Kogod ima bilo kakva iskustva (osobna ili ne) vezano uz navedeni problem, please javite.
Naime, moja prica pocinje kada je Nika imala samo 1,5mj. Do tada sam znala ici tu i tamo kod pedikera, ali vise kao "malo da se maknem iz kuce, nalakira mi noktice i izmasira nozice". Prije par godina sam bila otisla kod jedne starije gospodje koja mi je dosta proceprkala, iako sam rekla ne, pa me poslije meso kraj nokta bolilo nekih 10 dana. Jedva sam hodala, ali je ipak proslo. Iako sam i prije imala problem s uraslim noktom na palcevima (barem sam ja mislila da je to problem - crvenilo i edem), to je uvijek proslo kroz tjedan dana.
Ovo s cime se danas borim ne znam sto je. Dakle, kada je Nika bila 1,5mj stara otisla sam kod pedikera u blizini zgrade (nikad prije nisam isla u taj salon, ali zbog male i dojenja sam htjela biti u blizini) i rekla joj da mi ne ceprka sa strane, i nije. odrezala je nokte, nalakirala i to je to. Nakon 2 dana se meni upalila oba nozna palca, a ja mislila "proci ce, kao i uvijek". I znam, moja greska sto sam isla kod pedikera nakon trudnoce. Mea culpa! Ta bol i oteknuce je trajalo 4 puna tjedna (cak mi izraslo i divlje meso izmedju nokta i mesa - strahovito je boljelo i izgledalo). Na nagovor prijateljice sam otisla kod kirurga kod kojeg je ona isla i koji je njoj rijesio taj problem. Da skratim, u zadnjih 6 mjeseci sam operirana 5 puta (2x lijevi palac, 2x desni palac i 1x drugi prstic kraj palca). Nakon operacije sam mirna mjesec-dva, a cim obucem zatvorenu "loher" cipelu i hodam malo duze s malom krene crvenilo i oteknuce. Isla sam i dermatologu koji me nakljukao s antibioticima, ali nista. Nitko ne spominje ni gljivice niti me uopce salje da uzmem neki bris ili sl. da se vidi sto je. Jer ako operacija nije pomogla, ja kao laik pretpostavljam da je nesto ili gljivicno ili bakterijski ukoliko je recidivirajuce.
Da li ima neko slicnog iskustva, odnosno nekoga strucnjaka kojeg mi mozete preporuciti jer ja vec sizim, a da ne spominjem da sa suzama svaku noc idem spavati jer ne vidim ovom kraja. Da mi cupaju i cijeli nokat nije garancija da opet nece sve krenuti ispocetka.
Molim pomoc!