Eto ja sam rodila po drugi put u Merkuru prije dva mjeseca. Prvi puta carski, drugi puta potpuno PRIRODNO :D . Pomaka na bolje doista ima i ja sam ostala iznenađena. U trudničkoj ambulanti je totalna gužve jer su im neki liječnici otišli u privatno rodilište i jer se prostori preuređuju. Rodilište je ostalo isto, iste zelene pločice i isti stolovi, ali je stav osoblja bitno mekši i tolerantniji. Mogu se imati vlastite šlape i ogrtać, a neke žene sam vidjela i u svojim spavačicama, pa čak i pidžamama, što meni nije bilo praktično jer sam stalno prokrvarila po spavačici pa mi je bilo zgodno nositi njihove tako da MM nije imao posla s krvavicama. Čista spavačica je bila svako jutro. Također je obilazila svakodnevno sestra i nudila izdajalice, šeširiće... ili ako ste donjeli svoje mogli ste ih dati sterilizirati. Sestre su mi bile za pet. Pitaju vas da li želite preko noći dijete uz sebe ili ne, što ja odobravam jer vam daju mogućnost izbora pa tko kako želi. Poslije poroda i šivanja leži se dva sata na hodniku, a često i dulje dok se ne oslobodi mjesto u sobi ako ga nema (ja bila na hodniku 9 sati, ali nije mi bilo teško jer su sestre bile toliko dobre volje i zezale se cijelo vrijeme-dobro sam se nasmijala). Sobe su super dvokrevetne i dvije sobe imaju zajednički WC koji je doista čist. Na carskim imju gužvu jer se prostori preuređuju pa žene već drugi dan prebacuju na odjel babinjača. Ja sam rodila u srijedu i u petak sam već bila doma zbog gužve što mi je i pasalo. Eto ja nemam zamjerki, svi su bili ljubazni i s obzirom na uvjete u kojima rade daju maksimum od sebe. Hvala im.