nisam ni znala ovo za švicarsku. samo znam da thompson treba gostovati tamo.... protiv njega smo na svu sreću također cijepljenialeksandra70vanja prvotno napisa
![]()
ne svi, mislim da je bilo puno cijepno osviještenih kad se protiv njega cijepilo 8)mama courage prvotno napisa
![]()
Imam jedno pitanje za kolege istomisljenike: koliko vas bi ipak cijepilo djecu u slucaju epidemije?
Zorana, možda ti bude lakše,
ako je vjerovati sjećanju naše mame, kaže da smo sestra i ja prebolje i vodene kozice i ospice i rubeolu, ja i mumps.
nečeg od toga se i sjećam.
obrati pažnju i na ovu rečenicu(iz alexandrinog linka):
mene isto izuzetno zanimaju pojedinosti oko oboljelih, jer ne bi bio prvi put da se medijski informacije izmanipuliraju."S dobi oboljelog raste i broj komplikacija", izjavio je Hartmann.
bdw, neki kažu da u HR, po incidenciji mumpsa i hripavca (ali ne i po službenom stavu institucija), imamo neprestanu epidemiju tih bolesti, bez obzira na, ak se ne varam, oko 97-8 % cijepljenih...
evo i od mene podrške,
budite veseli i zdravi
MC, al.70vanja,
a moglo bi se reći da je bilo i cijepno osviještenih protiv injekcije nacionalizma 8)
što ti je retorika...
npr variole vere
to m ije prvo palo na pamet, jer sam danas bila kod dede, pa se on opet sjetio kako mu se cjepivo nije primilo i bockali su ga 2 puta i odustali
od tog cjepiva protiv variole vere se navodno isto masovno umiralo kao i od same bolesti :/
Vecina tih zausnjaka se uopce ne dijagnosticira jer su doktori koji bi ih trebali dijagnosticirati uvjereni da cijeppljena djeca to ne mogu dobiti... Znas da je meni doktor na ORL u Vinogradskoj rekao da Andrija (vjerojatno) ima limfom? Ali nije htio to napisati... Na svu srecu oduvijek sam sumnjicava na takve "iz dzepa" dijagnoze, pa se nisam odmah tamo raspala na sastavne dijelove, nego sam otisla po drugo misljenje... Koje je glasilo - zausnjaci, netipicni za bolest, totalno tipicni za cijepljeno dijete...mamma Juanita prvotno napisa
zorana,![]()
![]()
evo i ja potvrdujem, nije ih problem preboljeti, moj stariji sin ih je imao.ospice nije problem preboljeti ako se zdravo zivi i hrani, znaci nije bio za cijepljenje.
podrska od sveg srca i nadam se da ih necete dobiti, zbog bebacice.
Jer djeca s manjkom vitamina A u prehrani umiru od ospicaanchie76 prvotno napisa
Marta, ospica..![]()
Mujica, znaci ako dojim dijete, mogu pretpostaviti da dobija idealan omjer vitamina A?
Nije potvrdjena informacija, ali izgleda da se pojavilo par slucajeva u Becu.
A izgleda da ipak nije bila organizirana nikakva ospice party.
Mujica, hvala puno. Iako nismo istomisljenici, i ti i Bibai ste od velike pomoci.
......osim ako si teško pothranjena...Zorana prvotno napisa
![]()
Zorana, dojena beba koja isključivo doji dobiva idealan omjer svih hranjivih tvari u prvoj polovici 1. godine života.
dakle i vitamina A.
![]()
Sad citam da je u Austriji nekih devedeset posto djece cijepljeno sa prvom dozom MMR cjepiva. Drugu dozu dobije nekih osamdeset posto djece.
Sto se susjednih zemalja tice, u nekima je procijepljenost cak i manja, izmedju sezdeset i osamdeset posto. Lijecnici daju lose prognoze Svicarskoj i Austriji. :/
što to znači loše prognoze?
u smislu da će biti puno zaraženih ili da je teška klinička slika?
Puno zarazenih. Jos nije bio niti jedan slucaj sa tezom kl. slikom.
ni ja...
a eto dosle u svicu... koliko mi je poznato jos nije zvonila uzbuna za epidemiju...
citam si opet opet aviva jill romm "cijepljenje, prirucnik za brizne roditelje' ...
Zorana i vidiš kako dojenje uvijek ima svoje prednosti pa i u epidemiji ospica...samo ti doji i ne brini se...
Nego kako je to bilo kod nas?
Zabranila se vožnja tramvajem na toj relaciji gdje su izbile ospice. Moralo se presjedati na drugi u Duisburgu i tako... Zezam se...uglavnom taj tramvaj je bio pun školaraca od kojih su se neki razbolili pa zbog toga...je tramvaj bio sumnjiv.
Bilo je nešto dopisivanja. Preporuka za cjepljenjem necjepljenih ili "cjepno umornih" to su ovi koji suzaboravili nadocjepljivati. Optuživali se svi mogući i onda.... valjda otišla sezona ospica, došli godišnji odmori pa se zaboravilo. Mene nitko nije pitao ni za suhu šljivu...osim što smo se dopisivali o necjepljenjima na ovom forumu. Niste bili ni svjesni velike nevolje u Njemačkoj.
Moja dokica ponudi kratki ospica party susret pa tko hoće neka izvoli. Žena radi, još nije u zatvoru.
Da mi netko ponudi AIDS party rekla bi mu da je lud, međutim čini mi se da ospice ipak ne mogu nikada biti u rangu AIDS-a pa zato ne vidim problem u tome.
samaritanka prvotno napisa
![]()
prati i dalje klinicke slike pa nas obavjestavaj.Zorana prvotno napisa
(sigurno su ih posjetili waldorfci iz Engleske)
mi ne bismo.Zorana prvotno napisa
A ja sad citam jedan lokalni forum. I, nakon pocetnih optuzivackih tonova, sta se desava? Ljudi poceli otvarati blesave teme tipa: Smiju li se vasa djeca druziti s necjepljenom djecom? I tu stupaju na scenu svi dobri, tolerantni ljudi drzave, bez obzira na cjepilacki status.I stanu u obranu necjepisa. Pocinje prica o uskogrudnosti, ljudskim pravima, brizi za djecu koja je jednaka s obe strane itd. itd. Tako da, nakon svega, i ne osjecam se tako lose. Pocelo je upiranjem prstiju i prozivanjem, a zavrsava obranom onih koji misle drugacije. Iako, situacija se ne smiruje....
Al, bili su dobro poceli.....u potragu za strasnim teroristima koji su organizirali ospice party.
Saradadevii, jel bi te bilo strah za Ayana?
Ne bi, draga![]()
(ali da me pitas zasto, preslo bi granice diskusije na ovom forumu.
masern in der schweiz
ne bih.Imam jedno pitanje za kolege istomisljenike: koliko vas bi ipak cijepilo djecu u slucaju epidemije?
a propos aids... wieso steht auf allen hausern in albanien AIDS ? :?
Zorana imaš moju podršku premda smo u kalendaru cjepljenja, ali ja spadam u one koji se boje i cjepljenja i necjepljenja. Tara ima 14 mjeseci, nije još cjepljena s MoPaRu zbog hipotonije. Inače ide u jaslice i naravno da se bojim. S druge strane, bojim se i cijepiti ju, reakcije uopće nisu tako rijetke kako se priča i što više čitam to imam manje povjerenja u cjepiva.
Nadam se da ćete izbjeći ospice!
LINK
Evo stigle i u Njemačku u Baden-Wurtenberg.
Granična pokrajina, javljeno 35 slučajeva. Valjda su bili i oni tamo na Uskršnjim školskim praznicima pa su pokupili štogod..., a nije bilo sunca da potuče beštiju...Mi smo malo sjevernije.
Uglavnom znači novi val.
Sad da pričekamo godišnje odmore i sunce i stvar će se opet srediti...
Ove godine je skijaška sezona bila dobra, znači imali su dobro turista u Austriji u Švicarskoj. Prošlogodišnja sezona je bila za zatvoriti butigu pa su i ospice ostale kući...samo glasno špekuliram jer nije dokazano... mislim u novinama...
Iznenadjuje me jos uvijek dobar broj ljudi koji kritiziraju cjepiva ili ih totalno bojkotiraju. Nisam do sada bas nesto citala ove austrijske forume. Izglea da bih si napokon u okolini mogla naci interesne grupe i istomisljenike.![]()
Iako nije dokazana veza izmedju MMR cjepiva i autizma, mnogi ljudi se upravo zbog toga boje cjepiti djecu pa razmisljaju u stilu bolje ospice nego autizam. Boje se i zbog jos jednog razloga, a to je sto smatraju da farmaceutska industrija i razni medicinski lobiji stavljaju profit ispred zdravlja ljudi (sto je cinjenicno stanje) pa zbog toga na vjeruju to sto ih farmaceutska industrija i medicinari pokusavaju uvjeriti. I tako ce biti i dalje, sve dok se situacija oko cjepiva ne rasciti - dok se nepobitno ne dokaze da nema nikakve veze izmedju cjepiva i autizma (ili dok se dokaze da ima). Koliko sam shvatio, jedina obrana medicinara je to sto (trenutno) ne vide na koji nacin bi cjepiva mogla uzrokovati autizam, sto je apsurdni argument posto se zapravo ni ne zna kako dolazi do autizma (osim u specificnim situacijama), pa a priori odbacuju svaku mogucnost da bi cjepiva mogla biti jedan od faktora uzrocnika autizma. To nije znanstveni pristup - znanstveni pristup podrazumijeva skepsu. To je pristup interesa, novca i politike.Zorana prvotno napisa
samaritanka, upravo u ch je vrhunac epidemije bio u ljetu. :?
Ne mogu se ne složiti sa Štefom da farmaceutski lobiji stavljaju profit ispred zdravlja ljudi.
Naravno da je njima zarada na prvom mjestu.
Ali večina medicinara kritički gleda na to što im "servira" farmaceutska industrija.
I medicinarima je ipak na prvom mjestu zdravlje, a ne profit farmaceutskih firmi. Zašto bi doktor sakrivao podatke o štetnosti lijeka i time povečavao profit farmaceutskim firmama, ako nije zaposlen u toj firmi ili potkupljen?
A takve je lako prepoznati i to što oni govore i pišu, treba uzeti sa rezervom i imati na pameti da ne govore cijelu istinu. Ponekad i lažu.
Ali to nije svrha liječničkog posla. I nije način na koji večina funkcionira, već manjina.
Zato kada se raspravlja o koristi i opasnosti od cijepljenja, uvjeren sam da je ono što večina vjeruje ipak istina, jer večina ima poštene namjere i kritički gleda na cjepiva i lijekove.
Isto tako u ovoj situaciji u Austriji, Njemaškoj, Švicarskoj, Francuskoj, Engleskoj, gdje izbijaju epidemije bolesti, ne zagovaraju doktori cijepljenje zato da se obogate farmaceutske firme, već zato da što manje ljudi oboli.
I kada bi bilo dovoljno argumenata za vjerovati da cijepljenje uzrokuje autizam, nitko normalan ne bi govorio da se djeca trebaju cijepiti.
Naravno da bi svatko rekao da je bolje dobiti ospice nego autizam.
A o Štefovoj potrebi da se iznova dokazuje već dokazano, ali na način koji će njega zadovoljiti, već sam ranije pisao.
Zašto ne bi Štef tražio da se dokaže na njemu prihvatljiv način da cijepljenje ne uzrokuje koronarnu bolest kod cijepljenih? Na primjer, cijepljenjem se ionako potiče reakcija na organizam koja može lančanom reakcijom za 40-50 godina nakumulirati toliko štete da cijepljeni češće umiru od srčanog infarkta nego necijepljeni.
Odakle tolika fiksacija na autizam? Zbog Wakefielda, koji je stotine tisuća funti dobio od odvjetničkih ureda da bi im pribavio materijal za tužbe?
Tko je u tom slučaju radio iz interesa?
Ta fiksacija na autizam je plod neodoljive potrebe da se imitira "zapad".
Bojim se da zbog silne potrebe za imitiranjem "zapada" kod nas ne dođe do epidemija bolesti na koje smo praktički zaboravili.
Prije četiri godine je u Zagrebu izbila manja epidemija ospica. Zato jer u Klinici za infektivne bolesti nisu prepoznali ospice kod čovjeka koji je u Francuskoj zaražen i ovdje obolio. Pa se bolest proširila prvo u Klinici, zatim u drugoj bolnici, kamo su bolesnika vodili na konzilijarni pregled.
To zvuči glupo, ali govori o tome kako je kod nas situacija toliko dobra da u jedinoj specijaliziranoj bolnici za zarazne bolesti nisu na vrijeme prepoznali ospice.
Jer ih nema.
Ja sam zadovoljan što moja djeca i ja živimo u takvom okruženju.
Ne znam za Štefa i domaće antivakcinalce zašto time nisu zadovoljni.
Za forumaše koji žive u Engleskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, iskreno - nije me briga što misle.
Ali zabrinut sam što ovi u Hrvatskoj žele da se stvari promijene na lošije.....
![]()
Moje iskustvo s lijecnicima je tako da, neovisno o tome je li lijecnik dobar ili los, ne bih se nikako slozila da ih je vecina imuna na utjecaj farmaceutske industrije. Cak obrnuto.
Jel postoji nekakva realna opasnost da se bolest proširi i na Hrvatsku? Meni sada isto nije svejedno kada ovo čitam jer se još zbog raznih sumnji na kozice, zbog raznih virozica i proljevčića nismo cijepili.
Mama curage!
LINK?
Pa onda pogledaj Buletin!
BAG Bulletin od 2.10.2007. piše o tome kako je te godine neočekivano najveći broj oboljelih bilo u augustu, što je totalno netipično za ospice koje se pojavljuju krajem zime i početkom proljeća. Evo kopiranog dijela teksta iz buletina:
"Entgegen der Erwartung
endete diese Epidemie also nicht
zeitgleich mit der typischen Masernsaison
(Winterende bis Frühlingsanfang)
und den Sommerferien.
Die aussergewöhnliche zeitliche
Ausdehnung ist wahrscheinlich Folge
des Anteils und der Verteilung
empfänglicher Personen in der Bevölkerung,
die eine fortlaufende Ansteckung
im engeren Umfeld möglich
machen, ohne den Pool an
Empfänglichen rasch zu erschöpfen.
Mit Wiederbeginn des Unterrichts
an Schulen und Universitäten
könnte es zu einem erneuten Aufflammen
der Masern kommen."
Pogledaj brojeve pa usporedi epidemije sa brojem stanovnika u Švicarskoj i Austriji i u Njemačkoj pokrajini Nordrhein Westfahlen gdje zivi 17 Miliona ljudi. To ti je kao Švicarska, Austrija i knap Hrvatska zajedno. Mislim samo radi usporedbe gustoće stanovništva pa razmisli koja je epidemija bila najopasnija, ta u Njemačkoj Nordrhein Westfahlen u Duisburgu jednom od gradova Ruhrske regije gdje skoro pa milijonski gradovi prelaze jedan u drugi ili te u Švicarskoj i u Austriji.
Prošle godine je august bio vrlo mokar i bez sunca oblacan u Njemackoj i Svicarskoj i to bi moglo biti objašnjenje ovakvog netipičnog ponašanja epidemije...U citavom augustu je bilo 80 -90 % manje sunca nego sto je tipicno za august, bilo je puno kise i malo sunca...sto sam i ja mislila kad sam rekla da ce onda biti bolje, ali eto nije, a i tu je i clanak:
LINK
ma to sam i ja pomislila kad sam pročitala na onom linku što sam stavila da je hoch bio prošlog ljeta. al bilo mi čudno što spominju taj hoch u ljeto, zato sam te pitala. sad mi je puno toga jasnije.Prošle godine je august bio vrlo mokar i bez sunca oblacan u Njemackoj i Svicarskoj i to bi moglo biti objašnjenje ovakvog netipičnog ponašanja epidemije...U citavom augustu je bilo 80 -90 % manje sunca nego sto je tipicno za august, bilo je puno kise i malo sunca...
i da odgovorim na pitanje... zašto na albanskim kućama piše AIDS... alle in der Schweiz![]()
Ako pristupaš s predrasudama, naravno da će ti svatko tko kaže da trebaš lijek zvučati kao da to govori iz nekog interesa.Zorana prvotno napisa
Ali nije li to nelogično?
Kakve bi liječnik imao koristi od toga? Sav taj novac ide vlasnicima farmaceutskih firmi.
Osim ako misliš da svi ti liječnici dobivaju proviziju.
U tom slučaju, neka sve ide "vrit". U tom slučaju, svi su potkupljeni i dobivaju provizije za sve što rade. I nitko ne radi za poštenu plaču iz uvjerenja. Ni alternativci ni homeopati jer i oni ti nešto "prodaju".
I mora da je teško živjeti kao jedina poštena osoba u tako pokvarenom svijetu.
Nažalost Mama Curage ni ti koji su pisali Buletin i izdali ga u oktobru nisu razmisljali o povezanosti loseg vremena i ospica, makar su uočili netipicnost, nego odmah okrivili sve necjepise.
Ako budemo imali sreće bit će i sunca za Evropsko prvenstvo pa se ne moramo se bojati ospica. Djecu na sunce! E kad bi to bilo tako lako riješiti sa suncem.
Ponekad mislim da su ospice osim što su vezane za sezonu ponekad vezane i za nogometna prvenstva. U Nordrhein westfalen je epidemija izbila pred Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj pa je WHO zamolio turiste da se pocjepe prije nego odu u Njemačku, pa evo sada pred Evropsko prvenstvo opet frka.
Da mi je znati što je sa epidemijama u Chini, osim ovo ludilo sa tibetancima. Možda netko nešto načuje. Ma neće kinezi pustiti takve vijesti u svijet. Kod njih su ziherica svi zdravi.
Ne znam kak je kod nas, ali u SAD-u je utjecaj farmaceuta na lijecnike nemoralno velik. Pogledajte malo ovo: http://www.abcnews.go.com/Health/sto...4438095&page=1Zorana prvotno napisa
Ovakve stvari dokazuju da je medicina danas jedan veliki biznis.
poanta je u ispiranju mozgova, u direktnom kontaktu : lječnik-proizvođač imaš na djelu jak marketingmujica prvotno napisa
iako svi pedijatri znaju da je majčino mlijeko najbolje, ipak večina drži da je rješenje za sve probleme : adaptirano
farmaceuti i protivnici cjepljenja su dvije suprotnosti, obje strane pokazuju podatke koje im trebju a skrivaju one koje im ne odogovaraju
da uzmeš dvije skupine doktora sličnog profila osobnosti i izložiš jednu skupinu marketingu farmaceuta a drugu skupinu protivnicima cjepljenja, šta misliš šta bi se desilo?
dobio bi dvije skupine na različitim stranama
i oni su ljudi
doktori trebaju sve informacije, istovremeno i od farmaceuta i od protivnika cjepljenja, tek tada će moći donijeti objektivnu odluku
za sad imaju samo jednu stranu - marketing farmaceuta