Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: PJEŠČANIK

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno PJEŠČANIK

Ja sam se kao klinka obožavala igrati u pijesku ali sad se pitam da li uopće postoji negdje u zg pješčanik koji nije prljav. i onda mi je pala na pamet ideja - balkon mi je dost velik, 1,70 sa 6 - zašto ne bi natjerala MM da napravi pješčanik od recimo 1:1,50. kvadratna konstrukcija : 4 daske širine 30 cm. staviti nešto veću ceradu preko i u nju nasipati pijesak. još nešto za prekriti odozgora kada pada kiša i to bi bilo to.
    što mislite o tome?

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Super! Ako odustanete od kućne radinosti, ima pješčanika plastičnih u obliku školjke s poklopcem u Baumaxu za 180kn. Mi smo svoj kupili neki dan i odličan je!
    I pripremi se da će pijeska biti svugdje!

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam isto razmisljala o izradi pjescanika. Onda sam se sjetila kako cu iskoristiti staru baby kadicu jos samo moram smisliti kako sprijeciti dijete da baca pijesak van .

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hvala za info sa školjkom. nisam znala da ima gotovih pješčanika za kupiti Mislim da nema načina da se spriječi da koja hrpica pijeska završi vani. jedino se možda okolo može staviti par najlona pa da se pomoću njih uspije veći dio pijeska vratiti natrag.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

M. me prekinula u pisanju posta.

Ja sam mislila postaviti velike drvene ploce oko njezinog kuta za igranje (mozda ju sprijeci u pokusajima penjanja na ogradu).
    Obavezan je i poklopac za taj pijesak (kako ne bi macke napravile wc od njega ).
    Uz sve to treba joj i ravna ploha na kojoj ce stajati autici, Traktor Tom i slicne igracke.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jel živiš u zgradi ili kući??

Ako si u zgradi i još na nekom katu, pazi da se osiguraš, da neželjeni dio pijeska završi kod susjeda

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

samo da nadodam u bauhausu ima savršen pjesak za klince, bijel i tretiran da nema bakterija, i 25 kg je oko 25 kn ( ja kupila prošle godine ), eto samo da olakšam pronalazak adekvatnog pjeska jer sam se ja namučila dok sam ga našla

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cure, oprez. Ako radite nepropusne pješčanike (npr. uzimate one s poklopcima) pripazite da ne ostanu za kišnih dana nepokriveni jer tada postaje nemoguća misija osušiti sav taj pijesak.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I pripremite se da će pijeska biti u domu ma koliko to pokušale sanirati,
    ući će preko cipelica, robice, naći ćete ga čak u donjem vešu vaših malaca, al za njih je to neponovljiv gušt pa se oboružajte strpljenjem i na posaou izradu pješćanika.

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

već je jednom ranije bilo riječi o pješčanicima. Sezonska tema
    da ponovim: ako vam je problem pijesak, pošto se on svuda hvata i ostaje, ili djeca imaju sklonosti papati isti, dobro je rješenje kukuruzna krupica - žganci.
    lijepo se s ovim može igrati, baš kao i s pijeskom, a nema problema ako se nešto pojede 8)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ovo sa žgancima mi se čini kao dobra ideja. sigurno manje štete parketu od pijeska
    sa susjedima nemam problema jer živim na prvom katu a u prizemlju nema stanova. konkretno ispod mog balkona je travica i nitko ne prolazi pa može bacati pijesak prijeko ( ili žgance - vjerojatno će se ptičice veselit :D ) kolko hoće

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo sklepali drveni metar sa metar, kupili predivan žuti fini pijesak za 25 kn/40 kg
    i uživamo!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Baš smo u pregovorima oko pješčanika
    Dakle, školjka je najbolje rješenje? I samo u baumaxu, ništa van zagreba? Koje su dimenzije otprilike?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    mi smo sklepali drveni metar sa metar, kupili predivan žuti fini pijesak za 25 kn/40 kg
    i uživamo!
    Gdje ima za kupiti žuti pijesak?

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Baš smo u pregovorima oko pješčanika
    Dakle, školjka je najbolje rješenje? I samo u baumaxu, ništa van zagreba? Koje su dimenzije otprilike?
    U kauflandovom katalogu, školjka s poklopcem je na akciji, dimenzije 86,5 x 79 x 20 cm. cijena 149,90 kn.
    eto ako kome može pomoći!
    A evo i fotke naše školjke u upotrebi!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala, naručili smo iz baumaxa, 179 + hp express!
    No kao da su rekli da su dimenzije mrvicu veće. Ovaj vaš, je te veličine kao i ovi iz kauflanda?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo ovaj
    http://public.fotki.com/Larica/lara-novo/280408001.html

kupili u Hoferu u Slo za 39 eur
    Tenda se spušta dolje tako da se po noći pješčanik zaštiti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Super ideja sa kukuruznom krupicom :D
    Još da je nađem u rinfuzi u nekom mlinu za napuniti školjku
    U Mulleru u Zagreb CC1 ima školjkica za kupiti za 99 kn al'
    ne znam dimenzije.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ova mi školjkica izgleda maleno za naše potrebe
    Znate li gdje ima većih pješčanika?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Adrijana, daj mi please reci gdje ima taj Hofer u Sloveniji i da li je to bila neka akcija ili redovna cijena? Pješčanik je mrak i točno sam takav zamislila za svoje klince!! E da, i kak to preko grane, da li se plaća carina ili ne?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Eh, aj baš ne vidim zakaj ne bi valjali pješčanici po dječjim igralištima ... ok, tu i tamo naiđe neki koji je zapušten, ali 90% ih je ipak u redu. Klinci se igraju, završe s igrom i operu ruke i sve 5. Ako tokom igre naiđu an nešto što ne pripada u pješčanik (opušak, smeće, mačji drekić ...) onda je tu roditelj da to makne i nema problema.

mislim da ipak baš nisu česta djeca koja JEDU pijesak odnosno ruke pune pijeska stavljaju u usta ... malo mi je sve to sa tim "prljavim" pješčanicima pretjerano. isto kao da idemo na izlet u šumu i onda iz starha od mišje groznice ili ne znam čega zabranimo djeci da diraju lišće, grane, bilo što ... kad treba jesti nek si operu ruke ili obrišu mokrom maramicom i to je to.

(generalno dobivam dojam da svi mi malo previše pazimo na djecu i ona sve više žive kao ribice u akvariju, bez stvarnog kontakta sa okolinom ... i to ne samo najmanje bebice nego i veći, sve do školaraca ... :/ )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo je naš http://public.fotki.com/Noica-Vzd/14.../p1010056.html. Nije još dovršen ( krović i poklopac mu fale). Napravio ga tata.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Eh, aj baš ne vidim zakaj ne bi valjali pješčanici po dječjim igralištima ...
    Nama su super : ja sam jedna :8 mama po tom pitanju (slažem se s cijelim ostatkom tvog posta) Ali bih voljela imati nešto u vrtu kad mi nije usput skočiti do parka, ili kad nam dođu prijatelji s klincima i tako.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jedna 8) mama. Ajoj

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Citiraj tatek prvotno napisa
    Eh, aj baš ne vidim zakaj ne bi valjali pješčanici po dječjim igralištima ...
    Nama su super : ja sam jedna :8 mama po tom pitanju (slažem se s cijelim ostatkom tvog posta) Ali bih voljela imati nešto u vrtu kad mi nije usput skočiti do parka, ili kad nam dođu prijatelji s klincima i tako.
    Ok, ovu argumentaciju priznajem!

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

baš su vam lijepi ti pješčanici, pogotovo onaj ugrađen u beton.
    i ja se mislim kupiti nekakav pješčanik za dvorište. imamo pjeska od radova i spomenula sam mužu taj pjesak bez bakterija, on se ne može načuditi šta to postoji i nije mu jasno šta ne valja običnom pijesku??

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    baš su vam lijepi ti pješčanici, pogotovo onaj ugrađen u beton.
    i ja se mislim kupiti nekakav pješčanik za dvorište. imamo pjeska od radova i spomenula sam mužu taj pjesak bez bakterija, on se ne može načuditi šta to postoji i nije mu jasno šta ne valja običnom pijesku??
    Reci ti mužu da je to sigurno pijesak tretiran antibioticima.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

M.a.r.t.a, ako imate "svoj" pijesak stvarno ne vidim potrebu nešto kupovati...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

btw razmišljala sam o "pješčaniku" od piljevine za balkon, to ne bi oštetilo parkete...
    za sada potrebu djece da po nečem brljaju rješavam tako da im dam mijesiti tijesto, obično ispadne i nešto jestivo kao nusproizvod

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dmagi10 prvotno napisa
    Ovo je naš http://public.fotki.com/Noica-Vzd/14.../p1010056.html. Nije još dovršen ( krović i poklopac mu fale). Napravio ga tata.

krivi link

http://public.fotki.com/Noica-Vzd/11-14-mjeseci/

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dmagi10 jel ovaj? Baš je lijep! Svaka čast TMu!
    tatek, što se tiče čistoće kod nas u gradu je česta pojava da psi i ostale životinje vrše nuždu u pješčanicima, tako da su oni izvorište zaraze psećim glistama i ostalim nametnicima.
    Za nas su javni pješčanici mjesto koje zaobilazimo. Ko voli nek izvoli, meni je to bljak.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je, taj je. Nešt sam zabrljala s linkovima. Fala Tomita, sad bu se rascval!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tomita prvotno napisa
    [tatek, što se tiče čistoće kod nas u gradu je česta pojava da psi i ostale životinje vrše nuždu u pješčanicima, tako da su oni izvorište zaraze psećim glistama i ostalim nametnicima.
    No, zato se peru ruke poslije igre i tad je sve ok.

Moram priznati da smo u Zagrebu i drugim mjestima klinci i ja dosad obišli barem 30-40 pješčanika i ne sjećam se niti jednoga u kojem smo našli pseći drek, a mačjih možda u jednom ili dva, ne više. Onečišćenje smećem tipa opušci, papirići, trulo lišće itd je puno češće, no klinci već znaju da je to fuj (a to i tak ja počistim iz pješčanika kad dođemo.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Naš pješčanik sutra putuje s nama na Krk. Malo mi je bedasto vući i pijesak sa sobom, a nemam baš ni mjesta u autu, pitanje za znalce: Gdje na Krku mogu kupiti neki dobar pijesak za pješčanik?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam za kupovinu pijeska. ali bih informirala forumsko pučanstvo kojima se ne gade pješčanici po parkovima da je u Španskom kod okretišta busa u postojeći ogromni pješčanik stavljena velika količina novog i još uvijek relativno čistog pijeska. Donesete škaf vode i imate pješčanu plažu ili možete organizirati natjecanje u skokovima udalj

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    pučanstvo kojima ...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Podižem temu!

Gdje ima pješčanika s poklopcem (školjka, kornjača...)?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima u Baby centru u SLoveniji, u Tintiliniću (samo tamo su dosta skuplji), u Mulleru je lani bilo pješćanika-školjkica.
    A ima i jedan viška kod mene u podrumu

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pješčanik smo nabavili, sad nam fali pjesak!
    U Bauhausu ga nema.
    Negdje drugdje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U ZG znam da u Čulinečkoj čovjek prodaje vreće pijeska ...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam isto u potrazi za žutim pjeskom.molim pomoć ako netko zna gdje ga ima za kupit.thx

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kakav je to pijesak u vrećama, sorrite ako sam propustila ?
    Mi se spremamo složiti jedan u vrtu od greda ili oblica, a mislili smo staviti onaj vulgaris građevinski- najmanju granulaciju ili eventualno morski/riječni, ili ne bi trebali?
    Od kada su se vaši igrali u pijesku? I kako rješavate problem mačjih kakaca osim pokrivanjem?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •