Cure problem mi je poznat. Seka je bila toliko u komi jer ju je bolila rana dolje, puknuće međice drugog stupnja i razderotina vagine vrlo visoka da jprvu noć nije dojila 10 sati, pauze su i drugi dan bile predugo između podoja po 4 sata jer je beba uslijed žutice dugo spavala što je poznato. Najgore mi je što je seka kod mene i to od kada se porodila. Nije bila uopće u bolnici nego se ambulantno porodila. Porod je bio traumatičan za seku iz više razloga, ali o tome ćemo na porodima kad ja sad otrčim po adaptirano da smirim savjest.
Cure bradavice su bile bolne, krastaju se. Imala je tek nakon dva dana pravi nalet mlijeka. Još je to za iztolerirati, ali nikako dugi razmaci između podoja. Beba miriše po acetonu radi očite razgradnje masti i troši svoje rezerve. Seka ima problema kad je stavlja na sisu, sad je već bolje. Ja sam dežurala dvije noći da joj pomognem oko stavljanja na sisu i da izkontroliram da li bebe pije ili samo cicka čega je isto bilo.
Prvu noć sam i ja nažalost zaspala tako da nisam kontrolirala seku, a ona je bila oduševljena kako je beba dobra i nije joj htjela smetati.
Propustili smo dobar start, sad smo u fazi razgradnje masti, a ja bi htjela da kreće izgradnja.
Sada je doji svaki sat, čak sam je i ja tu i tamo podojila kad je bila gladna,a nije mogla izvuć ništa iz sise, onda bi se smirila i nastavila dojiti kod seke. Međutim moje mlijeko njoj ne paše po sastavu nego mom dvogodišnjem dečkiću pa to nije nikakava zamjena. Jučer smo imali prvi put 11 dnevnih obroka i danas je stanje malo bolje iako je od nedjelje do danas utorka izgubila 60 g, iako nije kakala dva dana. Prošli četvrtak znači četvrti dan njenog života je imala kapljice kvi u urinu i mučili su je kristali iz mokraćnog mjehura vjerovatno radi koncentrirane mokraće. Zbog toga smo bili kod pedijatra, ali on je rekao da je to česta pojava.
Led down joj je usporen i po meni bi grudi mogle biti malo punije. Seka ima male grudi i razdvojene tako da beba najbolje pije nogicama okrenutim pod sekin pazuh, a glavica okrenuta od sredine sekina tijela.
Idem sad Karlo će mi se probuditi, čujemo se.
Jednom je smo stavili oblog od sira na grudi kad je mlijeko nadošlo, možda to nismo tebali samo je staviti u tu sa strane poziciju da pije jer je seka imala mala otvrudnuće sa strana. Danas mislim možda i zbog toga što su joj grudi otežale, a ona ne nosi grudnjak pa se veza ova sa strane istegnuo i uzrokovala zastoj. U subotu je seka prvi put imala stolicu i onda su stvari krenule nabolje, ali beba ipak gubi na težini. Meni je žao za adaptirano, pogotova ja koja dojim više od pet godina, ali mislim da će seka bolje profunkcionirati, a i beba ako je prihranjuje kako je rekla babica sa 40 g nakon svakog podoja. Naravno da u vage drugačije. Vaga u rodilištu je drugačija nego vaga od pedijatra i babice. Sutra idemo kod pedijatra radi kontrole kukova i normalnog pregleda. Gubitak na kilaži je prevelik nažalost makar je beba rođena 10 dana ranije.
Rado vas čitam, bojim se da je tedencija gibitka kilaže jača.