MM je danas imao sudar,srečom njemu nije ništa ali je prednji dio auta
totalno skršen
pošto je u autu bila AS zanima me šta s njom,nema vidljivih oštečenja nije se ni pomakla s mjesta pa me zanima da je bacam ili još vrijedi
MM je danas imao sudar,srečom njemu nije ništa ali je prednji dio auta
totalno skršen
pošto je u autu bila AS zanima me šta s njom,nema vidljivih oštečenja nije se ni pomakla s mjesta pa me zanima da je bacam ili još vrijedi
Koja sjedalica? Sto kazu upute? Koja je bila brzina auta u trenutku sudara?
AS je romer kid plus-15-36kg
brzina pri sudaru; 60-70 prije pa kad je vidio da kamion nije stao na stop nego da kreće je počeo kočiti tako da neznam kolika je bila brzina pri samom sudaru ili se računa ovo prije![]()
sad mi palo na pamet pošto je kriv drugi vozač i njegovo osiguranje plaća sve
mogu li ja od njih tražiti novu AS ili naknadu
mi imamo kasko ali pošto nije kriv MM neznam kako to ide :/
Da, al moras naci upute od sjedalice di pise da se sjedalica treba zamijeniti.
Ali, ak se dobro sjecam, Romer je zafrknut po tom pitanju jer mislim da dozvoljava testiranje sjedalice kako bi se provjerilo jel je treba zamijeniti, medutim da bi se testirala, mora se poslat u njemacku, a to kosta vise nego sto bi kostala nova. Tako da je za osiguranje u svakom slucaju bolja opcija jednostavno kupiti novu.
Je li sjedalica bila vezana tijekom voznje (jel dijete bilo u njoj ili je bila prazna)? Jesi li pogledala sjedalicu tamo di prolaze pojasevi, posebno dole kod donjeg dijela pojasa, vide li se kakve strije ili neke promjene u nijansi boje plastike?
bila je vezana ali bez djeteta u njoj
pa zato se i mislim šta s njom jer ne vidim nikakve promjene,
a kupnja nove iste neznam koliko ima smisla jer mi dijete ima 131cm i 30kg :/
Vjerojatno je OK al moras znati da to ne mozes znati sa sigurnoscu te da postoji sansa da je doslo do ostecenja koje se ne vide golim okom.
Inace, evo primjera kako mogu izgledati naznake ostecenja uslijed naprezanja plastike u sudaru, informacije radi: Ostecenja na sjedalici nakon sudara.
mi smo u takvoj situaciji tražili i nakon dosta natezanja i dobili naknadu za ASArwen prvotno napisa
od koga ste tražili, njegovog osiguranja?Lutonjica prvotno napisa
možeš li mi molim te napisati detaljnije
teško je u ovakvim situacijama biti decidiran ali ja bih se držao mjerila da ako auto nakon sudara nije u voznom stanju sjedalicu obavezno treba zamijeniti (NHTSA). postoje još 4 čimbenika, da ne bi netko pomislio da je ovo jedini kriterij.Arwen prvotno napisa
daddycool je u pravu, moras znat da nosis znacajan rizik ako je nastavite koristiti jer ne mozes znati jel bila ostecena. Jos uvijek vjerujem da je vjerojatno OK ali ja je ne bih koristila jer je vjerojatnost da se ostetila dovoljno velika da me sprijeci u preuzimanju rizika. Brzina pri kojoj se dogodio sudar je bila prilicno velika.
Ja, da sam na tvom mjestu, bih definitivno trazila od osiguranja da je zamjene. Takoder bih poslala i e-mail roemeru di bih opisala sudar i molila za preporuku (ako treba, imam kontakt pa ti posaljem, vec smo komunicirali s njima po slicnom pitanju).
hvala na odgovorima i molimte Ancica pošalji mi kontakt
samo trebam li pisati na njemačkom ili može i engleski proći?
mi smo komunicirali na engleskom. idem iskopat pa ti posaljem na pp.
dobila sam odgovor i iako sam objasnila da mi je skuplje poslati im stolicu nego kupiti novu,kaže;
Dear Ms. ...,
Thank you for your inqujiry.
The child safety could suffer damage in an accident at a collision speed above 10 km/h. In such cases the safety seat must be inspected by the manufacturer or replaced, if necessary.
The inspection is free of cost. You have only to pay the costs of carriage and maybe the costs of repair.
Mit freundlichen Grüssen
With kind regards
Axel F. Röger
Kundenservice
Customer Service
jedan i drugi smo dobili ovratnike, istegnuti vratni misici.
ja sam stajala na semaforu kad se to dogodilo i ne znam kolika je mogucnost da su sjedalice unistene (druga je bila prazna i nije bila vezana, ali nije pala na pod).
da li mogu od osiguranja traziti nove sjedalice, tj. protuvrijednost ili?
moj sin se vozio u foppapedretti kombiniranoj sjedalici od 9 do 36kg, a nevezana sjedalica je maxi cosi rodi.
hvala unaprijed na odgovorima.
da pojasnim, naš auto je bio parkiran i nitko nije bio u njemu. znači auto stoji, sjedalica prazna. ali udarac je tu, i mogla je biti oštećena.Lutonjica prvotno napisa
i dobili smo naknadu.
ajde pliz meni neukoj pojasni kako ste tražiliLutonjica prvotno napisa
izvješče i papire ne popunjavam ja nego oni u osiguranju,kad sam ih pitala za AS kažu neznam i pa nije to standardni dio auta
pa mi kaže da pitam procjenitelja ali i on kaže neznam i gleda me kao da sam pala s Marsa jer naravno tko je vidio uopće koristiti AS a pogotovo za tako "veliko" dite![]()
ovako, procijenitelj je rekao da ne vidi nikakva oštećenja na AS, našto je MM odgovorio da hoće li potpisati s punom odgovornošću da je AS potpuno ispravna. MM se općenito jako nabrijao na tu AS, sve živo pročitao da im može kontrirat s argumentima, ali ovaj navedeni je bio dovoljan. i tako je procijenitelj pristao na naknadu. trebali smo dostaviti račun od AS.
onda je moje propalo,rekao ne vide se nikakva oštečenja i nije ništa napisao a auto je već na popravku
dobro da su nam platili i prijevoz do servisa bilo je da i to moramo sami![]()