Evo i mene- 18 dana nakon porodaNisam do sada stigla ni komp upaliti
![]()
Moj porod je prošao OK...ja sam bila najveća katastrofa na svom porodu![]()
Malo sam išla doktoru Lederu na živce pa se redovno dolazio izgalamiti na mene, ali nisam ni ja njemu ostala dužna
Drugi dr. na porodu mi je bio dr. Škrobonja....on je proveo većinu vremena uz mene i da nije bilo njega mislim da bih sad okolo luda hodala
Čovjek je takva dobričina da ja ne mogu vjerovati!!! Treba mu dići spomenik!
U rodilište sam došla u nedjelju oko 13 sati, nakon više od 24 sata trudova. Bila sam otvorena 4 cm i baš mi je pred polazak puknuo vodenjak. Iako sam imala dovoljno jake svoje trudove, otvarala se brzo i beba se spuštala prema izlazu- dobila sam puni "tretman". Dripom su me nafilovali da nisam ni znala za sebe....naravno, na upute starijeg liječnika, pri izgounu mi se naleglo na trbuh....sreća pa je sve dobro prošlo! Imala sam dovoljno snage da odbijem kateter i odem sama na wc....razrezana sam totalno i zbog naljeganja sam još uz to i popucala.
Inače, sve to što sam primila je samo moja greška jer nisam dovoljno vjerovala u sebe....kada sam došla u rodilište bilo mi je jedino bitno da beba bude dobro i na pitanje dr. Škrobonje "Imam li kakvih želja" rekla sam samo da rade što god bude bilo potrebno
Ekipa sestara mi je bila super skroz do 19 sati....Bila je tu legendarna Tonka- i toj ženi treba dići spomenik!Također su s njom u smjeni bile 2 predivne sestre- jedna mlada, prekrasna djevojka i jedna prekrasna žena srednjih godina. Mazile su me, držale za ruku i na taj mi način davale snagu da nastavim
![]()
A pred sam porod- oko 19 sati je došla smjena sestara. Jedna starija sestra je sa vrata, dok se još ni presvukla nije počela drečati na mene i vikati mi da prodišem trudove....ja prodisavam trud, a tijelo pod dripom samo tiska....nisam niti znala da je to fizički mogućeUglavnom, ove dvije sestre su se samo zgledale kada je dotična došla i meni je bilo sve jasno! Srećom pa je s njom bila predivna sestra.....čini mi se da se zove Silvija....plave kose, niža i krupnija. Predivna osoba
![]()
Da nije bilo nje, mislim da bi me srce strefilo odmah nakon izgona....beba nije odmah zaplakala, nego nakon 20 sekundi (dok su joj pročistili nosić)....a na moje pitanje "Kako je beba" dotična je odgovorila: "Nemate pravo ni pitati! Da vam je bilo stalo do toga kako je beba, slušali biste što vam se govori!" Meni srce stalo! Prve misli u glavi su mi bile "Tko zna što je bebi kad mi tako ova odgovara!" Počela sam plakati, ali mi je plava sestra rekla "Ništa se ne brinite, super je beba!"...tada je i moj mali miš zaplakao
Ta grozna žena je bila najgori dio mog poroda i ne mogu ni zamisliti što bi tek bilo da je bila tamo od početka! Ta sigurno ima debelu vezu kad još nije dobila otkaz! I jako mi je žao što nisam imala u tom trenutku više snage da zamahnem nogom i spucam je u glavu!A i shvatila sam zašto služi muž na porodu!
Ono najbitnije je- moja curica je zdrava, rođena sa 3800g, 51cm, apgar 10/10 i uljepšala je naše živote![]()