Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: halapljivo cucanje pred nocno spavanje

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno halapljivo cucanje pred nocno spavanje

moj sincic ima 6 meseci i do sad je jako dobro uspostavio svoj red. Ima 5 obroka dnevno ( na zalost, na adaptiranom je mleku ). Problem mi je vecernji obrok posle kupanja, a neposredno pred spavanje. Poslednjih 10 dana krene toliko halapljivo da vuce da pocne odmah da place jer se naguta vazduha, mleko curi na sve strane i na kraju popije samo malo i odmah zaspe. Inace spava celu noc ali kad pojede normalnu dozu mleka posle kupanja. Probala sam i pred kupanje da mu dam 100 ml mleka da ne bi bio puno gladan ali ni to nije pomoglo. Da li mislite da je to samo neka faza ili nesto pokusava da mi poruci sto moram izmeniti.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hm, prvo mi palo napamet da nisu zubici? pa ga mozda bole desni i zato cuca halapljivije. mog zapca malo vise muce desni pred spavanje pa mi zato palo napamet.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moze biti ali posle kad mu dajem u toku noci mleko on normalno pocuca bez te halapljivosti. Ne znam ni sama ali me bas sekira posto mi je posle kupanja uvek bio smiren i lepo jeo pa zaspivao.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moj doji pa se slicno zna nekad ponasat, halapljivo sise i obicno su mu tada desni jako natecene i slini pa zakljucujem da su zubici. ja mu tada prstom malo izmasiram i dojim koliko on zeli, tada nekad zna bit i vise nego inace.

provjeri jesu li mu desni natecene.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    i dojim koliko on zeli, tada nekad zna bit i vise nego inace.
    a jesan napisala uvijek dojim koliko zeli samo san tila rec da cesto u takvim situacijama doji vise nego inace al to je moj osjecaj jer zapravo ne znam tocno koliko pojede... mozda ti je tada malo vis ei gladan? :? no da ne duzim, nadam se da je samo faza i da ce proci.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zhabica, evo danas sam proverila da li su mu nateceni desni i nisu. Sve je normalno a on mi je ipak veceras nakon kupanja isto halapljivo cucao, plakao i na kraju zaspao te nije pocucao koliko treba. Ne znam ni sama, mozda se umori tokom kupanja pa hoce da spava umesto da jede. Mozda sutra probam da mu dam klopu pre kupanja. U toku dana najnormalnije cuca bez problema.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moguce je skok u razvoju

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    moguce je skok u razvoju
    pametnice!

i ja mislim da je mozda i ovo. ako je skok onda ce ti trazit malo vise jest. par dana i onda ce proci. i nemoj zaboravit da djeca imaju faze, u jedno periodu spavaju cijelu noc pa se jedan period bude svako malo pa je moguce da je doslo do nekih promjena da je zapravo sve u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tacno je to. Poslednjih dana mi jede sumanuto. sad cu mu ja dati vec pred kupanje malo pa posle nastavak.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kajka1 pusti djete neka odspava poslje kupanja. nije dobro kupati djecu sa punom bušom. moja curica je isto stara 6 mjeseci. ona ima zadnji obrok između 22:00 - 23:00. poslje kupanja zaspi i onda se u polu snu javi da je gladna. i mi imamo pet obroka na dan, i isto smo na adaptiranom. mislim da to kaj on jede halapljivo da je to zato jer je umoran i nije vjerojatno gladan.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mamica Anica prvotno napisa
    nije dobro kupati djecu sa punom bušom.
    a zasto ovo nije dobro?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jer bi se moglo desiti da djete sve povrati.djete poslje hranjenja bi trebalo bare 15 min ostaviti da si "odmori", odnosno da mu ta hrana legne. na kraju niti nama odraslima se ne preporučuje punog želuca ići odmah kupati.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jer bi se moglo desiti da djete sve povrati.djete poslje hranjenja bi trebalo bare 15 min ostaviti da si "odmori", odnosno da mu ta hrana legne. na kraju niti nama odraslima se ne preporučuje punog želuca ići odmah kupati.
    a ok, mislila sam da je nesto drugo. thx!

a prep da prodje dovoljno vremena od hranjenja do kupanja, ja jos uvik mislim da je skok u razvoju jer mu je 6 mjeseci pa trazi vise papat.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kajka1 pusti djete neka odspava poslje kupanja. nije dobro kupati djecu sa punom bušom. moja curica je isto stara 6 mjeseci. ona ima zadnji obrok između 22:00 - 23:00. poslje kupanja zaspi i onda se u polu snu javi da je gladna. i mi imamo pet obroka na dan, i isto smo na adaptiranom. mislim da to kaj on jede halapljivo da je to zato jer je umoran i nije vjerojatno gladan.
    probala sam i to ali se on ne budi do 05.00 te jos vise halapljivo cuca. Ali veceras sam probala nesto drugo. Poslednji obrok pred kupanje je bi o u 15.30. Odspavao je partiju i kad se probudio oko 18.30 sam mu dala pirinacno kukuruznu kasicu ( koju je smazao ). Napravila sam pauzu 30 min te mu oko 19.00 dala 100ml adaptiranog. Kupanje je bilo u 19.45, nakon toga je lagano pocucao jos 140 ml adaptiranog. Tako sam ustvari taj vecernji obrok razbila na dva dela. Nocas je upalilo. Videcemo sutra.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •