Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: AS u sudaru

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno AS u sudaru

MM je danas imao sudar,srečom njemu nije ništa ali je prednji dio auta
    totalno skršen
    pošto je u autu bila AS zanima me šta s njom,nema vidljivih oštečenja nije se ni pomakla s mjesta pa me zanima da je bacam ili još vrijedi

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koja sjedalica? Sto kazu upute? Koja je bila brzina auta u trenutku sudara?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

AS je romer kid plus-15-36kg
    brzina pri sudaru; 60-70 prije pa kad je vidio da kamion nije stao na stop nego da kreće je počeo kočiti tako da neznam kolika je bila brzina pri samom sudaru ili se računa ovo prije

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sad mi palo na pamet pošto je kriv drugi vozač i njegovo osiguranje plaća sve
    mogu li ja od njih tražiti novu AS ili naknadu
    mi imamo kasko ali pošto nije kriv MM neznam kako to ide :/

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, al moras naci upute od sjedalice di pise da se sjedalica treba zamijeniti.

Ali, ak se dobro sjecam, Romer je zafrknut po tom pitanju jer mislim da dozvoljava testiranje sjedalice kako bi se provjerilo jel je treba zamijeniti, medutim da bi se testirala, mora se poslat u njemacku, a to kosta vise nego sto bi kostala nova. Tako da je za osiguranje u svakom slucaju bolja opcija jednostavno kupiti novu.

Je li sjedalica bila vezana tijekom voznje (jel dijete bilo u njoj ili je bila prazna)? Jesi li pogledala sjedalicu tamo di prolaze pojasevi, posebno dole kod donjeg dijela pojasa, vide li se kakve strije ili neke promjene u nijansi boje plastike?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

bila je vezana ali bez djeteta u njoj
    pa zato se i mislim šta s njom jer ne vidim nikakve promjene,
    a kupnja nove iste neznam koliko ima smisla jer mi dijete ima 131cm i 30kg :/

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerojatno je OK al moras znati da to ne mozes znati sa sigurnoscu te da postoji sansa da je doslo do ostecenja koje se ne vide golim okom.

Inace, evo primjera kako mogu izgledati naznake ostecenja uslijed naprezanja plastike u sudaru, informacije radi: Ostecenja na sjedalici nakon sudara.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ancica puno hvala

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    mi smo u takvoj situaciji tražili i nakon dosta natezanja i dobili naknadu za AS

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mi smo u takvoj situaciji tražili i nakon dosta natezanja i dobili naknadu za AS
    od koga ste tražili, njegovog osiguranja?
    možeš li mi molim te napisati detaljnije

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: AS u sudaru

MM je danas imao sudar,srečom njemu nije ništa ali je prednji dio auta
    totalno skršen
    pošto je u autu bila AS zanima me šta s njom,nema vidljivih oštečenja nije se ni pomakla s mjesta pa me zanima da je bacam ili još vrijedi
    teško je u ovakvim situacijama biti decidiran ali ja bih se držao mjerila da ako auto nakon sudara nije u voznom stanju sjedalicu obavezno treba zamijeniti (NHTSA). postoje još 4 čimbenika, da ne bi netko pomislio da je ovo jedini kriterij.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daddycool je u pravu, moras znat da nosis znacajan rizik ako je nastavite koristiti jer ne mozes znati jel bila ostecena. Jos uvijek vjerujem da je vjerojatno OK ali ja je ne bih koristila jer je vjerojatnost da se ostetila dovoljno velika da me sprijeci u preuzimanju rizika. Brzina pri kojoj se dogodio sudar je bila prilicno velika.

Ja, da sam na tvom mjestu, bih definitivno trazila od osiguranja da je zamjene. Takoder bih poslala i e-mail roemeru di bih opisala sudar i molila za preporuku (ako treba, imam kontakt pa ti posaljem, vec smo komunicirali s njima po slicnom pitanju).

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hvala na odgovorima i molimte Ancica pošalji mi kontakt
    samo trebam li pisati na njemačkom ili može i engleski proći?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo komunicirali na engleskom. idem iskopat pa ti posaljem na pp.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

dobila sam odgovor i iako sam objasnila da mi je skuplje poslati im stolicu nego kupiti novu,kaže;

Dear Ms. ...,
    Thank you for your inqujiry.

The child safety could suffer damage in an accident at a collision speed above 10 km/h. In such cases the safety seat must be inspected by the manufacturer or replaced, if necessary.

The inspection is free of cost. You have only to pay the costs of carriage and maybe the costs of repair.

Mit freundlichen Grüssen
    With kind regards

Axel F. Röger
    Kundenservice
    Customer Service

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to im je standardni odgovor. treba ih sad dalje gnjavit.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

malo cu se prosvercati na ovaj topic.

jutros sam bila sudionik nezgode kao vozac udarenog vozila, tj. na nas je odozada naletilo drugo vozilo.

sa mnom je u autu bio moj petogodisnji sin, vezan u sjedalici.
    jedan i drugi smo dobili ovratnike, istegnuti vratni misici.

ja sam stajala na semaforu kad se to dogodilo i ne znam kolika je mogucnost da su sjedalice unistene (druga je bila prazna i nije bila vezana, ali nije pala na pod).

da li mogu od osiguranja traziti nove sjedalice, tj. protuvrijednost ili?

moj sin se vozio u foppapedretti kombiniranoj sjedalici od 9 do 36kg, a nevezana sjedalica je maxi cosi rodi.

hvala unaprijed na odgovorima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da pojasnim, naš auto je bio parkiran i nitko nije bio u njemu. znači auto stoji, sjedalica prazna. ali udarac je tu, i mogla je biti oštećena.
    i dobili smo naknadu.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da pojasnim, naš auto je bio parkiran i nitko nije bio u njemu. znači auto stoji, sjedalica prazna. ali udarac je tu, i mogla je biti oštećena.
    i dobili smo naknadu.
    ajde pliz meni neukoj pojasni kako ste tražili
    izvješče i papire ne popunjavam ja nego oni u osiguranju,kad sam ih pitala za AS kažu neznam i pa nije to standardni dio auta
    pa mi kaže da pitam procjenitelja ali i on kaže neznam i gleda me kao da sam pala s Marsa jer naravno tko je vidio uopće koristiti AS a pogotovo za tako "veliko" dite

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako, procijenitelj je rekao da ne vidi nikakva oštećenja na AS, našto je MM odgovorio da hoće li potpisati s punom odgovornošću da je AS potpuno ispravna. MM se općenito jako nabrijao na tu AS, sve živo pročitao da im može kontrirat s argumentima, ali ovaj navedeni je bio dovoljan. i tako je procijenitelj pristao na naknadu. trebali smo dostaviti račun od AS.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

onda je moje propalo,rekao ne vide se nikakva oštečenja i nije ništa napisao a auto je već na popravku
    dobro da su nam platili i prijevoz do servisa bilo je da i to moramo sami

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •