Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 137

Tema: zašto trudnice/rodilje nemaju pravo na slobodu mišljenja?

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno zašto trudnice/rodilje nemaju pravo na slobodu mišljenja?

pozdrav!

htjela bih s vama podijeliti svoje iskustvo sa svetog duha.
    sad sam u 40om tjednu trudnoće pa tamo obavljam one zadnje preglede.
    ne želim pljuvati po bolnici nipošto jer pretprošli mi je pregled (kod doktora Jakovčića) bio fantastičan. čovjek je uistinu bio pristupačan i mogla sam ga pitati što želim i uljudno mi je odgovarao na pitanja. pregled me jest malo bolio i kad je doktor vidio da se meškoljim samo mi je lijepo rekao :"a nažalost mora malo boljeti evo još malo."

ali grozotu koju sam doživjela neki dan od one sestre s kratkom kosom koja radi na prijemu u trudničkoj ambulanti (ne znam kako se zove) i doktora Damira Zudeniga moram podijeliti s vama.

prvo je pregled kod doktora bio katastrofalan.
    on je bio sav nabrijan. a inače je valjda pun sebe, ne samo taj dan.
    to što je razglabao na mobitel s nekim dok sam ja tamo sjedila gole guzice nije bitno. nema veze.
    na pregledu me je dakako raskrvario, ali rekoh i za to, ajde nema veze, to je normalno sad pred kraj.
    ali brate mili kakav je to doktor koji ti na pitanja odgovara sa "da-ne, da-ne".
    ima li takav čovjek išta u glavi?

PSIHIČKA TORTURA I MALTRETIRANJE!!! e to im neću zaboraviti!

naime. poznato je da se za onaj pregled na ctg-u čeka po 5 sati.

meni je čitava trudnoća uredna.

bebu osjećam intenzivno.

i rekoh doktoru i sestri da nisam dobro spavala čitavu noć , da mi još traju mučnine i da baš nemam snage sjediti 5 sati i čekati ctg, da brojim bebine pokrete i da ako nije stvarno nužno neću ići na taj ctg i imam li pravo odbiti taj ctg dok je sve u redu, jer dva ctg-a prije toga bila su savršena.

ah...naravno da ne... šta meni pada na pamet glumit tu neku pametnjakovićku bla bla bla bla bla bla...
    i lijepo joj rekoh :"imate jedan ctg. dolaze vam žene koje zbilja imaju probleme a vi ama baš svaku ženu šaljete na ctg bez razloga i šta kad se nekome nešto uistinu zakomplicira za njega onda nema mjesta. moja je trudnoća uredna. ja sam trudna. nemam tumor na mozgu. išla bih doma ako nije baš toliko hitan taj ctg?"

ne. ne. ne. ako neću na ctg ona mene neće naručit za idući put.
    i dobro.
    odoh sjest. i čekat.

još je nekoliko žena bilo POSLIJE mene...
    a stigle su na red PRIJE mene za ctg.
    zašto?
    zato jer je ta sestra na prijemu NAMJERNO stavila moj papir na kraj!!!
    na kraj-bila sam zadnja po redu za ctg makar sam došla prije 5-6 drugih žena. ako ne i više njih.
    tako da sam čekala od 10.30 ujutro do negdje 16 popodne. ili je već bilo 16.30.

... čak sam i to pregrmila.

da bi... pazite sad ovo...
    da bih ja došla napokon na red za ctg.
    i naravno... evo ti KOMPLIKACIJA! znala sam... ono... čim se usudiš "bahatiti" evo ti komplikacija.
    beba se ne miče dovoljno.

NE MIČE SE DOVOLJNO??? PA OSJETIM JU KAKO UDARA!!!!
    zar sam paranoidni shizofrenik pa umišljam?

i krene mene sestra uvjeravati da je se meni beba ovih dana smirila.
    ja joj rekoh:"nije se beba umirila uopće! mene beba probudi svojim udarcima u 5 ujutro. beba se miče non stop. beba je živahna i stalno komentiram mužu kako mi je beba puna energije i pitam se spava li ikada."

ali ne... ne...
    ona meni s pričom da nije to u redu.
    da je beba previše mirna. strka panika bla bla bla... i zove ona doktora Zudeniga.
    i naravno.. morala je naglasiti:
    "dođite očitati ctg onoj gospođi KOJA JE PITALA JELI CTG NUŽAN jer ctg NIJE U REDU."
    (po tome što je rekla "onoj gospođi koja je pitala je li ctg nužan" sam zapravo shvatila da su to namjerno učinili da bi me vjerojatno prestrašili i dokazali mi da trudnoća uistinu jest bolest i da se izvolim predati svim njihovim rutinskim i glupim pregledima)

aha i evo ti njega... naravno, što će drugo reći nego da ne valja nalaz sa ctg-a. kaže da odem gore u rađaonu na ctg , da će me nadzirati i da ću ostati u bolnici čitavu noć.

i ništa... ni a ni b nego jednostavno odjednom "ne valja"... niti riječ utjehe "bit će ok. potrudit ćemo se da sve bude ok."
    ma kakvi .... ctg ne valja. zakompliciralo se i bok.

a ja još napomenula u povijesti bolesti - astmatičar sam i paničar sam.
    takve stvari s takvim pristupom ne čini nikome, osobito ne trudnoj ženi, a osobito trudnoj astmatičarki ne možeš to činiti!!!

naravno...ja počela vrištati i plakati.
    tlak skočio sačuvaj me bože.
    počela se gušiti, tražim ventolin i zovem muža da dolazi gore da moram u rađaonu da ctg nije u redu.

i tad se sestra naravno usra*** ..šta će drugo ... shvatila je koje su sr**** napravili.
    i počela me kao tješit.
    šta me tješiš sad tu kad si namjerno to učinila??? namjerno si me zgurala na kraj reda i još mi lažeš da mi s bebom nešto nije u redu.

i odem gore do rađaone. plačem čitavim putem.muž me drži i tješi.
    prikopčali me na ctg.
    i izlazi onaj papir...a ja u suzama i mislim si samo "diši diši diši".
    čekam da papir izađe.
    i sestra izvadi papir i kaže doktoru (nekom mladom simpatičnom, ne znam mu ime):
    "pa sad je ctg savršen."
    a doktor na to kaže, pazite ovo:
    "PA I ONAJ PRVI CTG JE BIO SAVRŠEN NE ZNAM ŠTA SU JE UOPĆE POSLALI OVDJE???"
    i upita me:"tko vas je poslao?"
    rekoh:"doktor Zudenigo i medicinska sestra s prijema."
    i veli meni taj mladi doktor da će on sad pozvat doktora Zudeniga da se oni konzultiraju.
    i ja izađem iz rađaone i čekam tamo ispred da se oni konzultiraju.
    i zove me sestra natrag unutra. i eno doktor Zudenigo sjedi. niti išta komentira niti se usuđuje komentirati, manji od makova zrna, kaže:
    "kontrola za dva dana. možete doma."
    a malo prije toga me htio ostaviti čitavu noć u bolnici na promatranju.

kad sam došla k sebi bila sam toliko bijesna što su mi to napravili.

kakav to bolesnik moraš biti da ideš "strašiti" trudnu ženu da bi joj dokazao kako nije u pravu što se tiče onoga "trudnoća nije bolest" ?????
    jel to stvarno moraš biti psihopat? sadist? koja je to vrsta tiranina i sadista koja ima potrebu na trudnicama i rodiljama liječiti svoje bolesne komplekse?...

nadam se da su sad shvatili da nisu sve žene iste.
    i da nas ima koji nažalost i pretjerano reagiramo. ne zato jer to želimo nego zato jer uistinu jesmo hipersenzibilne osobe.

mogli su ubiti i mene i moje dijete tom svojom bolesnom igrom.
    a šta da sam dobila samo malo jači napadaj gušenja?
    jel bi me onda na kisik spojili? jel bi me onda uspavali i na carski porodili ili što?

uglavnom..jedino što mogu reći - proklete budaletine.

"prijatelji djece". obične su beboubojice a ne prijatelji djece. sve što naprave trudnoj ženi napravili su i nedužnom nerođenom djetetu. kamo sreće da ih ikad probode grižnja savjesti. da se barem jednom nađu u situaciji kad će molit boga da dođu do malo zraka. barem jednom da se osvrnu na svoje odvratno bolesno ponašanje.

samo sam to htjela podijeliti barem s vama.

ubuduće se pazite i slušajte sve što vam ginekolozi govore.
    mi smo samo glupe trudnice i glupe rodilje koje pojma nemaju što osjećaju niti imamo ikakvog prava nad našim tijelima.
    ginekolog zna umjesto nas to sve i nemamo mi nikakvo pravo govora.
    a vi koje se usudite izreći svoje mišljenje pomirite se sa činjenicom da bi vam se moglo dogoditi isto što i meni.

toliko o tome.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:shock: pa stvarno nisu normalni

nadam se da će saznati da ovdje postoji čitavi topic o njima

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i d i o t i!! stvarno jesu..mamicu im njihovu...da nismo trudne, uh što bi im mogle svašta reći ali vjerojatno i iskoriptvaju (neki bolesni doktori) upravo situaciju što smo trudne i ne bi se trebale uzrujavati, za takva maltretiranja!!! napiši pismo ravnateljstvo...upravoovo što si tu napisala, stvarno!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

o, dogodilo se...
    ja sam u prvoj trudnoci imala u dvadesetom tjednu spoting, naravno prepala sam se, zvala svog ginica privatnika (naravno, bila je nedjelja), a on mi je rekao da odem u vinogradsku i da ce on tamo nazvati za mene. i zaista je!
    ALI...
    dosla ja tamo sva jadna i u strahu, dosla neka nadrkana sestra, pocela me pregledavati na uzv, a ja je pitam je li ona doktor (kobna greska u koracima). nisam, pa sta, kaze ona meni i ostavi sondu i ode. nakon dobrih pola sata (napominjem da su me primili kao trudnicu u 20. tjednu zbog krvarenja) pojavio se neki mladi dr. i primio se on uzv-a. kaze on meni kako je taj uredaj prastar i da na njemu ne vidi bas dobro ali da mu se cini da imam nekakav hematom i abrupciju posteljice (mozete zamisliti moju facu i suze koje sam gutala), a mozda je i placenta praevia...
    pitam ja njega pa zar nema tu negdje bolji uredaj i on mi kaze da ce me sutra drugi dr. pregledati u redovnoj ambulanti. dali su mi krpu, pardon - kompresu da stavim medu noge i neka idem u sobu. stavili su me u rodiliste. a tamo 2 zene koje su rodile i sve im se raspalo od siline dripa, jos jedna koja mora roditi ovih dana i ja.
    muz mi je donio stvari, i dok sam mu ja plakala tamo u hodniku da me vodi doma, ljubazna sestra mi je stavila torbetinu sa stvarima na krevet, a ja ni pet ni sest pozovem je da je skine na pod jer ja krvarim i ne mislim tesko dizati ni spustati. njezin komentar nije vrijedan spomena.
    i dode tako sutra, ja probdjela vise od pola noci, plakala.
    nitko me nista ne pita, osim sto sam morala siriti noge pred cijelom svitom bijelih i plavih kuta. nesto iza podne dosao mi je muz i izasla sam u hodnik gdje se primaju posjete. odjednom evo sestre i kaze da neka idem na uzv. dodem ja do ambulante i nigdje nikoga. ni stolca za sjesti. cekam 5 minuta i vratim se mm. kad evo nje za par minuta i izdere se na mene: "sta ce vas doktor cekati? sto si vi umisljate?!?!?!" e, na to sam pukla i proderala se na nju da je trudnicu ostavila samu da stoji u hodniku, a ona ce meni da sam si mogla donijeti stolac. vidjela sam da vise nema smisla i samo rekla da sam tu zato sto sam prokrvarila i da sam u 20. tjednu trudnoce i da mi ne pada na pamet nositi nikakve stolce i da neka me pozove kad dode doktor.
    gospodin se pojavio tek za nekih 20ak minuta, nesto prosaputao s njom, a onda na mene da sto si ja umisljam, da ga je kolega zvao i urgirao za mene, da oni u bolnici imaju i amniocenteze i carske rezove i porode, da sta ja mislim svaki dan visiti na uzv-u?!?!?!?!?!
    pitala sam ga da li ce me pregledati ili ne i neka mi to napise.
    onda je uzeo uzv (sva sreca, vanjski jer tko zna kako bi mi bio gurnuo ono cudo) i nije rekao nista.
    ja sam placuci otisla do mm-a i rekla da hocu doma, pa kako god bilo; gore ne moze. spremila stvari, potpisala da odlazim i otisla svom dr.
    pregledao me i rekao mi je da je sad sve ok, krvarenje je prestalo, vjerojatno je popustila neka zilica. posteljica mi je bila u redu, samo sam morala neko vrijeme odmirovati (ne prestrogo) i bilo je sve pet.
    manje-vise.
    ali izgubila sam nekoliko godina zivota tamo i odlucila da u hrvatskoj necu radati, pa makar rodila doma. no, onda sam, zahvaljujuci ovom forumu, dosla do varazdina.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

prestravično......
    podivljala sam upravo od ovog posta.....

pa da mu opališ šamarčinu

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure , reagirajte, pišite nadležnima, oni ovo mogu, a i nemoraju pročitati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

naravno da sam pisala, no nikome nista.
    osim toga, bila sam trudna i nisam si htjela priustiti jos vecu nervozu, a kad se L. rodio samo mi je on bio vazan.
    jedino sto nam preostaje da se sto vise informiramo o svim svojim stanjima i oboruzane informacijama idemo po odrinacijama.
    osobno, vise nista ne obavljam po javnim ustanovama i bolnicama, sve radim kod privatnika, no tesko si je to uvijek priustiti...
    trebalo bi se organizirati... a opet oni se svi medusobno stite...

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Jao strasno sto ste prosle...ni ja ne mogu shvatiti kakvi to ljudi rade u nasim bolnicama...bolesnici su oni i njima treba lijecenje!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je beba od početka trudnoće mirna ko bubica, spava non stop, dnevno se pomakne par puta - onak, jedva da osjetim, i isto je jedan ctg prije 5 dana bio "uspavan".

I sad - isto fino objasnim i sestri i doktoru da mi je beba generalno spavalica i da tu meni nije ništa čudno.

Al oni ne sagledavaju cjelokupnu situaciju i kako je do sad sve bilo, nego te odmah gledaju kao onih rizičnih 0,01%...

No to je problem bolnice - znate onaj papir na kojem sve zapisuju - pa na samom vrhu papira piše "Povijest bolesti". Znači, sve smo mi bolesne... za ne povjerovat.

Baš sam si mislila, iduću trudnoću ću majke mi do kraja voditi kod svoje ginekologice, a u bolnicu ću samo doletit u trudovima za izgon djeteta.

A ne da me plaše... Zadnji put je muž bio sa mnom i kada sam odlazila bila sam na rubu suza, a on zna da zadnjih mjesec dana svaki dan volim smazat kroasan s pekmezom, pa me odveo po kroasančić i na putu doma ja njemu kažem:

"Znaš kako se osjećam? Kao kada dijete odvedeš s 5 g. zubaru, ovaj mu popravi 10 zubi bez anestezije, i na kraju dobije za nagradu sladoled. Nemaš pojima koliko mi ovaj kroasan znači. Da nisi išao sa mnom i da sam išla sama doma, vjerojatno bih pukla glavom..." Sjedala sam u autu i jela ga ko klinka i onak su mi se ruke tresle...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

death of art - citam i ne mogu vjerovati. mislim znala sam da ima i svakakvih doktora i svakakvih sestara, ali da ti to naprave pogotovo zato jer sam i ja bila kod dr. Zudeniga u prvoj trudnoci i bio mi je savrsen. ali, ja sam kod njega jos isla dok je radio u studentskoj poliklinici, pa sam mu to napomenula na 1. pregledu, mozda je zato bio ok. i jos smo se sreli, kad sam rodila, na hodniku, pozdravio me pitao kako sam i rekao da sam mu falila (jer sam rodila dan prije pregleda).

samo mogu reci - ne ponovilo se!

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Cure , reagirajte, pišite nadležnima, oni ovo mogu, a i nemoraju pročitati.
    Ja cu ovo potpisati.

Kada vam se dogodi ovako nesto napisite jedno pismo i posaljite ga na ravnatelja bolnice, sefa rodilista i na ministarstvo ... osim sto ces se sigurno bolje osjecati kad istreses sve te rijeci na papir/mail, netko ce to ipak procitati po sluzbenoj duznosti, a mozda ti i sluzbeno odgovoriti.

Neka ne ostane kao prica iz ambulante, neka i nadredeni znaju sto im rade zaposlenici ... mozda to zvuci kao tuzakanje ali nista se nece promijeniti ako svi ostanemo sutiti.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako imas snage, reagiraj, ali po meni... napisi sve sad a neka muz posalje taj dan kad rodis ili dan kasnije... ne treba ti jos takvog tretmana...

Vec sam ranije odlucila da u ovoj trudnoci ne idem na preglede u bolnicu nego cu do kraja kod mog privatnog dr, napraviti par uzv vise (od minutu-dvije samo da pogleda posteljicu i protoke) ali izbjeci gledanje plodne vode, vaginalne preglede i ctg
    Ovo je samo ucvrstilo moju odluku

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

e, al ono....smetaš im kad dođeš, smetaš im kad hoćeš otić.
    čovječe, pa ajde se odluči šta hoćeš od nas???

bila sam jako depresivna taj dan. baš sam bila depresivna nakon tog događaja i nisam čitav dan ništa jela koliko sam baš tužna bila.
    ma nije mene to toliko niti osobno povrijedilo, šta sam ja njima u životu, nitko i ništa. to mi je jasno. niti ja očekujem da oni mene vole niti da im budem simpatična.
    nego me jednostavno rastužila sama činjenica...da je netko toliko... zao.
    ali moraš biti zla osoba za tako nešto. al ono moraš baš biti bolesno bešćutan.
    zašto?
    zato jer su baš promišljeno to radili.
    to nije bila nikakva slučajna "greškica" medicinskog osoblja.
    to je baš bio namjeran čin kojim su me htjeli zastrašiti i dokazati mi na tako odvratan i brutalan način da ja kao trudnica uistinu jesam bolesna i 1000% ovisna o medicinskom osoblju koje zna najbolje što je dobro za mene.
    a znaju šta je trudnici bolna točka, bože mili, pa dijete koje je u njoj joj je najbolnija točka. i oni idu baš u tu točku gađati.
    pa ajde da su mi rekli "znaš šta mala ti si glupa i ograničena i nemaš pojma ajde šuti i sjedi i ne petljaj se u naš posao." - e to bi im prihvatila, šta me briga neka laprdaju šta žele.
    ali tako je prljavo kad ti netko dira u tvoje dijete da bi tebi napakostio i da bi te sje*** ...to je tako PRLJAVO I RUŽNO!!!

nije to način!!!
    NIJE TO NAČIN!!!
    da nekome ideš dokazivati svoju superiornost i prednosti "medicine" na takav način. to je zloban način. to je zlo jer stupaš svjesno i racionalno u tako nešto.
    jel im palo na pamet kako je ta čitava situacija mogla završiti samo zahvaljujući njihovim kompleksima koje liječe na pacijentima?

e to definitivno moraš biti jad i bijeda od čovjeka.
    mislim koji bolesnik ide plašit trudnicu to mi stvarno nije jasno kakvo je to bolesno stanje ljudske psihe, koji je to stupanj psihoze?... pa jel bi se s invalidom išao tući??? mene zanima jel bi se taj doktor i ta medicinska sestra, jel bi oni bili u stanju skočiti na nepokretnog čovjeka i udarat ga?
    vjerujem da bi.

i kome su se oni dokazali svojim činom?
    to me baš zanima...komu - čemu su se dokazali i što su uopće dokazali?
    nisu dokazali ništa osim koliko su nisko na razini emocionalne i intelektualne razvijenosti ljudskog bića. (ljudskog?... hm...da...)

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i ja sam htjela ići dokraja privatno jer znam kakve su te gužve po trudničkim ambulantama u rodilištima...ali su mi privatno rekli da oni već u 38om tjednu šalju u bolnicu.
    sad ja ne znam jesam li ja mogla inzistirati da me zadrže dokraja, možda bi me i zadržali... nemam pojma.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa
    Death of Art, žao mi je zbog tvog lošeg iskustva, ali mislim da si ipak malo zabrijala... :/

I ne mogu da se ne pitam, kako si ti sa tvojim dijagnozama napada panike i astme uopće razmišljala o neasistiranom kućnom porodu?

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja sam htjela ići dokraja privatno jer znam kakve su te gužve po trudničkim ambulantama u rodilištima...ali su mi privatno rekli da oni već u 38om tjednu šalju u bolnicu.
    sad ja ne znam jesam li ja mogla inzistirati da me zadrže dokraja, možda bi me i zadržali... nemam pojma.
    Za sebe znam da u ovoj trudnoci imam drukciji pristup svemu, imam dr s kojim suradjujem i dogovaram se oko svega, tako da ne vidim u tome problem... Nadam se i vjerujem da ce kao sto je do sada maksimalno postovati moje zelje i voditi se za njima dok mu to savjest dopusta...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam u bolnicu došla na porod. Sve drugo sam obavljala privatno i moram istaknuti da su me uvijek tretirali ljubazno, dobila sam sve odgovore na pitanja i imala sam osjećaj da sam u sigurnim rukama.

Za naše bolnice imam dojam da su prestrašne - em što se nađe svakakvih likova (nekako manje vjerujem kriterijima pri zapošljavanju u državnu službu), em što imaju toliko posla da se ne stignu baviti svakom osobom onoliko koliko je potrebno.

Inače, ja se ne "raspravljam" puno s doktorima - izaberem doktora kojem potpuno vjerujem (znam ih većinu preko posla pa mi je manji problem jer za svakog imam i preporuke doktora iz ureda) i onda uzmem to što mi se kaže. Uvijek sam mišljenja da je (kvalitetan) doktor puno pametniji i kvalificiraniji od mene za med. pitanja - bez obzira koliko ja visila na Rodi Isto kao što sam za sebe uvjerena da sam stručnjak u svom poslu i sigurno sam puno kvalificiraija od kolega ne-moje struke, bez obzira koliko oni stručnih tekstova čitali.

Ja sam na porodu imala vrlo ružan incident s jednom sestrom - kasnije čitam da se još par forumašica žalilo na nju. Došla mi je na porod, ni zdravo ni živo i odmah krenula urlati na mene. I kad nisam htjela leći na leđa, me krenula zavezati jer sam histerična i štetim bebi
    Bez da se obraćala meni je krenula zvati drugu sestru da mi pridrži noge dok me ona stisne na ležaj. I tako se njih dve bacile na mene tada van sebe, bez muža prisutnog. Ističem, nisam ponosna na ovo - totalno histerična , uvjerena da ću umrijeti, ju opalim svom snagom tako da je odletila na drugi kraj. Kasnije su me ostavile samu i ja sam, sam samcata, prošla porod dok su one kafenisale. Strčale su se jedino kad je MM počeo urlati da beba izlazi (i još neke stvari).

I da, nakraju sam donekle zadovoljna svojim porodom - barem sam bila sama i nitko me nije maltretirao. Naježim se jedino od pomisli da se nešto moglo zakomplicirati, a nitko ne bi čuo dok ne bi bilo prekasno.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajme Death_of_A

Citiraj Frida prvotno napisa
    Cure , reagirajte, pišite nadležnima
    potpisala bih Fridu. meni je danas jako zao sto nisam, kad je bilo vrijeme za to, pismom reagirala na neke stvari. a nisam reagirala, izmedu ostalog, i zato jer sam mislila – ok, strasno, ali jedan slucaj (moj, zasto bas moj??? jel mozda do mene, mog pristupa...) nije mozda vrijedan dizanja prasine... i tako se stvara zacarani krug.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="piplica"]
    Death of Art, žao mi je zbog tvog lošeg iskustva, ali mislim da si ipak malo zabrijala... :/ [quote]
    A meni se opet čini da su oni kao medicinsko osblje zabrijali i to uveliko! Ako je bilo tako kako je bilo, a vjerujem da jeste, jer nisam bila trudna, ali sam se susrela sa doktorima koji su me zastrašivali i to anestezijom i da li ja znam koliko to koša, a ako ne želim umrijeti na stolu bolje je da "kupim" ovu "sigurnu" za 500KM ... tako daaaaaa...
    .... i mislim da ova priča nije rijetka... i prema priči se vidi da su namjerno napravili i ne znam u koju kategoriju ljudi bi se oni trebali svrstati? Zli po meni je sasvim ok

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    ...uvjerena da ću umrijeti, ju opalim svom snagom tako da je odletila na drugi kraj.
    Ideeeš!!! Je, nekad je high kick jedina opcija...

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Death of Art, žao mi je zbog tvog lošeg iskustva, ali mislim da si ipak malo zabrijala... :/

I ne mogu da se ne pitam, kako si ti sa tvojim dijagnozama napada panike i astme uopće razmišljala o neasistiranom kućnom porodu?
    upravo zbog te dijagnoze sam razmišljala o kućnom porodu jer ništa mi ne budi paniku kao bolnica.

traume iz djetinjstva , nemam pojma šta je, neću ulaziti u dublju problematiku toga.

a kućni porod mi se i dalje čini kao najbolja opcija za ljude poput mene.
    nažalost je to još uvijek komplicirano kod nas. i još se nadam da će naši doktori i babice imati uskoro odobrenje da obavljaju porode kod kuće. bude li to odobreno do moje druge trudnoće neću se uopće dvoumiti - rodit ću doma.

mislim da ja valjda najbolje znam što mi uzrokuje paniku a što ne.

a ako se u bolnici osjećam nesigurno.... ne vidim na koji mi način oni mogu pomoći osim ugroziti moje zdravlje kao što su dosad nekoliko puta učinili.

ja i dalje ostajem pri tome da je kućni porod najbolja solucija , barem za mene. šteta je što nemam podršku obitelji i okoline u tome inače bih i ovaj prvi porod obavila doma.

nećemo dalje raspravljati o tome jer ja doma navjerojatnije neću roditi.
    rodit ću nažalost u bolnici i neću sebi nikada oprostiti što se nisam više potrudila oko toga da dođem u kontakt s nekom babicom i rodim doma.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

@piplica-aha. tek sad vidim da si napisala "neasistiranom" porodu.
    lol. opet ona o "neasistiranom porodu".
    a jeste se uhvatili toga isuse bože.
    nisam ja rekla da bih ja doma rađala bez stručne pomoći.
    rekla sam da bih najradije da mi se dogodi ono što se događa nekim ženama kad slučajno rode na wc školjci.
    a i to je više bila zaje***.

ne znam šta ste se tolko toga uhvatili isuse bože....

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    ali mislim da si ipak malo zabrijala...
    Nije žena zabrijala, već razmišlja i ponaša se normalno - samo što smo mi svi navikli da nas se omalovažava (ono, kad te netko ozlijedi, daš mu još i da te na podu malo iscipelari) - pa je svima "čudno" da se Death of Art bori protiv "banana situacija". Dajte joj malo jagoda sa šlagom (suosjećanja i potpore)!!!

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam u bolnicu došla na porod. Sve drugo sam obavljala privatno i moram istaknuti da su me uvijek tretirali ljubazno, dobila sam sve odgovore na pitanja i imala sam osjećaj da sam u sigurnim rukama.

Za naše bolnice imam dojam da su prestrašne - em što se nađe svakakvih likova (nekako manje vjerujem kriterijima pri zapošljavanju u državnu službu), em što imaju toliko posla da se ne stignu baviti svakom osobom onoliko koliko je potrebno.

Inače, ja se ne "raspravljam" puno s doktorima - izaberem doktora kojem potpuno vjerujem (znam ih većinu preko posla pa mi je manji problem jer za svakog imam i preporuke doktora iz ureda) i onda uzmem to što mi se kaže. Uvijek sam mišljenja da je (kvalitetan) doktor puno pametniji i kvalificiraniji od mene za med. pitanja - bez obzira koliko ja visila na Rodi Isto kao što sam za sebe uvjerena da sam stručnjak u svom poslu i sigurno sam puno kvalificiraija od kolega ne-moje struke, bez obzira koliko oni stručnih tekstova čitali.

Ja sam na porodu imala vrlo ružan incident s jednom sestrom - kasnije čitam da se još par forumašica žalilo na nju. Došla mi je na porod, ni zdravo ni živo i odmah krenula urlati na mene. I kad nisam htjela leći na leđa, me krenula zavezati jer sam histerična i štetim bebi
    Bez da se obraćala meni je krenula zvati drugu sestru da mi pridrži noge dok me ona stisne na ležaj. I tako se njih dve bacile na mene tada van sebe, bez muža prisutnog. Ističem, nisam ponosna na ovo - totalno histerična , uvjerena da ću umrijeti, ju opalim svom snagom tako da je odletila na drugi kraj. Kasnije su me ostavile samu i ja sam, sam samcata, prošla porod dok su one kafenisale. Strčale su se jedino kad je MM počeo urlati da beba izlazi (i još neke stvari).

I da, nakraju sam donekle zadovoljna svojim porodom - barem sam bila sama i nitko me nije maltretirao. Naježim se jedino od pomisli da se nešto moglo zakomplicirati, a nitko ne bi čuo dok ne bi bilo prekasno.
    o moj bože. pa koja je to bolnica????? :shock: :shock: :shock:

i zar nije zakonski kažnjivo vezanje za krevet??????

pa ja ne bih u tom slučaju pisala "kritiku" , napravila bih joj tužbu čovječe i gonila bih je po sudu.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Što bih rekla? "sestra mi je rekla da će me zavezati za krevet ako ne prestanem pokušavati sići s njega". Ona bi rekla da sam krivo protumačila i da sam ja histerična (što ne kažem da nisam bila).
    Pa bih ja rekla da su se njih dvije bacile na mene, a one bi rekle da nisu nego da su me probale spriječiti da se ne povrijedim.
    Osim toga, nakon poroda sam nažalost imala puno gorih briga od toga šta mi je tko rekao.
    Izvukla sam svoju pouku za drugi put i sad idem Podobniku ili u kuću za porode (što mi je bila opcija prvi put da MM nije pop..)

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Što bih rekla? "sestra mi je rekla da će me zavezati za krevet ako ne prestanem pokušavati sići s njega". Ona bi rekla da sam krivo protumačila i da sam ja histerična (što ne kažem da nisam bila).
    Pa bih ja rekla da su se njih dvije bacile na mene, a one bi rekle da nisu nego da su me probale spriječiti da se ne povrijedim.
    Osim toga, nakon poroda sam nažalost imala puno gorih briga od toga šta mi je tko rekao.
    Izvukla sam svoju pouku za drugi put i sad idem Podobniku ili u kuću za porode (što mi je bila opcija prvi put da MM nije pop..)
    ma lako za to šta su ti one govorile. ali za boga miloga...zavezati nekoga za krevet. :shock: :shock: :shock:

i histeričnost baš nije neko opravdanje za vezanje jer je čak i u mentalnim ustanovama zabranjeno vezati pacijente i ostavljati ih tako same.

al dobro...neka si je barem lupila pošteno. svaka čast! :D

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: zašto trudnice/rodilje nemaju pravo na slobodu mišljenja

i lijepo joj rekoh :"imate jedan ctg. dolaze vam žene koje zbilja imaju probleme a vi ama baš svaku ženu šaljete na ctg bez razloga i šta kad se nekome nešto uistinu zakomplicira za njega onda nema mjesta. moja je trudnoća uredna. ja sam trudna. nemam tumor na mozgu. išla bih doma ako nije baš toliko hitan taj ctg?".
    Gle, pametovala si im. I stvarno si pretjerala. Jer, ti nemaš pojma zašto neke žene idu na CTG. I našla si se pozvanom soliti im pamet kako su organizirani.
    Ako ti nisi željela ići na CTG, onda si se trebala držati na tome koji su tvoji razlozi. A ne naveliko im pametovati.

mi smo samo glupe trudnice i glupe rodilje koje pojma nemaju što osjećaju niti imamo ikakvog prava nad našim tijelima.
    a vi koje se usudite izreći svoje mišljenje pomirite se sa činjenicom da bi vam se moglo dogoditi isto što i meni.

toliko o tome.
    Ovako, ja idem ginekologu koji sluša mene koliko i ja njega.
    I naučila sam da i u bolnici njihov stav ovisi jako puno o tome kako se postaviš.

Osim toga, da ne vjerujem procjeni ginekologa, ne bi išla u bolnicu. Meni osobno je glupo doći negdje, a onda se praviti da si stručniji od njih, jer si malo surfao po internetu. Ako su ti rekli da treba CTG, onda imaš izbor ili ga napraviti ili odbiri. A ako odbiješ, biti spreman na posljedice. Vrlo jednostavno.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Re: zašto trudnice/rodilje nemaju pravo na slobodu mišljenja

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    i lijepo joj rekoh :"imate jedan ctg. dolaze vam žene koje zbilja imaju probleme a vi ama baš svaku ženu šaljete na ctg bez razloga i šta kad se nekome nešto uistinu zakomplicira za njega onda nema mjesta. moja je trudnoća uredna. ja sam trudna. nemam tumor na mozgu. išla bih doma ako nije baš toliko hitan taj ctg?".
    Gle, pametovala si im. I stvarno si pretjerala. Jer, ti nemaš pojma zašto neke žene idu na CTG. I našla si se pozvanom soliti im pamet kako su organizirani.
    Ako ti nisi željela ići na CTG, onda si se trebala držati na tome koji su tvoji razlozi. A ne naveliko im pametovati.

toliko o tome.
    Ovako, ja idem ginekologu koji sluša mene koliko i ja njega.
    I naučila sam da i u bolnici njihov stav ovisi jako puno o tome kako se postaviš.

Osim toga, da ne vjerujem procjeni ginekologa, ne bi išla u bolnicu. Meni osobno je glupo doći negdje, a onda se praviti da si stručniji od njih, jer si malo surfao po internetu. Ako su ti rekli da treba CTG, onda imaš izbor ili ga napraviti ili odbiri. A ako odbiješ, biti spreman na posljedice. Vrlo jednostavno.
    ok ja vjerujem ginekologu i sestri...ali ne moraju se prema meni ponašati kao prema stoci...i smatram da smijem pitati doktora sve što me zanima pa makar sumnjala u njegovu stručnost...
    i trudnički pregledi ne moraju boliti...sve ovisi o doktoru

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

nisam ja njima ništa naveliko pametovala.
    ja sam samo rekla da je maltretiranje zadržavati žene da čekaju po 5 sati u redu za ctg.
    i rekla sam da ako je zbilja nužan da ću otić privatno di ću čekati 5 minuta i poštedit sebe muke.

i da. jesu me bezveze htjeli zadržati u bolnici.

objasni mi onda na koju foru doktor dva kata više čita na drukčiji način ctg nego onaj koji je bio prije njega?

ajde molim te.

ne pričaj mi o pametovanju niti mi nemoj pričati o njihovoj "stručnosti".
    time su samo dokazali koliko uistinu oni "znaju".
    ne znaju oni ništa. apsolutno ništa.

mogu oni imati 20 fakulteta, al moje je tijelo moje i samo moje i nitko ne zna bolje od mene što i kako osjećam.

to sad nije niti bitno.

čak i da jesam ne znam kako pametovala...ono nije bio način da me se zastraši. rekoh- mogli su mi reći "ne pametuj i sjedni".
    ali onako promišljeno činiti onu odvratnu stvar i izmišljati kako ctg nije uredan...e to je bolesno.
    ako ih ti podržavaš - nisi ništa bolja od njih i sretno i tebi bilo.
    rasprava je suvišna.
    pozdrav!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj PericaY2K prvotno napisa
    Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    ali mislim da si ipak malo zabrijala...
    Nije žena zabrijala, već razmišlja i ponaša se normalno - samo što smo mi svi navikli da nas se omalovažava (ono, kad te netko ozlijedi, daš mu još i da te na podu malo iscipelari) - pa je svima "čudno" da se Death of Art bori protiv "banana situacija". Dajte joj malo jagoda sa šlagom (suosjećanja i potpore)!!!
    Malo je pogrešno kvotano, kao i u mom gore postu... Ne rekoh ja da je zabrijala, ali dobro - nek se zna!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

DoA, cinjenica je (iz moje perspektive), da si im pametovala i time isprovocirala reakciju. Njihova reakcija ocito nije bila uredu, ali cinjenica je da su bili isprovocirani.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

DoA, cinjenica je (iz moje perspektive), da si im pametovala i time isprovocirala reakciju. Njihova reakcija ocito nije bila uredu, ali cinjenica je da su bili isprovocirani.
    ok. jel ti ne želiš shvatiti glavnu problematiku ili ne možeš shvatiti problematiku u čitavoj priči?

pametovala ja ili ne... ono što su učinili jest bilo krajnje NESTRUČNO.
    s ljudske strane-bilo je i zlobno.
    i infantilno.
    i poremećeno.

nitko nije negirao da oni jesu bili isprovocirani, ali ako je njih isprovociralo pitanje "zašto je nužno da ja ostajem na ctg-u" i da ću potpisat da idem doma na svoju incijativu, onda neka slobodno potraže stručnu pomoć psihijatra jer brate mili ako ih to toliko provocira onda ne želim znati kako reagiraju na konkretne probleme u životu.

kao što rekoh-ne želim pomisliti što su takvi u stanju učiniti onda ženi koja odbije drip.
    ipak oni znaju najbolje, zar ne, otkud jednoj rodilji pravo da bira na koji će način rađati mislim stvarno...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

samo ću reći - prvo dijete rođeno na Sv. Duhu - noćna mora za mene još dan danas!
    Od ljudi u trudničkoj ambulanti do ljudi na koje sam naišla tijekom poroda - a prošlo ih je barem 3 smjene!
    Nikad više Sv. DUh!!!
    Ili sam bila BAŠ takav pehista da sam naletjela na najgore od najgorih.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Death of Art, vjerujem da su te htjeli "naučiti pameti". Sram ih bilo. Sreća pa je dobro završilo.
    Ja bih poslala pismo predstojniku odjela (pogotovo kad si sve već zapisala)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Gle, ti zelis samo da se zgrazamo nad njihovim postupkom. Iz tvoje price mogu procitati samo tvoj dozivljaj, da su te namjerno stavili na kraj reda, te da su namjerno rekli da ctg nije u redu (a bio je).

E sad, mozda su zene koje su isle prije tebe bile hitnije. Ti si im sama rekla da je tebi dobro i da ne trebas ctg. Mozda drugima nije bilo tako, pa su zato primljene prije tebe.

A sta se tice tumacenja nalaza, i to nije crno-bijelo. Isti nalaz razliciti dr. razlicito tumace, a i isti dr. u razlicitim situacijama.

I nisi ih provocirala sa:

"zašto je nužno da ja ostajem na ctg-u"
    nego sa:

i lijepo joj rekoh :"imate jedan ctg. dolaze vam žene koje zbilja imaju probleme a vi ama baš svaku ženu šaljete na ctg bez razloga i šta kad se nekome nešto uistinu zakomplicira za njega onda nema mjesta. moja je trudnoća uredna. ja sam trudna. nemam tumor na mozgu. išla bih doma ako nije baš toliko hitan taj ctg?"

Ali ok, tebi treba pa se necu dalje raspravljati.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Gle, pametovala si im. I stvarno si pretjerala.
    Ovaj komentar mi je u rangu onog da je žena koju je muž prebio zaslužila to svojim ceketanjem. Da ne kažem što su zaslužile one koje obuku prekratku suknju.

Iako, moram priznati da se slažem s tobom da ponašanje nije bilo promišljeno. Nego naprosto uobičajeno nezainteresirano i bez takta. U bolnici ima previše pacijenata i premalo osoblja da bi trošili energiju na smišljenu zločestoću i na taj način posvećivali pacijentima previše vremena.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mene isto na poslu svakodnevno provociraju ljudi koji nisu trudnice, dakle pravi poslovnjaci koji nisu pod nekim utjecajima hormona, i ne daj Bože da budem bezobrazna prema njima, a kamoli da ih na neki drugi način ugrozim - odmah dobivam otkaz!!!
    Zato, i da Death i jeste isprovocirala njih (u što prema opisanom ne mogu vjerovati, da ih je TO isprovociralo), oni se nemaju šta tako ponašat, ne prema trudnici pred porod niti prema bilo kojem pacijentu!!!
    Totalno su se ponijeli neprofesionalno i nestručno i neljubazno!!!

To je za mene apsolutno neprihvatljivo ponašanje, i takve ljude bi odmah udaljila s radnog mjesta! Sram ih može biti, povjerena im je divna zadaća - pratiti zdravlje nerođenog djeteta i njegove majke, a oni ne da ga ne prate, već svojim neprimjerenim ponašanjem ugrožavaju!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Disclaimer - niže u postu se uopće ne osvrćem da situaciju iz topica.

Smatram da sam stručnjak za to što radim. I kažem kolegi kako da nešto napravi (jer baš to radim godinama i mogu neskromno reći da imam u malom prstu). Ali on je pročitao da je bolje napraviti na drugi način. Ja kažem - ne može. Ne, on je pročitao. OK, on napravi kako je htio uz moje izričito protivljenje i ispadne krivo. Ja iduća 3 dana izgubim popravljajući štetu (na zahtjev direktora). Ja ga i "operem".

I zato mislim da je najbolje naći doktora kojem vjerujemo i koji nas sluša, odgovara, ohrabruje. A ne smatrati da smo najveći stručnjak jer smo pročitali 50 stručnih članaka.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Icyoh, tako su i babice "znale" (jer to imaju u malom prstu) da ćeš ti lakše roditi na leđima, a tebi je pasalo nešto drugo

Ja ništa na svijetu više ne shvaćam zdravo za gotovo

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Icyoh, tako su i babice "znale" (jer to imaju u malom prstu) da ćeš ti lakše roditi na leđima, a tebi je pasalo nešto drugo
    Eh da jesu, ja se ne bih žalila. Rađanje na leđima je njima naprosto "zgodnije" i jer tako "svi" rađaju u toj bolnici.

Kad ja nešto radim, ne radim po defaultu već ono što je realno primjereno toj situaciji (uzimajući u obzir konkretnu situaciju).

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

@Deaedi-a kad dijete "isprovocira" roditelja.
    i roditelj ga onako opako premlati.
    ti bi isto rekla "e pa isprovocirao ga je."

a da pacijent koji boluje od gripe kaže doktoru da neće piti antibiotike nego će se liječiti prirodnim putem...a doktor "isprovociran" i uvrijeđen što mu se ovaj petlja u posao...pa će mu sad malo zapaprit i reć mu namjerno "imaš rak pluća." samo da ga malo "nauči pameti."
    opet ćeš reći :"e pa šta si pametovao.isprovocirao si doktora."

sory. pričaj ti šta hoćeš. nisi u pravu.
    i nema opravdanja za takvo ponašanje.

da me netko toliko isprovocira da mu poželim konkretno nanijeti zlo i ugroziti njegov život zastrašivanjem... umjesto ignorirati njegove "provokacije"...e onda bih se stvarno zapitala koji vrag se sa mnom događa i koje bih lijekove sa psihoaktivnim djelovanjem trebala koristiti.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i 10 puta sam rekla da ne bi uopće bio problem da su oni meni rekli:
    "nisi ti doktor. naš je posao poslati te na ctg. čekaj svoj red."
    ne bi to uopće bio problem.

ali prvo me namjerno zgurati na kraj reda. i onda još namjerno izmislit da ctg ne valja... e pa odvratno i poremećeno. ništa drugo nego poremećeno.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U svakom slučaju, mislim da sestra i dr nisu postupili primjereno situaciji. Znam o čemu pričam jer sam i sama satima čekala na taj ctg kojeg oni rade rutinski. Da bar naruče trudnice u određeno vrijeme. Znam da sam svaki put mislila da ću se srušiti od gladi, a moraš beskonačno čekati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bravo, Death-of-Art! Ne daj se smesti! zato i ide tako kako ide kad su ljudi "puni empatije" poput daedi...
    Dodi tamo kao vreca, daj se isprevrtati i bez rijeci!!! Niti slucajno pisnuti da nekoga ne isprovociras! Mislim, zbilja...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zbilja?!?!?!?!? s nekima ne vrijedi raspravljati!
    mozda su oni strucni, mozda su se obrazovali x ili y godina ili desetljeca, no sve im je to badava kad se ne znaju barem civilizirano ophoditi s ljudima ako vec ne zele ili ne znaju pokazati razumijevanje za stanja poput bolesti li trudnoce.
    nisu ni trebali ici u to zvanje; ni trudnice ni bolesnici nisu stvari, ni pokusni misevi, ni stoka - ljudi smo kojima je potrebna podrska i ohrabrenje, a ponekad i utjeha, a ni jedno ni drugo ni trece se gotovo nikad ne nade kod ljusi iz struke.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ovdje se uopce ne prica da li je trudnica strucnija u opstetriciji od ginekologa nego o odvratnom pristupu i kazni jer si rekao nesto sto se njima nije svidjalo cuti.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ovdje se ne radi o odnosima kolega (iako i tu mora postojati kultura komunikacije), nego o odnosu prema klijentu.

Apsolutno sam protiv vrijeđanja zdrastvenih djelatnika i bahaćenja po bolnicama, ali postoji način da se nešto kaže.

Ako je DoA trebala asertivno postaviti svoje granice i možda ne komentirati na takav način njihov rad (iako čekanje trudnice po ovoj vrućini na rutinski pregled nekoliko sati naprosto vuče na komentiranje organizacije i načina rada), onda su i oni trebali naći kulturan način da postave svoje argumente.

I još nešto:
    Ako su ti rekli da treba CTG, onda imaš izbor ili ga napraviti ili odbiri. A ako odbiješ, biti spreman na posljedice. Vrlo jednostavno.
    KOje su onda njezine opcije?
    Mora rađati u bolnici. Mora pod kraj pratiti trudnoću u toj bolnici.
    Ako želi odbiti CTG, prijete joj da neće dobiti termin za slijedeću kontrolu.

Pa nije da je odbila operaciju upaljenog slijepog crijeva pa su je ljubazno zamolili da napusti bolnicu jer nemaju što raditi s njom (a i taj postupak je moralno i pravno dvojben).
    Jeli normalna posljedica odbijanja čekanja na rutinski pregled uskraćivanje zdrastvene skrbi?

KOje su uopće njezine opcije?

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a vidim da se ovdje sad već počelo hvaliti s fakultetima.
    mene je medicinska sestra upitala što sam ja po struci.
    rekoh joj da studiram filozofiju i religijske znanosti.
    a ona meni "dobro ste odabrali."

svejedno se ne smatram savršenim filozofom , a nedaj bože da mislim da sam u religijskom opredjeljenju bolja od drugih.

to što netko ima diplomu ne mijenja činjenicu da je čovjek.
    samo čovjek dobiva diplomu.
    svaki je čovjek po naravi pogrešiv.
    bio on doktor ili automehaničar...
    nitko čak niti u svojoj struci nije imun od pogrešaka i to je jasno kao dan jer postoji bezbroj primjera koji jasno ukazuju na to.

oslanjati se na doktora 100% bez ikakvog skepticizma ... pa to je totalni apsurd.

mislim, na bilo koga se oslanjati i slijepo vjerovati bez ikakvog preispitivanja u ono što govori... nema mi to smisla.

i ako ćemo iskreno...da su doktori tako stručni i pametni i nepogrešivi koliko misle da jesu...bogme niti jedan od njih ne bi umirao od srčanih bolesti uzrokovanih lošim navikavama života.

toliko o tome koliko su u stanju određivati kako se tko osjeća i što bi trebao činiti sa sobom.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj paklenica prvotno napisa

KOje su uopće njezine opcije?
    nažalost, nikakve nego sjest i plakat.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Priča DoA je odvratna. Za dotičnog doktora sam čula iz više (meni pouzdanih) izvora takve stvari. I najoštrije bih ga sankcionirala - jer je zakazao i kao doktor i kao čovjek. Sestra skupa s njim.
    U biti moram priznati da uopće ne kužim kako on još radi kao doktor (za detalje - ima puno komentara na njega od njegovih pacijenata na stranici pacijent.hr ili sl)
    I meni je tu kraj priče - za njegovo ponašanje i način ophođenja nema opravdanja.

Potpuno druga stvar - tu sam se referirala isključivo na svoj prvi post - je što ja osobno imam doktora kojem vjerujem i njegovo mišljenje uzmem kao stručno. I smatram ga vjerodostojnijim i kvalificiranijim za med. pitanja nego sebe (koja mogu pročitati i 200 članaka o kirurgiji, no kirurg ne mogu biti).
    Tu vučem paralelu sa svojim poslom - bez obzira što netko tu posprdno prokomentira, smatram da sam kvalificiranija od nestručne osobe za profesionalna pitanja svog područja.
    Tako vjerujem i moj doktor od mene.
    Taj dio se ne odnosi na priču DoA.

Eto toliko, pa da me se ne izvlači iz konteksta niti uspoređuje s nesposobnim šeficama) što je nekima draga zanimacija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •