Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Zena ginekolog protiv produzenog dojenja!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Ma dajte, radila sam papa test tijekom dojenja (nakon prvog i drugog poroda) i oba puta napomenula to liječnicima, ni jedan ni drugi nisu ništa u tom stilu komentirali da bi dojenje moglo utjecati na nalaz. Ali, treba pričekati 1. menstruaciju i raditi PT nakon nje.
    može bit da je to povezala. btw. možda ti doktori nisu u pravu. nije da im se ne razilaze mišljenja u ama baš svemu

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Off topic:
    Citiraj Looney prvotno napisa
    Kad smo kod toga, dr.Skinner je svoju kcer "uzgajao" u kutiji od pleksiglasa, skoro bez ljudskog dodira, kako bi vidio u kakvu ce se licnost razviti. Dobro da mi nije i to preporucila. ...
    Bilo bi dobro provjeriti podatak prije nego odvede ljude u krivom smjeru.
    A za ovaj slučaj postoji i demant; Deborah Skinner je normalna osoba, a 'kutija' je služila kao klimatizirani prostor, idealan za rast i razvoj bebe (kontrolirana temperatura i vlaga)
    http://www.snopes.com/science/skinner.asp

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i biljke se bolje razvijaju uz ljubav

optimalna vlaga i temperatura ....... šta je kupus uzgaja?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ... šta je kupus uzgaja?

Ma, zapravo se radilo samo o tome da su njihove zime jako hladne (Minnesota), a hrpa odjeće na bebi onemogućava joj normalno kretanje i razvoj, tak nešto...
    A i mama nije morala toliko prati; beba je tamo boravila samo u pelenama.

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bože, koja hrpetina gluposti se može čut od tih naših doktora.
    A mi se babama i susedama čudimo .

Baš je večeras na National Geographic bio dokumentarac o tabuima, jedna od tema - produženo dojenje. Suma sumarum, stručnjaci psiholozi i antropolozi rekoše kak je u Zapadnom društvu prihvaćeno ono što je kulturološki uvjetovano, a ne ono što je znanstveno dokazano, a to je da štetnosti u produženom dojenju NEMA. I da se, naravno opet suprotno opće raširenom vjerovanju, zadovoljavanjem djeteovih potreba za bliskošću (pa i kroz produženo dojenje) odgaja samouvjerenije i samostalnije dijete, a NE dijete ovisno o majci. I da je među ostalim primatima period sisanja mladunčeta od 2,5 - 7 godina, a u ljuskoj populaciji, kad se zbroji prosjek svih kultura, prosjek duljine sisanja je 4 godine. Znači ono što se smatra tabuom u zapadnom društvu nije, naravno, neprirodno ni po kojem kriteriju.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma moram reći: zašto bi bilo važno što kaže netko tko mene i moju djecu poznaje tek površno, ili čak moju djecu nit ne poznaje? Ne trebam nikoga sa strane da mi kaže da trebam prestati, niti bih ga poslušala. I ne treba se oko toga uzrujavati. Cikit ćemo koliko on bude htio, pa makar ...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a cuj, moze biti nezgodno ako je ta osoba lijecnik koji ti treba dat neku terapiju koja ne ide uz dojenje, a tebi nije opcija da sad odmah prestanes, dok je njoj to jedina opcija.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja imam samo jedan komentar - dok psiholozi nisu počeli postavljati razne teorije koje su sjajno legle u našem društvu sputanom iskrivljenim religijsko-moralnim odredbama, svaka majka je gledala da doji dok god dijete to hoće. To je bilo pitanje preživljavanja. A psihičkih poremećaja je bilo puno manje. Griženje noktiju, molim vas... Nitko se nije sjetio gristi nokte kraj njive koju su trebali taj dan prekopati.

Sad, nekad je bilo drugačije, puno je stvari bilo gore nego danas (ja zapravo mislim da nam je danas previše dobro), ali meni to ipak pokazuje što je prirodno.

jantara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Neroslava prvotno napisa
    Bože, koja hrpetina gluposti se može čut od tih naših doktora.
    A mi se babama i susedama čudimo .

Baš je večeras na National Geographic bio dokumentarac o tabuima, jedna od tema - produženo dojenje. Suma sumarum, stručnjaci psiholozi i antropolozi rekoše kak je u Zapadnom društvu prihvaćeno ono što je kulturološki uvjetovano, a ne ono što je znanstveno dokazano, a to je da štetnosti u produženom dojenju NEMA. I da se, naravno opet suprotno opće raširenom vjerovanju, zadovoljavanjem djeteovih potreba za bliskošću (pa i kroz produženo dojenje) odgaja samouvjerenije i samostalnije dijete, a NE dijete ovisno o majci. I da je među ostalim primatima period sisanja mladunčeta od 2,5 - 7 godina, a u ljuskoj populaciji, kad se zbroji prosjek svih kultura, prosjek duljine sisanja je 4 godine. Znači ono što se smatra tabuom u zapadnom društvu nije, naravno, neprirodno ni po kojem kriteriju.
    Imam samo jedan komentar:
    Moja Jana ima 34 mjeseca, doji, iako rijetko.
    Otkad smo u 9. mjesecu krenuli u vrtić, njezina adaptacija je prošla bez i jedne suze, prigovora, a što se tiče samostalnosti baš mi teta jedan dan kaže da će se jana jako brzo osamostaliti.
    Dakle, da li je dojenje krivac za pretjeranu vezanost majke i djeteta i ne ulaženje u neku xy fazu freudovskog razvoja?
    Gluposti, uostalom ta prevelika vezanost, ako može biti prevelika, je nešto najljepše što možete pružiti vašem djeteu na putu da postane samouvjerena i samostalna mlada osoba.
    Dakle, cicoljupci, navalite!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •