Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: kako se igrate?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno kako se igrate?

sa svojom djecicom? moj zabac ima 6ipo mjeseci, najdraza mu je igra penjanje po meni u svim smjerovima i svim "sredstvima" - rukama, nogama, nokticima (po licu redovito , sva san isfrizana).

no zaozbiljno, kako se igrate sa djecom u ovoj dobi, od 6-12 miseci? kakve su im igre drage? moze i igracke ali radje nesto u cemu sudjeluje roditelj i dijete.

ako vec postoji tema molim moderatorice da me upute jer sam trazila al nisam nasla.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

skoro devet mjeseci i najdraža igra je ku-kuc!
    dakle, ja se ko majmun skrivam iza nečega, može i iza vlastite ruke i pojavljujem se i vičem ku-kuc!!!!!!!
    urnebesan smijeh svaki put!

ili ja u usta stavim neku njenu igračku, onda ona odmah dođe do mene i uzme mi a ja se pravim da mi je ukrala i onda je sva sretna!
    ali zna se i sama zaigrati pogotovo ako uspije doći do nečega što i nije igračka!
    u top 10 ubrajam plastične boce, moja obuća, tatina majica, hranilica....

sad je već fora kad se stvarno možemo igrati!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

trenutno su mu najdraze igra ku-kuc i kad mu dudu, koja je na onom lancicu, drzim da visi i cim se on priblizi rucicama ja ju povucem tako da nemoze dohvatit. Toga bi se igrao satima.

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod nas osim "ku-kuc" strašan smijeh izaziva i "izvoli-daj mi-hvala" dodavanje s bilo čime. Ne razumije, ali mu je veselo.

Omiljeni predmeti su šlape, plastične boce, mobitel, daljinski i tegla za cvijeće.
    8 mjeseci.

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

baš super tema, ja se već duže vrijeme spremam upitati tako nešto.

i kod nas je slično - igra skrivača u svim oblicima (ku-kuc, viri iz ugla, pokrivanje gazicom po licu...), voli naravno sve što nije igračka (boce, daljinske...), ali najdraže su mu vezice u bilo kojoj varijanti (kablovi, vezica na mobitelu, uzica na trenirci...).
    s obzirom da puza i već je razvio brzinu, ako na drugom kraju boravka vidi mobitel ukopčan u punjač i visi kabel, nema većeg veselja i za čas je do tamo

pokušavam i vježbati neke igrice s njime, pa smo tako uspjeli savladati ubacivanje kockica u kanticu. ima li netko neki prijedlog takve neke igre za tako malu djecu? ili, da li se mogu kupiti neke didaktičke igre za takve mališane? (nisu mi baš dućani pri ruci da bih istraživala, pa ako nekto ima neki savjet, pišite).

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e mnogo me zanima sta ima u tim plasticnim bocama, kad su tako zanimljive bebama??? neverovatno, ali n. (a znam jos nekoliko klinaca iz okoline) prosto obozava da se njima igra... i ja ostanem fascinirana kad ga gledam kako je prevrce i isprobava sa svih strana... i to zna da traje i traje... najbolje je to sto kad mu dosadi, ja odvrnem poklopac i kao da sam uradila neku magicnu stvar, s odusevljenjem opet uzima istu flasicu, kao da je nikada pre toga nije video
    a inace su mu najomiljenije stvari telefoni, daljinci i sve ostalo sa dugmicima, kao i tastatura, obozava da lupa po njoj... videlo dete od mame i tate
    sto se tice igara i zabavljanja, mi najcesce pevamo, tj, za sada samo ja, a valjda ce i n. uskoro da se pridruzi

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Rozi prvotno napisa
    ili, da li se mogu kupiti neke didaktičke igre za takve mališane? (nisu mi baš dućani pri ruci da bih istraživala, pa ako nekto ima neki savjet, pišite).
    Sa sinom sam naučila da je kupovanje igračaka za tako malu djecu uglavnom bacanje novaca i da nema interesantnijh od onih koje sami izmislimo. Evo jučer sam svojoj curici od 9 mjeseci dala prozirnu kantu od 5 litara u koju sam stavila malo vode sa crvenim prahom, cijeli dan se ona bavila tom kantom - prevrtala, vukla po kući, ležala na njoj :D ...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Rozi
    pa smo tako uspjeli savladati ubacivanje kockica u kanticu.
    Nama još uvijek ide samo izbacivanje...
    Moja curica ima 13 mjeseci. Kod nas je igra kuc-kuc lupanje ručicom po prozoru i onda ja pitam: "ko je?", a onda i izgovorim smiješnim glasom njeno ime. Igramo se skrivača, buba lazi, pjevamo tašun-tašun i plješćemo ručicama, nabacujemo "give me five", nosim je na ramenima i skakućem(to posebno voli), na 1,2,3 lagano je bacim na krevet, malčice se škakiljamo...eto.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Igramo se stalno, ali ne sa igračkama, one jednostavno nisu zanimljive. Najbolja igra na svijetu je kuc-kuc u svim oblicima (tata ga nosi pa me love po stanu, a ja se sakrivam iza zida ili vrata; izvirujem ispod stola, pokrivam sebe ili njega maramom i sl.), zatim ljuljanje i bacanje svake vrste, nakon toga pjevanje i pljeskanje što u osnovi činim ja, a on umire od smijeha i sl. Što se tiče samostalne igre tu je neprikosnoveno najbolja igračka stalak za veš (naš je na kotačiće pa ga zahakla ispod ruke i vozi okolo), izbacivanje sadržaja polica na pod i beskrajno premetanje istog, prevrtanje i proučavanje telefona i mobitela i igra s daljinskim. E, da, jako voli navlačiti ciferšluse i razno razne vezice, sjediti sa mnom za kompjuterom i lupkati po tastaturi, mućkati bočicu sa čajem ili sokom, bacati sve što dohvati pa čeka da mu ja donesem natrag... u biti sve što je već napisano. Od "klasičnih" igračaka najbolja je zabava rastavljati one puzzle koje su složene na podu i gledati mene kako ih ponovno sastavljam. Ili skidati prstenove sa ovoga

http://www.yatego.com/kinderwagen/p,...b8fe331bcfa017
    stavljanje natrag je moj posao

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zaboravila sam napisati, imamo 9 mjeseci

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ku-kuc je očito svjetski hit među bebama - i kod nas se redovito igra.

Popularna nam je i pčelica - dignete dijete vodoravno u zrak (licem prema dolje) i lagano letite naokolo uz zujanje. (Moglo bi se to zvati i Superman, ali on ne zuji dok leti, ne?) Naravno, igra zahtijeva sve moguće mjere opreza.

I treće, moja šestomjesečna kći redovito uživa u čitanju knjiga. Istina je da su to one plastične ili platnene slikovnice s nekoliko stranica i da ih nakon malo "listanja" redovito odluči prožvakati, ali stvarno izgleda kao da čita. Osim ako knjigu primi naopačke. 8)

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj loptica prvotno napisa
    Igramo se stalno, ali ne sa igračkama, one jednostavno nisu zanimljive.
    to sam i imala na umu, jer je zapcu sve zanimljivije od igracaka koje ima. eventualno su mu drage one koje suskaju ili proizvode zvuk kad udara drugom rukom u njih ili kad udara u pod, stol,, kauc, di stigne.

ku-ku je ocito najpopularnija igra. kod nas je aktualna vec dugo i ne iscezava njen zar u svim oblicima. s pelenom, slingom, gazom, salom... cim god.

plasticne boce, lonci, tece, poklopci, carape, rucnici, zlice, kabeli, vezice, patenti, suskave vrecice, daljinski, fotoaparat, laptop, a najvise od svega mobitel, sve mu je draze od igracaka, i naravno najprije sve zavrsi u ustima a onda se mozemo igrat

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I znate što je još jako zanimljivo - strašno voli telefone (kao uostalom i vaše bebe) pa sam mu kupila igračku-mobitel koja svira i svijetli i stvarno je zgodna (meni). Nema šanse - mislim da on jednostavno zna da to nije prava stvar i uopće ga ne doživljava. Kao što je leonessa lijepo rekla, bačen novac

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e i kod nas je super svaka vrsta zadirkivanja i skakljanja al ne bas jako da se ne moze branit, npr. smije se i gusta kad mu prstima krenem od nogica do pazuha lagano i govorim "shajabaja, shajabaja, shajabaj ceka me baja" i onda ga lagano poskakljem ispod pazuha, na to se tako slatko i glasno smije da je naprosto neodoljiv inace je mali smjesko i stalno je nasmijan i vesel pa ga dosta toga zna nasmijat onako glasno.

onda kad ga recimo stavim u ogradicu (vrtic) onda se zabije nosicem u mrezicu a ja s druge strane i onda si trljamo nosice, kako stoji cetveronoske na podu onda se ljulja pa se malo odmakne pa opet primakne i trlja nosic, ja radim isto tako, to obozava.

ili kad ga mijenjam pa mu ustima "prdim" (skuzajte na izrazu al ne znam kako bu drugacije) u stomacic slatki, zabijem svoju glavu u stomacic i pusem pa zvuci ko prduckanje a on se na to smije.

ili isto kad ga mijenjam, lezi na ledjima ili se okrene na bok, pa ga skakljem po njegovom boku nosom ili ustima u stilu "papit cu te"

ili mu papam prstice kazem mu "daj daj" onda mi on stavi prstic u usta ja izvucem i cinim "mmmnjamnjamnjamnjam, papila mama prstic, daj daj" i onda opet, i to ga nasmijava. svaki put mi pruzi pa onda ja "pojedem" jedan po jedan prstic.

pjevanje i plesanje u narucju mu je drago. kad mu pjevam onda redovito skupa pjevamo i uspavljivanje je obavezno uz pjesmicu, osim navecer.

a u zadnje vrijeme mu je najveci gust penjanje, dize se na noge i koraca uz sta god, kauc, ogradicu, krevetic, stolicu, a najdraze mu je penjanje po meni. no to san vec napisala.

nastavit cu jos kad se sjetim...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    a u zadnje vrijeme mu je najveci gust penjanje, dize se na noge i koraca uz sta god, kauc, ogradicu, krevetic, stolicu,..
    6,5 mj.!!! Svaka čast!!!!
    Skroz je OT, ali kada je počeo sjediti?

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

super mi je ova tema. baš sam danas razmišljala o tome kak se mame igraju s djecom. da li možda ne radim nešto krivo ili predosadno...

mi se zabavljamo "nema Ele" ili "nema mame" igrom (iliti ku-kuc), škakljanjem, lupkanjem po tastaturi, glodanjem svega što dođe pod ruku (E. gloda, ne ja)... da ne pričam o pjevanju pjesmica tipa "zeko i potočić", "cin-can-cvrgudan", "bratec martin"... pa čak i onih izmišljenih, od kojih nam se ori kuća. igračke su po cijelom stanu, ali nisu zanimljive... više voli maramice, plastične flašice, papire, mobitele...

E. je 7 i pol mjeseci stara

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj franica prvotno napisa
    Citiraj zhabica prvotno napisa
    a u zadnje vrijeme mu je najveci gust penjanje, dize se na noge i koraca uz sta god, kauc, ogradicu, krevetic, stolicu,..
    6,5 mj.!!! Svaka čast!!!!
    Skroz je OT, ali kada je počeo sjediti?
    znas sta, jos ne sjedi kako treba, posjeda se sam al ne sjedi, iz cetveronoznog polozaja sjedne i drzi se jos uvijek jednom rukom za pod, i mene brine sto se vec dize a jos ni ne sjedi kako treba, dr. nam je vec najavio da ce vjv brzo prohodat jer je motoricki 2 mj naprijed al meni je ovo bio sok kad san vidila da se dize (prvi put sa 6mj i 1 tjedan). puzi vojnicki savrseno vec dosta dugo, skoro 2 mjeseca i danas je napokon propuzao normalno vise od dva-tri koraka. jedino sta kad se iz uspravnog stava sjedne na guzu onda ostane sjedit bez problema al to kratko traje jer mu je zanimljivije penjat se opet. ja i mm smo prohodali sa 9 mjeseci pa bice geni .

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nemojte me krivo skužiti, i šimunu je zanimljivo sve što nije njegova uobičajena igračka, ali ipak ima nekih koje voli - npr. vlakić na baterije koji sam vozi i ispušta zvukove, pa on puzi za njime. kao što rekoh kantica u koju ubacujemo kockice...

na takve sam igračke mislila - imam upite dragih ljudi što da mu kupe od igračaka, a plišanci nikako ne dolaze u obzir, pa upitah vas ako netko ima neki savjet

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nemojte me krivo skužiti, i šimunu je zanimljivo sve što nije njegova uobičajena igračka, ali ipak ima nekih koje voli
    ma to je super da ima igracku koju voli, meni je to bas lipo, uostalom igracke imaju vise funkcija osim same zabave. meni bi isto bilo super uzet mu neku igracku s kojom bi se rado igrao i zanima me sve sto je zanimljivo drugoj djeci njegove dobi zato sam i rekla "moze i igracke" iako mi je glavna misao bila igranje djeteta i roditelja. uostalom ni ne mozes si priustit cjelodnevno igranje sa djetetom, treba i druge stvari obavit pa dobro dodje neka igracka da se dite zabavi dok ti radis druge poslove. zapcu su drage samo suskalice ostalo mu nije zanimljivo osim ako ja ne izvodim kakve ludorije

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bila je jedna super tema u prošlogodišnjem broju časopisa GEO. Uspoređivali su "civilizirane" i "necivilizirane" mame i kako djeca funkcioniraju kasnije ovisno o ponašanju mama u toj dobi. Zanimljivo za pročitat.

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

usporedba "civiliziranih" i "neciviliziranih" mama?! kaj to znači? pojasni malo ak se sjećaš o čemu se točno radilo

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i mene zanima taj clanak, jel mozda mozes nac u starim brojevima koji je to pa nam stavit link? ja san pokusala al nisan uspila.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ribica prvotno napisa
    Bila je jedna super tema u prošlogodišnjem broju časopisa GEO. Uspoređivali su "civilizirane" i "necivilizirane" mame i kako djeca funkcioniraju kasnije ovisno o ponašanju mama u toj dobi. Zanimljivo za pročitat.
    Da ne bi netko mislio da provociram, to mi nije bila namjera, već su to jedino riječi koje su mi u tom trenutku pale na pamet a za usporedbu ta dva svijeta iz članka, ali sam ih i zato stavila u navodnike.

Pod "civilizirane" sam htjela reči razvijeni svijet (Amerika, Europa...), a "necivilizirani" su žene iz afričkih plemena...

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pomislila sam kak je ovo dobra tema za dobit puno novih ideja. Ali kad čitam, čini mi se da mi mame valjda spontano radimo slične stvari i sve već znamo. A i djeca znaju što je dobro.

Evo jedne dodatne. Danas cijeli dan pjevamo i igramo se 'kad si sretan'. Ja uzmem njegove ručice pa plješćemo, tapšamo koljena... i to mu je toliko super da se može smijat svaki put ponovno do u nedogled. Kad na kraju dignemo ručice u zrak i ja vikenem 'hura', on viče nešto kao 'aaa' i vrišti od smijeha.

A na foru 'ku-kuc', najviše voli kad on leži na podu (na strunjači), a ja ga odozgo cijelog prelazim sa tetrom pa istovremeno radim 'vjetar' i prekrivam ga. Jako ga to nasmijava. Ako je neki teži materijal u pitanju prvo napravi malo zbunjenu facu - najdraža je tetra.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Ali kad čitam, čini mi se da mi mame valjda spontano radimo slične stvari i sve već znamo.
    pa dobro je i to znat

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I mi pjevamo Kad si sretan :D
    S nekih 11 mjeseci me počela oponašati i znala je sve pokrete i lupa nogama od pod i tapše koljena, ma sve

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da, stvarno je neobično kako su djeca slična i vole slične stvari - meni je totalno iznenađenje da i druga djeca vole vezice. znam da je kuc-kuc popularna, plastika isto tako, gledanje u ogledalo, i Šimun obožava 'Kad si sretan' uz koreografiju, ali za vezice nikad nisam čula i mislili smo da šimun ima neki fetiš, kada ono i kod drugih tako
    evo još jednog šimunovog bizarnog: dopuže do radijatora i onda pipka ventil i cijevi. to mu je totalno super, pa smo morali zatvoriti radijator koji mu je najbliži za puzanje. kada je neki dan došao do jednog koji je bio topao počeo je plakati jer nije mogao dirati taj donji ventil - bilo mu je valjda pretoplo. pa smo morali i taj radijator zatvoriti. srećom da više nije tako hladno

htjedoh još samo reći da mobiteli nikako nisu dobre igračke za djecu - i šimun želi telefon i mobitel u ruke. ima on i svoj-igračku, za što naravno nije zainteresiran, ali davati im prave uređaje da se igraju nikako nije preporučljivo (prvenstveno mislim zbog zračenja). za mene lonci i slične stvari isto ne dolaze u obzir jer ne želim da hoda okolo i inzistira na onome što nije primjereno za njegovu dob ili igru, ali naravno da popustim na npr. daljinski kada je kritična situacija.

uglavnom, mislim da ima jako dobrih kupovnih igračaka/home-made igračaka koje mogu poticati dijete da razvija vještine, maštu..., ali i naravno da se s djetetom treba igrati jer i dijete je društveno biće, a roditelj najnužnija i najdraža 'igračka'

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

htjedoh još samo reći da mobiteli nikako nisu dobre igračke za djecu - i šimun želi telefon i mobitel u ruke. ima on i svoj-igračku, za što naravno nije zainteresiran, ali davati im prave uređaje da se igraju nikako nije preporučljivo (prvenstveno mislim zbog zračenja).
    e bravo da si ovo napomenila, vidim da nisan nista napisala u vezi toga, ja svoj mobitel obavezno iskljucim prije nego mu dam da se igra, druge mu ni ne dajem, a njemu je zapravo najdraza vezica na mobitelu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zaboravila sam napisat da i moj jako voli "kad si sretan" Nije da se nsto jako smije, ustvari se skroz smiri i sa nevjerovatnim zanimanjem prati sve moje pokrete. Da mu 2 sata to pjevam on bi valjda toliko mirovao i gledao me.
    Jako se smije kad mu pjevam "new york, new york". Slucajno sam to otkrila kad sam bezveze pjevusila dok je svirala na radiju. Sad vec imam i plesnu koreografiju a on vristi od smijeha.
    E da, netko je spomenuo vezice, moj malac ih obozava, vezice na njegovoj trenirci, na trenirci od svekra...a obavezno, kad sjedi u AS mora drzati onaj pojas koji se povuce da se zategne. Nemozemo krenut ako on to nema u ruci.
    Ima i "fetish" na nakit, lancici, narukvice, satovi... Sto se vise sjaji to mu je zanimljivije.
    A kad je iznimno nervozan, dovoljno je samo da ga odnesem do pecnice, neznam zasto ali najdraze mu je uhvatit rucku s obje rucice dok ja palim i gasim, meni osobno, iritantan alarm.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi se igramo ku-kuc, ogledala, mamaglumibudalu, trcanje po kuci, plesanje i slicno
    sad smo nabavili wii, i kad na njemu igram tenis vristi od smijeha
    pokusavala sam je zainteresirat za kad si sretan, ali ide joj na zivce (osim dijela kad se tapsu koljena i vice hura)
    i naravno, obozava vezice, nakit, mobitele, daljinske i slicno, a na igrackama je odusevljavaju etikete

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Jako se smije kad mu pjevam "new york, new york". Slucajno sam to otkrila kad sam bezveze pjevusila dok je svirala na radiju. Sad vec imam i plesnu koreografiju a on vristi od smijeha.
    .
    I ja, i ja!!!
    Samo što sam ja to pokupila iz jednog crtića koji gleda moja velika cura.
    Obožavaju

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a moj je lud za pjesmicom iz crtića "Zvonko",to bi slušao satima,( imam je snimljenu samo na mob) a ja ne mogu i ne mogu nigdje pronaći crtić,već sam prošla pola Zagreba,ako netko zna gdje bi ga mogla nabavit bila bi Vam jako zahvalna

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

trenutno je zanimljiva kantica sa onim rupama u obliku neceg pa se stavlja odgovarajuci oblik kroz odgovarajucu rupu ona to naravno ne koristi tako nego otvori poklopac pa ih tako vadi i stavlja unutra

onda one case po velicin ja joj radim toranj od toga ona ga rusi to je jako zabavno

onda oni kolutovi ja slazem ona raskopa

ku-ku standard

i di je lopta pa trazimo loptu po kuci

ogledalo di je beba pa ona pokazuje prstom i pokusava ljubit

i ima pesa na baterije koji laje onda puze za njim i povremeno ga drmne od pod

ima 11mj a to je sad zadnij mjesec dva

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja ove njene igracke didakticke kupujem polovne po puno manjim cijenama jer je to stvarno bacanje love

evo njoj se sad svida onaj didakticki stol frendica je kupila svojo mala ga nije ni pogledala a platila ga 400kn :shock: pa smo ga mi dobili na posudbu

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja malo podižem, treba mi novih ideja. Mi smo 8 i pol.
    Trenutno se igramo 'unaprijeđenih' ku-kuc varijanti. Sakrim igračkicu ispod dekice pa pitam gdje je igračkica pa onda on otkriva dekicu, a ja vičem 'ku-kuc'.
    Slažem toranj od čaša, a on ga ruši i jako ozbiljno shvaća taj zadatak.
    Ja bježim četvernoške i vičem 'ulovi me, ulovi me' pa me on lovi.
    Ja lovim njega i vičem 'bježi, bježi, sad ću te', ali još ne kuži pravila igre pa zastane putem ako vidi nešto zanimljivo, slatki.
    Izvoli, hvala mu je fora (naravno da si misli kaj se to sad ta mama igra).
    Ubacujem neke igračke u zdjelu pa ih vadim. On to još ne kuži, naravno, ali sviđa mu se, on mi kao dodaje (ne namjerno).
    Dajem mu slike beba (knjige i sl.) pa ih on ljubi. A zna samo s jezikom, to je preslatko.
    Sad se počeo dizat i 'hoda' gurajući tabure ispred sebe. To mi je sasvim novi svijet i ne znam kako da u tome sudjelujem (osim kaj sam stalno kraj njega i čekam kad će opast).
    Dajte još ideja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •