-
Ja sam bila prvorotka i išla sam roditi u Rijeku. Zbog poroda u vodi i zbog matičnih stanica koje su mi oni uzeli bez problema a u zagrebačkim rodilištima se to, prije godinu dana, još nije moglo napraviti (osim u Petrovoj preko veze).
U Rijeku se moraš javiti na pregled u 37tjednu. Zavisno o porodu kakvog želiš, moraš im donijeti potrebne nalaze. Najbolje ti je pokupiti svu dokumentaciju koju imaš, a koju si prikupila na svim dosadašnjim pregledima.
Ako želiš porod u vodi, moraš napraviti i neke dodatne pretrage, na neke bakterije, ali ako te to zanima, najbolje ti je nazvati direktno bolnicu; oni ti sve objasne.
Nakon tog pregleda u 37tj., rečeno mi je da dodjem ili na dan termina, ako porod ne krene ranije, ili da se uputim pod Ri kada pukne vodenjak.
Možda bi nekoga uhvatila panika na ovo "kad pukne vodenjak", ali ja sam bila itekako svijesna da se prvo dijete ne rađa samo tako, a i da ne daj Bože, porod krene u autu, do Rijeke se vozi 1,5-2h tako da bi hitna iz Karlovca ili Rijeke stigla relativno brzo, na kojem god dijelu autoputa se nalazili.
Kako porod nije krenuo prije, u Ri smo došli na dan termina i ponovili pregled. I mi smo bili na sto muka što onda napraviti. Vratiti se u Zg pa čekati porod, iznajmiti nešto u Ri pa čekati tamo (s tim da se MM morao vratiti raditi jer se porod mogao čekati danima, tako da bi ja morala sama biti u Ri), ili jednostavno ostati u bolnici.
Odlučili smo se za ovu zadnju soluciju. I zbog novaca (da ne iznajmljujemo nešto), a i zbog sigurnosti. Jer ipak, kad si u bolnici, na licu mjesta si.
Moram priznati da me boravak u bolnici malo psihički unazadio, jer, zdrav si a oni ipak imaju neka svoja pravila (vađenje krvi, stalno mjerenje temperature, slušanje beba par puta dnevno, a i sam bolnički režim koji je poprilično- bolnički. A i kako je vrijeme odmicalo (hospitalizirana sam u ponedjeljak a rodila u subotu), malo po malo su počeli forsirati inducirani porod; došao vikend a njima prifalilo slobodnih kreveta
). Pa se onda još moraš s njima natezati i svađati.
Sva sreća, moja mrvica je krenula van u petak a izašao u subotu u 1:15.
Sve u svemu, nije bilo loše i vjerovatno ću, ako Bog da, opet tamo roditi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma