Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 330

Tema: Merkur 2.dio

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo i mene- 18 dana nakon poroda Nisam do sada stigla ni komp upaliti

Moj porod je prošao OK...ja sam bila najveća katastrofa na svom porodu Malo sam išla doktoru Lederu na živce pa se redovno dolazio izgalamiti na mene, ali nisam ni ja njemu ostala dužna Drugi dr. na porodu mi je bio dr. Škrobonja....on je proveo većinu vremena uz mene i da nije bilo njega mislim da bih sad okolo luda hodala Čovjek je takva dobričina da ja ne mogu vjerovati!!! Treba mu dići spomenik!

U rodilište sam došla u nedjelju oko 13 sati, nakon više od 24 sata trudova. Bila sam otvorena 4 cm i baš mi je pred polazak puknuo vodenjak. Iako sam imala dovoljno jake svoje trudove, otvarala se brzo i beba se spuštala prema izlazu- dobila sam puni "tretman". Dripom su me nafilovali da nisam ni znala za sebe....naravno, na upute starijeg liječnika , pri izgounu mi se naleglo na trbuh....sreća pa je sve dobro prošlo! Imala sam dovoljno snage da odbijem kateter i odem sama na wc....razrezana sam totalno i zbog naljeganja sam još uz to i popucala.
    Inače, sve to što sam primila je samo moja greška jer nisam dovoljno vjerovala u sebe....kada sam došla u rodilište bilo mi je jedino bitno da beba bude dobro i na pitanje dr. Škrobonje "Imam li kakvih želja" rekla sam samo da rade što god bude bilo potrebno

Ekipa sestara mi je bila super skroz do 19 sati....Bila je tu legendarna Tonka- i toj ženi treba dići spomenik! Također su s njom u smjeni bile 2 predivne sestre- jedna mlada, prekrasna djevojka i jedna prekrasna žena srednjih godina. Mazile su me, držale za ruku i na taj mi način davale snagu da nastavim
    A pred sam porod- oko 19 sati je došla smjena sestara. Jedna starija sestra je sa vrata, dok se još ni presvukla nije počela drečati na mene i vikati mi da prodišem trudove....ja prodisavam trud, a tijelo pod dripom samo tiska....nisam niti znala da je to fizički moguće Uglavnom, ove dvije sestre su se samo zgledale kada je dotična došla i meni je bilo sve jasno! Srećom pa je s njom bila predivna sestra.....čini mi se da se zove Silvija....plave kose, niža i krupnija. Predivna osoba
    Da nije bilo nje, mislim da bi me srce strefilo odmah nakon izgona....beba nije odmah zaplakala, nego nakon 20 sekundi (dok su joj pročistili nosić)....a na moje pitanje "Kako je beba" dotična je odgovorila: "Nemate pravo ni pitati! Da vam je bilo stalo do toga kako je beba, slušali biste što vam se govori!" Meni srce stalo! Prve misli u glavi su mi bile "Tko zna što je bebi kad mi tako ova odgovara!" Počela sam plakati, ali mi je plava sestra rekla "Ništa se ne brinite, super je beba!"...tada je i moj mali miš zaplakao
    Ta grozna žena je bila najgori dio mog poroda i ne mogu ni zamisliti što bi tek bilo da je bila tamo od početka! Ta sigurno ima debelu vezu kad još nije dobila otkaz! I jako mi je žao što nisam imala u tom trenutku više snage da zamahnem nogom i spucam je u glavu! A i shvatila sam zašto služi muž na porodu!

Ono najbitnije je- moja curica je zdrava, rođena sa 3800g, 51cm, apgar 10/10 i uljepšala je naše živote

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

drage moje, evo ja sam mali tutlek koji će ako bog da da sve bude ok za 7 tjedana u Merkur ići roditi svoje prvo malo zlato.

Merkur sam izabrala jedino iz tog razloga što po mjestu stanovanja tamo pripadam.
    iskreno, ništa drugo nisam ni pomišljala i ne želim prviše znati niti o porodu, niti o tuđim iskustvima tipa boli/ne boli, režu/ne režu.....

Ja sam si to nekako zacrtala ovako:
    šta je - tu je. Ona se mora roditi a na meni je da to odradim i kako bude bit će.

Ono što sam vas htjela pitati je:

- kada da ja uopće odem u Merkur na pregled?
    - što moram sa sobom donijeti u bolnicu za bebu, kad budem išla roditi tj. moramo li imati svoje pelene ili ne, i koje (jednokratne, platnene?)

i to je to....sve drugo ćemo nekako izdurat

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa
    Ja sam si to nekako zacrtala ovako:
    šta je - tu je. Ona se mora roditi a na meni je da to odradim i kako bude bit će.
    Tako sam si i ja govorila, ali sam mislila ipak imati neke zahtjeve. Na kraju mi ni to nije bilo bitno, nego samo da beba bude dobro. Iako, moram priznati da su bili fer pa me pitali imam li kakvih želja. Sad, što ja ne vjerujem dovoljno u sebe- to je moj problem

Imaš pravo- ne može ti nitko reći kako će ti biti...svakoj je ženi drugačije i ja nisam htjela ni slušati tuđa iskustva kad je porod u pitanju. Sretno

Citiraj bleeda prvotno napisa

Ono što sam vas htjela pitati je:

- kada da ja uopće odem u Merkur na pregled?
    - što moram sa sobom donijeti u bolnicu za bebu, kad budem išla roditi tj. moramo li imati svoje pelene ili ne, i koje (jednokratne, platnene?)
    Na pregled odi u trudničku ambulantu....dakle najranije kad uđeš u 9. mjesec. Možeš i kasnije ako ti se ne da ići na preglede svaki tjedan. Oni te ne mogu odbiti ni da im dođeš tek u rodilište, jer pripadaš tamo po mjestu stanovanja.

Za bebu ponesi jednokratne pelene. Ja sam nosila i kremu za guzu i vlažne maramice....jer nisu mi je uvijek sestre presvlačile. Ako misliš da će ti trebati duda varalica možeš i to ponijeti. Imaju oni tamo dude, ali su toliko stare da je meni bilo žalosno gledati moju bebu kako je drži. Ja nisam mislila niti u snu davati dudu bebi, ali kada je bila na sunčanju oni su joj dali dudu....i jednu večer plače ona pola sata nakon što se dobro najela i cucla svoju rukicu....i dođe sestra i pita me jesam li joj dala dudu. Ja kažem da su oni dali jer sam vidjela dudu pokraj nje na sunčanju. I donese ona njoj dudu i beba zaspe kao da nije ni plakala Tako da bih ja definitivno sljedeći put ponijela dudu, iako je mrzim iz dna duše!
    Drugo ti za bebu ništa ne treba.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bleeda istina da je svaki porod invidualan, al kad te lijepo pitaju imate li posebnih zelja svakako ih reci. Moja teorija je prvi puta bila kao i tvoja, mora van i to je to. Sad vidim da nije tako i točno sam znala sto zelim i proslo je puno, puno bezbolnije. Najvaznije je surađivati s osobljem, ali to ne znaci da bas sve mora biti po njihovom. Sve sto ti padne na pamet trazi i pitaj. Ja sam trazila sestru da provjeri disem li dobro ili ne, trazila sam vlaznu kompresu i muza, meduostalim.

Kad je doso trenutak samog izgona ja trazila od dr da mi da brzinske instrukcije tiskanja, mada mi je drugi porod. Za razliku od Nine moj porod je samo lijepo iskustvo i ako cu ici na trce definitivno idem opet u Merkur

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja definitivno idem opet u Merkur! Istina da recimo ta sestra neće dobro proći ako se približi mom porodu Ali jedna jedina osoba stvarno nije razlog da ne odem tamo Toliko super osoblja ne može zasjeniti ta jedna zla osoba!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Merkur 2.dio

zna li netko ima li apartmana u merkuru, koliko ih je i koja ima je cijena?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: Merkur 2.dio

Citiraj moranaj prvotno napisa
    zna li netko ima li apartmana u merkuru, koliko ih je i koja ima je cijena?
    Ima jedan, cijena je bila 400-500 kn po danu, a po konforu se ne razlikuje od ostalih soba jedino što si sama u sobi

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Merkur 2.dio

rodila ja u merkuru, i fakat super je sve nakon poroda, smjestaj, pa i sestre, ok, ali imala sam dosta problema s mlijekom(prevec mlijeka, beskonacna izdajanja, za posljedicu i mastitis), i preporodila sam se kad smo dosli doma, i kad mi je i muz pomogao, pa mislim ako mogu ubrzat rijesavanje tih eventualnih problema, bolje sto prije, vec u bolnici da se to sredi.
    puno je 500 kn, al ak se smanje ti bolovi i poveca broj prospavanih sati, nije puno! a opet neusporedivo jeftinije od poliklinike podobnik...

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imam nekoliko pitanja. Iako živim u najzapadnijem dijelu grada, spadam pod Petrovu. Rade li u Merkuru probleme oko rodilja koje pripadaju drugim bolnicama?

Drugo, kako ide procedura odmah nakon poroda, daju li vam bebu na trbuh i ako da koliko? Koliko dugo se ostaje u rađaoni, koliko dugo tata ostaje s vama?

I za kraj, kako ide s posjetama, može li tata tih dva, tri dana vidjeti bebu, direktno ili preko stakla? Za rodbinu mi nije bitno, samo za tatu.

Ostalo mi se za sada čini super, a ovo nekako nisam našla odgovoreno u porukama.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E, i još nešto - za cure koje su nedavno rodile - jesu vas sve pitali imate li neke želje ili to ovisi o doktoru?!

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Šteta kaj se ne mogu uređivati poruke, sjetila sam se sad još jednog pitanja čitajući druge teme. Kakva je rađaona, može li se samo klasično ležeći rađati ili barem i u polusjedećem položaju? Odn. ima li samo klasičnih kreveta ili ima i koji moderniji stol?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo draga da ti odgovorim....rodila sam tamo prije mj dana. Ovako,doktor nas je sve koje smo došle rodit pitao imamo li kakvih želja na porodu.Što se rađaone tiče,ona ti je klasična,ležiš na boku prikopčana na ctg, jedino ako se beba ne spušta tjeraju te da šećeš.... al meni je bilo gore prodisat trud stojećki nego ležeći. To što spadaš u petrovu ne bi trebalo raditi njima tamo neke probleme,jako su susretljivi i možeš doći tamo rodit odakle hoćeš...barem su takav dojam ostavili. Ja sam ti bila sa svime jako zadovoljna,osim sa sestrama za bebe. Što se muža tiče,ako želiš da je na porodu mislim da njega puštaju na sam izgon bebe,prije mislim da ne,al nisam sigurna jer moj nije išao sa mnom...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Diami prvotno napisa
    Imam nekoliko pitanja. Iako živim u najzapadnijem dijelu grada, spadam pod Petrovu. Rade li u Merkuru probleme oko rodilja koje pripadaju drugim bolnicama?

Drugo, kako ide procedura odmah nakon poroda, daju li vam bebu na trbuh i ako da koliko? Koliko dugo se ostaje u rađaoni, koliko dugo tata ostaje s vama?

I za kraj, kako ide s posjetama, može li tata tih dva, tri dana vidjeti bebu, direktno ili preko stakla? Za rodbinu mi nije bitno, samo za tatu.

Ostalo mi se za sada čini super, a ovo nekako nisam našla odgovoreno u porukama.
    Ovako,nakon poroda dali su mi bebu na kratko,možda 2 minute, i to opranu i mirisnu... U rađaoni nakon poroda ostaješ ovisno o šivanju,tj koliko šivanje traje...al brzo je to gotovo. Što se posjeta tiče,bebice se mogu vidjet samo preko stakla,pa čak i tata tako...zbog nekakvih bolesti. nama čak jedan dan nisu ni dozvolili posjete,neznam zašto.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znam da u sezoni gripe vole raditi probleme oko posjeta, no meni je termin srećom daleko od sezone gripe.

Koliko onda otprilike prođe od kad ti poslije poroda opet uzmu bebu, pa do kad je opet dobiješ, onako okvirno - sat, dva, četiri ili više?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam rodila u 9.20 u sobu sam došla oko 12.00 i bebu su mi donjele oko 15.30 , a to ti najviše ovisi u koje doba dana rodiš jer bebu ne donose u sobu dok ju ne pregleda pedijatar . Znam da je samnom u sobi bila cura koja je dugo čekala da joj donesu bebu jer nije bilo pedijatrice .

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A kad onda na kraju može tata ući u rađaonu?
    Nema mi smisla da ulazi samo na izgon. U Petrovoj su mu dali odmah čim sam ušla u boks. I ne vidim zašto bi tu bilo drugačije? :?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni je dr.Stasenko supruga poslala doma i rekla mu da dođe pred jutro , tako da su ga pustili zadnjih sat vremena i to kada je došao moj doktor koji mi je i vodio trudnoću . To mi se jedino zamjerilo jer je na tečaju Stasenko pričala kako je njima važno da suprug bude cijelo vrijeme uz ženu .Mislim da stvarno ovisi koji je doktor dežuran i kakvo je stanje u rađaoni .

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja ne želim da MM bude prisutan na porodu, iako je on izrazio želju za tim. kad me ostavi u rodilištu i kad potvrde da ću ostati tamo roditi on ide doma i kad sve bude gotovo može doći. ima otpilike 15 minuta od kuće do bolnice i može brzo doći.

sad to zašto ja njega ne žalim na porodu je druga priča. no, ja to svakako želim proći bez njega u blizini.

malo mi je glupo da on ne smije vidjeti / primiti dijete za vrijeme posjeta ali dobro, eto...i to ćemo prožvakati...ma uopće ne mislim raditi dramu oko svega toga....heheh..valjda, ko zna kad me primi možda ću biti najgora od svih

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

novosti? osim da su prekrcani?

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i dalje su prekrcani
    navodno imaju puno carskih, pa te zene ne mogu samo tako pustiti (sto meni pase, ja cu zbrisat valjda odmah drugi dan)

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam valjda imala sreće pa kad sam rodila nije bila tolika gužva...bilo je dosta slobodnih kreveta po sobama. 2 dana smo cimerica i ja bile same u trokrevetnoj sobi. A prije toga je cura koja je otišla drugi dan kad smo mi došle u toj sobi bila 3-4 dana sama.

Što se tiče tate i viđanja bebe....mene su nakon šivanja odvezli u predrađaonu i pustili MM-a da priča samnom. Bio je više od pola sata samnom, a donjeli su nam i bebicu da je vidimo i poljubimo. To mi je bilo najljepših pola sata u životu!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Rodila prije 10 mj i vidim da je sve po starom. Nisam baš previše zadovoljna time što su mi muža pustili u rađaonu svega 45 min prije izgona, jer sam ležala više od 15 sati sama u boksu i nisam se smijela ustalati (samo dva puta u tih 15 sati). A on je cijelo vrijeme bio u čekaoni! Nitko mi nije baš previše govorio šta se događa, ali morala sam biti i malo bezobrazna, inače ništa ne bih saznala. Isprva nije bila gužva, ali se onda zagužvalo, a ja nikako da rodim pa mislim da sam im lagano krenula na živce. Nisam se otvarala, pa skoro završila na carskom. Ali, eto drugi puta će muž odmah zamnom, pa makar i kroz prozor kaže on! Jednom se opečeš, a drugi put pametnije! Pusa i sretno svima koji trebaju dočekati svoje zlato. Borite se za sebe, pa trežimo samo malo više ljuckosti!

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

cure, ja bih isto u merkur pa samo da pitam -
    sad sam 21.tjedan, jos u 17. tj. mi je dao dr. uputnicu da sljedeci UZV obavim u bolnici. ja zvala bolnicu, gdje mi rekli da me mogu zabiljeziti tek za 9.mj. :? odnosno, tko zna, sad vec mozda i deseti...
    htjela sam pitati kad ste isle na prvi pregled u bolnicu i je li se to onda narucuje ili se samo tamo pojavite i da li ima smisla da se ja sad narucim za 32.tj. trudnoce ilkad vec ili oni po defaultu ako ja tamo dodem na pregled me stave i na uzv?

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj tenshi prvotno napisa
    cure, ja bih isto u merkur pa samo da pitam -
    sad sam 21.tjedan, jos u 17. tj. mi je dao dr. uputnicu da sljedeci UZV obavim u bolnici. ja zvala bolnicu, gdje mi rekli da me mogu zabiljeziti tek za 9.mj. :? odnosno, tko zna, sad vec mozda i deseti...
    htjela sam pitati kad ste isle na prvi pregled u bolnicu i je li se to onda narucuje ili se samo tamo pojavite i da li ima smisla da se ja sad narucim za 32.tj. trudnoce ilkad vec ili oni po defaultu ako ja tamo dodem na pregled me stave i na uzv?
    imaju remont, pa se za uzv dugo ceka. medutim, ti mozes napraviti uzv gdje god zelis a i dalje ici na preglede (one zadnje) i roditi kod njih. Ako zelis napraviti uzv u 32 tj trudnoce kod njih, onda se naruci sada

kada krenes na one zadnje preglede, oni ukljucuju samo pregled tj. standardne postavke - mjerenje visine, tezine, pregled urina i ctg te vaginalni pregled, i kasnije, vadenje plodne vode

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

puno ti hvala!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mjerenje visine???
    a jesam neispavana

ma nista tenshi, samo ti pitaj

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Eto ja sam rodila po drugi put u Merkuru prije dva mjeseca. Prvi puta carski, drugi puta potpuno PRIRODNO :D . Pomaka na bolje doista ima i ja sam ostala iznenađena. U trudničkoj ambulanti je totalna gužve jer su im neki liječnici otišli u privatno rodilište i jer se prostori preuređuju. Rodilište je ostalo isto, iste zelene pločice i isti stolovi, ali je stav osoblja bitno mekši i tolerantniji. Mogu se imati vlastite šlape i ogrtać, a neke žene sam vidjela i u svojim spavačicama, pa čak i pidžamama, što meni nije bilo praktično jer sam stalno prokrvarila po spavačici pa mi je bilo zgodno nositi njihove tako da MM nije imao posla s krvavicama. Čista spavačica je bila svako jutro. Također je obilazila svakodnevno sestra i nudila izdajalice, šeširiće... ili ako ste donjeli svoje mogli ste ih dati sterilizirati. Sestre su mi bile za pet. Pitaju vas da li želite preko noći dijete uz sebe ili ne, što ja odobravam jer vam daju mogućnost izbora pa tko kako želi. Poslije poroda i šivanja leži se dva sata na hodniku, a često i dulje dok se ne oslobodi mjesto u sobi ako ga nema (ja bila na hodniku 9 sati, ali nije mi bilo teško jer su sestre bile toliko dobre volje i zezale se cijelo vrijeme-dobro sam se nasmijala). Sobe su super dvokrevetne i dvije sobe imaju zajednički WC koji je doista čist. Na carskim imju gužvu jer se prostori preuređuju pa žene već drugi dan prebacuju na odjel babinjača. Ja sam rodila u srijedu i u petak sam već bila doma zbog gužve što mi je i pasalo. Eto ja nemam zamjerki, svi su bili ljubazni i s obzirom na uvjete u kojima rade daju maksimum od sebe. Hvala im.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Rodila prije 8 mj na carski, prije toga ležala na patologiji trudnoće 3 mjeseca. Jedina zamjerka su 2 med sestre koje su imale svoju teoriju i smatrale da infuzomat i partusistem neće pomoći da se porodim kad trudovi krenu i bile pametnije od doktora. No ja sam otvorena i uz trudove (ponekad i preko 100) izdržala punih 11 tjedana i rodila divnog dječaka. Zahvalna sam svom osobulju koje se je binulo za mene.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa
    Eto ja sam rodila po drugi put u Merkuru prije dva mjeseca... Pitaju vas da li želite preko noći dijete uz sebe ili ne, što ja odobravam jer vam daju mogućnost izbora pa tko kako želi.
    Ja sam rodila u Merkuru otprilike u isto vrijeme kada i ti i kao da ne pričamo o istoj bolnici. Meni je rooming-in bila noćna mora jer dijete nisu htjeli odnijeti preko noći iako sam ih molila, nisam imala nikakvu mogućnost izbora. :?
    Na kraju mi je to bila takva trauma da sam odlučila da ću drugo dijete ići roditi u bolnicu u kojoj nema rooming-ina

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bila sam na moru pa ću sa zakašnjenjem pokušati komentirati. Prvi puta kad sam rodila u Merkuru zapala me takva ekipa zbog koje su mi konstantno curile suze (ili su to bili hormoni-rodila carskim). Sada drugi put nakon poroda (vaginalno) me preplavilo takvo blaženstvo, mir, spokoj i sreća. Bila sam toliko sretna da ako sam i došla u dodir s nekim nervoznim nisam uopće obraćala pažnju. Ja eto nemogu reći ništa negativno. Prvi puta sam u dječjoj sobi naletila na jednu groznu sestru (kratko ošišana, poblajhana, jača) koja je bila ljuta na sav svjet i samu sebe. Ovaj puta nije je bilo nigdje već jedana mlada s naočlama strašno ljubazna. Prvi puta sam u dva tjedna bolnice dobila dvije čiste spavaćice, a kad bih pitala za čistu odgovor je bio da nema, sada sam svako jutro bez molbe u sobi našla čistu. Klopa ko kolopa bolnička, pedijatrica škrta na riječima, ali ovo mi je drugo dijete pa i drugačije gledam stvari, a i bebač je savršen (i prvi je bio samo sam bila zbunjena) pa i nije bilo nikakvih problema. Čistačice ljubazne, nasmijane zezale smo se cijelo vrijeme. Neznam, meni je stvarno bilo ok, što za prvi puta ne bih mogla reći. Možda te zapala neka druga smjena, dakle druga ekipa ili je mene prala takva euforija i sreća da mi je sve bilo ružičasto. Prvi puta sam bila sva zbunjena, izmučena i jadna, plakala sam cijelo vrijeme i mislila da svi rade protiv mene. Eto ista bolnica, dva poroda i ljudi koji su mi bili totalno drugačiji ovaj put.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a jel zna netko kakav je dr.kulaš? vidim da ga nitko ne spominje...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bok curke!
    Vidim da ste pune informacija o porodu u Merkuru, pa vas molim, budite dobre i dajte mi koji savjet;
    Naime,htjela bih roditi u toj bolnici, 1.trudnoća nakon IVF postupka na VV, prijašanja zahtjevna operacija mioma, tako da moram roditi na carski.
    Sada sam trudna 24 tjedna, zanima me kada se trebam javiti u bolnicu za daljnje preglede tamo i ono njvažnije kojeg biste mi doktora preporučile kao iskusnog porodničara za carski rez?
    hvala!

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam tamo rodila sad prije tjedan dana. U rodilištu su bili stvarno super. Al meni je treće dijete pa i nisu baš obraćali pažnju na mene, a i brzo je bilo gotovo.
    Bili smo tamo malo dulje zbog žutice, i koliko sam vidjela oni ti izbjegavaju carski u širokom luku, tako da ako želiš carski možda je ipak bolje negdje drugdje otići.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ivanche, zelis reci da si stekla dojam da izbjegavaju carski jer nemaju kompetentnih ljudi za to, a ne zato jer zagovaraju sto cesce prirodni? jer ja sam krenula u merkur i jos se uvijek ne zna hocu li morati na carski, sto sad, da zbrisem u zadnjem trenu u neku drugu bolnicu?

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam vam IVF trudnica sa Merkura i tamo pratim trudnoću od prvog dana, tako da ću i tamo roditi. Za carski rez nemam pojma kako stvari stoje. Ja naime planiram, odnosno željela bi prirodan porod...ali vidjeti ćemo. Molila bi cure koje su friškije rodile u toj bolnici da napišu koje iskustvo i što mi sve treba u bolnici (spavačice, stvari za bebu, pelene???). Polako pakiram torbu jer imam još oko 50 dana do termina. Hvala.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

spavaćicu možeš ali i ne moraš imati svoju jer ti svako jutro donesu bolničku čistu... jedino je izrez na njima dosta velik radi dojenja pa ak nećeš baš da ti se cice vide ponesi zihericu....

ja sam imala prva tri dana njihovu a kasnije kad se smanjilo krvarenje svoju spavaćicu...mudro ha

obavezno si uzmi svoj wc papir, i pelene za bebu.... kad sestra odnosi bebu na prematanje moraš joj dat pelene..... meni su bile dobre pampers newborn mislim da vel. 1 ili 2.... ma bilo koje od tih da kupiš bit će ok jer razlika u veličini tih pelena je neprimjetna

ponesi pribor za higijenu, svoje ručnike, naravno uloške i uzmi si vode u bočici za piti....

ja mislim da ti ostalo niš ne treba ja sam rodila tam prije 6 mj, bilo mi je stvarno lijepo iskustvo i s bolnicom i s osobljem i doktorima.... čak ti ni hrana nije loša.

eto ako još šta trebaš pitaj dok me još sjećanje služi....

a kaj se carskog tiče navodno je jako dobar dr.Leder ali meni osobno on i nije bio najsimpatičnije biće tamo....

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

za bebu ti niš drugo ne treba osim pelena.... i bilo bi korisno da si poneseš ili da ti muž donese izdajalicu ako ćeš bebu dojiti .... moj mali je imao žuticu i bio na fototerapiji tak da sam se morala izdajat i nosit im mlijeko u dječju sobu, a i imala sam jako uvučene bradavice tak da smo počeli cicati tek nakon 5 dana,,,, a izdajalica mi je također pomogla da ih malo izvučem i da mali nauči cicati

sretno.....

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

iva- hvala za info. Naime pelene sam već kupila neke DM-ove isto new baby i mislim da će odgovarati. Izdajalicu isto već imam pripremljenu tako da mogu reći da sam se već poprilično dobro pripremila. Drago mi je da su ti iskustva na Merkuru bila pozitivna...nadam se da će i moje biti isto. Hvala još jednom [/b]

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja je isto imala žuticu i to dosta jaku, ali ja sam im rekla da meni ne ide izdajanje i onda su mi je donosili na podoj svaki puta kad bi se rasplakala. To sam dogovorila sa onom plavom pedijatricom, ne znam kako se zove, al sam bila ugodno iznenadjena što je pristala na to. I što se sestre u dječjoj sobi nisu bunile radi toga.

A što se carskog tiče, mislim da ga izbjegavaju čisto zbog toga jer je to ipak operacija. Ali to je moje subjektivno mišljenje.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I moja beba je iz IVF - VV, prije rekonstrukcija maternice zbog velikog mioma uraslog u stjenku. Rodila na Merkuru na carski jer prirodni nije dolazio u obzir radi mogućnosti pucanja šavova na maternici. Nikome nije ni palo na pamet da predloži nešto drugo. Porodio me je dr. Valetnić i ja sam s njim prezadovoljna. Inače za carski je još stručan i dr. Dujić.
    Sretno

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ivanche prvotno napisa
    Moja je isto imala žuticu i to dosta jaku, ali ja sam im rekla da meni ne ide izdajanje i onda su mi je donosili na podoj svaki puta kad bi se rasplakala. To sam dogovorila sa onom plavom pedijatricom, ne znam kako se zove, al sam bila ugodno iznenadjena što je pristala na to. I što se sestre u dječjoj sobi nisu bunile radi toga.

A što se carskog tiče, mislim da ga izbjegavaju čisto zbog toga jer je to ipak operacija. Ali to je moje subjektivno mišljenje.
    znam na koju pedijatricu misliš. meni je ona bila duša od žene naspram drugih pedijatara (škrti su na riječima) jer moj Filip na dan kad smo trebali ići doma nije prošao kontrolu sluha i ja sam se poprilično uplašila da mi dijete ne čuje, na što mi je onda rekla da s obzirom da mi je plodna voda curila 12 sati moguće da mu je vode ostalo u ušima i zato ne čuje.... zbilja me ohrabrila i onda mi je jednu večer jako kasno došla reći da je sve ok i da je filip prošao test. bila mi je jako draga...ostali su tak-tak, žene još nekak al muški pedijatar ajme meni......

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Netko je postavio pitanje za dr. Kulaša. Meni je bio na zadnjem pregledu i na porodu. Na mom porodu je glavnu riječ vodila primalja, a on je više bio kao statist, ali svakako što se tiće pregleda mogu reći da je komunikativan, ljubazan, pedantan (po mojoj procjeni vrlo mlad). Moj porod je bio VBAC i nije bilo nikakvih komplikacija, nije inzistirao na nikakvim nepotrebnim intervencijama i kad ga nešto pitate čovjek vam ljubazno odgovori. Eto moje iskustvo je ok., ali napominjem kod mene nije bilo nikakve frke.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

super, hvala na odgovoru!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jel ide koja sredinom 11 mj. tamo na porod?
    Ja idem!

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja bih trebala 8.11. (tj.10.11. prema mom izracunu ), jel ti to prerano?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj tenshi prvotno napisa
    ja bih trebala 8.11. (tj.10.11. prema mom izracunu ), jel ti to prerano?
    Ma ne taman mi je ja bih trebala negdje oko 13.11! Možda ćemo se družiti!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Merkur 2.dio

ima li nekog, jmi smo nadam se iza 15.12. tamo...
    :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovaj topik je pomalo mrtav, a ja ću opet u Merkur negdje početkom 10 mj., pa me zanima da li netko ima friške info. Da li možda preuređuju rađaone? Tko je od doktora otišao, a tko došao i za boga miloga koliko ste nakon naručivanja čekale na ultrazvuk. Ja sam se htjela naručiti krajem 4.-tog mjeseca i ona preljubazna sestra mi je rekla da imaju još samo par mjesta u 7.-om mjesecu, pa eto sad idem privatno jer moram i na triple test...I da nemože se naručiti telefonski nego valja potegnut gore s uputnicom do šaltera, stalno nešto novo, na žalost ne i bolje. Da li je Stashenko još uvijek gore i koga treba izbjegavati, a tko vam je bio ok? Uf imam toliko pitanja kao da mi nije treće

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Baš nisam od neke koristi, ali samo da pozdravim!
    Idem u M na UZV u čet (prekosutra), a drugi tjedan krećem s pregledima. Ako što doznam, javim.

Pusa svim merkurašicama

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i ja u ponedjeljak idem na pregled tamo (ulz radim isti dan kod svoje privatnice)

moj mali je još uvijek na zadak osjetim mu glavicu gore
    ne znam što će mi reći u pon, nadam se da će se okrenuti

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •