OK! :D :D :D
Ime je lijepo...ne kazem to zbog nase Ive, neg tak msilim...ajde javite se ima li kakvih novosti s vama-otvorene, zatvorene i sl.![]()
Ja zaboravila napisati šta je bilo na prošlom pregledu![]()
Valjda zato što ništa novoga nije bilo....zatvorena i dalje, bebini otkucaji opet 140/min..... usudim se otvoriti kladionicu da će mi i u četvrtak reći da sam zatvorena
![]()
Kakva je vaša situacija?
i ja sam skroz zatvorena.... i mislim da bu tak i ostalo još neko vrijeme.. i meni su bebini otkucaji bili oko 140,ja sam se tak prepala tog ctg-a a nemam pojmazašto...stalno sam mislila kaj ako nekaj ne bude u redu,sad će me ostavit u bolnici i poroditNinči prvotno napisa
![]()
![]()
ninči jel te kad pregledavao roki? meni su rekli da dođem na kontrolu tek za 10 dana,sad u četvrtak ispada 8.dan... jel to prerano ili da čekam idući tjedan?? kaj vi mislite
ninči ima da rodiš kad ja budem u bolnici....da vidi teta Iva svoju malu imenjakinju :D
Meni rekle neke žene tamo pred TA da ne valja ako otkucaji padnu ispod 120 :/ A da je 140, 150 OKTako da se ne brineš
![]()
Eto, Roki me nije nikad pregledavaoJe ulijetao u ambulantu dok me Duić pregledavao, ali to je sve
![]()
A 8 dana nije prerano! Pogotovo što bi ti u utorak onda bilo 13 dana....pa bolje doći 2 dana ranije na pregled nego 3 dana kasnije :/ Bar si ja nekako tako mislim(a i malo navijam da ideš u četvrtak
)
A mene naručuju svakih 7 dana, tako da niti ne znam zašto su tebi rekli da dođeš tek za 10 dana :?
Teta Ivo, bilo bi lijepo da se potrefimo da budemo zajedno u bolnici!:D
rekli su mi da dođem za 10 dana jer sam bila tek 36+6 kad sam bila kod njih na pregledu... i još k tome zavorena... po njihovom je porod očito još daleko pa su me eto naručili tek za 10...
muž me tjera da idem prije Uskrsa tak da sam za vikend mirna... mislim stvarno, ko da me za uskrs doma ne mogu uhvatit trudovi i idemo...on misli da ću ja doć na kontrolu i da će mi gin reći : preksutra ćete rodit... e moj dragi nije to sam tak...![]()
u koliko sati dolaziš u bolnicu u čet??
vidim iva je odustala od mene...misli ona kak ja u pon ostajem u rodilistui sama vjerujem u to tak da sve pet....moj ctg pokazao trud, otvorena jedan prst do glavice...laznjaci me peru svako malo...u nedjelju sam imala 40-tak min trudove svakih 5 minuta...srecom stalo. moj cilj je docekati ponedjeljak i bas sam 8)
iva ti bus fakat kod svih dr bila...jel ti 10 dan spada u termin dezurstva dr koji te pogledo i naručio za 10 dana?
Ma znaš šta! Ima tvoj dragi pravo!iva1602 prvotno napisa
Ajd ti u četvrtak i da ljudi vide možeš li biti mirna preko Uskrsa
![]()
A sad ozbiljnoReci mužu da TA radi i preko Uskrsa za hitne slučajeve
Tako da ako te stisne, uvijek možeš otići na pregled
![]()
A to ti je bio prvi pregled u TA? I mene su nakon prvog pregleda naručili za 10 dana, a poslije svakih 7 dana. To im je valjda praksaSvejedno, nema to veze...možeš ti doći i ranije ako nemaš drugog izbora
![]()
Gaby, nije Iva odustala od tebe!
Računamo nas dvije zajedno na tebe!
Samo se još malo strpi i idemo nas tri zajedno u bolnicu
![]()
A stvarno se taj tvoj bebač požurio :D Nadam se da će ti dati da proslaviš blagdane kod kuće![]()
ne..10.dan mi pada na subotu odnosno na Veliki petak... svašta :/ tak da sam sad totalno zbunjena i nemam pojma kad je prerano a kad prekasno da opet idem na pregled...Gaby prvotno napisa
draga ja imam neki osjećaj da ti u pon ostaješ u rađaoni... i to bi ti bilo super jer ti je i stasenkica tamo !!!! a kak izgledaju ti lažnjaci koje imaš? gdje te i kaj boli?
iva1602 prvotno napisa
zaboravila odgovoriti na ovo
![]()
Dolazim najvjerojatnije oko pola 8 :/ Jer me dragi vozi uvijek kada ide na posao...tako da sam uvijek tamo prvaAli kako pregled tek počinje od 9 sati, i da dođeš u 9 sigurno se vidimo
![]()
Pa onda ti je u četvrtak 9. dan, a ne 8. kao što si rekla!iva1602 prvotno napisa
![]()
![]()
Još bolje, jer stvarno ta razlika od par sati prije ili kasnije ti ne igra nikakvu ulogu!
Nemoj pravit problem gdje ga nema!
![]()
![]()
je ninči,to mi je bio prvi pregled u bolnici.... ma nebum ti ja rodila do termina,ne vjerujem..... al ipak mislim da će gaby prije nas !!
kak je mužiću ime Iva palo na pamet?? još ne vjerujeem.... al baš lijepooooooooo sva sam se rastopila![]()
![]()
![]()
nikad mi nije išla matematika....Ninči prvotno napisa
![]()
a niš... odoh ja sutra po uputnicu za pregled onda!!
A ni ja ne vjerujem da ću do termina roditi :/ Ali opet- nikad se ne znaiva1602 prvotno napisa
![]()
Kaže da mu je ime Iva palo na pamet jer je vidio neku reklamu :/ Ja još uvijek nisam uspjela dokučiti koju to reklamu, ali dobroNadam se samo da nije vidio neku reklamu za Celebrity Big Brother gdje je bila Iva Jerković
Jer ako je to vidio, ne dam ime Iva pa makar mi nikad ne oprostio
![]()
![]()
![]()
[quote="iva1602"]Ninči prvotno napisa
![]()
![]()
hajde, bar ti više nije frka oko toga kad ćeš na pregled
![]()
Bas lijepo sto obje mislite na mene. Bila bi najsretnija da mogu izdrzati do 38 tj, al bojim se da bu to tesko. Vas dvije se javite kaj je bilo u četvrtak, a ja se u pon javim ako uspijem...
Gaby, pokaži ti mužu kako da nam javi što je bilo u ponedjeljak ako ti ne budeš mogla!Jer ako ostaneš roditi, ja ne znam kako ću dočekati da se vratiš i napišeš nam dojmove!
![]()
slažem seeee!!!! poduči malo muža o forumuNinči prvotno napisa
![]()
Vidi ti njih dvije nestrpljive. :D ..budem ja zamolila muzevu sestričnicu, btw nasu forumašicu, da vam javi ako ja ostanem i rodim ili ak me odluče zadrzati na odjelu....muzek mi je covek od tehnike, nemam mu kaj puno objasnjavati, ali mozda se skljoka na porodu pa nebu bio u stanju
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ma neće valjda
![]()
![]()
![]()
Hajde, svejedno tko nam javi, samo nek nam netko javi!!!![]()
A tebi puno sreće želim u ponedjeljak!![]()
Bok, sinoc me sve obuzeo ludi osjećaj plus trganje, osjecam kak mi zdjelica "radi" svakim korakom. Bilo je zavrsno ubacivanje stvari u torbu i upute muzu di mu je kaj u ormaru. Popila sam jedan kalcij i legla....sve se smirilo za nekih sat vremena i ja otisla spavat. Jutros - u komadu samFala Bogu. Vas dvije mi obavezno javite u četvrtak ima li kakvih novica, a ja cu svakako organizirati da ako se bilo što promijeni kod mene isto vam Javim
![]()
CUREEEE!
molim bez tracanja i cakulanja![]()
vratite se na temu - rodiliste merkur - ili moram raditi sankcije![]()
joj cure,nisam vam rekla da sam dobila apartman u merkuru jer nije bilo slobodnih soba....
moram reci,nista posebno,sve isto kao i u drugim sobama jedino kaj s nikim ne djelis wc....
kad budeš imala vremena daj nam napiši nešto više.. tko ti je bio na porodu i jesi li bila zadovoljna liječnicima,babicama....filip prvotno napisa
usput,bebica ti je PREDIVNAAA![]()
![]()
![]()
Daaaa, Filip, hoćemo više!!!!!!! :D :D :D Bebica je med medeni!!!![]()
![]()
![]()
Evo vratila se ja iz Merkura...mislila sam da će danas biti gužvetina pred Uskrs, a ono svega par trudnica 8) Tako da znate vi koje idete iza Uskrsa- čeka vas takva gužva da ćete 2 dana tamo spavati da dočekate red![]()
Dr. Leder- super!Zadnjih par pregleda me baš bolio pregled, ali danas skoro pa ništa 8)
Kod mene stanje nepromjenjeno- čini se da neću roditi u Slavoniji![]()
Filip, dok nas informiras o iskustvu samo pitanjce jel MM bio s tobom...ako da u kojem trenutku su ga pustili k tebi... Hvala
![]()
moram zbilja pohvaliti ekipu sestara gore....sestre koje su dosle u 19 sati u smjenu su rekle da bumo sve tri nocas rodile(toliko nas je naime bilo u sobi koje smo trebale rodit svaki cas) i tako je i bilo....najvose pohvala sestri Teuti.....
kad sam dosla ujutro gore bila je hrpa doktora kod boksa,a pregledala me je jedna mlada doktorica,sve me sram jer joj nisam zapamtila prezime....
a sto se muza tice.....zivkao me je non-stop na mobitel...htio je biti na porodu,ali kao dr.je rekla da nema odjelce pa ga nisu pustili,rekla sam im da nije prosao tecaj....i bolje da nije usao,na kraju se malo zakompliciralo pa bi mi samo smetao....ja sam na kraju bila u totalnoj banani od onih zadnjih trudova...
E da cure, Bambi je meni javila da odjelce ima za kupiti u ljekarni u sklopu Vuk Vrhovca...danas ja zvala da vidim kako rade od 8-16 čak i u petak ce raditi puno radno vrijeme...dakle ako se nekome blizi termin da si nabavite odjelo za tateka...
Hvala ti Filip na svakoj informaciji
Ninči misla sam na Filipovog muza - vis da moj isto nema odjelce![]()
Filip uzivj u preslatkoj bebici...![]()
Gaby![]()
![]()
![]()
Filip, baš mi je drago da si zadovoljnaJesi li mogla imati cijelo vrijeme mobitel ili samo u predrađaoni? Meni je najgora pomisao da će mi uzeti mobitel (pošto ni MM neće biti samnom na porodu)
![]()
vibrirao mi je cijelo vrijeme iznad glave...ne znaci ti to bas previse,ja nisam bas puno mogla cakulat na mob.zbog trudova...![]()
Znači smjela si ga i u boks unjeti? :D :D :D Ma samo nek on meni vibrira!A hoću li ja moći razgovarati ili ne- to ćemo još vidjeti
Nekako mi uljeva sigurnost da mogu uvijek čuti MM-a da me malo utješi
(istina da bi me više utješio da je tamo samnom, ali to je već za neku drugu temu
)
A jesi li smjela piti vode?
Sorry, Filip što te mučim sa ispitivanjima![]()
![]()
imala sam samo vlaznu maramicu,a kada nisam bila prikopcana na ctg onda sam po boxu hodala i muckala si usta....
A u kojem trenutku oni puštaju tatu unutra?
Ne sviđa mi se pomisao da mu ne daju cijelo vrijeme biti tamo. U Petrovoj su ga pustili od početka. I kaj oni ne dijele ta odijelca?
Sad kad mijenjam bolnicu mi je sve smušeno. Svaka ima svoja pravila.
Imam i ja jedno pitanje za Filipa, da li ti poslije poroda daju one pelene za odrasle ili te omotaju u krpe pa krvi ima a di nema...u Petrovoj po novoj dobis pelenu-sto je praktičnijeivanche prvotno napisa
stavili su mi onu zelenu krpu...odvratno...
Da, te zelene krpe sam vidjela kad sam ležala na intenzivnoj i stvarno mi je izgledalo katastrofa!![]()
Nego, recite mi kako funkcionira rooming in u Merkuru? Mislim, ima li kakvih novijih iskustava? I treba li nositi svoje pelene ako će beba biti 24 sata uz mene?
Mi se evo vratili iz Slavonije....ja još u komadu![]()
da i ja sam dobila zelenu krpu ili kako oni to zovu komprese , ali samo dok nisam došla u sobu ,sestra mi je pomogla da se ustanem i stavila mi uloške .
što se tiće roominga beba je stvarno 24 sata s tobom osim ako ne tražiš da ti je po noći ostave u dječjoj sobi. 3 puta dnevno ih vode na presvlačenje i kupanje ali to je obično bilo po pola sata , taman da se otuširaš ili prošećeš. Pelene svakako moraš imati svoje .
Pa zašto je nose 3 puta na presvlačenje ako mi nosimo svoje pelene? :shock: Sigurno ih ne kupaju 3 puta dnevno :shock: To bi stvarno bilo previše![]()
Bebe se ne presvlače u sobi. Sestra dođe po bebe i ti joj daš pelenu. S obzirom da su bebe u onim jastucima ti ih ne smiješ prematati, jer ako ne bi dobro zavezala jastuk beba bi mogla ispasti kad ih nose po bolnici. To te posebno upozore, obično kada prvi put dobiješ bebu.
a što ako mami poslije poroda nije baš dobro... jel i onda beba mora biti stalno s mamom u sobi?
Bokić, ja bila u subotu na pregledu gore u rodilistu. Dezurna bila dr Stasenko i jedan mladi dr. svjetlije kose, onak malo pročelav...imala trudove i da je po njemu ja bi ostala ali ja rekla dr Stasenko da ja radije idem kuci setat pa ak me stisne se vratim. Pustili me i u komadu sam...skocio mi tlak pa me sestre i dr nasmijavali - kao da se opustim i fakat tlak se stabiliziro. Sestrice krasne, jedna kratke kose, boje meda, nosi očalinke malo punija-nisam usnimila ime, a druga jako duge kose zove se Ivana. Uglavnom ja naručena opet u subotu jer je dr Stasenko dezurna. Tak da ako neka u subotu pozeli roditi, znate kome cete pasti u ruke.![]()
Ivanche ja pitala dr za prisustvo tate na porodu, odgovor - nema nikakve frke ako nabavimo odjelce. Dakle znas sto ti je ciniti.
Rince/Filip ono sto sam zaboravila pitati je - sto uopće smijem unijeti u samu rađaonu...svi spominju mobitel, a ja sam npr vidjela da dijele i neke plastične natikače iz doba mladosti moga dede :D E i kak sam skuzila nema tam neke specijalne predradaone ili sam u krivu :D E i vidjela sam famozne spavačice, dekolte ko u haljinice jedne nase pjevacice koja je svojedobno izazvala puno novinskih članaka![]()
![]()
JA SAM RODILA U 01,10 I BEBU SAM DOBILA NAKON PAR SATI NA PODOJ....oprostite na vel.slovima....jednom sam molila da ju ostave s drugim bama jer sam drugi dan dobila upalu misica od poroda i nisam se bas mogla kretati...
Pa onda mi ta 3 puta dnevno zvuči premalo :shock: Mislim da bi se bebu trebalo češće previjati! :/ I baš mi je glupa to isprika sa jastučićem i nosanjem po bolnici!Cathy prvotno napisa
Jer ko da im je teško provjeriti je li beba dobro svezana....uostalom- sve bi bebe bile dobro svezane kada bi samo jednom pokazale ženama kako se to radi :/ A i zašto ne premataju bebe u sobi pred mamom??? Zašto bi ih za tih 2 minute koliko im treba da previju bebu, trebale nositi od mame? :/ Meni to sve totalno nelogično!
![]()
Ma ne! Uvijek možeš tražiti da ti bebu odnesu u sobu za bebe....i da beba preko noći ne bude uz tebe! Ja se nadam da ću biti dovoljno jaka da beba bude stalno uz mene!iva1602 prvotno napisa
Sigurno dr. Polančec! :D On je tek na drugoj godini specijalizacije....a najveća je legenda na svijetu!Gaby prvotno napisa
Ima samo 28 godina i ja sam se nekad pitala kako može uvijek, baš uvijek biti tako super raspoložen! Da nije bilo njega, mislim da bi pola žena na ginekologiji 2 izbudalilo kad sam ja tamo ležala! On je redovno unosio veselje na odjel! :D Da mi bar on bude na porodu! Mislim da bi mi u startu nestala polovica mog straha kad bih ga vidjela!
![]()
Zašto ti odmah nisu dali bebu???? :shock: Meni je par sati puno vremena!!!! :/ I ako budem bila pri sebi nakon poroda i ako bude sve u redu sa bebom, definitivno ću zahtjevati da mi je odmah daju!filip prvotno napisa
Ja sve nešta pričam da ću zahtjevati, a vidjet ćemo kad se nađem u toj situaciji!![]()
Ninči prvotno napisa
ja sam se toliko tresla poslije poroda da neznam kako bih drzala dijete u narucju odmah ....nisam mogla doc sebi niti nakon 5 sati poslije poroda....
organizam ti se jednostavno mora odmoriti i skupiti snage...
ja sam 10 dan nakon poroda dobila temperaturu zato sto sam mislila da imam snage setat po kuci i totalno sam se preforsirala...
Gaby prvotno napisa
o da spavacice su im zakon,jedva sam cekala da stavim zihericu na onaj prelijepi dekolte.....a slape mrak,zgurala sam ih u wc i obula japanke,one su mi bile super....![]()
ja sam u box uzela samo mobitel,gazu i labelo....s tim da nisam non stop bila u boxu ,samo kad su mi radili ctg....gledala sam da se sto vise krecem...
čekajte ja ne kužim tu zelenu krpu među nogama... to dakle stavljaju poslije poroda i do kad to čudo moramo imati?
kaj si ne smijemo odmah stavit uloške??
stavit će ti uloške dva sata poslije poroda.kaj si ne smijemo odmah stavit uloške??
Jel netko zna da li još radi dr Škrobonja?
njegovo ime nisam vidjela na vratima trudničke..mislim da on više ne radiBambi prvotno napisa
raspored u ambulanti je ovakav:
ponedjeljak : dr.Roki
utorak: dr.Stasenko
srijeda:dr.Skalak
četvrtak: dr.Leder
petak: nova doktorica, al na vratima još uvijek piše stasenko...
s tim da su neke dane po dva doktora ali nisam zapamtila imena....
Za Škrobonju nisam čula!
On ne radi u trudničkoj već u rađaoni, te mi mogu odgovorit cure koje su rađale![]()
Ma nije u tome bit....individualan je svaki porod i svaka žena, pa tako i ti. Neke imaju snage poslije poroda, neke ne....i nisam na to niti ciljala.filip prvotno napisa
Nego me je zanimalo jesu li ti uopće ponudili bebu nakon poroda ili su je samo odnjeli bez ikakve nakane da ti je daju i nisi je vidjela par sati nakon toga? To bi bilo katastrofa! :/