Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Temelji zgrade

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Temelji zgrade

Zivim u prizemnom stanu , stara gradnja (drvene grede) , a ispod nas se nalazi prostor u vlasnistvu grada . Nekad se taj prostor koristio kao skladiste , ali vec poduzi broj godina ima zabranu zupanijske komisije jer je ne udovoljava uvjetima za skladistenje robe. Danas su mi se javili i kazu iduci tjedan pocinju s radovima na skladistu . Namjeravaju promjenit stolariju, uredit zidove i povecat visinu prostora tako sto ce se ukopati . Pitanje je smiju li gradske vlasti ukopavati prostor bez suglasnosti drugih suvlasnika zgrade? Ljudi moji strah me je da se zgrada jednostavno ne srusi jer vec je na njoj radena nadogradnja, ne bi tila zivit u Kupskoj! Kako ih mogu sprijeciti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podnesi pismenu prijavu nadležnoj građevinskoj inspekciji.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dobro , a ovoitanje je smiju li gradske vlasti ukopavati prostor bez suglasnosti drugih suvlasnika zgrade?
    Jer ako ne smiju lako cemo to rijesit obzirom da smo svi slozni da ne zelimo nikakve radove koji bi ugrozili zgradu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E sad to ne znam, ali budući se njihovim akcijama u podrumu mijenja GD odnosno gabariti zgrade, statika i sl. ja bih ipak prijavila inspekciji.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Odredbom članka 41. stavka 1. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima („Narodne novine“, br. 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/06 i 141/06) propisano je da je za poduzimanje poslova koji premašuju okvir redovitoga upravljanja (naročito promjena namjene stvari, veći popravci, dogradnja, nadogradnja, preuređenje, otuđenje cijele stvari, davanje cijele stvari u zakup ili najam na dulje od jedne godine, osnivanje hipoteke na cijeloj stvari, odnosno davanje pokretne stvari u zalog, osnivanje stvarnih i osobnih služnosti, stvarnoga tereta ili prava građenja na cijeloj stvari) potrebna suglasnost svih suvlasnika.

po ovom bi trebali imati suglasnost svih suvlasnika!
    obavezno prijaviti građ. inspekciji ukoliko sumnjate da oni za to što namjeravaju raditi nemaju potrebne dozvole.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sigurno je jedino da nemaju suglasnost stanara , a dokumente nam ne daju na uvid. Lijepo sam im rekla da bez dokumentacije ako i brukvu pokusaju zabit ja zovem policiju i medije .
    Hvala cure!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dakle radnici dosli i poceli s radovima , podnjela sam pismenu prijavu nadleznoj gradevinskoj inspekciji , ali oni i dalje rade.
    Jucer sam skoro dobila slom zivaca kad je radnik tocno ispod Katina krevetica upalio pikamer i udri po zidu , a taman je zaspala. Naravno odmah je skocila po metra u zrak i vise nije zaspala. Sad ako smo slucajno u kuci dok rade, a sve se trese i buka je uzasana ,nece ni da stoji na nogama , vec je moras cijelo vrijeme drzati. Strah ju je!

Pitanje je u kom roku inspekcija treba izaci na teren i mogu li kako dobit pozurnicu? Dijete ce mi imati traume osim sto ce mi po stana razvalit.Pomagajte, molim vas!!

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa zovi opet inspekciju!
    A je su li izvjesili plan rada i poštuju li kućni red?
    Ono - od -do kad smiju raditi i slično?
    A suglasnost su SVAKAKO trebali ishoditi od suvlasnika zgrade!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kucni red je takav da sidem doli i vicem fajront!!
    Plan rada ni vidili , ni culi , kao nikakve ostale dokumente jer ih ne zele dati na uvid. Ustvari jucer sam uspila dobiti zakljucak kojim grad dozvoljava da se izvode radovi i skicu posojeceg i buduceg stanje , ali samo zato jer sam kontaktirala novinare pa su im oni postavili par neugodnih pitanja. Inace inspekcija ne daje informacije telefonom , a ni ne izlazi na telefonski poziv ili ako posaljes mail. Trebas doci tamo osobno i popunit neki obrazac, sto sam i napravila.
    Jos bolje je sto je inspekcija udaljena od nas ravno 100 metara , ali mislim da ustvari ne zele izaci na teren i da ce odugovlacit. Zato i pitam postoji li kakva pozurnica kojom bi ih mogla natjerati da dodu i obustave radove?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •