-
Oprosti na kašnjenu, ali eto poćela sam raditi. Ne nitko me nije pregledao ništa specijalno, osim pitanja da li sam ikada do sada primila anesteziju, povijest bolesti u obitelji, krvana grupa...Naravno, pitali su me da li želim spinalnu ili totalnu, a ja sam ih pitala koja je bolja-preporućili su mi spinalnu i nisam zažalila. U operacionoj sali prvo su mi pod kožu dali lokalnu anesteziju kako me ubod nebi previše bolio, a zatim injekcija između pršljenova oko sredine leđa-nije prevelika bol, više nelagoda-gori mi je bio kateter, a ne osječaš ništa ispod tog mjesta uboda (trup, noge, a s rukama,glavom, vratom možeš sve). Nakon nekog vremena anesteziolog provjeri da li je anestezija počela djelovati i operacija počinje. Naravno, cijelo vrijeme kontrolira se tlak i srce i možeš sa svima razgovarati i najvažnije odmah vidjeti svoju bebu. Nakon toga na intenzivnoj moraš ležati u vodoravnom položaju 24 sata bez dizanja zbog spinalne anestezije, a nakon toga ti vade kateter i dižu te. Idući dan premještaju te na babinjače. Prema onome što sam vidjela spinalna anestezija je doista bolja. Sa mnom u sobi su bile dvije žene koje su imale totalnu anesteziju. Nakon buđenja su se previjale od bolova, a kod mene toga nije bilo, jer je valjda anestezija popuštala postepeno i tijelo se polako privikavalo na bol. Ja te nebih ništa nagovarala, sve je to individualno i koliko sam ja vidjela više žena je tražilo totalnu anesteziju, ali ja bih da moram ponovno, a nadam se da neću, opet odabrala spinalnu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma