izgubit,a i pravo na 4h.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala,
    znači ti si ostala na njezi djeteta s 4 sata do porodiljnog? Nisi koristila komplikacije?
    Budem još tražila da vidim cijelu tvoju situaciju.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

rad na 4h i nova trudnoća
    možete tu pročitati stellin slućaj.
    Da i meni je rekla u HZZO da bi prvo trebala prekinuti ovaj dopust pa onda na komplikacije.
    Budem još istraživala.
    Sretno i hvala svima

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo ja dobila uvečani DD, toliko o tome što mi je soc. radnica rekla da nemam pravo
    Još sad čekam ovu drugu polovicu plaće

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Dobila sam i onaj drugi dio plaće od Centra, točno onako kao mi je poslodavac rekao, poslodavac 2200 kn, a centar 1800 da bi ja dobila 4 000

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

super pale
    ja trudna

pa ću izgleda stvarno na komplikacije i u borbu s HZZO-om. Al do 10.mj. ima vremena. Do tad ću sve ispitati.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Koliko se čeka na isplatu DD i da li on sjeda s naknadom iz CZSS ili odvojeno?

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam zahtjev predala 8.5. a dječiji sjeo 20.6. Odvojeno mi stiže od CZSS.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja dobijam odvojeno.

adi cestitke na trudnoci!! nadam se da ces izboriti svoja prava

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Adi super :D čestitam, ja se nadam da ću i ja do svibnja 2009. imam vremena, valjda će nam uspijeti.
    Ja dobila odbijenicu za vrtić i žalila se, pa su me nazvali i rekli da se oni ne mogu brinuti o "takvom" djetetu adekvatno. Ja je pitam pa koja to djeca sa lakšim poteškoćama u razvoju imaju prednost kad moja sa laganim distonijem nema :? Da bi oni sada trebali smanjivati grupu zbog nje a da to nisu u mogućnosti, da bi je djeca pregazila a ja i dalje stojim da bi za nju bilo bolje da je ta 4 sata dok ja radim sa drugom djecom.
    Ja sam dobila i drugi dio plaće, baš onako kao što mi je knjigovođa rekla, poslodavac 2200, a Centar 1800 da bi ja dobila 4000

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala cure na čestitkama

pale sretno za vrtić

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ma bez veze ništa od vrtića, za sada ostajemo sa baka servisom do daljnjega iako ja nisam sretna s time, a Iva je skroz prohodala- tako mi je smješna kad odjednom promjeni pravac i bježi od mene

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala,
    znači ti si ostala na njezi djeteta s 4 sata do porodiljnog? Nisi koristila komplikacije?
    Budem još tražila da vidim cijelu tvoju situaciju.
    Ja sam radila do kraja,jer sam se super osjećala,i žao mi je bilo ukidat DD.Tako da sam ja prekinula radni odnos na 4h i odmah išla na obavezni porodiljni,bez da sam išla na komplikacije.A kad sam trebala bolovanje,otvarala sam na druge dijagnoze,jer je sve to komplicirano s papirima,jer svaki put trebaš prekinut 4h na toliko koliko ideš na bolovanje.Prestrašno mi je i prisjećat se svega toga.Zato i ne pišem ništa na ovoj temi,jer sam prošla sito i rešeto dok sam ostvarila prava.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

daj mi stella još reci kad prekidaš Dopust za njegu djeteta kada taj prekid postaje pravomoćan. Mislim da li se treba čekati neki rok?

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas se krivo računa dio koju ti ispalćuje centar, više o tome imate na Anđelima ili proguglajet Nevenka Turković.
    Poslodavac iz neta ispalćuje jedan dio, a drugio dio šalje u centar. Kod mene je dio od poslodavca veći jer dobivam tu i prevoz.
    Taj dio je netočno računat jer bi se trebao bruto dijeliti na 2 dijela.
    Sada se ustanovilo da su centri krivo računali i za dio kada je roditelj bio na bolovanju ili na GO, pa smo trebali podnositi pismeni zahtjev za naknadno izračunavanje i isplatu; cijela priča vrijedi samo unazad 3 godine.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja ovaj mjesec očekujem prvu uplatu od Centra i baš me zanima kolika će biti jer mi firma isplaćuje i prijevoz i topli obrok.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pitanjce za sve vas koje ste na 4-satnom radnom vremenu........

Šta radite kad vam je dijete bolesno? Bolovanje ili nemamo pravo na to jer smo na skraćenom radnom vremenu......

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nisam bila u toj situaciji ali pretpostavljam da imamo pravo na bolovanje jednako kao i na godišnji. Ako je dijete bolesno moraš biti doma.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

imaš pravo na bolovanje i na godišnji

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

HITNO MI JE, MOŽE LI MI TKO POMOĆI I ODGOVORITI!!!!!

Krajem mjeseca trebala sam donjeti nalaze soc. za novu komisiju, no moja mala je prohodala :D (ima 16 mjeseci), i što sada,?

1. imam li uopće pravo tražiti novo produljenje i na osnovi čega?
    2. ako nemam pravo kome se trebam obratiti za "prekid produljenja" i kada ono uopće nastupa, kada se moram vratiti na posao?
    3. da li da ipak odem na komisiju i kažem da je mala dok smo čekali na komisiju u međuvremenu prohodala ( moram s njom 01.09.08. na privikavanje u jaslice, a ko počnem raditi to mi šefica neće dopustiti)
    4. moram li ja u Žajinu odnjeti kakve papire u slučaju prekida ili to soc. riješava- zbog obustave isplate
    5. kako da znam koliko su mi isplatili iz Žajine???

ne želim kršiti zakon, ali ako mogu još malo dulje ostati sa svojom princezom, rado bih

PUNO HVALA UNAPRIJED NA ODGOVORIMA!!!!!!hITNO MI JE NE ŽELIM GUBITI VRIJEME!

Stranica 9 od 28 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •