Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 371

Tema: Necjepise - trebam podrsku

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zorana, evo moje podrske da prebrodis sve svoje strahove.

Kci moje prijateljice je imala proslo proljece ospice. Nisu organizirali nikakav party, ali je mala slavila rodjendan i imala party par dana ili tjedan dana, ne sjecam se vise, prije nego sto su joj se simptomi pojavili.
    Nitko se od partyjasa nije razbolio.

Mama je imala na vratu tetu iz socijelne sluzbe neko vrijeme (teta je htjela doznati kontak telefone svih koji su bili na partyju, no luck ), ali osim toga nikakvih drugih problema nije bilo.

Najsmjesnija stvar je bila ta sto su joj rekli da mala najvjerojatnije ima ospice, ali da nisu sto posto sigurni.

Prati tko ce od oboljelih imati ozbiljnje komplikacije i koliko ozbiljne.
    Mozda ti to pomogne u nadilazenju strahova.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zorana, ima li kakvih novosti? Je li zaraza pod kontrolom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima nesto preko 170 oboljelih. Sad su valjda uveli to da u Salzburgu sva djeca moraju pokazati zdr. knjizice kad idu u skolu. Oni koji i dalje odbijaju cijepljene, do dva tjedna ce biti "zamoljeni" da ostanu doma. Mislim da se bolest prostorno nije sirila. Nema nekih problema kod oboljelih. Njih nekoliko je bilo hospitalizirano, ali je sve ok. Kod nikoga nije doslo do komplikacija.
    I dalje nema podataka o udjelu cijepljenih kod oboljele djece. Ali je sigurno da ih ima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neki komentari na lokalnim forumima su isli u smjeru da su mediji i zdr. radnici digli takvu buku ko da je kuga izbila. Inace, ista buka se u zadnje vrijeme dize i protiv kozica. :/

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana, šaljem tebi i curkama tonu najboljih vibrica srećonoša i stresomlata

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    , ista buka se u zadnje vrijeme dize i protiv kozica. :/
    imaju cjepivo, treba im tržište
    prvo ispreu mozgove doktorima, a onda imaš lančanu reakciju - doktori počnu pritiskati, a oni su zdravstveni autoritet za večinu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    prvo ispreu mozgove doktorima, a onda imaš lančanu reakciju - doktori počnu pritiskati, a oni su zdravstveni autoritet za večinu
    Upravo tako. Tko normalan bi isao cijepit djecu protiv vodenih kozica!? BTW ne znam dal ste pratili malo dogadjanja u SAD-u oko toga - ispostavilo se da to cjepivo nije previse dugotrajno, odnosno covjek izgubi imunitet u odrasloj dobi, kad vodene kozice puno teze podnosi i kad zaista mogu biti opasne. Trebalo bi ih tuziti sudu za ljudska prava za to sto rade! Bolest guraju u rizicnije doba zivota.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ima nesto preko 170 oboljelih. Sad su valjda uveli to da u Salzburgu sva djeca moraju pokazati zdr. knjizice kad idu u skolu. Oni koji i dalje odbijaju cijepljene, do dva tjedna ce biti "zamoljeni" da ostanu doma. Mislim da se bolest prostorno nije sirila. Nema nekih problema kod oboljelih. Njih nekoliko je bilo hospitalizirano, ali je sve ok. Kod nikoga nije doslo do komplikacija.
    I dalje nema podataka o udjelu cijepljenih kod oboljele djece. Ali je sigurno da ih ima.
    Mislim da nije "sigurno da ih ima" nego da je vecina od tih 170 cijepljenih. Budi bez brige - da je od tih 170 djece 70-80% necijepljenih, to bi vec bilo u svim novinama.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I dalje nema podataka o udjelu cijepljenih kod oboljele djece. Ali je sigurno da ih ima
    podatak o točnom udjelu cjepljenje djece koja su oboljela u populaciji cjepljenih izloženih virusu će biti zataškan, nepoznat ....

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj MaxB prvotno napisa
    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Upravo tako. Tko normalan bi isao cijepit djecu protiv vodenih kozica!? BTW ne znam dal ste pratili malo dogadjanja u SAD-u oko toga - ispostavilo se da to cjepivo nije previse dugotrajno, odnosno covjek izgubi imunitet u odrasloj dobi, kad vodene kozice puno teze podnosi i kad zaista mogu biti opasne. Trebalo bi ih tuziti sudu za ljudska prava za to sto rade! Bolest guraju u rizicnije doba zivota.
    MaxB, ma tko tebi uopće daje za pravo da takve stvari pišeš.
    Evo ja sam ta NENORMALNA koja je išla cijepiti svoje klince protiv kozica, a što se tiče dugotrajnosti cijepiva bila sam i jesam upoznata sa njegovom učinkovitošću..i normalno da će se klinci u odraslijoj dobi docijepiti ako budu trebali.O svojim razlozima sigurno neću tebi govoriti i prestani brijati.
    Fakat si :?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ewa prvotno napisa
    O svojim razlozima sigurno neću tebi govoriti i prestani brijati.
    Sto si se onda uopce javljala? Moje sljedece pitanje bi, ocekivano, bilo "pa zasto pobogu?", posto je bolest takoreci bezopasna i nakon prirodne infekcije u pravilu se stjece imunitet do kraja zivota.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tko normalan bi isao cijepit djecu protiv vodenih kozica!? BTW ne znam dal ste pratili malo dogadjanja u SAD-u oko toga - ispostavilo se da to cjepivo nije previse dugotrajno, odnosno covjek izgubi imunitet u odrasloj dobi, kad vodene kozice puno teze podnosi i kad zaista mogu biti opasne. Trebalo bi ih tuziti sudu za ljudska prava za to sto rade! Bolest guraju u rizicnije doba zivota.
    Gle, nebi se htjela praviti pametna ali ja sam zamalo dala cijepiti dijete protiv kozica i ne smatram se nimalo šašava. Dijete bi se i cijepilo da je u tome trenutku bilo moguće doći do cjepiva, ovako smo skoro tri mjeseca izbjegavali ljude i živjeli pod staklenim zvonom strepeći da nam dijete ne dobije kozice. Dijete je imalo totalno narušeni imunitet i za njega bi bilo kobno da je dobio kozice. Znaći malo ovako vrijeđa kad se generalizira na veliko i široko, a nekim ljudima su takve stvari i više nego potrebne, ne ih nećijeg hira, već zato jer smo prisiljeni na to.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Gle, nebi se htjela praviti pametna ali ja sam zamalo dala cijepiti dijete protiv kozica i ne smatram se nimalo šašava. Dijete bi se i cijepilo da je u tome trenutku bilo moguće doći do cjepiva, ovako smo skoro tri mjeseca izbjegavali ljude i živjeli pod staklenim zvonom strepeći da nam dijete ne dobije kozice. Dijete je imalo totalno narušeni imunitet i za njega bi bilo kobno da je dobio kozice. Znaći malo ovako vrijeđa kad se generalizira na veliko i široko, a nekim ljudima su takve stvari i više nego potrebne, ne ih nećijeg hira, već zato jer smo prisiljeni na to.
    Jesi cula za izraz "iznimka koja potvrdjuje pravilo"?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Max, ne pravi se pametan...opet ponavljam ma tko si pobogu ti da se ja tebi opravdavam...sigurno ne onaj kome bi iznosila svoje razloge...e da tu sam prvenstveno da bi Zorani poslala vibrice i dala podršku jer bez obzira što nisam tvog svjetonazora ipak sam prvenstveno mama i znam kakve bojazni prolaze kroz njenu glavu...i please prestani se tako bahato ponašati.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Sto si se onda uopce javljala? Moje sljedece pitanje bi, ocekivano, bilo "pa zasto pobogu?", posto je bolest takoreci bezopasna i nakon prirodne infekcije u pravilu se stjece imunitet do kraja zivota.
    možda zato što ih nije preboljela Ewa ili njezin muž???!!!
    jer postoje takvi ljudi.
    koji, ako kozice dobiju u odrasloj dobi, mogu završiti sa svim mogućim zdravstvenim komplikacijama, uključujući smrt.
    i ne pretjerujem, znam takav slučaj.
    i nije rekla-kazala.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...a možda Max to nije ni pomislio :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni tada nikakvi izrazi nisu pomogli u mojoj situaciji.

Poštujem svačije mišljenje dok je u nekoj normali i bontonskom ozračju u razgovoru između sugovornika, ali čim prijeđe tu granicu, mene počne smetati. Tvoja me rećenica opekla.
    Dali si ti toliko jako informirana da možeš sa sigurnošću tvrditi da svaki onaj tko bi cijepio dijete protiv kozica, nije normalan?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sorry: informirana/informiran.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Max da tu sam prvenstveno da bi Zorani poslala vibrice i dala podršku jer bez obzira što nisam tvog svjetonazora ipak sam prvenstveno mama i znam kakve bojazni prolaze kroz njenu glavu...i please prestani se tako bahato ponašati.
    Ljepo rečeno i izražava upravo ono što ja mislim...cjepiša sam ali razumijem kako je to biti mama u strahu...zato Zorana držite se...

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...ja se nisam usudila niti pomislit da bi moje dijete moglo biti ta iznimka

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    možda zato što ih nije preboljela Ewa ili njezin muž???!!!
    jer postoje takvi ljudi.
    koji, ako kozice dobiju u odrasloj dobi, mogu završiti sa svim mogućim zdravstvenim komplikacijama, uključujući smrt.
    i ne pretjerujem, znam takav slučaj.
    i nije rekla-kazala.
    Zar se cijepivo ne moze dati odrasloj osobi?

PS zaboravljate da ucinkovitos cjepiva nakon prve godine pada na 84%, a kako stvari stoje, vec nakon pet godina (mozda i manje) bi bila potrebna revakcinacija. Drugim rijecima, cjepivo nije toliko ucinkovito koliko se smatra i koristenjem tog cjepiva bolest se seli u starije doba.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1...?dopt=Abstract
    http://pediatrics.aappublications.or...ract/113/3/455

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Daj mi molim te reci gdje si izvukao mu tezu da nakon pet godina većinom treba docijepiti?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni tada nikakvi izrazi nisu pomogli u mojoj situaciji.

Poštujem svačije mišljenje dok je u nekoj normali i bontonskom ozračju u razgovoru između sugovornika, ali čim prijeđe tu granicu, mene počne smetati. Tvoja me rećenica opekla.
    Dali si ti toliko jako informirana da možeš sa sigurnošću tvrditi da svaki onaj tko bi cijepio dijete protiv kozica, nije normalan?
    Cekaj - ti ne znas sto znaci izraz "iznimka koja potvrdjuje pravilo"? U tvom slucaju to bi znacilo da ti imas opravdan razlog cijepiti svoje dijete i da si zbog toga iznimka napisanom "pravilu".

PS imaj na umu da cjepivo ne stiti 100%, da zastita pada s godinama, i da je i samo cjepivo u nekim slucajevima bilo izvor zaraze.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Daj mi molim te reci gdje si izvukao mu tezu da nakon pet godina većinom treba docijepiti?
    Ne citas reference koje sam dao? Evo ponovno: http://pediatrics.aappublications.or...ract/113/3/455
    Procitaj zakljucak (Conclusion). To sto vam mediji i, pretpostavljam, lokalni lijecnici namelju svakakve gluposti o ucinkovitosti i dugotrajnosti cjepljenja, to nema veze sa stvarnoscu.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...e da...znam da se i odrasloj osobi daju cijepiva ali nisi li pomislio da je možda ta osoba takvog zdravstvenog stanja da ne smije to primiti i da bi sa dobivanjem kozca možda došlo do nekog neželjenog stanja.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cjepivo se može dati odrasloj osobi ako ta odrasla osoba zna da bolest nije preboljela.
    ova žena to očigledno nije znala. moj muž, naprimjer, nije znao je li prebolio vodene kozice, a to nije znala niti njegova mama - odnosno, ona je tvrdila da nije prebolio.
    kad je naše dijete dobilo vodene kozice, onda je već bilo kasno za cijepljenje - inkubacija je 2 tjedna.
    na svu sreću, nije ih dobio od djeteta, što znači da ih je vjerojatno ipak prebolio kao mali, ali da mu je mama to pripisala alergiji na jagode ili je imao takvu manifestaciju bolesti gdje nije bilo kozica po tijelu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ode ovo u krivom smijeru
    imate vakcinacijski osviještene pa se tamo prepucavajte

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sve u svemu Zorana nadam se da će dječica biti OK.
    ipak je veliki put između Beča i Salzburga

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imaš pravo ....Zorana još jednom vibriram~~~~~~~~ a ti Max preispitaj svoje ponašanje i vrijeđanje :D

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A... Smeta te sto sam se tako izrazio... Ostaje i dalje cinjenica da je velika vjerojatnost da je zaraza potekla od nekog cijepljenog djeteta.

Pa ajd nas onda ne drzi u neizvjesnosti pa daj link.
    A: Ništ me ne smeta. Nije mi jasno odkud ti ideja da je velika vjerojatnost da je zaraza potekla od nekog cijepljenog djeteta? To mi nikak nije jasno. Jer je vjerojatnost praktički nula (0). Ne znam je li uopće ikada dokumentiran prijenos cjepnog soja ospica sa cijepljenog djeteta na nekg drugog.
    Pogledat ću po iteraturi, ali mislim da nije nikada to zabilježeno.
    A i da je...... to čini vjerojatnost mizerno niskom u ovom slučaju gdje su svi necijepljeni i druže se sa isto tako necijpljenom djecom iz drugih Europskih zemalja u kojima cirkuliraju ospice.

Ne dam link.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Ne dam link.
    Nemas link.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cjepivo se može dati odrasloj osobi ako ta odrasla osoba zna da bolest nije preboljela.
    Moze se dati i ako to ne zna - u cem je problem? Ne daje se osobi koja zna da je bolest preboljela jer cjepivom nece postici (bitno) visi imunitet nego ga vec ima.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Čak i pod pretpostavkom da je moguća zaraza cjepnim sojem (a ja vjerujem mujici ako kaže da nije ), to je toliko lako i jednostavno testirati da uopće ne ostavlja mogućnost bilo kakvih nedoumica o tome je li uzrok cjepni ili divlji soj.
    A zasto mu vjerujes? Nije ni lijecnik opce prakse, a kamoli infektolog. Jel je testirano? Jel je dokazano? Pa onda? Onda necemo svaljivat krivnju bezveze na nikoga, zar ne?
    Ali automehaničar kod kojega servisiram auto servisira auto nekim doktorima opće prakse. I infektolozima. I veterinarima. I epidemiolozima, koji jedini u ovoj državi znaju sve što treba o cijepljenju. (čast izuzecima i s jedne strane i s druge).

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne dam link.
    Nemas link.
    Imam, al' ne dam.
    Zakaj bih ga baš tebi dao?
    Gdje ti servisiraš auto?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sve same bedastoće.
    Prvo kažeš da nitko normalan ne cijepi dijete, a sad da ipak postoje iznimke.
    A baš me to i smeta, nemoj prvo ugrubo sve strpat u isti koš, pa kad mi zinemo, odma se nađu iznimke.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

[quote="MaxB"]
    Moze se dati i ako to ne zna - u cem je problem?

u inkubaciji?

znači, ne razmišljaš o tome jesi li prebolio kozice dok ih ne dobije tvoje dijete.
    a ono inkubacija 2 tjedna.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ali automehaničar kod kojega servisiram auto servisira auto nekim doktorima opće prakse. I infektolozima. I veterinarima. I epidemiolozima, koji jedini u ovoj državi znaju sve što treba o cijepljenju. (čast izuzecima i s jedne strane i s druge).
    Mi ovdje ne razgovaramo s doktorima opce prakse, infektolozima, epidemiolozima ili veterinarima, zar ne? Kao strucnjak u svom podrucju (informatika) nerijetko mi se dogadja da mi netko prepricava nesto sto mu je rekao drugi "strucnjak", a ja se zgrazam na to. Sad - kak da ja znam tko je tu zeznuo stvar? Ovaj koji mi je prepricavao ili onaj "strucnjak"? Kak ja mogu znat jel mi je ovaj koji mi je prepricavao ispravno prenio informaciju "strucnjaka", ako se ne kuzi kako treba u te stvari? Drugim rijecima, ovdje smo svi u istom kosu.

Osim toga, nije rijetkost da dva strucnjaka daju oprecne izjave.

Ne dam link.
    Nemas link.
    Imam, al' ne dam.
    LOL! Daj ga za opce dobro, ne meni. Daj ga radi informiranja ljudi na forumu. Daj ga kako bi potrijepio ono sto tvrdis.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

u inkubaciji?

znači, ne razmišljaš o tome jesi li prebolio kozice dok ih ne dobije tvoje dijete.
    Cekaj malo - ako ne razmisljas o tome jesi li prebolio kozice dok ih ne dobije tvoje dijete, onda je vec ionako prekasno i za dijete i za odraslu osobu koja ne zna svoj status u pogledu vodenih kozica. Ako ides cijepit dijete protiv vodenih kozica, onda valjda i razmisljas jesu li oba roditelja preboljela vodene kozice, ne? :? Ne kuzim sto si htjela ovim reci.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sve same bedastoće.
    Prvo kažeš da nitko normalan ne cijepi dijete, a sad da ipak postoje iznimke.
    A baš me to i smeta, nemoj prvo ugrubo sve strpat u isti koš, pa kad mi zinemo, odma se nađu iznimke.
    U SAD-u se svi rutinski cijepe. To smatram nenormalnim. Jasnije? Prije bih rekao da sam njih sve strpao u isti kos. A vas par koji ste se javili na forumu, svi ste se javili s nekim posebnim slucajevima, zar ne? Nisu li to iznimke?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imam, al' ne dam.
    Zakaj bih ga baš tebi dao?[/quote]
    LOL! Daj ga za opce dobro, ne meni. Daj ga radi informiranja ljudi na forumu. Daj ga kako bi potrijepio ono sto tvrdis.[/quote]

Davore, postoje forumi koji su povjerljivi i ne smije se davati informacije iz tih foruma prije nego što se službeno objave.
    I nisu za elektroničare. I zato ne dam.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da nije "sigurno da ih ima" nego da je vecina od tih 170 cijepljenih. Budi bez brige - da je od tih 170 djece 70-80% necijepljenih, to bi vec bilo u svim novinama.
    Davore, znaš kak se veli... "misliti je d*** znati"

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

u inkubaciji?

Cekaj malo - ako ne razmisljas o tome jesi li prebolio kozice dok ih ne dobije tvoje dijete, onda je vec ionako prekasno i za dijete i za odraslu osobu koja ne zna svoj status u pogledu vodenih kozica. Ako ides cijepit dijete protiv vodenih kozica, onda valjda i razmisljas jesu li oba roditelja preboljela vodene kozice, ne? :? Ne kuzim sto si htjela ovim reci.
    prva rečenica ti se odnosi na slučaj one žene koja je umrla.

a druga na ewu.

šta ti onda nije jasno?

ili je prekasno, ili se zaštitiš na vrijeme. i djeca i roditelji.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

prva rečenica ti se odnosi na slučaj one žene koja je umrla.

a druga na ewu.

šta ti onda nije jasno?

ili je prekasno, ili se zaštitiš na vrijeme. i djeca i roditelji.
    Kak ja vidim stvar, zastitit roditelje ako nisu zasticeni, ostavit dijete da ako ce se zarazit, nek se zarazi pa ce tako steci imunitet za cijeli zivot. Ako se nece zarazit, lako se moze kasnije cijepit.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imam, al' ne dam.
    LOL! Daj ga za opce dobro, ne meni. Daj ga radi informiranja ljudi na forumu. Daj ga kako bi potrijepio ono sto tvrdis.[/quote]

Davore, postoje forumi koji su povjerljivi i ne smije se davati informacije iz tih foruma prije nego što se službeno objave.
    I nisu za elektroničare. I zato ne dam.[/quote]
    Prijatelji me zovu Davor. Ti me zovi Stef.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala svima na vibrama. Na prepucavanja smo valjda svi vec navikli.
    Sto se ospica tice, stvarno me nije strah toliko bolesti. Jedino nisam bas sigurna kako bi to sve skupa izgledalo kad bi ih Jelena pokupila, buduci da ima tek sedam mjeseci.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moderatorice, USKAČI

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...evo u današnjem jutarnjem listu, citiram:

EPIDEMIJA OSPICA

Epidemija ospica širi se Austrijom, a zaraza je zabilježena i u Švicarskoj i Njemačkoj. Epidemija visoko zarazne bolest ospica u Austriji proširila se iz jedne Waldorfske škole u Salzburgu. Austrijsko državno odvjetništvo jučer je pokrenulo istragu protiv nepoznatih osoba zbog ugrožavanja ljudi prijenosnim bolestima.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

...evo u današnjem jutarnjem listu, citiram:

EPIDEMIJA OSPICA

Epidemija ospica širi se Austrijom, a zaraza je zabilježena i u Švicarskoj i Njemačkoj. Epidemija visoko zarazne bolest ospica u Austriji proširila se iz jedne Waldorfske škole u Salzburgu. Austrijsko državno odvjetništvo jučer je pokrenulo istragu protiv nepoznatih osoba zbog ugrožavanja ljudi prijenosnim bolestima.
    Samo to pise?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala svima na vibrama. Na prepucavanja smo valjda svi vec navikli.
    Sto se ospica tice, stvarno me nije strah toliko bolesti. Jedino nisam bas sigurna kako bi to sve skupa izgledalo kad bi ih Jelena pokupila, buduci da ima tek sedam mjeseci.
    Kod dojenčadi je bolest teža nego kod starije djece.
    Ako bi se epidemija proširila i na beč, vjerojatno će ponuditi cijepljenje i djeci od 6 mjeseci starosti nadalje. (u tom slučaju, trebaju se ponovno cijepiti u drugoj godini života, jer tako rano cijepljena djeca su slabije i kraće zaštićena)
    Ako nećeš ni to prihvatiti, može se djetetu dati imunoglobuline nakon kontakta sa zaraznim djetetom.
    Također, nije na odmet davati djeci vitamin A kapi u preporučenim dozama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zasto?

Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •