Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Priorix i dojenje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Priorix i dojenje

Malo sam zbunjena. Naime, pedica mi je rekla (Mihaelu se bliži 12 mj. i trebao bi se cijepiti priorixom) da ga neće cijepiti dok god doji- zbog nekakvih antitijela u mlijeku...nisam sve razumijela, da budem iskrena. Stoga me naručila za 6 mj., kao, cijepit će ga ako do tada više neće dojiti. To je ostao pro forma dogovor, iako sam joj ja odmah rekla da planiram i dalje dojiti.
    Što je najsmješnije, Mateja mi je cijepila bez problema, s malom odgodom iz istog razloga, ali nije radila takav problem ko sada oko toga.

Jel to zaista nešto opasno, ili šta :?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

:shock: :?
    Ma ne vjerujem... Jesi ziher da ti je baš to rekla? Čini mi se skroz nevjerojatno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja sam malo ovak :shock: i ovak :? . I mislim da ona nekaj mulja jer ovako nekaj prvi put čujem.
    Na tvom mjestu bih joj rekla ako tako misli da ga ne treba niti cijepiti.
    Pa koliko je bebač star???

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Aha, sada vidim ne kužim u čemu je problem?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo sam već čula, dijete navodno preko maminog mlijeka prima antitijela i onda uz cjepivo to može biti too much, pa se preporuča cijepiti kad dijete više ne doji tako puno.
    to je sve što znam.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ovo sam već čula, dijete navodno preko maminog mlijeka prima antitijela i onda uz cjepivo to može biti too much, pa se preporuča cijepiti kad dijete više ne doji tako puno.
    to je sve što znam.
    Da to je i meni receno, da moze doci do jace reakcije zbog toga.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

to je sve što znam.
    Koliko je to pouzdana informacija?
    Mene nitko nije pitao dojim li ili ne kad se Teo trebao cijepiti sa 12mj. Sad ima 16 mj. i još se nije cijepio (i još doji kao da ne jede dohranu)...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja nikad nisam čuo da bi dojenoj djeci nuspojave bile veće ili češće nego nedojenoj.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovo 1. put čujem!
    M. se cijepio s Priorixom s negdje 18 mjeseci, dojio je i nije bilo nikakvih nuspojava.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj joj to dojenje
    cak i cijepljenju smeta

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam bas sigurna jel stvar do maminih antitijela iz mlijeka ili je stvar kolicine antitijela koja se dobiju jos za vrijeme trudnoce :/

Uglavnom meni je dr rekao da je lose cijepiti s 12mj jer je ona ta kolicina maminih antitijela kod djeteta jos vrlo visoka i da su sanse za nuspojave velike, i da treba pricekati do idealno 18mj kada kolicina antitijela opadne i onda cijepiti. Jos tada mi je dr rekao da se cijepi TIJEKOM druge godine zivota, da se NE SMIJE prije 12 mj, ali da to mnogi pedijatri krivo tumace pa zovu na sami rodjendan.

Vjerujem da je to jedan od razloga zasto su sada eksplicitno u kalendaru cijepljenja rekli TIJEKOM druge godine zivota da se cijepi.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi evo cekali 24.mjesec.
    no mislim da cemo docekat i 25. a mozda i 26. a mozda i....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Ja nisam bas sigurna jel stvar do maminih antitijela iz mlijeka ili je stvar kolicine antitijela koja se dobiju jos za vrijeme trudnoce :/

Uglavnom meni je dr rekao da je lose cijepiti s 12mj jer je ona ta kolicina maminih antitijela kod djeteta jos vrlo visoka i da su sanse za nuspojave velike, i da treba pricekati do idealno 18mj kada kolicina antitijela opadne i onda cijepiti. Jos tada mi je dr rekao da se cijepi TIJEKOM druge godine zivota, da se NE SMIJE prije 12 mj, ali da to mnogi pedijatri krivo tumace pa zovu na sami rodjendan.

Vjerujem da je to jedan od razloga zasto su sada eksplicitno u kalendaru cijepljenja rekli TIJEKOM druge godine zivota da se cijepi.
    Na žalost, količina maminih protutijela u dobi od 12 mjeseci nije visoka, ali je svakako viša nego sa 15 mjeseci tako da je imuni odgovor djeteta (stvaranje zaštite) na cjepivo u dobi od 15 mjeseci u prosjeku za 3% viši nego u dobi od godinu dana, ali i jedno i drugo je iznad 95%.
    I to nema nikakve veze s nuspojavama!
    Niti ovo cjepivo ima ikakve veze s dojenjem, za razliku od nekih drugih (OPV, cjepivo protiv rotavirusa).
    U slučaju nužde cijepe se i djeca mlađa od godinu dana, ali tada moraju dobiti još 2 doze.
    Razlog ranijeg necijepljenja je isključivo - slaba imunogenost cjepiva.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem.

Pedijatri počnu sa forsiranjem ovog cijepljenja sa navršenih godinu dana, jer bi kao po kalendaru cijepljenja dijete trebali cijepiti do njegovog drugog rođendana.

A ovo sa količinom antitijela i cijepljenjem stoji. To je i nama naša pedijatrica objasnila.
    Mi smo inače Lovru cijepili sa njegovih 18 mjeseci.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A vidis, meni to rekao ped koji bi inace vjerojatno volio 18u1 , znaci nije contracijepljenja.. vrlo procjepljivacki.

I to nam je napomenuo vrlo rano. Ono na provom pregledu, da ne bi zaboravili obraditi tu temu, da ne jurcamo s MoPaRu nego da cekamo 18 mj.

A bibai kaze drugacije :/

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo se cijepili Priorixom sa 14 i pol mjeseci, i to je bilo jako kasno, trebali smo doći sa 12 mj. Dobila sam i poruku da moram doć pod hitno jer neznaju što će reći socijalnoj službi.
    Nisu me ni pitali da li dojim a kamoli da su mi spomenuli nešto vezano za dojenje i Priorix.

Pitanje za bibai:
    Kakve veze ima OPV sa dojenjem? Matej se nije cijepio sa OPV dosad, al me svejedno zanima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Topic sam prebacila na pdf. Općenito o dojenju.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mama (ukoliko nije cijepljena/prebolila polio) moze dobiti polio od djeteta zbog OPV cjepiva :/

NITKO, NIKADA mi to nije rekao.... zaista neozbiljno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mama (ukoliko nije cijepljena/prebolila polio) moze dobiti polio od djeteta zbog OPV cjepiva :/

:shock: Ovo stvarno nikada nisam čula...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo se cjepili Priorixom prošli mjesec, znači sa 14mj, dojimo i nije bilo nikakvih nuspojava. niti je pedica spomenula dojenje kao potencijalni problem.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da se djeca koja žive sa imunokompromitiranim osobama ne bi smjela uopće cijepiti sa OPV jer postoji mogućnost zaraze preko djetetove stolice. Pa onda postoji mogućnost i za necijepljene ljude.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa

Mislim da se djeca koja žive sa imunokompromitiranim osobama ne bi smjela uopće cijepiti sa OPV jer postoji mogućnost zaraze preko djetetove stolice. Pa onda postoji mogućnost i za necijepljene ljude.
    :shock: :shock: sokirana

Mi smo se cijepili Priorixom sa 14 i pol mjeseci, i to je bilo jako kasno, trebali smo doći sa 12 mj. Dobila sam i poruku da moram doć pod hitno jer neznaju što će reći socijalnoj službi.
    Nisu me ni pitali da li dojim a kamoli da su mi spomenuli nešto vezano za dojenje i Priorix.

Pitanje za bibai:
    Kakve veze ima OPV sa dojenjem? Matej se nije cijepio sa OPV dosad, al me svejedno zanima.
    vidis, ja sam nonsalantno rekla kako razmisljam o cijepljenju i kada ga obaviti, da je sad navrsila 2. godine...i pedica nije radila nikakav problem/kaos/snadbjevanje, samo je rekla kako mozemo doci za mjesec dana tako da prije ljeta zavrsimo sa drugom godinom i da smo onda mirni do daljnjeg.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

taj živi virus je u bebinoj stolici, zarazan
    obavezno bi trebalo upozorenje o extremnim mjerama higijene nakon cjepljenja sa OPV

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovo sam već čula, dijete navodno preko maminog mlijeka prima antitijela i onda uz cjepivo to može biti too much,
    nema mi logike
    ako beba ima antitijela, ona će krenuti u borbu prije nego li bebin organizam razvije svoja
    a ako je mama cjepljenja tj. nije preboljela mo-pa-ru bolestii, njena imunost je ionako upitna

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Biće da socijalne službe rade po različitim zakonima u različitim županijama.

Meni je med. sestra rekla kako se dijete mora cijepiti odmah sa navršenih 12 mj., a ako ne, mora se obrazložiti soc. službi zašto nije cijepljeno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a ako ne, mora se obrazložiti soc. službi zašto nije cijepljeno.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

taj živi virus je u bebinoj stolici, zarazan
    obavezno bi trebalo upozorenje o extremnim mjerama higijene nakon cjepljenja sa OPV
    Da to za stolicu stoji. Ali koliko sam ja shvatila mama se moze zaraziti i putem dojenja (knjiga "prirucnik o cijepljenju za brizne roditelje", Ava Jill Romm). Odo googlat.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne pronalazim nista jos o tom dojenju, ali mi je zanimiljivo ovo

http://www.fda.gov/fdac/reprints/vaccine.html

However, the oral vaccine itself does cause paralytic polio in a very few children who received the vaccine, and in a few adults who came in close contact with recently vaccinated children. The risk of contracting polio this way is no more than 1 in 1.5 million. It is greatest for people who have immune deficiencies such as AIDS, cancer, or other diseases that make it hard for the body to fight infection. Because of this risk, CDC recommends that IPV be given for doses one and two to all children. Those who have immune deficiencies or who live with adults who do should only be given IPV. Parents who have not been vaccinated for polio should consider getting vaccinated with IPV before the child receives the oral vaccine.
    Da li je vas itko ikada pitao da li ste cijepljeni protiv polia prije nego su vam cijepili dijete, ili se pretpostavljalo da jeste, pa se nitko nije potrudio pitati ista od gore navedenog? mmmm, da... znam odgovor :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije mi rečeno da postoji IPV cjepivo, niti da trebam imate extra mjere higijene, niti da mi je mala zarazna , niti da babu moram udaljiti od nje (osobe slabijeg imuniteta)...

samo mi je rečeno da dam paracetamol preventivno, i nikakve druge nuspojave nisu mi spominjane :/
    niti da uopće postoje

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne stignem sada vise traziti, jedino sam nasla ovo:

Moms Can Still Get Polio - Many parents of OPV damaged children, OPV damaged adults, as well as survivors of wild polio epidemics in the 1940's and 50's are not satisfied with ACIP's new recommendations. Like Lenita Shaefer, who got "contact" polio from her OPV vaccinated daughter in 1988, they want the live polio vaccine taken off the market and only IPV used in America. They maintain that ACIP's policy change will not prevent parents, babysitters or other children without antibodies to polio from getting polio after coming into close contact with a recently OPV-vaccinated child whose body fluids and waste products can "shed" the live polio virus for weeks following vaccination.
    http://www.nvic.org/Diseases/polio696.htm

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne snalazim se uopće - je li Infanrix IPV cjepivo (protiv Polia)?
    Izgubila sam svoju knjižicu cijepljenja pa nemam pojma za što sam cijepljena...
    No, da se vratim na temu - treba li ipak pričekati sa Priorixom dok dijete intenzivno doji?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

preporuka proizvođača je 15-18mj, ja bih se držala toga

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Još uvijek dojim..bdw.dijete ima 27 mj. i uredno je cijepljen do sada bez ikakvih reakcija tako da mi je ovo totalna :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Biće da socijalne službe rade po različitim zakonima u različitim županijama.

Meni je med. sestra rekla kako se dijete mora cijepiti odmah sa navršenih 12 mj., a ako ne, mora se obrazložiti soc. službi zašto nije cijepljeno.
    Je, tako je i meni moja ped objasnila (poslala mi doma "pozivnicu" za cijepljenje, a čujemo se i vidimo barem 2x tjedno ) . Dala sam ga cijepiti Priorixom sa 15 mjeseci.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A OPV nije primio, cijepljen je sa 5u1.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovako, mi smo nerorizični, ped. je rekao Priorix negdje s 18 mjeseci, nije spomenuo dojenje.

Inače ja i moje seke smo cijepljenje MoPaRu-om, s tim da je jedna par godina poslije ipak dobila rubeolu, a druga ospice :shock: :? kako je to moguće?

Imam pitanje ako tko zna jer doktori puno lažu, kao i farmaceutske tvrtke svi su lobisti za svoj džep, i igraju se životima naše djece!!

Je li opasnije da neurorizično djete preboli ospice, mups, rubeolu, ili je opasnije cijepiti ga i riskirati menigitis i moguću smrt?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    Imam pitanje ako tko zna jer doktori puno lažu, kao i farmaceutske tvrtke svi su lobisti za svoj džep, i igraju se životima naše djece!!
    Ovom tvojom, blago rečeno, nesmotrenom rečenicom si uvrijedila mnoge liječnike kojima je, zamisli ti to, zdravlje pacijenata na prvom mjestu. :/
    (nažalost, nisi prva koja je tako nešto izjavila, a ni zadnja).
    Radije pitaj nekog da ti preporuči, recimo, dobrog neuropedijatra kojem ćeš postaviti ovo pitanje ako već ne vjeruješ svom pedijatru.
    U redu je, pa i poželjno, biti kritičan, postavljati dodatna pitanja, tražiti druga mišljenja, ali stvarno je žalosno kad netko sve liječnike proglasi lažovima koji se igraju životima naše djece. :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ivana zg, ako je dijete neurorizicno vjerojatno je napravilo EEG nakon kojeg je neuropedijatar dao svoje misljenje o cjepljenju i rizicima.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

oprostite ako se ko uvrijedio, ali puno doktora je neinformirano, a svima je dobro poznata činjenica kako danas znastvenici testiraju svoja cijepiva na djeci i kolikodjece trećeg svijeta umire zbog toga, koliko je djece i u zapadnim zemljama umrlo od cijepiva, a to se negira, sve zbog para "i dobrobiti večine"....a ja ne želim da moje djete bude žrtveno janje za dobrobit večine i to kada i sami znastvenici i proizvođači priznaju veliku opasnost o posljedica MoPaRu ili Pirixa.

ja još nisam čula za slučaj da je neuropedijatar zabranio nekom da se cijepi. Mi smo bili kod dva, na Goljaku i kod Sabola, koji su se samo nasmijali i odmahnili rukom;kakvo ne cijepljenje, čak su se našli uvrjeđeni na to pitanje, jer kako sam vidili oni uopće nisu imali namjeru to pitanje ni stavit u obzir niti o njemu raspravljat
    Svakom od doktora je cijepivo dar od Boga, i ne pada im na pamet da pljuju po svojoj struci ili kolegama, i išta dovode u pitanje bez obzira što su mnogi itekako svjesni opasnosti od nuspojava cijepljenja.

Meni je puno važniji život mogadjetea nego je li se neki doktor našao uvrjeđen.

Pogledajte što se samo događa s vrtićem na Malešnici?
    Mislite li da oni nemaju pojma kaj se događa, da skrivaju istinu, ili da nemaju pojma kako pomoć? Ja mislim sve troje, a prvo jeda štite sebe, struku, lovu, lobi a djeca, kaj ih briga nisu njihova!!

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pogledajte što se samo događa s vrtićem na Malešnici?
    Mislite li da oni nemaju pojma kaj se događa, da skrivaju istinu, ili da nemaju pojma kako pomoć? Ja mislim sve troje, a prvo jeda štite sebe, struku, lovu, lobi a djeca, kaj ih briga nisu njihova!!
    A šta se to događa, kakva je istina i kako po tebi pomoći ako već nisu napravili što je potrebno?

Kakva struka, lova...stvarno mi nije jasno čemu je ovo napisano :?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ivana zg, mene je moja neuropedijatrica pitala da li smo radili EEG radi necjepljenja i da li mi treba nesto za to, ja sam rekla da ne, da nemam problema sa tim ako je sve uredu. ona je rekla da je, da je EEG uredan.
    znam jos za par slucajeva sa goljaka i razgovora sa fizijatrom.

pedijatrica je sama rekla da cekamo EEG prije nego se cijepimo.

sad kasnimo skoro godinu dana, ali dobro...to je druga prica i moja nedoumica.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U redu je, pa i poželjno, biti kritičan, postavljati dodatna pitanja, tražiti druga mišljenja, ali stvarno je žalosno kad netko sve liječnike proglasi lažovima koji se igraju životima naše djece. :/
    S ovime se ne slažem.
    1. u ovoj zemlji je proveden masovni eksperiment vakcinacije (djece) o kojem niti jedan pacijent nije informiran niti upitan za pristanak - svi pedijatri su u njemu sudjelovali
    2. u ovoj zemlji je na snazi zakon o obaveznom cijepljenju, a liječnici nisu ustali u obranu prava pacijenata na informirani pristanak
    3. s lakoćom ću ti nabrojati nekoliko imena poznatih liječnika kojih bi se struka trebala sramiti

Poštovanje se ne podrazumijeva nego se stječe. Gledaj to kao skladište: s diplomom dobiješ poluprazno skladište povjerenja, a samo o tebi ovisi hoće li se puniti ili prazniti.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    S ovime se ne slažem.
    1. u ovoj zemlji je proveden masovni eksperiment vakcinacije (djece) o kojem niti jedan pacijent nije informiran niti upitan za pristanak - svi pedijatri su u njemu sudjelovali
    2. u ovoj zemlji je na snazi zakon o obaveznom cijepljenju, a liječnici nisu ustali u obranu prava pacijenata na informirani pristanak
    3. s lakoćom ću ti nabrojati nekoliko imena poznatih liječnika kojih bi se struka trebala sramiti

Poštovanje se ne podrazumijeva nego se stječe. Gledaj to kao skladište: s diplomom dobiješ poluprazno skladište povjerenja, a samo o tebi ovisi hoće li se puniti ili prazniti.
    POTPISUJEM!!!!! ne želim ovdje otvarati opet raspravu "o dobrim i zlim lječnicima "niti o tome treba li ili ne treba cijepiti...imamo vakcinacijsko pleme za to :D

leonisa Emi su cijepili prije nego je vidjela ikakvog neuropedijatra, a poslije sam ja inzistirala prije nastavka cijepljenja da idemo Sabolu, on je rekao da što se njega tiče možemo je cijepit, a pregled se sastojao od toga što je mau primio za rukice i gledao dali diže glavicu :shock: je li to dosta da netko zna smije li se djete cijepti, kaj je vidovit
    nalazi UVZ mozga bili su nepromjenjeni 1 stupanj krvarenja, ni bolje, ni gore

EEG smo radili prije 4 mjeseca i to zato što kad ideš kod neuropedijatra na Goljak odmah te naruče na EEG- a i za to je Žućko rekao da ne trebamo ić?

Nitko nije spomenu da je to radi cjepljenja, ni nakon pregleda nalaza koji je bio po njoj u redu, nije se spominjalo cjepljenje, dok ga ja nisam spomenula i pitala, a doktorica je onda tek nadopisala, nema kontradikcija za cjepljenje :? , mada sam joj ja napomenula, da Emi uvjek ima nus-pojave, jednom čak i malo veče....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nisam rekla da se radi EEG radi cjepljenja vec da se na EEGu moze "vidjeti" treba li se odgoditi cijepljenje ili ne.

sta su vam rekli za EEG prije 4mj.
    jel uredan?

ako je uredan, cemu odgoda?

mislim, na tebi je da odlucis da li ces cijepiti dijete ili ne, ali ne iz razloga sto se smije ili ne vec onog zbog kojeg ne cijepe neki roditelji neneurorizicno dijete.
    kuzis?

sto se tice pregleda kod neuropedijatra, sta mislis, kako bi trebao izgledati?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    S ovime se ne slažem.

To što ti možeš nabrojati nekoliko imena takvih liječnika, ne daje ni tebi ni ikom drugom pravo sve liječnike proglasiti lažovima. Ni ako je takvih 5 ni 105.
    Uostalom, svaka struka u svojim redovima ima ljude kojih bi se trebala sramiti. Baš svaka! Nije to specifično za medicinu.
    A sa zadnjom rečenicom se slažem. To bi se trebalo podrazumjevati.
    Ali ovo je sad stvarno OT i ne da mi se još jedan topic pretvarati u topic o nemoralnim i korumpiranim liječnicima i farmaceutima.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    nisam rekla da se radi EEG radi cjepljenja vec da se na EEGu moze "vidjeti" treba li se odgoditi cijepljenje ili ne.

sta su vam rekli za EEG prije 4mj.
    jel uredan?

ako je uredan, cemu odgoda?

mislim, na tebi je da odlucis da li ces cijepiti dijete ili ne, ali ne iz razloga sto se smije ili ne vec onog zbog kojeg ne cijepe neki roditelji neneurorizicno dijete.
    kuzis?

sto se tice pregleda kod neuropedijatra, sta mislis, kako bi trebao izgledati?
    ma mislila sam kada si rekla da on odlučuje o cijepljenju, da bi mu pregled mogao biti drugačiji od npr. fizijatrovog.... :/ samo je sve prepisao od Žućka ( inače o Sabolu sve najbolje)

Nalaz je uredan, znači ti misliš ako je nalaz OK, da ne bi trebala strahovati za nus-pojave poput menigitisa ili autizma, ili ipak postoji mogućnost......?

Jako bih voljela kada bi se javila mam kojeg neurorizičnog djeteta koje je cjepljeno MoPaRu ili Priorixom, da ispriča svoje iskustvo?
    Ja se stvarno i iskreno bojim, i nemam pojma što bi moglo umanjiti moj strah ili olakšati eventualnu odluku o (ne) cjepljenju. da nije neurorizična možda ne bih toliko dvojila
    Ovo ne može razumjeti netko tko nije u ovakvoj "situaciji" i tko svu odgovornost oko svoga dijeteta ne svaljuje na sebe, već na državu ili lječnike....nisam tip koji bi život svoga dijetea prepustio njim, pa ih onda krivio, ako se nedaj Bože, nešto dogodi...da eto meni bude lakše, jer je netko drugi odlučio umjesto mene 8)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima li ovo još uvijek veze s dojenjem ili vas vraćam na Zdravlje?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moje dijete je (bilo) neurorizicno, cijepljeno (neurorizicnost je ustanovljena nakon 2 serije cjepiva 5u1 sa 7mj.)
    EEG uredan sa nesto vise od godinu dana.
    trazila je pedica da stanemo sa cijepljenjem dok se ne napravi EEG. zbog toga nije cijepljena s onim cime se cijepi u drugoj godini.
    spremamo se otici vec jedno 4mj. ali, eto, nikako.

i posto je ovo pdf o dojenju, jos uvijek je dojim, ima 23mj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •