Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 371

Tema: Necjepise - trebam podrsku

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Necjepise - trebam podrsku

Treba mi malo podrske i ohrabrenja. U Austriji je izbila epidemija ospica. Ne u Becu nego u Salzburgu. Navodno je sve pocelo od jedne waldorfske skole i prosirilo se dalje. I pogadjate sta se desava? Na sva zvona se govori o protivnicima cjepiva, ljudi po forumima raspravljaju, cjepise protiv necjepisa se gadjaju argumentima i ostalo. Na teveu su suocili dva doktora, oba su davala oprecne savjete. jedan je bio za to da se svatko tko to jos nije ucinio cijepi. Drugi je bio za to da se pravi panika jer ospice nije problem preboljeti ako se zdravo zivi i hrani, znaci nije bio za cijepljenje.
    Ono cega je mene strah je to upiranje prstom od strane okoline. Ne znam kako se nositi s tim jer mi je dosta objasnjavanja i argumentiranja. Uostalom, onaj tko je cijepljen, cega ima da se boji?
    I bas mi je nekako zao doktora koji radi u doticnoj skoli. Navodno mu prijete i tuzbom jer nije dovoljno ucinio da informira roditelje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Necjepise - trebam podrsku

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Drugi je bio za to da se pravi panika jer ospice nije problem preboljeti ako se zdravo zivi i hrani, znaci nije bio za cijepljenje.
    ovo je vazno!!!
    podrska je tu, ne znam kako ti prakticno pomoci.
    a zasto mislis na osudu od okoline? ko zna dali si cjepila svoju djecu?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ti podršku ne mogu dati jer sam ZA cijepljenje.Ali moram reći da,ako si donijela odluku da nećeš cijepiti djecu,ti moraš biti spremna i na ovakve situacije.
    Ja mislim da tebe nije strah upiranja prstom nego te strah da ti djeca ne dobiju ospice.Dosad si se valjda naučila "obraniti" od ljudi kojima nije jasno zašto si protiv cijepljenja.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zorana
    Kako je prošao šarlah?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni treba pojasnjenje jer bas nisam skuzila u cemu je problem :/ .
    Izbila je epidemija - to mi je jasno. No tko se razbolio? Jesu se razboljeli samo oni koji nisu cijepljeni ili su se razboljeli podjednako i cijepljeni i necijepljeni?

Ukoliko su se razboljeli samo necijepljeni - pa roditelji znaju da se to moze dogoditi i spremni su na posljedice.

Ukoliko su se razboljeli cijepljeni - zasto optuzuju necijepise? Pa cijepivo ih je trebalo zastiti.

:? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razboljeli su se i jedni i drugi. Ali, vazno je u nekoga upirati prstom.
    Sirius,sa sarlahom je dobro zavrsilo. Mladje cure ga nisu pokupile.
    Trina, nije mi bilo svejedno kad se u vrticu pojavio sarlah. Nije mi bilo svejedno kad su se pojavile varicele. Nije mi svejedno ni kad mi dijete pokupi obicnu virozu. Naravno da se brinem. Ali, to nema veze s ovim sto ja pitam. Odluka o necijepljenju je tu. Ko sto je tu i cinjenica da svi krivce vide u ljudima koji djecu nisu cijepili. Bez obzira koliko sam nacisto s odlukom o necijepljenju, u ovakvim situacijama mmi nije svejedno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I to zato jer je vecina pod utjecajem straha i ima sistem iza sebe. Drago mi je sto na lokalnim forumima ipak ima ljudi koji razumno pisu o situaciji. I ne zanemaruju cinjenice o ovom cjepivu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cijepi ih.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Razboljeli su se i jedni i drugi.
    :/ da nije zalosno bilo bi zanimljivo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    Razboljeli su se i jedni i drugi.
    :/ da nije zalosno bilo bi zanimljivo.
    U kojem omjeru i s kakvim komplikacijama?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koga? Jelenu svejedno ne bih mogla cijepiti. Oni koji su cijepljeni, cega se boje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koga? Jelenu svejedno ne bih mogla cijepiti. Oni koji su cijepljeni, cega se boje?
    Cijepljeni se ne boje. Tj uvijek ostane par posto onih koji nisu stvorili adekvatnu zaštitu, a nikad ne znaš da li spadaš u manjinu.

Jelenu ne možeš, ali za nju je i najopasnije ako se razboli.
    Bolest će joj najvjerojatnije (ako joj donese) donijeti netko iz bliže okoline.
    Zato cijepi one koje možeš.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema jos nekih konkretnih podataka osim da se radi o stotinjak djece. Mislim da ih je cetvero hospitalizirano, ali kod nikoga nema posljedica.
    Radi se o cijepljenoj i necijepljenoj djeci.

Nasla sam podaatak koji kaze da vec godinu dana nakon cijepljenja jednom dozom kod barem 16 posto djece imunost se gubi. Ali, ni nakon cijepljenja drugom dozom nema dokaza da se situacija puno poboljsa ni da to osigura visegodisnju imunost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jasena je necijepljena i ne ide u vrtic.
    Bibai, koji i koliki su rizici za bebe?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bibai, to cjepivo ne pruza zastitu koju kazu da pruza. Mislis li stvarno da su ospice toliko problematicne za danasnju djecu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ukupna smrtnost 1-3 na 1000, za dojenčad puno viša (virusne i bakterijske komplikacije u respiratornom traktu).
    1:10 000 šansa za klinički manifestni meningoencefalitis u sklopu bolesti (makar 50% svih bolesnih ima poremećen EEG-epileptogenu sklonost), 1:1000 šansa za postinfekcijski meningoencefalitis (do 20. og dana nakon završetka bolesti) sa smrtnošću do 10% i trajnim neurološkim oštećenjem kod 30%.
    Miokarditis.
    Za one koji obole do 2 godine je šansa za smrtonosni subakutni sklerozirajući panencefalitis oko 1: 500 000.
    A i povezuje se s multiplom sklerozom i lupusom u kasnijoj dobi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Odluka o necijepljenju je tu. Ko sto je tu i cinjenica da svi krivce vide u ljudima koji djecu nisu cijepili. .
    ali zar nije zaraza potekla od njih?
    POjma nemam, ovo skroz laički govorim jer sam ja u principu za cijepljenje, te pretpostavljam da su roditelji, koji svjesno donesu odluku o necijepljenju spremni i na ovakve kritike.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cjepivo ne pruža zaštitu u oko 1-5% slučajeva (ako je dijete pravilno cijepljeno- moje npr nije ), ali kao što si ti pročavajući rizik od mogućih komplikacija cjepiva zaključila da se sa grižnjom savjesti koja bi ti se nametnula kod eventualnih nuspojava ne bi mogla nositi tako se ja nikad ne bih mogla nositi sa spoznajom da sam nešto mogla spriječiti, a nisam.

Uvijek možeš čekati realnu opasnost i cijepiti unutar 3 dana od kontakta, makar je tada šansa da ipak obole puno veća. Ili ostaviti i Zorku kod kuće dok epidemija ne prođe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorka je cijepljena, Jasena nije.
    Zaraza je potekla od necijepljenih, ali obolijevaju i cijepljeni.
    Bibai, kod ovih procjena rizika, uzima li se u obzir opce stanje, zivotni uvjeti i dojenje kao olakotna okolnost?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A evo ti i brojčano nuspojava cjepiva protiv morbila, rubeole, parotitisa:
    zbog morbili komponente:
    15% temperatura od 5-12 dana do 39.4 u trajanju 1-5 dana, bez bitnijih poremećaja općeg stanja.
    5% osip istovremeno s temperaturom.
    1:40 000 trombocitopenija (pad broja trombocita)
    1:1 000 000 postcjepni meningoencefalitis

zbog komponente rubeole- bolovi u zglobovima u 0.5% unutar 2 - 3 tjedna.

zbog parotitis komponente:
    cjepni parotitis 1:1000 (nakon 2-5 tjedana)
    ataksija (poremećaj ravnoteže, kordinacije pokreta): 8: 100 000
    postcjepni meningitis 1: 100 000 doza

Ne znam da li u A postoji monocjepivo protiv v. ospica, ali takvim možeš eliminirati nuspojave koje se javljaju u sklopu ostale dvije komponente.

Sve navedene komplikacije su prolazne
    E sad, o poveznici s autizmom znaš dovoljno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zorka je cijepljena, Jasena nije.
    Bibai, kod ovih procjena rizika, uzima li se u obzir opce stanje, zivotni uvjeti i dojenje kao olakotna okolnost?
    Uzimaju, to su procjene za razvijene zemlje, u nerazvijenima je smrtnost 20%, a tamo su svi dojeni. i to od mama koje su preboljele ospice i stalno bildaju svoj imunitet s njima.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel to sigurno ili se s tim (kao i obično) spekulira?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="bibai"]
    u nerazvijenima je smrtnost 20%, a tamo su svi dojeni. .
    na žalost, nisu.
    zapravo, daleko su od toga.
    ispričavam se za OT, ako nekog zanima nek baci oko http://www.youtube.com/watch?v=SNYDPKQOVUE

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ups, nešto se poremetilo sa citiranjem, nisam citirala Zoranu nego bibai.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zorana, imaš moju punu podršku. Sigurno bi se i ja ustrtarila u tvojoj koži, mada sam u svoju odluku sada 100% sigurna.

Ne znam, možda da su ti svi doma dok ne prođe epidemija. Ni ako ih cijepiš nećeš biti mirna i svejedno mogu oboliti.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana, samo polako i mi smo imali epidemiju u Nordrein Westfalen. Karlo je ne cjepljen kao što znaš. Bili kod dokice radi nečeg drugog kad tamo na pregledu dijete sa ospicama, izolirano u ordinaciji pored čekaone. Doktorica pita tko je za ospice neka dođe u sobu. Nisu baš svi potrčali, ali kod te doktorice i idu samo necjepiše pa se nitko nije čudio. Mi smo bili već načeti nekom drugom bolešću pa nam baš ospice nisu baš odgovarale. Recimo jedno razmišljanje.

Onda imaš recimo situaciju gdje nam je od sjećnja do kraja ožujka desetkovan razred kao i škola i vrtić nekim fantomskim virusom koji kod odraslih razvije bolest od dva tjedna temperature 38 C, nepokretnost, bezvoljnost, akod djece glavobolju, temperaturu 40 na dva tri dana, malo proljeva i nešto osipa. Kompletna naselja bolesna, djeca, odrasli, bake učiteljice, tate, odgojateljice. Neki su po bolnicama zbog glavobolja i omamljenosti. Ništa ne pomaže, samo vrijeme i bakina terapija...

Ne uzbuđuj se, usput Karlo se nije tada razbolio..

Ne zaboravi da ti dojiš, tko tebi šta može?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima djece koja se ne smiju cijepiti jer su ili alergična na cjepivo, ili su toliko oslabljenog imunološkog statusa da ne smiju primati živa cjepiva, pa su zato necijepljena. Isto tako ima i djece koja su premlada da bi bila cijepljena, a majčina protutijela ih više ne štite.
    Takva djeca se boje ovakvih poput tebe. Jer ako tvoje dijete zbog toga što odbijaš cijepljenje oboli, predstavlja opasnost i za ove koji se nisu smjeli cijepiti.
    A da takvih poput tebe ima puno manje, ne bi niti došlo do epidemije ospica.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Ima djece koja se ne smiju cijepiti jer su ili alergična na cjepivo, ili su toliko oslabljenog imunološkog statusa da ne smiju primati živa cjepiva, pa su zato necijepljena. Isto tako ima i djece koja su premlada da bi bila cijepljena, a majčina protutijela ih više ne štite.
    Takva djeca se boje ovakvih poput tebe. Jer ako tvoje dijete zbog toga što odbijaš cijepljenje oboli, predstavlja opasnost i za ove koji se nisu smjeli cijepiti.
    A da takvih poput tebe ima puno manje, ne bi niti došlo do epidemije ospica.
    a ja se slažem.
    i ne razumijem kakvu pordšku tražiš od necjepiša? da ti kažu da se samo hrabro držiš i da će sve biti u redu?
    valjda si se, kad si se odlučila na necijepljenje, informirala i o ovakvim stvarima - što će se dogoditi ako izbije neka epidemija, a tvoja djeca su necjepljena?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Ne zaboravi da ti dojiš, tko tebi šta može?
    i što ovo točno znači?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E pa molim vas. Zamolila sam istomisljenike za podrsku. Nemam se namjeru prepucavati.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle mujica vidiš ovaj fantomski virus koji nije identificiran, zašto bi jer je nepoznat pa ne mora ni biti štetan će možda za 10 godina kod mene prouzrokovati multiplu sklerozu ili kod moje kčeri međutim neće virus ospica...sva sreća. Ovi koji su bili na intezivnoj pa su se izvukli...sva sreća da li je bilo mrtvih u naselju sigurno je bilo kod starijih, ali to je tako svake godine pa nije bitno...međutim stvar bi bila skroz drugačija da je bio u pitanju virus ospica. Ovako je fantom došao i otišao i sljedeće godine će opet..., ali glavno je da nisu ospice.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To bijaše Zorana moja podrška. Velim ti samo polako i to što dojiš ti znaš što znači...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    Ukoliko su se razboljeli cijepljeni - zasto optuzuju necijepise? Pa cijepivo ih je trebalo zastiti.
    jep, riskirali su nuspojave cjepljenja i nisu dobili ništa za to, nikakvu imunost

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa da. je se isto pitam čemu napadi.
    ja sam cjepiša, iako ne po uvjerenju, nego iz straha. Tj. nisam dovoljno hrabra ne cijepiti, ali bojim se i cijepljenja. NIkako da do kraja preuzmem odgovornost za to.
    Ali zato ovo ne komentiram.
    A žena se u naslovu topica ionako obraća istomišljenicima.
    A neistomišljenica bibai joj lijepo i pristojno iznosi argumente.
    Ostali napadi mi stvarno nemaju smisla

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E pa molim vas. Zamolila sam istomisljenike za podrsku. Nemam se namjeru prepucavati.
    Moj post se odnosio na ovo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana jel se sjecas da je prije par godina isto bilo i u Canadi. Doslo je do epidemije ospica u univerzitetima. Epidemija je izbila nemam pojma u nekom selu koje se iz religijskih razloga necjepi(Nizozemci). Naravno i ta djeca idu na univerzitete pa su prenjeli dalje.
    Kako je vijest izbila i uznemirila sviju tako je i nestala poslije par dana. Ja sam tad bila na sto muka jer Noah nije cijepljen, medjutim moj pedijatar je rekao da je ok jer se Noah nekrece u tim krugovima.
    Cuj da mi je negdje epidemija ispred mojih vrata sigurno bi isla cjepiti, za sada jos nisam.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To bijaše Zorana moja podrška. Velim ti samo polako i to što dojiš ti znaš što znači...
    jaka ti je podrška.......

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zorana , smijem li pitati zbog čega ti je potrebna podrška?
    Ako cijepljenje u Austriji nije obavezno, tko ti ima pravo bilo što prigovoriti?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A, evo ti i podrške....
    Jako je mala šansa da se (uz veliku halabuku koj aje podignuta i uz dodatna cijepljenja) ova epidemija proširi na Beč.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podrska mi je potrebna jer osjecam strah i pritisak zbog svih losih komentara upucenih roditeljima koji nisu cijepili djecu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zorana , smijem li pitati zbog čega ti je potrebna podrška?
    Ako cijepljenje u Austriji nije obavezno, tko ti ima pravo bilo što prigovoriti?
    Imaš pravo Mujice, podrška je potrebna onim roditeljima koji su djecu cijepili, a djeca svejedno oboljela.
    Njima je podrška potrebnija, jer teško da će i dalje toliko vjerovati u silnu zaštitu cijepljenjem.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pazi sad imam jos jedan virus bez simptoma CNS-a, ali proljeva onih svjetlih, formirane bijele stolice s čudnim bolovima u trbuhu, bezvoljnosti i bez temperature kao u priči. Traje preko tri tjedna. Čudni herpes virusi kažu neidenteficirani i... da dođe u neko vrijeme i osip. Svi funkcioniraju, ali bezvoljni i nezaintersirani. Virus vlada u studenom. Nitko nije desetkovan, ali svi u komi. Riješava se simptomatski što uloviš. Roditelji više ne vjeruju djeci da su bolesni, niti poslodavci zaposlenicima. Tiha panika, ali ne zbog ospica.Tajanstveno bolest nestaje do sredine prosinca... Mi smo nakon višegodišnjih treninga postali imuni, ali stalno dolaze novi valovi ovih frišklina i nitko se ne uzbuđuje jer nema temperature i glavobolje, samo nešto proljeva i povračanja...i to je to....netko ode i na intezivnu, ali to su več neke druge stvari...uglavnom brzo se vrati...i to je dobro...i ne umire se....osim ovi stariji...ljudi koji ionako umiru, o posljedicama se također ne razmišlja. a zašto bi kad se ništa ne zna o čemu se radi.

Obično prije ovih epidemija recimo u rujnu i oktobru su bile ove dosadne uši na putu, a u sjećnju prije ove viroze sa glavoboljom su isto bile uši tajno po školama i vrtićima i supermarketima. Jedino nisu u stračkim domovima jer su oni fakat dobro zaštićeni i izolirani. Valjda ne stignu u supermarketima preskočiti na bake, ali virusi mogu svašta i po supermarketima.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Podrska mi je potrebna jer osjecam strah i pritisak zbog svih losih komentara upucenih roditeljima koji nisu cijepili djecu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samaritanka , o čemu ti "briješ" ? (tako bi se neki mlađi izrazili )

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Samaritanka , o čemu ti "briješ" ? (tako bi se neki mlađi izrazili )
    Valjda APP

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jel to misliš na forum ili općenito nailaziš na loše komentare? ili se u javnim medijima loše piše o vama?

neznam zašto to razapinjanje vas necjepiša ako kod vas već postoji opcija da možeš i cijepiti i ne.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Strah??????????

Koliko ja znam, neće te nitko u Austriji prebiti zbog toga što nisi cijepila dijete. Niti staviti u zatvor.

Opusti se. Ti tamo jednostavno koristiš svoje pravo koje ti je država dala.

A što se pritiska tiče...... čitajući tvoje postove na forumima, čini mi se da ćeš se znati nositi s pritiscima neistomišljenika.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Cjepivo ne pruža zaštitu u oko 1-5% slučajeva (ako je dijete pravilno cijepljeno- moje npr nije ), :
    kako nije pravilno cijepljen?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sladjanaf, potpisujem

A za ovo sa dojenjem fakat ne znam šta bi rekla :? ..ja dojim dijete preko dvije godine i ako mislite da će ga dojenje potpuno zaštititi varate se...možda mu pomogne ali???????

I da još nešto svi oni koji su preuzeli taj rizik da ne cijepe svoje dijete...onda nek preuzmu i ovaj drugi rizik osuđivanja i upiranja prstom kako je navedeno prije..ja sam za ono "svatko zna ili misli da zna najbolje za svoje dijete"...samo molim da se ne zaboravi na ono drugo "da je dijete pacijent koji ne odlučuje samostalno i moramo se ipak najviše bazirati na njegovoj sigurnosti, zaštiti i ponajprije zdravlju.

Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •