bubica, krenes na prve znakove poroda, naravno...pa onda ako se do rijeke nesta ozbiljno ne dogodi, onda seces oko rodilista.
ne znam u kojem dijelu zagreba zivis, ali meni je recimo s jaruna (gdje zivim) do rodilista u vinogradskoj (gdje pripadam) znalo trebat po preko sat vremena u guzvi. do rijeke je potrebno samo malo vise.
mnoge zene po cijelom svijetu zive na preko sat vremena udaljenosti do najblizeg rodilista. u americi je to posve normalno. zamisli kako je kod nas zenama koje zive na otocima. eto ja sam tako razmisljala.
mozda bas nije pametno da ti ja dajem savjete, s obizrom da ja jesam skoro rodila u autu, ali ja sam zaista jedna od valjda hiljadu kojima se to dogodilo. ima gomila cura na forumu, pa i drugorotki koje su sasvim na vrijeme stigle u rijeku (pa i ja sam zapravo na kraju, cak su mi stigli i kadu napunit) i jos i cekale porode i nacekale se...
cuj, nije ni ugodno, a ni posve bez rizika ici na put u trudnovima.
ali nije ni roditi u nekom od zagrebackih rodilista bez rizika.
moje prvo dijete je rodjeno onako kako bi ti svaki doktor savjetovao, na vrijeme u bolnicu bez ikakvog rizika, pa je imalo osteceneje pri porodu, za razliku od mojeg drugog djeteta koje je rodjeno nakon histericna dva sata puhanja u autu do rijeke i jedva smo stigli u bolnicu, ali je rodjeno posve njezno, upravo onako kako sam to zeljela, a porod mi je ostao u tako divnom sjecanju da ti ne mogu opisati rijecima...
imas li mozda mogucnosti cekati porod u rijeci?
i svakako ponesi detaljne upute o porodu, te pribor, za slucaj da se stvarno nesto dogodi po putu. mislim da je to razborito.