Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 330

Tema: Merkur 2.dio

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam rodila na Merkuru prije skoro godinu dana. Dojam uglavnom dobar osim dječje sestre po imenu Vesna koja treba raditi u konc logoru, a ne u rodilištu i pedijatrice Šeper i starog sijedog pedijatra kojem ne znam ime a isto bi mogli u logor raditi umjesto sadašnjeg radnog mjesta.
    Ostale sestre su bile super, pedijatar Vidak je krasan čovjek,a dr Podgajski je čovjek i doktor kakvog nema. Zahvaljujući njima dvojci porod moje male nedonešene buhe mi je prošao super i da idem opet rađati ponovno bi njih tražila na porodu.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pozdraf svima! Ja sam još jedna u nizu prvorotki sa svim strahovima i tako to Ići ću na Merkur i imam uputnicu od moje ginićke za pregled u bolnici (ctg..) zanima me dal se moram naručit il samo dođem u bolnicu?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

e da zaboravih i neke detalje..35+6 sam, beba mi je okrenuta na zadak- nadam se da će se preokrenut.. dal u Merkuru forsiraju carski za prvorotke na zadak ili..?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam rodila prije godinu dana i nije se trebalo naručivat, pregledi su bili od 9-12. nazovi pa vidi. Koliko mi je poznato, u Merkuru baš i nisu pristalice carskog, osim ono ako se baš mora. pokušaj se dogovorit s doktorima.
    puno sreće!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

E sad, ja sam svoje prvo dijete (dečko) rodila carskim rezom u Merkuru-dr. Zmijanac. Indikacije su bile beba okrenuta zadkom, zastoj u razvoju i cista na mozgu. Odmah su mi preporučili carski-presudan je bio zadak. Kad sam noseći svoje drugo dijete dolazila na preglede dr. Roki mi je rekao da mu nije jasno zašto sam prvi puta bila na carskom jer da niti jedno od toga nije indikacija za carski. Dakle sve ovisi kod kojeg doktora češ doći, nekima je , nekima nije, ali ti uvijek možeš inzistirati na vaginalnom porodu, ako to želiš, ne dijele oni baš carski šakom i kapom. Recimo znam da mojoj poznanici koja je rodila u Vinogradskoj zadak nije bio indikacija za carski rez.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ilka prvotno napisa
    e da zaboravih i neke detalje..35+6 sam, beba mi je okrenuta na zadak- nadam se da će se preokrenut.. dal u Merkuru forsiraju carski za prvorotke na zadak ili..?
    prije pet godina nisu - ni doktor u trudničkoj ambulanti ni onaj u rađaoni.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A što se tiće naručivanja, za trudničku ambulantu nije se trebalo naručivati, već samo dođeš u dan kad radi doktor kojem želiš doći, ali eto nekad se i na ultrazvuk moglo naručiti telefonski, više ne, pa treba provjeriti (nazovite centralu i neka vas spoje s trudničkom ambulantom). I da, vidim da idete na trudnički ultrazvuk.Koliko ste čekale. Ja sam zvala krajem 4-tog mjeseca i sestra mi je rekla da imaju strahovitu gužvu zbog preuređenja i da imaju još samo par mjesta u 7-om mjesecu??? Naravno otišla sam privatno na ultrazvuk. Cijena prava sitnica 600 kN-dobije se i CD i par slikica, ali sory uopće nisam ostala oduševljena. Pristup je naravno ljudski, sve miriši, čisto, nisam čekala niti sekunde, ali možda ipak malo previše.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

cure hvala na odgovorima
    a što se tiče ultrazvuka,ja sam ih sve obavila priv kod dr.harni -ce, naručiš se kad ti odgovara pljucneš 200kn doduše,al meni je dr.Boras kod koje se uvijek naručuujem,uvijek bila odlična i po pola sata smo muž i ja mogli gledat našu kiflicu :D

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj amel prvotno napisa
    dr Podgajski je čovjek i doktor kakvog nema.
    on je i moj dr. i slažem se s tobom u potpunosti!

mene zanima kakve su procedure kod rađanja na carski, kakve su pripreme itd...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod mene je prije 5 godina to išlo otprilike ovako. Kažu ti kad da se javiš u bolnicu (trudnička ambulanta), pregled kod nekog od doktora i zaprimanje na odjel. Ja sam bila smještena u rodilištu, sobe preko puta same rađaone (mislim da su dvije). Tu sam bila pet dana, sve pretrage (vađenje krvi, kojekakvi brisevi, svakodnevni ctg, 4 ultrazvuka...). Četvrti dan navečer došla je moja doktorica i rekla da iduće jutro idem na carski, da moram biti na tašte itd. Idući dan nakon što je prošla vizita i oslobodila se operaciona sala došli su po mene. Prvo brijanje, klistir, uvođenje katetera. Spinalnu anesteziju dali su mi u sali i napravili operaciju koja ja trajala cca. 1-1,5 sati, neznam točno. Moj MM i mama odmah su vidjeli dijete, kao i ja i dočekali su me ispred sale. Smjestili su me na intenzivnu gdje sam bila dva dana, sada čujem da već drugi dan žene prebace na odjel babinjača jer je strahovita gužva. Dijete su mi donosili jednom dnevno da ga vidim. Treći dan su me prebacili na babinjače i tu sam ostala 4 dana. Pošto je sa bebom bilo sve ok, ja sam ih četvrti dan molila da me puste doma i zatim sam šesti dan došla u bolnicu na vađenje konaca, inače si u bolnici 6 dana dok ti ne izvade konce. Eto to je otprilike bilo tako. Trajalo je jako dugo, a meni je najgore bilo ležati preko puta rađaone i slušati konstantno što se unutra dešava, dizanje u 4 ujutro zbog ctg-a. Nadam se da se u ovih 5 godina nešto promijenilo, možda ti se javi netko sa svježim info. Drž se, sve to u stvari brzo prođe, najgore je čekanje i neizvijesnost.

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

dani1 hvala
    sad imam pitanjce, kakva je to spinalna anestezija? pretpostavljam da nije totalna
    da li te je anesteziolog prije zahvata pregledao?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Oprosti na kašnjenu, ali eto poćela sam raditi. Ne nitko me nije pregledao ništa specijalno, osim pitanja da li sam ikada do sada primila anesteziju, povijest bolesti u obitelji, krvana grupa...Naravno, pitali su me da li želim spinalnu ili totalnu, a ja sam ih pitala koja je bolja-preporućili su mi spinalnu i nisam zažalila. U operacionoj sali prvo su mi pod kožu dali lokalnu anesteziju kako me ubod nebi previše bolio, a zatim injekcija između pršljenova oko sredine leđa-nije prevelika bol, više nelagoda-gori mi je bio kateter, a ne osječaš ništa ispod tog mjesta uboda (trup, noge, a s rukama,glavom, vratom možeš sve). Nakon nekog vremena anesteziolog provjeri da li je anestezija počela djelovati i operacija počinje. Naravno, cijelo vrijeme kontrolira se tlak i srce i možeš sa svima razgovarati i najvažnije odmah vidjeti svoju bebu. Nakon toga na intenzivnoj moraš ležati u vodoravnom položaju 24 sata bez dizanja zbog spinalne anestezije, a nakon toga ti vade kateter i dižu te. Idući dan premještaju te na babinjače. Prema onome što sam vidjela spinalna anestezija je doista bolja. Sa mnom u sobi su bile dvije žene koje su imale totalnu anesteziju. Nakon buđenja su se previjale od bolova, a kod mene toga nije bilo, jer je valjda anestezija popuštala postepeno i tijelo se polako privikavalo na bol. Ja te nebih ništa nagovarala, sve je to individualno i koliko sam ja vidjela više žena je tražilo totalnu anesteziju, ali ja bih da moram ponovno, a nadam se da neću, opet odabrala spinalnu.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

dani1- a da li su ti dali bebu koža na kožu il općenito da ju možeš primit nakon carskog il doslovce kako si napisala samo da ju vidiš?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

eh, ilka, moja i tvoja priča - tako slične a opet tako različite presmiješno mi je to
    no, i mene zanima detaljno o carskom na Merkuru
    Npr. na pregledu u TA je bio dr. Roki, kod njega idem opet na kontrolu i ako stanje bude nepromijenjeno, vjerovatno će me naručit na carski - kad me naručuje? U svoju smjenu ili bilo kad, kod bilokojeg doktora?
    Ja i muž se stalno zezamo da će to biti na titov rođendan, 25.05.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

[quote="betty blue"]eh, ilka, moja i tvoja priča - tako slične a opet tako različite presmiješno mi je to

heheh a slično je jer su bebe naopake a različito jer ti nosiše dečka a ja curku!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne , ja nisam dobila bebu koža na kožu, samo sam ju vidjela, i tako jednom dnevno dok sam god bila na intenzivnoj, a donjeli su mi je u sobu na dojenje tek kad su me prebacili na babinjače, i tek sam ju onda mogla primiti i pomaziti. Mene moja doktorica nije naručila u svoju smjenu, već je bio dr. Roki on me primio u bolnicu, ali carski mi je napravila moja doktorica, ali sam čekala 5 dana zbog hitnih slučajeva, jer sale pokrivaju i ginekologiju, dakle i ostale operacije, pa je prilična gužva uvijek.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

cure, zanima me da li su gotovi s tim preuređenjem ili to još traje? thx

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

dani1, hvala na odgovoru

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

curke , da li je potrebno nositi u bolnicu pelene za bebu i da li baš inzistiraju na njihovim papučama i spavačicama ?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

cure evo 13.05.2009.ja rodila na merkuru curicu 36+5,zadak,2600kg,47cm porod prošao fenomenalno,u pol 3 u noći puko vodenjak i počeli trudovi,u 5.20 curica je bila rođena! U merkuru mmoraš imat svoje pelene i nosit njihove spavaćice(ako ima čistih,ako nema onda možeš svoju dok ne dođu čiste).To sa njihovim spavaćicama je ok jer bolje po tom krvarit i svaki dan dobit čistu,a i poslije kad mlijeko počne curit opet bolje.
    Ak koga kaj zanima,pitajte

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pošto ti je beba bila na zadak da li si normalno rodila ili na carski?

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala ilka , ali ja imam još pitanja
    Nakon koliko ti donesu bebu u sobu poslije poroda te da li je beba doslovno 24h s mamom ? Da li je možda možeš sama premotati ?
    Ja imam strah od toga da neću znati-moći dojiti bebu , pa da li ti sestre pomognu po pitanju toga ?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo, mogu ja probat odgovorit, ja sam rodila u 1. mjesecu u merkuru. meni su bebu donjeli nekon 2 sata i ako to želiš beba je s tobom u sobi gotovo stalno, znači odnose ju nekoliko puta na dan, na pregled, kupanje... obzirom da je sa tobom u sobi, možeš radit sa njom šta hoćeš uključujući i prematanje. što se tiče dojenja sestre su tamo fenomenalne, stalno pitaju da li ti treba pomoć, mojoj cimerici su tijekom noći dolazile pomoć stavit malog na dojku, jer imala carski i malo joj je to bilo teško, stvarno što se tiče pomoći oko dojenja i poticanja dojenja su prva liga!!! jako su me iznenadili. eto, nadam se da sam pomogla

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

rodila sam vaginalno,bez problema jer je beba bila sitna (2600) malo me jesu razrezbarili dole kad je glavica išla al nije mi žao
    bebu mi nisu ni u ruke dali jer je moj porod smatran rizičnim te su mi je samo pokazali dali da ju cmoknem u glavicu i odnjeli na pregled. Nakon toga je kao nedonošće smještena na intenzivnu i vidjela sam ju tek 10 sati kasnije kad sam se odvukla iz kreveta do odjela intenzivne za bebe,tad sam ju tek vidjela kako spada
    inaće žene koje su rodile bez komplikacija odmah nakon 2 sata bi dobile bebice na rooming in. Možeš sama premotavat ako želiš inače sestra dolazi premotat bebu pa ti može i pokazat kako,što sam ja bila napravila Dojenje se ful potiče i svaka im čast na tome,ja sam im na početku nosila izdojeno mlijeko da joj ne daju dohrane umjetne vrste i tak nakon 3dana prvi uspješni podoj smo imale. Onda je nažalost završila pod lampama zbog žutice pa 5 dana kome jer nije imala snage papati,tak da je opet izdajalica bila u igri.Tek 9-i dan mogu reč da smo počele ponovo normalno,tak da se opće ne brini dal ćeš moć,sve ti samo dođe

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ilka glavno da je sve prošlo OK

a da li si imala rizičnu T jer si rodila prije termina i koji dr. te je porodio?

ja se već sada bojim svega jer imam jakoooo rizičnu T. Imam dvorogu maternicu i stalne kontrakcije ( koje su vrlo neugodne ) a tek
    sam u 25 tj. Dobro je to što sam skroz zatvorena, bila sam na CTG-u i nije pokazivao trudove. Doduše za vrijeme CTG-a ja ih nisam
    ni osijetila, obićno su jake ujutro i navečer.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala ilka i morula

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj nikka prvotno napisa
    ilka glavno da je sve prošlo OK

a da li si imala rizičnu T jer si rodila prije termina i koji dr. te je porodio?

ja se već sada bojim svega jer imam jakoooo rizičnu T. Imam dvorogu maternicu i stalne kontrakcije ( koje su vrlo neugodne ) a tek
    sam u 25 tj. Dobro je to što sam skroz zatvorena, bila sam na CTG-u i nije pokazivao trudove. Doduše za vrijeme CTG-a ja ih nisam
    ni osijetila, obićno su jake ujutro i navečer.
    nisam imala rizičnu trudnoću,dapače sve savršeno,bez mučnina ili ikakavih komplikacija. Od 30-og tjedna doduše su mi kontrakcije bile tako jake da ponekad ne bi mogla hodat kako sam se grčila :shock: isto nisam bila otvorena ni malo,kad sam došla u merkur sa puknutim vodenjakom bila sam na 3 cm,nakon pol sata ona je već počela izlazit A porodio me dr.Roki kod kojeg sam bila i na pregledu dva dana prije kad je ctg izmjerio moje kontrakcije preko 90!

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

za njega vele da je super doktor
    glavno da je sve prošlo uredu

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zaboravila sam te pitati da li ti je na prijašnjim pregledima CTG registrirao kontrakcije-trudove ili samo tad?

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zaboravila sam te pitati da li ti je na prijašnjim pregledima CTG registrirao kontrakcije-trudove ili samo tad?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

to je bio moj prvi pregled u bolnici i prvi ctg i odma udarnički kad mi je napisao da dođem na kontrolu u roku 3 dana,ukoliko u međuvremenu ne rodim, ja sam misla da se čojek zafrkaje po povijesti bolesti,kad ono idući dan otišao čep ujutro,a u noći iduće jutro rodila Odličan je bar meni taj Roki,nekako se fakat trudi razgovarat i da dobiješ dojam da si ljudsko biće a ne samo nešto na traci..

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

neke žene mole Boga da im on bude na porodu, to je pozitivno da je čovjek na dobrom glasu :D

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

neke žene mole Boga da im on bude na porodu, to je pozitivno da je čovjek na dobrom glasu :D

Meni je bio na porodu i nisam oduševljena.
    Ima šarma ,ali u trenutku poroda mi to nije bilo važno.Njegovo "jasamtudoktor"stav i "iakonistemislilisurađivati"komentari nije nešto sto bi mi se svidjelo.Dr.Haus stav i sl.dobro mi izgleda samo na tv-u.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pa u biti meni je sve jako brzo prošlo pa nisam ni imala vremena za neke procjene. Jedino doduše šta mu malkice zamjeram šta je poslije i sam priznao da me nije trebao rezati kolko me rezo (imam 15-ak šavova dole ) al ono kao zbog zadka... a kako bilo da bilo ,prošlo je

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

cure , da li se može tražiti da pri porodu ne rade epi ?

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

migoh, možeš tražiti. moja šogi je odbila .

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj dr. je Podgajski...duboko se nadam da će mi i on biti na porodu. Trenutno smo u fazi nagovaranja za carski...ali nekako mu ne paše

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Potpisujem Sirius. Je Roki je izuzetno nježan na pregledu, voli se zezati, ali kad mu je loš dan ili kada mu se usprotivite, tražite objašnjene onda doslovno uhvati stav dominantnog nakostriješenog mužjaka, ali pustimo to sve, ja bih ga još uvijek ocijenila kao prihvatljivu opciju za porod, možda me on treći puta i zapadne.[/quote]

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Jel znate kojim danima radi koji doktor u ambulanti i kada je dobro doći ?
    Thx

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj migoh prvotno napisa
    cure , da li se može tražiti da pri porodu ne rade epi ?
    prema zakonu o zastiti prava pacijenata, svaki postupak na tijelu pacijenta se smije odbiti. medicinsko osoblje krsi zakon ako na tebi primijeni postupak koji ne zelis, osim i iskljucivo u slucajevima zivotne ugrozenosti.

smijes i mozes odbiti svaki postupak u porodu - od brijanja, dripa, prokidanja vodenjaka, do epiziotomije. to je tvoje pravo. a duznost medicinskog osoblja je da tvoje pravo postuje.

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Thx
    ponedjeljkom dr. podgajski, on je moj dr. i super je. preporučam i duića,
    ali mislim da on radi srijedom...nisam sigurna

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Thx
    ponedjeljkom dr. podgajski, on je moj dr. i super je. preporučam i duića,
    ali mislim da on radi srijedom...nisam sigurna
    Hvala

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo da vam javim novosti sa Merkura, rodilište će se renovirati.
    Babinjače i rađaona se privremeno seli na drugi kat, gdje je do sad bila ginekologija.
    Trudnice sa 2 kata se sele na patologiju trudnoće...uglavnom znam da će ovdje biti ludnica...već se polako zahuktava

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo da vam javim novosti sa Merkura, rodilište će se renovirati.
    Babinjače i rađaona se privremeno seli na drugi kat, gdje je do sad bila ginekologija. Trudnice sa 2 kata se sele na patologiju trudnoće...uglavnom znam da će ovdje biti ludnica...već se polako zahuktava

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nikka hvala na obavijesti jer se upravo pripremam za prvi pregled na Merkuru

zanima me koliko se dugo čeka na pregled pošto se moram naručiti?

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa
    nikka hvala na obavijesti jer se upravo pripremam za prvi pregled na Merkuru

zanima me koliko se dugo čeka na pregled pošto se moram naručiti?
    ja sam rodila prošli tjedan i za onaj zadnji pregled se nisam morala naručiti . Neznam kada je najbolje doći ....ja sam došla u 8h i nije bilo nikoga , tako da se brzo obavi CTG.Ali s druge strane , mora se čekati na doktora (pregled) jer su u viziti (dođu oko 9) ,Kasnije je navodno velika gužva.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

...... i da , moram pohvaliti cijelo osoblje u bolnici , posebnu sestru Bibu iz rađaone super se trude oko toga da pokažu dojenje , bebice možeš sam prematati . Smješno mi je bilo kako je cimerica iz sobe ponijela dudu za bebu , te kad ju je sestra vidjela dooooobro je 'oprala' mamu ...žena nije znala šta bi rekla

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

procitala sam na netu da je ona Mirna Maras (se tak zove, ona plava kaj cita prognozu na tv-u ?!) rodila u Zajcevoj, carkim rezom.
    pa sve si mislim, kaj ja ne bi mogla onda!
    al ipak, mislim da nemaju svi jednak tretman :/

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Smješno mi je bilo kako je cimerica iz sobe ponijela dudu za bebu , te kad ju je sestra vidjela dooooobro je 'oprala' mamu ...žena nije znala šta bi rekla
    Ja sam rodila prije godinu dana i isto me tako jedna sestra "oprala" da mi dijete neće cijelu noć spavati i papa rukicu jer sam joj dala dudu. Ali je samo progutala knedlu kad sam joj rekla da joj nisam ja dala dudu, nego one dok je bila na sunčanju. I kad mi je morala donijeti dudu jer dijete ni pod razno nije htjelo zaspati bez dude, donijela mi je toliko šugavu dudu, da sljedeći put nosim ako treba 4 u rodilište pa nek stoje u zalihi. I da vidim koja će me oprati.
    I nije mi ni malo smiješno jer mislim da nisu dostojni da za išta "peru" rodilje, jer nisu rodilje "crne ovce" u Zajčevoj, nego neki pojedinci.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bok!
    Ja sam nakon svih mogućih premišljanja i odlučivanja odlučila otići u bolnicu u koju spadam, a to je Merkur.
    Može par pitanja za vas iskusnije i upučenije....

• Što se samog poroda tiče, imaju samo opciju rađanja na stolu ležeći na leđima ili ima stolčić, lopta za početak, nešto....

Koliko su osjetljivi na plan poroda, odnoso vrijeđaju li se time ili su se navikli

Smijem li imati svoju spavačicu, mogu li nositi svoje pelene za bebu (Rodine male lijepe)

Ja sam htjela gotovo do kraja ići kod svog ginekologa, može li to biti problem

Inače imam još 30 dana do poroda i trudnoća mi prolazi uredu

HVALA NA POMOĆI!!!!! Svaki savjet je dobrodošao

Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •