Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Popravljanje nakita

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Popravljanje nakita

Ispričavam se ako sam se javila na krivo mjesto, mene bi ineresiralo da li netko zna ili on sam popravlja nakit od perlica.
    Potrgale su mi se jantarove ogrlice za klince a neznam gdje ih popraviti.
    Hvala svakoj sugestiji, šaljite odgovore na pp.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kupi konac za ribarske mreže (za krpanje istih), pa sama preniži. Obavezno nakon svake prelice zaveži čvorić.
    Ako misliš da to prevazilazi tvoje bještine, svaka zlatarska radnja bi to trebala moći odraditi (jer rade prenizavanje niski bisera )

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da si mi bliže, ja bih ti to osobno napravila. S radošću!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj dream, ti si stvarno dream. Hvala svejedno
    Probala sam kod zlatarne gdje sam kupila ali njima je to gubljenje vremena.
    Možda ipak poslušam savjet vještičice, samo neznam kako ugurati i pričvrstiti tu nit u dio koji zatvara ogrlicu jer se zatvara na šarafljenje.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A jel baš mora biti ta kopčica na vijak? Ne bi htjela neku drukčiju kopčicu ( lakše mi je objasniti kako pričvrstiti drugu kopčicu nego ovu na vijak) ?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Dream prvotno napisa
    A jel baš mora biti ta kopčica na vijak? Ne bi htjela neku drukčiju kopčicu ( lakše mi je objasniti kako pričvrstiti drugu kopčicu nego ovu na vijak) ?
    Zašto je kompliciranije? Ako stavljaš stiskače samo objasniš kako se napravi omča, čas posla.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imala sam priliku raditi s barem 5 vrsta različitih vijak-kopčica. Različitih u smislu kako se na njih pričvršćuje niska. Nemam namjeru opisivati svih 5 načina, a ne znam kakvu točno ona ima kopčicu...
    Ostale kopčice idu sistemom stiskač+omčica s kalotom, pa gore kopčica s jedne strane, a s druge ringić umjesto kopčice. Vrlo jednostavno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zna li tko kako napraviti omcu na onoj kozici na koju se nizu perlice, ali takve koje nemaju kopcu, nego dva reda kozice pa se rasiri povlacenjem i skuplja isto tako?

ha, kak sam to objasnila

naime, dobila sam takvu ogrlicu i nosila je i jako mi je draga ali se jedna ta omca raspetljala i sad ne znam to vise zapetljati da isto izgleda.... a i ne mogu je nositi raspetljanu jer se ne moze skratiti...

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nautillus u Vlaškoj i u Boškovićevoj, popravljaju nakit, nižu bisere,..

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    a zna li tko kako napraviti omcu na onoj kozici na koju se nizu perlice, ali takve koje nemaju kopcu, nego dva reda kozice pa se rasiri povlacenjem i skuplja isto tako?

ha, kak sam to objasnila

naime, dobila sam takvu ogrlicu i nosila je i jako mi je draga ali se jedna ta omca raspetljala i sad ne znam to vise zapetljati da isto izgleda.... a i ne mogu je nositi raspetljanu jer se ne moze skratiti...
    Draga, vjerujem da će ovo pomoći: http://www.animatedknots.com/doublefishermans/index.php . Tu ti je animirani prikaz kako svezati takav čvor.
    Ako se ogrlica sastoji od dvije paralelne kožice, onda će ti poslužiti obični "hemp"-čvor iz tehnike makramea: http://www.beadage.net/hemp/two_knots.shtml .
    Uživaj! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, dream, hvala ti. iako na prvi pogled ne kuzim... pitat cu mm-a da on prouci.

aaaaa, jesi ti u zg? bi li ti to mogla?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Problem je u tome što je i kopčica od jantara pa bih je htjela zadržati ako je moguće

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj, dream, hvala ti. iako na prvi pogled ne kuzim... pitat cu mm-a da on prouci.

aaaaa, jesi ti u zg? bi li ti to mogla?
    Ja sam, na žalost, iz Požege. Rado bih ti to napravila, ali nemam ideju kako na daljinu .

Uzmi tu ogrlicu u ruke i prati slike na gornjim linkovima korak po korak. Sigurno ćeš uspjeti . Ajd, probaj, pa javi jesi šta uspjela...

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj twins mama prvotno napisa
    Problem je u tome što je i kopčica od jantara pa bih je htjela zadržati ako je moguće
    Ovako na neviđeno mogu samo pretpostaviti da je vijčić nekako uglavljen u polovicu jantarne kuglice na jednom i na drugom kraju ogrlice. Pokušaj ogrlicu rastaviti kod kopčice, pa ćeš vidjeti kako stvari stoje. Kako je rastaviš, suprotnim putem ćeš je kasnije sastaviti.
    Najčešće kroz sredinu vijčića ide jedan "čavlić", čija glavica ostaje u vijku, a ostatak prolazi na stražnju stranu vijka i treba ga zakvačiti za omčicu flaksa na kojega si nanizala nisku.
    Jedino što trebaš kupiti je flaks za nizanje tih perlica i metalni stiskači za završetke (trebat će ti 2 komada, ali sumnjam da itko prodaje na manje od paketića - 50 ili 100 kom). Obavezno pazi da su stiskači u obliku tubica, a ne okrugli jer ti okrugli s vremenom prokinu flaks što nam baš i nije u interesu . Dakle, kad nabaviš to što ti treba, slobodno se upusti u avanturu. I izvijesti nas jesi li uspjela. U krajnjem slučaju, ja 14. 5. dolazim u ZG na neku liječn. kontrolu, pa ti tada mogu to osobno napraviti .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dat cu mm-u pa ce on probati. a pozega mi nije nedostizna, mozda ti navratim... ili posaljem nekoga 8) imam neke veze s pozegom

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dat cu mm-u pa ce on probati. a pozega mi nije nedostizna, mozda ti navratim... ili posaljem nekoga 8) imam neke veze s pozegom
    Eto, ako ni tvoj muž ne uspije, ovo će biti savršeno rješenje ! Bit će mi drago !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

muz je uspio 8)
    sto ne znaci da ne mozemo navratiti do pozege

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Naravno, Ivana! Čitaš mi misli! Upravo sam sad došla napisati da poziv k meni vrijedi i za slučaj da TM uspije riješiti misteriju čvora na ogrlici.
    Kad budete išli do PŽ, stavi na sebe tu ogrlicu .

Drago mi je čuti da je uspio . Sad će moći i tebe naučiti vezati čvorove 8) .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim stvarno Dream si nevjerovatna, iznenađuješ i znanjem i strpljenjem i detaljnošću u vezi nakita. Definitivno ću se probat upustit u avanturu s ogrlicama, samo da uhvatim vremena, mm je otisao na put 7 dana, a ako ne uspijem idem kod fride po pomoć.
    Stvarno puno hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •