Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 330

Tema: Merkur 2.dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa
    čekajte ja ne kužim tu zelenu krpu među nogama... to dakle stavljaju poslije poroda i do kad to čudo moramo imati?

kaj si ne smijemo odmah stavit uloške??
    ja sam imala krpu do jutra, rodila sam u ponoc. draga, mislim da ce ti biti tak svejedno kaj ti stoji medu nogama. ta krpa se bar ne lijepi, za razliku od vate iz uloska.

filip, jesi rodila normalno ili su ti dali "kompletni tretman" (drip, infuziju, epiziotomiju...)?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bambi prvotno napisa
    On ne radi u trudničkoj već u rađaoni, te mi mogu odgovorit cure koje su rađale
    opss sorry onda

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Gaby , smeđe natikače su veliki brojevi , ja nosim 37 i sestra mi je dala bijele japanke i bile su skroz čiste . Ako ti uvale smeđe velike u ormariću u predrađaoni u donjem djelu su ti te bijele japanke pa si ih zamjeni , u box sam nosila mobitel i krpicu za osvježivanje , a stvari su mi bile u predrađaoni na onim stolcima tako da kad nisam bila prikopčana na ctg odlazila sam tamo i uzimala što mi je trebalo i u wc-u sam se umivala jer mi je bilo jako vruće . Što se tiće predrađaone u prvo sobi te pregleda doktor , u drugoj klistriranje i brijanje , i onda ideš u rađaonu ako ima mjesta , ako ne onda šećeš po hodniku . Spavaćice imaju ogroma dekolte ali meni to nije smetalo jer sam nosila grudnjak čak mi je i olakšalo kod dojenja , a kad je išla vizita malo sam je skupila i nije nikakav problem , a kad ideš na hodnik obućeš ogtač i to je to. [/code][/quote]

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj rinče prvotno napisa
    Pelene svakako moraš imati svoje .
    Šta stvarno moraš imati paket svojih pelena za bebu dok si u bolnici? Tak nešto je bila spomenula jedna trudnica na trudničkom tečaju da je čula za Merkur pa se žena koja je vodila tečaj zgražala jer kao sva rodilišta dobivaju od Ministarstva pelene (ili sredstva za pelene, ne sjećam se točno šta je rekla). Pa kaj oni rade s tim pelenama ako te traže tvoje??
    Ja sam bila uvjerena da je to ova trudnica krivo shvatila :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

E dobro sam ja onda to skuzila....vidla ormarić s japankama, sobicak za klistiranje, wc....a i jedna torba je stajala na jednoj od tri stolice ispred sobice za pregled ja to zovem prijamna sobica

idem ja opet u subotu pa cu jos malo usnimit situaciju... :D mada sam ja vec rekla dr da ako mogu vecinu vremena zelim provesti doma, a i pitala za hodanje - dr Stasenko to podrzava, a meni je to mrak za otvaranje...

Kaj se mladog dr tiče - fakat ne znam ime al svasta me pitao isto sve lijepo objasnio, a kad je vidio trudove izaso je na hodnik pitati sestrice dal kuze da zena, tj ja imam trudove...a meni je to tak priopćio da sam ja umrla od smijeha----samo je htio biti obazriv.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    čekajte ja ne kužim tu zelenu krpu među nogama... to dakle stavljaju poslije poroda i do kad to čudo moramo imati?

kaj si ne smijemo odmah stavit uloške??
    ja sam imala krpu do jutra, rodila sam u ponoc. draga, mislim da ce ti biti tak svejedno kaj ti stoji medu nogama. ta krpa se bar ne lijepi, za razliku od vate iz uloska.

filip, jesi rodila normalno ili su ti dali "kompletni tretman" (drip, infuziju, epiziotomiju...)?
    dosla ujutro u 8,15,fino me malo obrijali,dali jako ugodan klisti,i onda laganini setnja po odjelu....
    trudovi mi se smanjili i tako do jedno 17,00....ajme kako sam bila gladna ko vuk....na kraju nam dofurali veceru,veli dr.mozete vi jesti necete vi do sutra rodit....kad oni mene na ctg kad tamo super trudovi,otvorila se ja fino jos 2 cm.i veli dr.da mi daju jos jedan klistir i onda ce mi probusit vodenjak...drip su mi dali sat vremena prije nego sto sam rodila,ali nije bilo strasno ,jos sam uspjela hodat u radaoni......na zalost mojoj curki se nije islo van ,a nagon za tiskanje nisam uopce imala tako da sam na silu tiskala......
    cak sam i osjetila kak sam popucala,gori osjecaj nego kad te zrezu....hvala Bogu pa se to brzo sve skupa zaboravi...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj rinče prvotno napisa
    u box sam nosila mobitel i krpicu za osvježivanje , a stvari su mi bile u predrađaoni na onim stolcima tako da kad nisam bila prikopčana na ctg odlazila sam tamo i uzimala što mi je trebalo i u wc-u sam se umivala jer mi je bilo jako vruće . Što se tiće predrađaone u prvo sobi te pregleda doktor , u drugoj klistriranje i brijanje , i onda ideš u rađaonu ako ima mjesta , ako ne onda šećeš po hodniku .
    Ovo mi presavršeno zvuči!!!! Da barem meni bude sve tako!!!! Reci nam koji su ti doktori bili na porodu? I jesu li te rezali i dali ti drip? Hvala na ovom iskustvu!Meni već puno znači kad bih mogla hodati, ići na wc i imati mobitel uz sebe u boksu!

Citiraj chicago prvotno napisa
    Šta stvarno moraš imati paket svojih pelena za bebu dok si u bolnici? Tak nešto je bila spomenula jedna trudnica na trudničkom tečaju da je čula za Merkur pa se žena koja je vodila tečaj zgražala jer kao sva rodilišta dobivaju od Ministarstva pelene (ili sredstva za pelene, ne sjećam se točno šta je rekla). Pa kaj oni rade s tim pelenama ako te traže tvoje??
    Ja sam bila uvjerena da je to ova trudnica krivo shvatila :shock:
    Ja sam baš pričala sa prijateljicom koja je prije 10-ak dana rodila u Karlovcu....s njom je u sobi ležala jedna Romkinja....i nije imala svoje pelene....kaže da ju nije bilo ni briga hoće li i u šta presvući dijete I sestre su imale pelene u koje su prematale njenu bebicu. Druge su žene sve htjele prematati bebu u svoje pelene....a da nisu, i njima bi sestre prematale bebu u "bolničke". Pretpostavljam da je tako i na Merkuru....moraju oni imati pelene za bebe čije majke ne žele ponjeti svoje. Samo ja vjerujem da su to platnene pelene, a ne ove jednokratne....jer ipak bi za tolike bebe bilo malo previše za bilo koju bolnicu kupovati jednokratne. Mislim da tolika sredstva za pelene ipak ne dobivaju.
    Pa kad si malo zamislim....jesu to sve bebe....ali niti ja ne bih željela da mi stavljaju platnene uloške u bolnici- koji se kao i pelene operu i šalju dalje....nego ću radije ponjeti svoje. Tako ću i pelene ponjeti svoje....u ta 3 dana što ću biti tamo (nadam se da neću duže), neću bankrotirati ako koristim svoje pelene....prije da ću bankrotirati zbog pelena kad izađem iz bolnice

Citiraj Gaby prvotno napisa
    Kaj se mladog dr tiče - fakat ne znam ime al svasta me pitao isto sve lijepo objasnio, a kad je vidio trudove izaso je na hodnik pitati sestrice dal kuze da zena, tj ja imam trudove...a meni je to tak priopćio da sam ja umrla od smijeha----samo je htio biti obazriv.
    ma to je meni najveća legenda u cijeloj bolnici!!!! Mislim da nema tko drugi biti nego on, a i ovo što pričaš mi baš sliči na njega

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Taj se zove Ante Škrobonja, visok, nosi naočale, kratka kosa...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ninči ,
    tokom noći mi je bila dr.Stasenko , ali me porodio dr. Zovko , ali doktoricu sam vidjela svega dva puta jer sam uglavnom sama bila u boxu , stažistica koje je bila mi je rekla da hodam što više mogu tako da sam i šetala hodnikom , ali nisam mogla stalno biti na nogama jer sam dobivala drip tako da sam ipak morala ležeti , ali me već pred kraj doktor digao iz kreveta i rekao da moram prošetati i tako sam s dripom u rukama išla sam prošeti i na wc . Babica me zarezala kad je prošao trud tako da sam to pošteno osjetila . Moram priznati da me šivanje jako bolilo jer sam dosta duboko popucala jer sam rađala sa samo 7 cm otvorenosti . Ali dr. Zovko me je jako dobro sašio tako da me rana nije ni bolila i sada se uopće ništa ne vidi .

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

super Rince, a ne meni u Petrovoj em vodenjak busili i kateter uvadali umjesto da sam do wc-a prosetala...i to sve morale curkice na praksi raditi koje su se tresle pa su iskusne sestrice uletile...kaj mislite zakaj sad ne idem u Petrovu

Meni oso danas čepek...hehe....sad sam u fazi cekanja :D :D

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Rinči, ovaj mi se dio već manje sviđa! Ali glavno da ti nemaš nekih trauma od toga Vidim da si nedavno rađala, pa se nadam da se ove stvari koje mi se sviđaju nisu promijenile!

Gaby, čekamo :D :D :D

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure koliko često se ide na pregled ako se prenese termin, i s koliko tjedana u merkuru rade indukciju??

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cure koliko često se ide na pregled ako se prenese termin, i s koliko tjedana u merkuru rade indukciju??

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam prenijela tjedan dana i od dana termina do poroda išla svaki drugi dan na preglede, a inducirani su mi radili kad je prošlo tjedan dana od kalendarskog termina.
    Prije toga su me fino pitali da li želim na što sam ja rekla daaaaa!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bambi prvotno napisa
    ja sam prenijela tjedan dana i od dana termina do poroda išla svaki drugi dan na preglede, a inducirani su mi radili kad je prošlo tjedan dana od kalendarskog termina.
    Prije toga su me fino pitali da li želim na što sam ja rekla daaaaa!
    i kako ti je bilo? ja sam čula da induciranje tj drip boli više nego prirodni trudovi....pa se malo bojim a imam osjećaj da neću rodit tak skoro,tj da će me inducirati

koji su ti doktori bili na porodu?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja evo danas bila u TA.

I opet me naručili u utorak- kad mi je termin. I kaže mi dr. da od utorka svaki 2. dan moram na pregled.

Što se tiče indukcije- ne mislim pristati dok god je beba u redu i dok god je plodna voda u redu! Jer koliko znam- dva tjedna iza kalendarskog termina se niti ne smatra kao prenošenje! Smatraju doktori, ali ne znam tko je od nas zatrudnio na dan zadnje menstruacije :/

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja plodna voda je bila u redu sve do samog poroda,kad su mi probusili vodenak onda je dr.vidjela da je pl.voda mutna....a drip su mi dali pred kraj kad sam vec bila otvorena 8 cm.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Stvarno su trudovi od dripa neusporedivi s ovim prirodnim.
    Prvi put sam prenijela dva tjedna i onda su me svaka dva dana gledali, a kad je prošlo dva tjedna su mi "slučajno" zeznuli vodenjak dok su gledali plodnu vodu.

Nadam se da je tu drugačija praksa nego u P. Koliko često gledaju vodu ako se prenese?

I jel netko zna kad radi dr.Kovačević u TA?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kad sam ja radala, politika je bila da te hospitaliziraju i induciraju sa 41+3. ja sam cekala do 42 tjedna, i onda sam pristala na indukciju, te jako zazalila, a zalim i danas.

drip je grozan, i ne bih ga preporucila ni smrtnom neprijatelju.

plodnu vodu mi nisu mogli provjeriti jer sam bila potpuno zatvorena do samog kraja.

u ovoj T mi je politika da pratim pokrete ploda i oslonim se na ctg i uzv. pa makar prenijela i mjesec dana (citala sam da se i to dogadalo, i bebe su rodene potpuno zdrave). ionako nije prenosenje dok ne prodes 42 tjedna--boldam, jer to "zaborave" spomenuti u nasim rodilistima.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ivanche prvotno napisa
    Stvarno su trudovi od dripa neusporedivi s ovim prirodnim.
    Prvi put sam prenijela dva tjedna i onda su me svaka dva dana gledali, a kad je prošlo dva tjedna su mi "slučajno" zeznuli vodenjak dok su gledali plodnu vodu.

Nadam se da je tu drugačija praksa nego u P. Koliko često gledaju vodu ako se prenese?

I jel netko zna kad radi dr.Kovačević u TA?

koma,meni gledali svaki put kad sam dolazila na kontrole,znaci svaki drugi dan...zavisi i kakav je doktor...neke preglede uopce ne osjetis

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad sam ja radala, politika je bila da te hospitaliziraju i induciraju sa 41+3. ja sam cekala do 42 tjedna, i onda sam pristala na indukciju, te jako zazalila, a zalim i danas.

drip je grozan, i ne bih ga preporucila ni smrtnom neprijatelju.

plodnu vodu mi nisu mogli provjeriti jer sam bila potpuno zatvorena do samog kraja.

u ovoj T mi je politika da pratim pokrete ploda i oslonim se na ctg i uzv. pa makar prenijela i mjesec dana (citala sam da se i to dogadalo, i bebe su rodene potpuno zdrave). ionako nije prenosenje dok ne prodes 42 tjedna--boldam, jer to "zaborave" spomenuti u nasim rodilistima.

drip jest uzas,sva sreca pa sam ga dobila pred sam kraj i uspjela izdrzat one najgore bolove...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

[quote="iva1602i kako ti je bilo? ja sam čula da induciranje tj drip boli više nego prirodni trudovi....pa se malo bojim a imam osjećaj da neću rodit tak skoro,tj da će me inducirati

koji su ti doktori bili na porodu?[/quote]

A bilo je....porod ko porod.
    Ja sam inducirani htjela jer imam još dvoje male djece koje moja stara nije imala živaca više čuvat pa sam ja morala podhitno okončat trudnoću.
    Dobila drip i uopće nisu trudovi jači od onih bez dripa čak su bili slabiji pa sam ja molila da pojačaju drip, meni je bilo najviše bolan zadnji dio poroda pred izgon i sam izgon, brzo je izašla beba al je bilo....uf!
    Poro je trajao od prvog truda do kraja 3 sata, bili dr. Roki i Škrobonja

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prošli put kad sam bila na pregledu jedna je dr. (neću je imenovati) jednoj trudnici gledala plodnu vodu iako je ova bila zatvorena totalno! Urlala je od bolova da su je svi u bolnici čuli Na kraju je tražila da je na uzv pregleda neki drugi dr. jer ovoj više nije dala blizu.
    Meni baš bilo čudno što je išla to raditi, a žena skroz zatvorena :/

Inače, mene jako strah tog gledanja plodne vode! Boli li to jako?

Mene ovi pregledi u TA katastrofa bole! Rekla sam to i svom dr. Duiću jučer i on kaže da zna da bole...nije ni čudo kad moraju cijelu ruku staviti unutra A eto, baš pokušavaju svi biti nježni, ali nema tu pomoći

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Prošli put kad sam bila na pregledu jedna je dr. (neću je imenovati) jednoj trudnici gledala plodnu vodu iako je ova bila zatvorena totalno! Urlala je od bolova da su je svi u bolnici čuli Na kraju je tražila da je na uzv pregleda neki drugi dr. jer ovoj više nije dala blizu.

Mene ovi pregledi u TA katastrofa bole! Rekla sam to i svom dr. Duiću jučer i on kaže da zna da bole...nije ni čudo kad moraju cijelu ruku staviti unutra A eto, baš pokušavaju svi biti nježni, ali nema tu pomoći
    pa ja mislim da plodnu vodu ne bi smjeli gledat ako je žena zatvorena!?? ili krivo mislim... ne znam...

meni je do sad na pregledu najnježniji bio Roki... progovorili smo par riječi,nešto me pitao i pregled je već bio gotov! ja sam bila u šoku kak nš nisam osjetila... dok me kod Skalaka pregled dosta bolio.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma nema tu nježnosti ako gura cijelu ruku unutra! Meni je to iskreno katastrofa bolno, ali valjda mora pregledati cijeli cervix ili šta već

Što se tiče plodne vode- ne smiju je gledati (i ne gledaju je) ukoliko je žena skroz zatvorena...ali pretpostavljam da ova dr. to nije znala :/ Nemam drugog objašnjenja- ali ne vjerujujem da bi to išla namjerno raditi da je znala :/

Inače, meni evo ispao sluzavi čep između ova 2 moja posta I nešta me baš dok ovo pišem počelo boliti u donjem dijelu trbuha....i tjera me stalno na wc :/ Nadam se da nije još počelo! Radije bih da me ova moja mala samo malo zeza

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma nema tu nježnosti ako gura cijelu ruku unutra! Meni je to iskreno katastrofa bolno, ali valjda mora pregledati cijeli cervix ili šta već

Što se tiče plodne vode- ne smiju je gledati (i ne gledaju je) ukoliko je žena skroz zatvorena...ali pretpostavljam da ova dr. to nije znala :/ Nemam drugog objašnjenja- ali ne vjerujujem da bi to išla namjerno raditi da je znala :/

Inače, meni evo ispao sluzavi čep između ova 2 moja posta I nešta me baš dok ovo pišem počelo boliti u donjem dijelu trbuha....i tjera me stalno na wc :/ Nadam se da nije još počelo! Radije bih da me ova moja mala samo malo zeza
    da nisi sluuuuučajno išla rodit bez meneeeee.....cure ne napuštajte meeeee 8)

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma daj, tko zna kad ću ja! Čep ispadne i puno prije A ja sam te već odavno odlučila čekati! A možda i prešišati tebe kad budeš išla roditi Ukratko- ne žuri mi se Sad se normalno osjećam i mislim da ću ja ipak u četvrtak (i u utorak) na pregled u Merkur

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mene ti je pregledao dr.Roki,vjeruj mi da je covjek toliko njezan da ostanes paf...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj filip prvotno napisa

slažem se. čak ni moj ginekolog koji je inače dosta nježan pri pregledu nije bio ovak ko roki. zato u ponedjeljak idem ja opet k njemuuu

mene ti je pregledao dr.Roki,vjeruj mi da je covjek toliko njezan da ostanes paf...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A vjerujem da je nježan...ali meni je i dr. Duić bio skroz nježan svaki put kad me je pregledao (a to je trajalo nekih 5 mjeseci svaki 3. tjedan)....ali kad su počeli ti pregledi u TA počeli su me strašno boljeti....bilo da me pregledao Duić, bilo da me pregledala Stasenko ili dr. Leder! Valjda je i taj pregled u TA drugačiji nego uobičajeni pregled :/ Sad kako ga dr. Roki radi, stvarno ne znam....ali ja si ne mogu zamislti da me ne boli kad mi netko gurne ruku skoro do lakta :/ A otkad sam u TA to na taj način rade

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam bila tri dana prije poroda na kontroli i bas je bila ned.i morala sam u rodiliste na pregled....pregledao me neki mladi doc koji je bio uzas zivi.....od njega me sve bolilo tri dana.....kad sam dosla u TA bio je roki,i bas mu kazem kako me taj doc izmasakrirao.....on mi je bio i pri porodu i pregledao me,i otvorio za pola cm a da nista nisam osjetila...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam bila tri dana prije poroda na kontroli i bas je bila ned.i morala sam u rodiliste na pregled....pregledao me neki mladi doc koji je bio uzas zivi.....od njega me sve bolilo tri dana.....kad sam dosla u TA bio je roki,i bas mu kazem kako me taj doc izmasakrirao.....on mi je bio i pri porodu i pregledao me,i otvorio za pola cm a da nista nisam osjetila...
    roki je zbilja jako nježan kod pregleda, i ja sam ostala paf

što je rekao kad si mu rekla da te ovaj tak izmasakrirao? ja bih bila baš sretna kad bi mi roki bio na porodu...

koji dan je bio kad si ti rađala?

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

roki je zbilja jako nježan kod pregleda, i ja sam ostala paf

što je rekao kad si mu rekla da te ovaj tak izmasakrirao? ja bih bila baš sretna kad bi mi roki bio na porodu...

koji dan je bio kad si ti rađala?
    znas kaj je rekao,ovo:ja sam ipak profesionalac u ovom poslu dosla sam u srijedu ujutro,a rodila u cetvrtak u 01,10

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

on je bio dezuran od starijih lijecnika,a na porodu mi je bila jedna mlada zenskica...samo je dosao jednom da vidi valjda kakvo je stanje i otisao...malo me pregledao i smugnuo,bilo je sve pod kontrolom...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

znas kaj je rekao,ovo:ja sam ipak profesionalac u ovom poslu dosla sam u srijedu ujutro,a rodila u cetvrtak u 01,10
    to mi baš sliči na njega!

Najjači mi je bio jučer....ulazi u ambulantu i mi njemu "Dobar dan", a on nama "Haj"
    Živa legenda

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mene je stalno zezao za tetovaze...na kraju je cjeli odjel znao za moje tetovaze.....a nisam ti rekla,kad sam dosla u rodiliste bila ti je jedna profesorica i ucenice....jedna me klistirala,a jedna brijala...
    na kraju kako sam hodala i disala,pita mene profesorica jel bi im htjela biti pokusni kunic...tako da su ti ucenice na meni ucile,i tako mi nije bilo dosadno...sve su me lijepo pregledavale a profa ih je ispitivala...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bokić, evo i mene...ja se drzim dr Stasenko - danas me bolio jako pregled, otvorla se ja jos centimetar...je bilo bolno al dr me drzala za ruku dok me pregledavala, pomogla mi da ustanem i na kraju me drzala par sekundi zagrjenu... odmah zaboravis bol

Ivanche dr Kovačević ti je petkom ujutro u TA, a kad dodes u čekaonici na zidu - kraj vrata od Ginekoloske imas na jednom papiru kakvo odjelce trebas imati da bi tata mogao prisustvovati porodu, te gdje isto kupiti

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jel nam treba za porod kakva uputnica????

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Treba za porod uputnica! Ali se može donijeti i naknadno, tako da me to uopće ne brine...ako me uhvati da idem roditi, pošaljem mužića po uputnicu dan poslije i dobro

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Treba za porod uputnica! Ali se može donijeti i naknadno, tako da me to uopće ne brine...ako me uhvati da idem roditi, pošaljem mužića po uputnicu dan poslije i dobro
    A joj koja glupost... a moj ginić je danas dao mužu samo uputnicu za pregled na termin....

ma briga me donjet ću im naknadno ako treba.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja evo još ne mogu vjerovati Baš me zvao MM jer je išao mi po uputnice za CTG kod moje slavne doktorice...i spomenuo joj uputnicu za porod i ona sva se šokirala Da kakva uputnica za porod kad je porod "hitan slučaj" Da ona to prvi put čuje Ja da sam bila bih je pitala "Kad je hitan slučaj jel onda trebam ići na hitnu kad dobijem trudove ili trebam u rodilište?" Glupostima moje doktorice eto nema kraja...pa se više niti ne čudim njenom neznanju, samo mi smiješno

Jedino me malo brine šta ću sad za uputnicu za porod Ništa, sljedeći put joj ja idem pa joj tamo fino dam broj telefona od Merkura i nek ih zove da ih pita

Tako me i nakon operacije uvjeravala da mi ne daje ona uputnicu za previjanje, nego da mi to daje dr. opće prakse....ja nazovem dr. opće prakse, nazovem bolnicu i svi mi kažu da mi to ginić daje Ja joj opet odem onakva razrezana, a ona ne da....jer pričaju svi gluposti U Merkuru se šlagirali kad sam rekla da mi ne da uputnicu za previjanje....kad su čuli koja je to doktorica rekli samo: "Sve nam je jasno!Mijenjajte doktoricu!"

Aaaaa, idem sutra mijenjati doktoricu jer ovo je stvarno previše!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam rodila na Merkuru prije mjesec i pol , došla sam sa puknutim vodenjakom i primile me bez ikakve uputnice , nije me nitko ni pitao za nikakvu uputnicu samo mi je sestra uzela povijest bolesti i potvrdu o krvnoj grupi.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo ja danas pitala sestru i dr. Stasenko za tu uputnicu. Kažu žene- uputnicu za porod je dužna napisati socijalna ginekologica i bez da ju tražite! Jer uputnica za porod TREBA. Sad, normalno je da će vas primiti i ako nemate uputnicu...kažu da onda napišu oni hitni prijem i ni ne treba naknadno donositi uputnice (to nisam znala- ja sam mislila da se donese naknadno).

Sad, ono što mene ljuti kod tih naših socijalnih ginekologa- ako nešta trebaš napraviti, onda to napravi bez obzira što se može i drugačije!

Nego, da je ovo prvi kiks ovoj mojoj vjerojatno je ne bi ni mijenjala...ali toliko gluposti mi je stvarno više prisjelo!

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Danas su rodile naše Iva1602 i Gaby!!!! :D :D :D

Otvoren je i topic za čestitke :D
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...519168#1519168

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bokić

zahvaljujem svima na cestitka...Novost je da je u nedjelju rodila i Ninči..

Ukratko, moj porod, fantazija. Iva i ja se nasle u predradaoni...dok smo cekale se prepoznale :D Komedija smjestili nas i u box do boxa. Htela me je zatuc jer sam ja usla i izasla a ona sirota je provela sate unutra.

Nemam Vam sto puno za reci jer zaista nisam u boxu bila duze od 45 min.s tim da mi je sam porod trajao valjda 15 min...dosla otvorena, ctg, pregled, klistiranje i dali mi da jos malo secem. Stali mi trudovi pa mi rekli nek jos ja malo secem...ja setala trudici se poceli vračati. Strpali me u box - vizita, dogovori oko rasporeda ljetnog godisnjeg odmora (ne zezam sestre i doktori)...trudovi se pojačali. Htjeli mi uvliti drip, al sam odmah na početku rekla da ako ne moram molim da me tog poštede. Spasio me dr Roki, proturiječio je dr koji me htio dripirati...kao dajte joj vodenjak zbusite i zena je gotova. Fakat za 15 min mene trudovi rasturali...dosla dr i veli za pol sata ste gotovi - medutim bila sam za 5 min Babica Ivana i dr su mi puno pomogle. Doktor tisko s menom. Kazem prezadovoljna....al samo napomena....sve kaj sam ljubazno zamolila sam i dobila...muz bio na porodu, ali nisu ga uveli odma nego je doso na izgon...skoro i nije da nisam sestru zvala da ga dovedu. Uso čovjek a ja vec tiskam...a moja Ive u boxu do slusa moje komentare izmedu trudova. E da nisu mu rezali, tako da sam stvarno izvrsno. Kuci nas pustili drugi dan - uzivamo u mazenju, presvlacenju i dojenju

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bokić

zahvaljujem svima na cestitka...Novost je da je u nedjelju rodila i Ninči..

Ukratko, moj porod, fantazija. Iva i ja se nasle u predradaoni...dok smo cekale se prepoznale :D Komedija smjestili nas i u box do boxa. Htela me je zatuc jer sam ja usla i izasla a ona sirota je provela sate unutra.

Nemam Vam sto puno za reci jer zaista nisam u boxu bila duze od 45 min.s tim da mi je sam porod trajao valjda 15 min...dosla otvorena, ctg, pregled, klistiranje i dali mi da jos malo secem. Stali mi trudovi pa mi rekli nek jos ja malo secem...ja setala trudici se poceli vračati. Strpali me u box - vizita, dogovori oko rasporeda ljetnog godisnjeg odmora (ne zezam sestre i doktori)...trudovi se pojačali. Htjeli mi uvliti drip, al sam odmah na početku rekla da ako ne moram molim da me tog poštede. Spasio me dr Roki, proturiječio je dr koji me htio dripirati...kao dajte joj vodenjak zbusite i zena je gotova. Fakat za 15 min mene trudovi rasturali...dosla dr i veli za pol sata ste gotovi - medutim bila sam za 5 min Babica Ivana i dr su mi puno pomogle. Doktor tisko s menom. Kazem prezadovoljna....al samo napomena....sve kaj sam ljubazno zamolila sam i dobila...muz bio na porodu, ali nisu ga uveli odma nego je doso na izgon...skoro i nije da nisam sestru zvala da ga dovedu. Uso čovjek a ja vec tiskam...a moja Ive u boxu do slusa moje komentare izmedu trudova. E da nisu mu rezali, tako da sam stvarno izvrsno. Kuci nas pustili drugi dan - uzivamo u mazenju, presvlacenju i dojenju
    čestitam!!!
    Baš mi je drago da je sve dobro i brzo prošlo i da nemaju svi teške i duge porode.
    Koji ti je još dr bio na porodu?

tebi i bebi!!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bambi bok, sorry na kasnjenju, al guzva u sesnajstercu

Samo mi je ta doktorica bila...kazu mi da se navodno zove Radić, boje meda kosa, ima siskice, visa, vitka, ima malo dalmatinski naglasak i babica Ivana. Kad sam dosla bili su dezurni Leder, Roki i onaj mladi stažist, već je Ninočka rekla kako se prezive...na Š.

A u jutarnjoj smjeni je bila ta moja dr. pa Zovko on je porodio Ivu i jos jedan dr, al to Iva bolje zna od mene...

sorry al prekratko sam bila unutra da bi pohvatala tko je sve prisutan

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hej hej društvo!! evo i mene i hvala na čestitkama!!

eto samo da kažem svoj dojam o merkuru... prezadovoljna sam porodom i osobljem,babicama i doktorima

mene je porodio dr.Zovko i čovjek je živa komedija,psihčki mi je olakšao porod al malo me i špotao jer nisam tiskala kak treba

jedina zamjerka sestrama za bebe koje samo uvale bebu mami nakon poroda i ništa ne objasne ni ne pokažu,živa katastrofa...sva sreća da smo se mi sami snašli ali ima zbilja žena koje nakon poroda ne mogu ni ustat iz kreveta pa im je jako teško brinut se za bebu

e da... naša gaby je rodila u boksu do mojeg za 20 minuta... malo je vikala i uplašila me al kad sam čula njenu bebu kako plače i ja sam se rastulila

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bambi bok, sorry na kasnjenju, al guzva u sesnajstercu

Samo mi je ta doktorica bila...kazu mi da se navodno zove Radić, boje meda kosa, ima siskice, visa, vitka, ima malo dalmatinski naglasak i babica Ivana. Kad sam dosla bili su dezurni Leder, Roki i onaj mladi stažist, već je Ninočka rekla kako se prezive...na Š.

A u jutarnjoj smjeni je bila ta moja dr. pa Zovko on je porodio Ivu i jos jedan dr, al to Iva bolje zna od mene...

sorry al prekratko sam bila unutra da bi pohvatala tko je sve prisutan
    taj mladi je mene ujutro pregledao...zove se Škrobonja i jako je dobar!!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

iva1602 čestitam, i meni je na porodu bio dr. Zovko , i potpuno je istina da ti dijete nakon poroda donesu i ništa ti nitko ne objasni već se moraš sama snaći i izboriti za sebe. Ali i ja sam bila jako zadovoljna porodom i boravkom u bolnici .

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •