Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Povratak na posao

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Povratak na posao

Jeste li se mogle vratiti na posao prije isteka 3-godisnjeg porodiljnog kad ste htjele ili ste morale odguliti sve 3 godine ili ste se vec puno unaprijed dogovorile s poslodavcem kad se vracate?

Ja se nisam nista unaprijed dogovarala o konkretnom datumu povratka. Mislila sam ima vremena, i kad pozelim, mogu se vratiti na posao. Sad, medjutim, ispada da nije tako. Na poslu me mijenja jedna cura, kojoj su sada produzili ugovor na jos godinu dana i ja se prije isteka tog roka ne mogu vratiti na posao (a mislila sam).

Kak je kod vas?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne kužim. Kako misliš, ne možeš se vretiti na posao, jer su cuki koja te mijenja produžžili ugovor? Mislim, ona u ugovoru vjerovatno ima točku u kojoj piše da se po tvom povratku s posla njen ugovor raskida. Ajde pitaj neku pravnicu ovdje na forumu, mislim da ima neki pravni kutak, uglavnom, ti se MOŽEŠ vratiti na posao KAD GOD ŽELIŠ, samo trebaš u hzzo-u podnijeti zahtjev za prekid porodiljnog dopusta. Ja se vraćam na posao kad moji dečki budu imali 9 i pol mjeseci. Javila sam na posao da dolazim i moja zamjena isto zna. Kako radim u školi, porodiljni prekidam na pčetku ljetnih praznika.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma da, bas tako kako sam rekla.

Pitat cu jos i na pravnim pitanjima, ali cu nazvati i HZZO da vidim kaj oni kazu. I meni je logicno da se ja mogu vratiti na posao kad pozelim.Valjda tu ipak ja imam neku prednost.

Moram u biti jos ozbiljno razgovarati i s poslodavcem o tome (jos nisam).

Hvala na odgovoru.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš i ovdje nešto o temipovratka na posao!

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=49740

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod mene je situacija slijedeća - sve skupa sam doma 4 godine (čuvanje trudnoće i trogodišnjaci). U međuvremenu, u firmi su prvo imali curu-honorarku da bi bez ikakve najave ili obavijesti zaposlili za stalno, na neodređeno, drugu curu. Evo baš sam danas sa šeficom poštambiljala radnu knjižicu, sutra odoh na Burzu. U raskidu ugovora mi piše da sam tehnološki višak.
    Između ostalog, moja je želja bila da raskinemo ugovor jer mi je ionako predaleko putovati sat i pol do tog radnog mjesta (najesen ću uz vrtić sa kćerkom imati 2x tjedno odlaske na terapiju prije vrtića), a i oni su zaposlili drugu curu za stalno i nema mjesta u uredu za još jednu osobu, tak da sam svakako višak. Drugu curu očito nisu zaposlili na moje radno mjesto nego su izmislili drugo uredsko radno mjesto za nju.
    8)
    Nugatino i mašta mogu svašta.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mamasch, , ajme, bas mi je zao, zbog gubitka posla. Pa nismo mi krive sto po zakonu imamo 3 godine pravo na porodiljni. Jest da je 3 godine dugi period i puno toga se moze promijeniti, ali opet, zakon je zakon.

I na mom poslu su se dogodile neke pretumbancije i sve me strah sta ce biti kad se vratim.

Idem sutra kod njih na razgovor, pa cu vidjeti sto ce biti.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A kaj mogu, ne želim se svađati i ne vidim koristi od mojeg prigovaranja, ionako bi mi više odgovaralo drugo radno mjesto obzirom da je ovo zaista daleko za nekoga tko dva puta tjedno ujutro ima terapiju sa jednim djetetom, oboje mi idu najesen u vrtić i nemam auto, znači trebala bih sve to pješice obaviti prije posla i onda putovati sat i pol. Imam mogućnost izbora, trajat će neko vrijeme dok ne nađem drugi posao, šta je tu je.

Malo mi je samo ispalo ružno što mi nisu rekli da su zaposlili za stalno nekoga u uredu sve dok ja pred kraj porodiljnog nisam potegla pitanje (ne)produljenja mog ugovora o radu.

Sad više nije ni bitno, sve 5.

Life goes on.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sretno, onda.

Valjda bu se nasao neki posao najesen. Držim fige.
    Ja se namjeravam početkom slijedeće godine vratiti na posao (ako mišiće upišem najesen u vrtić), a već me sad steglo u grlu što ćemo se rastati .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mamasch zar nemaš ti s obzirom na stelinu situaciju pravo na bolovanje nakon porodiljnog? Meni je od kolegice mala bila hipotonična i dobila je odgodu do 7g života djeteta, naravno nakon godinu dana ide ponovo na komisiju i tad će vjerovatno i na posao jer je malička hvala bogu vrlo brzo sustigla razvojem svoju dobnu skupinu pa sad uživa s njom doma a njen problem je zanemariv naspram vašeg. Raspitaj se prije nego završiš na burzi, bolovanje ti plaća hzzo i dio je mislim socijalna pomoć tako da nisi na teret firme a itekako ti treba svaka pomoć, pitaj pedijatricu ona bi te trebala uputit. Nadam se da sam pomogla, pusa

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

twinsica, sve sam to pokušala, ali me zaribala MM-ova...hmmmm da to navem lijenošću :? . Nije riješio sve papire prilikom registriranja obrta tak da se u evidenciji kojoj CZSS ima pristup vodi kao nezaposlen pa nemam pravo na dopust.
    Uostalom, Steli treba vrtić, ona hoda i trči, treba joj socijalizacija i na kraju krajeva ne vidim pravog razloga da ju i dalje držim doma osim što će dva puta tjedno prije vrtića ići na terapije. Ne želim ju razdvajati od brata, oboje jedva čekaju vrtić a i meni je dosta kuće. Koliko god se njena bolest čini strašnom, i nikada nećemo bolesnu nogu izliječiti da bude kao zdrava, toliko je Stela veselo i druželjubivo dijete kojem je isto dosta kuće i jednoličnog okruženja.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja evo za tjedan dana vraćam se na posao,ne na pola radnog vremena već na puno.nije mi baš svejedno jer nisam radila skoro 2 školske godine ali bitno mi je da su cure u dobrim rukama(tatinim pa bakinim)a veselim se što će brzo ljetni praznici.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se vratila s 4 mj i osoba koja me mijenjala a bila je primljena na 2 godine je autoamatski izgubila posao na odredjeno bez obzira sto je ugovor bio na dulje. sigurno se mozes vratiti, podneses samo zahtjev u hzzo i javis poslodavcu kad dolazis

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •