Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: pojas u autu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno pojas u autu

cini mi se da imam veliki problem

naime, imam troje djece, a vozim opel astru.
    no, pojasevi na autu nisu bas najcvrsci, bolje recno labavi su.
    kada povezemo autosjedalice one plesu nekoliko centimetara.

na servisu sam trazila da to srede pa mi je receno da je to normalno (ovo sam trazila za vozacevo sjedalo).

moje pitanje je postoji li mogucnost dodatnog ucvrscivanja?
    (auto je sluzbeni, i ne mogu ga mijenjat.)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebala bi moci dobro ucvrstiti sjedalice u tom autu. Jel mozes doci na sljedeci pregled autosjedalica u Zagrebu? Za sada je u planu za subotu, 19.4. al to jos nije potvrdeno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala, potrudit cu se da dodjemo na pregled.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: pojas u autu

Možeš li detaljnije opisati što misliš pod "pojasevi su labavi"? Za vozačev pojas je uobičajen patent koji omogućuje saginjanje prema naprijed, a kočenje pojasa kod jakog trzaja. Stražnji pojasevi ili imaju blokadu koja onemogućuje daljnje rastezanje nakon što se zakoče ili se moraju pri vezanju autosjedalice učvrstiti dodatnom kvačicom.

Ili nisi mislila na to? Ako nije to, zvuči mi ili kao kvar na pojasu ili kao pogrešan grif u proceduri pričvršćivanja autosjedalice.

A zašto si tražila servis vozačkog pojasa ako imaš problem sa zatezanjem autosjedalica? Ili sam krivo shvatio?

(Nisam automehaničar, nego ja to na temelju svog iskustva s autosjedalicama i pojasevima, onako laički.)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tocno znam sto ona misli i stvarno su labavi pojasevi. MM ima Astru kao sluzbeni auto i rekla sam mu da zamijeni taj auto s nekim iz firme tko nema djecu, jer ne mogu ucvrstiti sjedalice kako treba.

Ova sjedalica 9-18 OK, jer ako ima kopcu na pravom mjestu moze se ucvrstiti kako-tako, a i bez kopce dijete se nece naginjati i moze se dobro pritisnuti i utisnuti u sjedalo, pa tako stoji i ne mice se,

ali booster bez kopce je problem, dovoljno je da se dijete malo nagne i pojas se vise ne vrati natrag - toliko je labavo!

Nemam pojma kako to rijesiti bez intervencije u ovlastenom servisu ili takvo nesto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa

ali booster bez kopce je problem, dovoljno je da se dijete malo nagne i pojas se vise ne vrati natrag - toliko je labavo!
    e, ovakav je moj pojas. vozacev. na servisu se ne zabrinjavaju jer, koliko kuzim, pojas odradjuje svoju ulogu prilikom kocenja.
    kad se pojas potegne-ne vraca se u prvobitni polozaj.

kad povezem autosjedalice, one plesu poprilicno. mogucnost da smo krivo povezali je minimalna.

nista, cekat cemo pregled autosjedalica, a ako se nista ne moze ucinit, pokusat cemo ponovo u servisu. no, znam osobu koja tamo radi, (pa sam pitala unaprijed) i cini se da bas i nemaju rjesenje za ovaj problem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •